Aš tai sužavėta Jūsų pasiryžimu su mažuliu keliaut į tą meilės miestą Paryžių. Man tai toks finansinis klausimėlis kyla, kiek maždaug kainavo. Ankstesnių pokalbių nepaskaičiau, bet turbūt nemažai. Ir Jūs keliavot vieni be kelionių agentūros, ar prancūziškai suprantat. Aš tai nė vieno žodžio, tektų mokytis...
Buvo nepaprastai įdomu.... Ech...
Uz 2 sav mes lekiam i Paryžiu. Didelis didelis ačiu mamytei Linaiva . Tikra saunuole, kad nepatingejai tiek daug visko papasakoti, tiek ziniu igavau ir taip idomiai skaiciau, kad vis zejau, ar dar nebaigi pasakoti Man tavo pasakojimai l pravers, ypac isidejau i galva - saugotis juoduku nu bandysiu jiems napsiduot kaip nors
Aš tai siūlau į Paryžių važiuoti pavasarį. Mes buvom balandžio pabaigoj, kai viskas žydėjo. Mums gidė sakė, kad prancūzai naikina žolę iš parkų ir sodina gėles, kad nebūtų panašūs į savo kaimynus - anglus. Keistuoliai, ane? Matėm keliose vietose, kaip jie žolę degina
ir Napoleono paminklas, kurį pats sau pasistatė iš kelių šimtų patrankų
ir Napoleono paminklas, kurį pats sau pasistatė iš kelių šimtų patrankų
Ne, mus vežė darbas. Buvome 3 dienų komandiruotėje, ale parodoj, tai 2 dienas paskyrėme Paryžiaus apžiūrai. Iš Lietuvos susitarėm su lietuve gide, kad parodytų įžimybes, paskui pėsčiom vaikščiojom. Tiesa, Eifelio bokšte 2 aukše pakibę palikom , buvo toks lietus ir perkūnija. Kad kitos moteriškės net cypė.
Kažkodėl nuotraukos nesimato, perkėliau kitaip. Gal dabar matysis.
Kažkodėl nuotraukos nesimato, perkėliau kitaip. Gal dabar matysis.
nu tie gėlynai Paryžiuje tai , aš ir balandžio pradžioje važiuosiu aplankyti šį miestą, tai tikiuosi ičvysti panašių vaizdų
o tas nykštys nebuvo čia reklama, tam siaubo filmui "Pjuklas" ar kažkas panašaus
o tas nykštys nebuvo čia reklama, tam siaubo filmui "Pjuklas" ar kažkas panašaus
dėl reklamos tai nežinau ar tas nykštys tam skirtas
nykštys net nežinau kur mat buvom susitikę su ten gyvenančiais draugais, važiavom valgyt sraigių tai pravažiavom pro prezidentūrą, dar kažkokius dangoraižius, kažkur ir tą nykštį "pagavom"
vat kai važiuoji mašina, o ne pėstute tai sunkiau ir susigaudyti, bet čia tikrai atokiau nuo centrinių Paryžiaus grožybių
tiesa, kai ieškojom iš kurios stotelės važiuot į Sacre Cour, tai matėm paminklą, pastatytą princesei Dianai ( auksinės liepsnos) prie tunelio, kuriame ji žuvo, nenufotkinau, nes dar nežinojom, kam tos liepsnos o kai sužinojom, jau nebuvo kada grįšt, sakė, kad ir tunelyje ta vieta tokia kokia liko po avarijos tik aptverta mes tunelyje nebuvom
nykštys net nežinau kur mat buvom susitikę su ten gyvenančiais draugais, važiavom valgyt sraigių tai pravažiavom pro prezidentūrą, dar kažkokius dangoraižius, kažkur ir tą nykštį "pagavom"
vat kai važiuoji mašina, o ne pėstute tai sunkiau ir susigaudyti, bet čia tikrai atokiau nuo centrinių Paryžiaus grožybių
tiesa, kai ieškojom iš kurios stotelės važiuot į Sacre Cour, tai matėm paminklą, pastatytą princesei Dianai ( auksinės liepsnos) prie tunelio, kuriame ji žuvo, nenufotkinau, nes dar nežinojom, kam tos liepsnos o kai sužinojom, jau nebuvo kada grįšt, sakė, kad ir tunelyje ta vieta tokia kokia liko po avarijos tik aptverta mes tunelyje nebuvom
Aš taip pat prieš porą matų buvau Paryžiuj važiavom su agentūra NOVATURAS. kelionė buvo pažintinė bet vistiek likau patenkinta.Labiausiai mane sužavėjo naktinis Paryžius nors dienų buvom ne daug tačiau spėjom aplankyti įžymiausias jo vietas Luvrą, Invalidų rūmus (kur palaidotas Napaleonas (matėm jo karsta)), vakare pakilome į Eifelio boktšą.Sutemus Paryžius atrodo nepakartojamai.paryžiečiai turi posakį:paskutinį kartą pamatyti Paryžių ir numirti. tai reiškia pakilti į Eifelio bokštą, apžvelgti iš bokšto viršaus visą miestą ir nušokti nuo jo žemyn...
Labai patiko plaukioti laivu naktį Senos upe ir matyti naktinį Paryžiaus gyvenimą.Plaukėm apie 24 val. o senos pakrantė buvo pilna žmonių tarsi būtų popietė paryžiečiai yra labai šilti ir bendraujantys žmonės todėl jiems yra būtinybė po darbo susitikti su draugais ir pabendrauti, vakaroti ilgai:)
Kitą dieną važiavome i Versalį nepaprasto grožio Liudviko XIV rūmus:) jis buvo pramintas karaliumi saule, nes buvo turtingas ir mėgo prabangą. rūmuose yra daug nuostabių menių, o įsimintiniausia yra veidrodžių salė. vaikščiojant po rūmus pro langus matosi nuostabus Versalio sodas su nepakartojamais fontanais ( beje kol ruošėmės prie jų nusifotografuoti juos išjungė juos įjungia pusvalandžiui kelis karus per dieną) Sode yra įrengtas 2 km vandens kanalas, daug gražiu gėlynų, ir statulų
Tačiau mes įdėmiau sodo apžiūrėti negalėjome nes gidė mums pasiūlė nueiti i Marijos Antuanetės kaimelį kurį jai specialiai pastatė nes ji buvo kilusi iš kaimo ir norėjo turėti savo tokį kaip ir kampelį tačiau tas kaimelis buvo gerokai už Versalio sodo taigi mes pirmyn ir atgal ėjome apie 6-7 km o saulė tada labai kepino
Kitą diena važiavome i Disneilendą kuris yra 60 km už Paryžiaus nes mano dukra labai norėjo tai yra mini miestelis vaikams su įvairiais atrakcionas dukrai labai patiko ekstremalūs atrakcionai pvz. raketa, amerikietiški kalneliai, piratų sala ir pan.smagiai ten praleidome laiką
Dar buvome Monmatre
kelionė buvo labai intensivi, daug vaikščiojom, todėl patarčiau turėti patogią avalynę, tačiau kelionė labai patiko dažniausiai keldavomės apie 7 val ir po pusryčiu važiuodavom į ekskursijas, o grįždavom apie 1-2 val nakties
Labai patiko plaukioti laivu naktį Senos upe ir matyti naktinį Paryžiaus gyvenimą.Plaukėm apie 24 val. o senos pakrantė buvo pilna žmonių tarsi būtų popietė paryžiečiai yra labai šilti ir bendraujantys žmonės todėl jiems yra būtinybė po darbo susitikti su draugais ir pabendrauti, vakaroti ilgai:)
Kitą dieną važiavome i Versalį nepaprasto grožio Liudviko XIV rūmus:) jis buvo pramintas karaliumi saule, nes buvo turtingas ir mėgo prabangą. rūmuose yra daug nuostabių menių, o įsimintiniausia yra veidrodžių salė. vaikščiojant po rūmus pro langus matosi nuostabus Versalio sodas su nepakartojamais fontanais ( beje kol ruošėmės prie jų nusifotografuoti juos išjungė juos įjungia pusvalandžiui kelis karus per dieną) Sode yra įrengtas 2 km vandens kanalas, daug gražiu gėlynų, ir statulų
Tačiau mes įdėmiau sodo apžiūrėti negalėjome nes gidė mums pasiūlė nueiti i Marijos Antuanetės kaimelį kurį jai specialiai pastatė nes ji buvo kilusi iš kaimo ir norėjo turėti savo tokį kaip ir kampelį tačiau tas kaimelis buvo gerokai už Versalio sodo taigi mes pirmyn ir atgal ėjome apie 6-7 km o saulė tada labai kepino
Kitą diena važiavome i Disneilendą kuris yra 60 km už Paryžiaus nes mano dukra labai norėjo tai yra mini miestelis vaikams su įvairiais atrakcionas dukrai labai patiko ekstremalūs atrakcionai pvz. raketa, amerikietiški kalneliai, piratų sala ir pan.smagiai ten praleidome laiką
Dar buvome Monmatre
kelionė buvo labai intensivi, daug vaikščiojom, todėl patarčiau turėti patogią avalynę, tačiau kelionė labai patiko dažniausiai keldavomės apie 7 val ir po pusryčiu važiuodavom į ekskursijas, o grįždavom apie 1-2 val nakties
Tas nykštys yra Defanso rajone. Tai Salvadoro Dali nykštys. Manyčiau tai nėra tikrasisi Dali kurinys, nes yra teke matyti nuotraukose ir kitame mieste toki pati
Sveikutės,
norėjau paklausti apie Eifelio bokštą: kiek girdėjau, galima į jį keltis liftu ir pėsčiom. O kaina ta pati? Ir-ar įmanoma įlipti pėsčiom, ar nerealiai pavargsti?
Ir dar jei kas buvo Disneilende, mane domina maisto kainos. Kažkur čia skaičiau, kad šeimai pavalgyti kainuoja 300Lt Ar tikrai?
norėjau paklausti apie Eifelio bokštą: kiek girdėjau, galima į jį keltis liftu ir pėsčiom. O kaina ta pati? Ir-ar įmanoma įlipti pėsčiom, ar nerealiai pavargsti?
Ir dar jei kas buvo Disneilende, mane domina maisto kainos. Kažkur čia skaičiau, kad šeimai pavalgyti kainuoja 300Lt Ar tikrai?
QUOTE(Patriciuke @ 2007 08 07, 10:54)
Sveikutės,
mes lipom su dukrele ( jai buvo beveik 3metukai), tai nemazai teko ja ir panest, o lipom, nes nenorejom laukt milziniskoje eileje prie lifto, beje uzlipus iki "praplatejimo" galima pirkti bilieta liftui iki virsunes po to vel nuleidzia su liftu iki ten is kur paeme ir zemyn vel laiptukais na, lipti super sunku nebuvo, juk galima sustot ir atsikvept