Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (602 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(lipnuske @ 2013 09 28, 17:46)
Geda del antrus ar trecius nesiojamo palto neturetu but, bet yra tokiu, kuriem tikrai geda. Va drauge anadien klausia-cia tas pats paltas, kuri pries 3metus pirkai?Sakau taip. Juk jis rudeninis, gan plonas, tai realiai ji nesioju gal pora men tik, kai tik pradeda vest....o ji giriasi nauja striuke, nors pries pora savaiciu verke, kad negali sau leisti nueiti su manim kavos i kavine ir kad mesos neiperka....paparsciausiai maloniau pasipuikuot pries kitus naujais rubais... doh.gif

Dziaugiuosi,kad mano pazistamu ir draugu rate nera zmoniu,kuriems butu svarbu koki skudura esi ant saves uzsimetus,ar su kokia masina vazineji...rubus ,ypac brangesnius-striukes,batus-nesioju,kol susinesioja,kad ir 10 metu,batu uz 300lt neperku,man per brangu-nors uzdirbu siek tiek daugiau nei vidutinis atlyginimas,net nesiruosiu sitiek istaskyti skudurams-pinigus ir taip yra kur padeti...vazineju su 17m. senumo opeliu ir visiskai nesiruosiu jo keisti-o kam? naujesnes masinos islaikymas kartu ir brangesnis,n kartu,o dabar turima masina mano poreikius tenkina...Mano gyvenimas yra tik mano,elgiuosi taip,kaip noriu,darau ka noriu,nesioju,perku-ka noriu ir vazineju su kokianoriu masina...taip pat ir savo pinigus taskau kur noriu-jie yra mano...ka gali galvoti ar galvoja aplinkiniai-man absoliuciai nusispjauti-cia jau ju problemos,ne mano,patys tegu jas ir sprendzia... ax.gif Niekada nesupratau ir nesuprasiu to pinigu taskymo del "pakazuchos",gal kad tiesiog mano aplinkoj to nebuvo ir nera,kazkaip netenka bendrauti su "pakazuchiniais" zmonemis... ax.gif
Atsakyti
Hm. O is kur jus zinot, kad tie kurie taskosi, tai jau tik del "pakazuchos", gal jie gali sau tai leisti? Gal jie uzdirba... Del masinu, velgi, manau kad didzioji dalis apynauju yra darbdavio duodamos darbuotojui, pvz pas mus masinos keiciamos kas 4 metus, telefonai kas 2 metus... Bet jei nedirbciau ten, tai tikrai netureciau nei masinos, nei telefono tokio, o iss alies gal kam atrodo, kad vat del "pakazuchos"...
Atsakyti
QUOTE(Mureanda @ 2013 09 28, 08:09)

Į temą 4u.gif Manau, kad gaunant 5-6 tūkst. per abu, turint nuosavą būstą ir 1 (gal 2) vaikučius, galima neblogai gyventi ir dar pasitaupyti 4u.gif  čia realistiškai

keturiems zmonems - 5 t - manyciau laabai dar kuklu. oho. doh.gif tu sakai: neblogai gyventi, hmmmm. nebent nera paskolos ir nenori prie juros atostogauti. turi savo kaima, ir gerai.

o del tu pakazuchu, tai tikrai. manau lietuviai ne tai kad GERAI gyvena, bet nori pajusti gyvenima,tarkim, pasisnekam su draugem: ale, jaunimas ltvoje linksminasi, visi coffe-innai pilni moksleiviu, studentu, zmones ant pufu issidrebe, ur kava apie 8-10lt kainuoja, net kavinej tiek nekainuoja...neblogai, ane? bet....gal puse savaites valge bulves, todel ir turi ant to cofino - nes ivaizdis, ir prabangos pojutis - tikrai kelia kaifa, ir saviverte, kad ir kaip banaliai nuskambetu. zinot patys kaip smaigiai siltai nuteikia kartais kai gali isgerti puodeli kitur, ne ant virtuves stalo...

visa kita... lizinginiai tv, lizinginiai auto, ne pas visus bet....

primine man indija, ten - dar didesne pakazucha. zmones gyvena molio trobelese, bet jau ant technikos pasinese - tai mirtis. batai saules akiniai ar dzinsai su brandu, as tokiu sau net neleidziu, o ju mobilieiji tel dar 2006m. kai buvau ten, buvo sustresni uz mano plyta-Nokia. rolleyes.gif o as buvau jiems vakariete, keista tokia, hipe...su senu mobiliaku bigsmile.gif vot tep.
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2013 09 28, 20:15)
Hm. O is kur jus zinot, kad tie kurie taskosi, tai jau tik del "pakazuchos", gal jie gali sau tai leisti? Gal jie uzdirba... Del masinu, velgi, manau kad didzioji dalis apynauju yra darbdavio duodamos darbuotojui, pvz pas mus masinos keiciamos kas 4 metus, telefonai kas 2 metus... Bet jei nedirbciau ten, tai tikrai netureciau nei masinos, nei telefono tokio, o iss alies gal kam atrodo, kad vat del "pakazuchos"...

As cia apie auksciau buvusius pasisakymus... blush2.gif Jokiu budu ne apie visus... ax.gif bet kai buvo rasoma kad ima paskolas namu kinui,kai vos gala su galu suduria,nu tai ka as zinau...kaip sakiau,neturiu savo aplinkoj tokiu pazistamu,bet esu girdejusi apie tokius reiskinius...na ir pasisakymai cia...vat ir isdejau savo nuomone... tongue.gif Valdiska masina-kitas dalykas,cia niekas nesnekejo apie tai,berods... g.gif
Atsakyti
QUOTE(lipnuske @ 2013 09 28, 14:46)
ji giriasi nauja striuke, nors pries pora savaiciu verke, kad negali sau leisti nueiti su manim kavos i kavine ir kad mesos neiperka....paparsciausiai maloniau pasipuikuot pries kitus naujais rubais... doh.gif

zinai, o as ja suprantu. priesingu atveju, nu ka ji isgyventu: kad gyvena vien ant pavalgymo? tikaisku, geriau kad ji neverktu, o suktusi, kaip sakoma. tegu neperka mesos, bet zinos, jog tuoj pasipuos nauju paltu. viena moteris ejo i koncerta uz 100lt, jos drauges sake: vaje, mes taip negalim. galetumet, jei noretumet, sako ji. savaite dvi valgot vien bulves, ir turit bilieta. bet zmones nenori, baiminasi, jei kieno sveikata silpnesne, o jai - vat toks variantas tinka.

dar yra variantas, kad seima nemoka kurybingiau maitintis, trise pravalgo tarkim apie tukstanti litu(cia pries pora metu atgal). tai mano draugai. kiek ateinu - saldytuvas virsta prikimstas, puse produktu - saldumynai, nu bet po to ir verkia: lietuviskos algos tik ant maisto ir mokesciu. nu laba diena. as prasisukdavau su 400-500lt trise,(cia pries pora metu atgal) todel prie juros sau leisdavau nuvaziuot ir siaip pakeliaut, pvz su vaikais pas drauge i vokietija. jokas juokais - bet ant maisto, jei gali sutaupyt, tai gerai, nes slamtmaisciui apie 200-300lt drasiai sueina...
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2013 09 28, 20:15)
Del masinu, velgi, manau kad didzioji dalis apynauju yra darbdavio duodamos darbuotojui

tos darbinės mašinos dažniausiai (aišku ne visada) specifinės būna, škodos, fiat ir pan. O aš kalbu apie audi geresnę, bmw, kur matos net kaip žmogus už vairo sėdi - toks visas atsipalaidavęs, alia kietas. Ir niekaip va negaliu suprast iškur tokie "morozai" ima pinigų automobiliams už 30-60tūkst, kažkaip matyt suktis labai moka.

QUOTE(given444 @ 2013 09 28, 21:23)
as prasisukdavau su 400-500lt trise,(cia pries pora metu atgal)

kaip taip gaudavosi? smile.gif Mes dviese 600lt už maistą ir visokius miltelius, fairy ir t.t. per mėn išleidžiam. Svarbiausia jau bandžiau taupyt visaip (kai gyvenau viena 200lt per mėn išleisdavau, o su MB tai .. doh.gif ), bet nueinam apsiprekint pagal išanksto sudarytą sąrašą į urminę parduotuvę ir iškart paliekam apie 300Lt joje. Aišku kokių grikių ir ryžių po to dviems mėnesiams užtenka, bet ir tie likusieji 300 dingsta labai greitai, nors kavinių toj sumoj nėra ir kaimą turim. Jeigu daržovių nevalgėt kasdien tai gal ir įmanoma, nes dabar turgui per kartą paliekam bent 50lt ant daržovių ir vaisių (per mėnesį apie 150 vien ant jų) doh.gif Ir sakiau MB kad pernelyg išlaidaujam maistui (nekalbu apie jo alų kurio toj sumoj irgi nėra), bet tas teigia kad minimaliai maitinamės ir taupyt nėr kur doh.gif O jis kai gamint mėgsta tai prigamina tiek kiek abu dažniausiai nesuvalgom, o ir prieskonių pas jį visa spintelė yra, jaučiu 30lt vien prieskoniams per mėnesį išleidžiam lotuliukas.gif

Žinot kas įdomiausia, aš Kazachstane kai lankausi tai pastebiu įdomų dalyką - nors žmonės ir iš postsovietinės respublikos, bet jiems maistas ir pramogos - tai viskas. Ant to jie netaupo. Gali su geldom važinėt, rengiasi senamadiškai, butai neremontuoti po 30 metų yra, bet va pabaliavot ir pavalgyt niekad neatsisakys. O algos ir kainos praktiškai identiškos mūsiškėms dideliam milijoniniam mieste. Kaip manot, toks gyvenimo būdas geresnis ar irgi problemos su prioritetais? Šiaip mano subjektyvia nuomone tai ten laimingesni žmonės, mėgsta savo valdžią beveik visi, o ir nusiskundimų labai mažai girdėjus nors gyvenau ten ne kaip turistė ir mačiau tikrąjį gyvenimą
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JayJay: 28 rugsėjo 2013 - 21:11
QUOTE(Laabeille @ 2013 09 28, 17:03)
Paprastai tai taip - yra gamintoju, kurie savo gaminiams duoda gan ilga garantija, toje pacioje SM, kitoje temoje neseniai buvo nuoroda i straipsni, kur pirkeja kompensacijos uz Ecco batu plysima gavo issireikalavo po beveik 2 m.  ax.gif

Čia ne gamintojai, o LR įstatymai numato, kad batų garantija - 2 metai. Jei per tą laiką batai suplyšo, turite teisę susigrąžinti pinigus, nepriklausomai nuo batų firmos. Žinoma, reikia turėti čekį.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 09 28, 20:13)
keturiems zmonems - 5 t - manyciau laabai dar kuklu. oho.  doh.gif tu sakai: neblogai gyventi, hmmmm. nebent nera paskolos ir nenori prie juros atostogauti. turi savo kaima, ir gerai.

kuklu?manyciau visai neblogai....juk didzioji dauguma panasiai ir gyvena, netgi maziau manau..ir paatostogauja, ir paskolas moka...kiekviena menesi nauju rubu neperka, i kinus nevaiksto, galima puikiai papramogaut ir neisleidziant pinigu....
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 09 28, 20:13)
keturiems zmonems - 5 t - manyciau laabai dar kuklu. oho.  doh.gif tu sakai: neblogai gyventi, hmmmm. nebent nera paskolos ir nenori prie juros atostogauti.

taigi, rase TURINT NUOSAVA BUSTA.

QUOTE(JayJay @ 2013 09 28, 21:09)
Mes dviese 600lt už maistą ir visokius miltelius, fairy ir t.t. per mėn išleidžiam. 

mes tryse maistui iki 550 isleidziam, bet tik maistui, be jokiu fairiu ir t.t. Ir mesa ant stalo kasdien buna.Bet placiau nesipasakosiu, nes jau kitoj temoj issamia ataskaita buvau davus bigsmile.gif

QUOTE(lipnuske @ 2013 09 29, 07:37)
kuklu?manyciau visai neblogai....juk didzioji dauguma panasiai ir gyvena, netgi maziau manau..ir paatostogauja, ir paskolas moka...kiekviena menesi nauju rubu neperka, i kinus nevaiksto, galima puikiai papramogaut ir neisleidziant pinigu....

pritariu drinks_cheers.gif tik reikia paziuret kiek kam ir kur isleidziama. Juk vienam gal kelione i darba daug kainuoja, o kitam nulis. Vienas kavinese pietauja, kitas savo atsinesta maista darbe pasisildo. Nuo zmogaus poreikiu ir islaidumo priklauso. Juk tikriausiai visos pastebejom ar turim savo aplinkoj zmoniu, kurie pvz. buitine technika kaskart keicia, moterys kilogramais perka (ir ismeta) kosmetika, perka begales rubu ir nesioja ar nenesioja. Taigi, issvaistyt galima bet kiek ir del bet kurios sumos galima sakyt: oj, mazai uzdirbu, nabage as. Tik ar tai bus tiesa??? Nemanau.
Praejusi menesi mano su vyru pajamos sieke 6000 Lt (mano nera stabilios). Neskaiciavau tiksliai dar, bet manau, kad busim isleide apie 1000 Lt. Ir nepasakyciau, kad kazko issizadejau, kazko sau/mums neleidau, save/mus nuskriaudziau. Gyvenam normaliai, taip, kaip MES norim, pagal SAVO poreikius.
Atsakyti
"Pakazuchą" suprantu taip, kai reikia pasirodymo dėl kitų, labiausiai dėl kitų, tas saldus jausmas, kai kiti mato ir galbūt pavydi, o ne dėl savęs, realiai tiek ir nereikėtų. "Šustriakų" tai labai primityvi ir aiški gyvenimo filosofija, jiems geras prabangus automobilis yra viskas, daug kas, tai kaip užsitvirtinimas tokių pačių "šustriakų" bendruomenėje, būtinas atributas ir svajonė.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2013 09 29, 08:56)
Ir nepasakyciau, kad kazko issizadejau, kazko sau/mums neleidau, save/mus nuskriaudziau. Gyvenam normaliai, taip, kaip MES norim, pagal SAVO poreikius.

Cia gal ne ta fraze, nors ir teisinga, pavartota g.gif ... Ne visi gyvena pagal savo poreikius, as si menesi labaui gyvenau pagal vaiku poreikius smile.gif Bureliai, pratybos, avalyne, apranga... ir jokiais budais nebuc tilpusi i 1000Lt, net jei nebutu paskolos schmoll.gif ... ir negaliu teigti, kad gyvenu kaip noriu... gyvenu KAIP REIKIA tuo metu... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2013 09 29, 08:56)
Nuo zmogaus poreikiu ir islaidumo priklauso. Juk tikriausiai visos pastebejom ar turim savo aplinkoj zmoniu, kurie pvz. buitine technika kaskart keicia, moterys kilogramais perka (ir ismeta) kosmetika, perka begales rubu ir nesioja ar nenesioja. Taigi, issvaistyt galima bet kiek ir del bet kurios sumos galima sakyt: oj, mazai uzdirbu, nabage as. Tik ar tai bus tiesa??? Nemanau.

Perskaiciau visa tema. As tai nelabai suprantu sitos forumo dalyves nuolatinio 'gyvenimo susiverzus dirzus' propagavimo ir aukstinimo. Ar tai jums atrodo siekiamybe, kaip reikia praleisti gyvenima? Ne dideles islaidos, o mazos pajamos yra blogis. Taupyti reikia tik tam, kad investuoti i save, kad pakiltu tavo darbo verte ir nereiktu sito vieninteli karta duoto gyvenimelio praleisti varzant save, o ne paversti taupyma savo gyvenimo budu.
Atsakyti