darau aš dabar tuos kukulius švediškus nesuprantu, man tai jie nesigauna tokie apvalūs iškept iš pradžių pagal proprcijas kai dariau tai iš vis buvo per skysta, tai dar pridėjau džiūvėsių,dabar dar pridėjau miltų, skonis tai geras, bet kaip juos tokius apvalius iškept? ar čia jau jie virti turi riebaluos ar ka ip
QUOTE(grange @ 2010 02 13, 19:52)
darau aš dabar tuos kukulius švediškus nesuprantu, man tai jie nesigauna tokie apvalūs iškept iš pradžių pagal proprcijas kai dariau tai iš vis buvo per skysta, tai dar pridėjau džiūvėsių,dabar dar pridėjau miltų, skonis tai geras, bet kaip juos tokius apvalius iškept? ar čia jau jie virti turi riebaluos ar ka ip
na aš tai darau taip , padarau kukuliukus ir kai jie kepa juos reikia tiesiog kratyt keptuvei kad apsiverstu , arba vartyt iš visu pusiu , nes jeigu kepsi tik iš dvejų pusių kaip kotletus formos nebus ... na mano gaunasi tokie:
QUOTE(Lera @ 2010 02 13, 19:58)
na aš tai darau taip , padarau kukuliukus ir kai jie kepa juos reikia tiesiog kratyt keptuvei kad apsiverstu , arba vartyt iš visu pusiu , nes jeigu kepsi tik iš dvejų pusių kaip kotletus formos nebus ... na mano gaunasi tokie:
tai va čia mano klaida ir buvo, kad per mažai aš juos varčiau, bandžiau su keptuve, nenorėjo jie man vartytis, tai paskiau kol apverčiau po vieną tai kažkaip ne visai apvaliai nu tiek to,skonis bus geras tikiuos, greit ragausim..
Gal ir mane priimsit i savo bureli
Taigi ateinu su ale kebabais
Sudetis: salotu asorti(ice bergo,kiniskas kopustas,paprasta salota),melynieji svogunai,pomidorai,marinuoti agurkeliai,mesyte.Mesa emiau vistiena,supjausciau ja siaudeliais,kepinau svieste,kepimo gale dejau daug daug kario ir truputi padruskinau.Padazui naudojau:grietine,majoneza,italisku zoleliu misini,cesnaka ir per smulkia tarka tarkuota zalia agurkeli.
Viska susukau ir dejau i griliu kokiai 10 minuciu.
P.S. si karta naudojau tortilijas,kadangi pas mus tik 2 valgytojai-tai lavasai visa laika pasensta
Taigi ateinu su ale kebabais
Sudetis: salotu asorti(ice bergo,kiniskas kopustas,paprasta salota),melynieji svogunai,pomidorai,marinuoti agurkeliai,mesyte.Mesa emiau vistiena,supjausciau ja siaudeliais,kepinau svieste,kepimo gale dejau daug daug kario ir truputi padruskinau.Padazui naudojau:grietine,majoneza,italisku zoleliu misini,cesnaka ir per smulkia tarka tarkuota zalia agurkeli.
Viska susukau ir dejau i griliu kokiai 10 minuciu.
P.S. si karta naudojau tortilijas,kadangi pas mus tik 2 valgytojai-tai lavasai visa laika pasensta
kokie kebabai labai skaniai atrodo
Meiles kepsniai
Vistienos krutinele pamusam,isprieskoniuojam,palaikom keleta h.Paniruojam kiausiny,ir kokosu drozlese keleta kartu.Kepam aliejuje.
Vistienos krutinele pamusam,isprieskoniuojam,palaikom keleta h.Paniruojam kiausiny,ir kokosu drozlese keleta kartu.Kepam aliejuje.
QUOTE(Agniska @ 2010 02 14, 15:34)
Meiles kepsniai
Labai skaniai tarodo . O kaip skonis ar jauciasi kokoso drozliu skonis?
QUOTE(mamkaa @ 2010 02 14, 17:44)
Labai skaniai tarodo . O kaip skonis ar jauciasi kokoso drozliu skonis?
Vyrui kol nepasakiau,tai nejuto O kai pasakiau,sake jauciasi Man jautesi,bet taip silpnai,neuzgoze skonio
Nu bet tai jūs či ir pridrot visko Net seilės tįsta....
Skanus lasisos pyragiukai su agurku salotomis.
Dar vienas receptas, kuri siek tiek nusiziurejau nuo Ramsay laidos F-Word. Toje laidoje jis panasu patiekala patieke, kaip sveikesne alternatyva Britu megstamiems 'Fish&chips'. Originaliame recepte naudojo sviezia lasisa ir rukyta skumbre, o padazui naudojo kepintus svogunus, kaparelius ir anciuvius. As nusprendziau, kad man puikiai tiks ir agurku, svogunu ir krapu salotos, as taip pat nenaudojau skumbres. Taigi mano pakeistas receptas:
Reikia:
400 gr sviezios lasisos file
400 gr bulviu
saujele krapu, petrazoliu
aliejaus
ciobrelio
lauro lapo
2 citrinu
2 v.s. miltu
1 kiausinio
3 v.s. duonos trupineliu
druskos
pipiru
Salotoms:
agurko
1 svoguno
saujele krapu
1 citrinos
aliejaus
druskos ir pipiru
Taigi bulves nulupame ir isverdame, isvirus sumalame arba sugrudame. Lasisa dedame i verdanti vandeni su 1 citrina, lauro lapu, ciobrelio ir krapu sakele, keliais pipiru zirneliais ir druska. Paverdame 2 minutes. Isimame ir su sakute sumaigome, jei yra kaulu, tai juos isimame. Zuvi sumaisome su bulvemis, dedam druskos, pipiru, smulkintu krapu ir petrazoliu, 1 sauksta aliejaus, 1 citrinos sulciu. Viska ismaisome ir suformuojame pyragelius/paplotelius, gaunasi 4 didoki pyrageliai. Juos apvoliojame miltuose, tada plaktame kiausinyje, tada dziuveseliuose. Dedam i saldytuva valandai. Ikaitiname keptuve su trupusiu aliejaus, apkepame kol apskrus ir pabaigiame kepti orkaiteje apie 15 minuciu, kol visiskai iskeps. Kol kepa, nulupame ir supjaustome svoguna ir agurka, sumaisome su smulkintais krapais, citrinos sultimis ir aliejumi. Pateikiame viska kartu. Skanaus!
QUOTE(Koruklu @ 2010 02 15, 10:13)
Skanus lasisos pyragiukai su agurku salotomis.
Cia lasisa Bent jau isvaizda tai prigautum koki zuvies NEmegeja
Sveikos, kukulinės ir vištų kepėjos
Niu, niussspirkau koldūninę
Batoniukus jau kepiau. Dukart. Su pienu maišiau. Mylimas vyras plonu balsu paprašė bent kas antrą dieną kepti, o dukrelė minkomą tešlą vis uostyt prašėsi {niu ir batoną valgė}, tai PASISEKIMAS šeimoje
... buvo...
Gaminau tokius visokius paprastainius mielus, kiaulienos trioškiniuką su bulvių koše sriubyyyčių mėsiškų biffkį, tadum jautienos troškiniu buvau suslyviniu pamaitinta raudono vyno padaže, ir kepta vyyšta
O šiandien nutiko
TINGINIŲ ŽUVIS, tskant
2-3 porcijoms reikia:
3-4 bulvių
1 morkos
1 cukinijos
1 svogūno
1 avokado
aliejaus
grietinėlės
konservuotos skumbrės aliejuje {niu kiek skrandis geidžia}
Bulves supjaustyt plonais griežinėliais, morką - sutarkuot stambia tarka, sumest į įkaitintą ir aliejum palepintą keptuvę. Kepti. Tada supjaustyt svogūną kubeliais, supjaustyt luptą cukiniją plonaisi griežiniukais, sudėt apkepti. Nulupt avokadą, sutarkuot stambia tarka, dėti prie visų daržovių. Pasūdyti, papipirinti, išmaišius kepti jau ant mažesnės ugnies. Pabaigoje užpilti šiek tiek grietinėlės ir patroškinti {grietinėlė beveik visa susigeria}.
Teikti gilesnėse lėkštėse, apdėjus šaltais žuvies konservais. Gardu.
Desertui buvo šokoladinis pyragas, va todėl ir reikėjo greitos tinginių žuvytės, kad liktų laiko ir vietos JAM
QUOTE(Srove @ 2010 02 07, 20:15)
Kaip dziugu Pamirsau as ir galejau sezamo uzmesti, aciu, kad priminei, man tas skonis irgi , o svarbiausia primena gaminio naturaluma, visos bulkos pas mus pilnos purikliu, atsikandi kibirkstys eina per dantis
Noriu dar pasidalinti skaniu koldunu receptuku, aisku is rusisko saito, nes ka ka, bet pelemenius rusai tai moka gaminti
I dubeni pilti 300gr. pieno, musti kiausini dideli ir druskos puse saukstelio ir viska sluotele isplakti, iberti 70gr. miltu ir deti ant ugnies ir intensyviai maisant sluotele uzkaitinti, kol visiskai sutirstes, nuimti nuo ugnies, iberti 250gr. miltu ir ismaisyti, versti ant miltuoto pavirsiaus ir minkyti, kol nebekibs prie ranku, vis pasibarstant truputi miltu.Iskocioti, deti norima idara (siuo atveju buvo jautiena ir kiauliena, susmulkinta blenderiu, kiausinis, kepti svogunai svieste, nekeptas svogunas, pipirai, druska, saukstas majonezo-mesos apie 400gr.).Nu kokie sultingi, valgem su grietine perpus plakta su grietinele ir pabarstyta citrinpipiriais.
Noriu dar pasidalinti skaniu koldunu receptuku, aisku is rusisko saito, nes ka ka, bet pelemenius rusai tai moka gaminti
I dubeni pilti 300gr. pieno, musti kiausini dideli ir druskos puse saukstelio ir viska sluotele isplakti, iberti 70gr. miltu ir deti ant ugnies ir intensyviai maisant sluotele uzkaitinti, kol visiskai sutirstes, nuimti nuo ugnies, iberti 250gr. miltu ir ismaisyti, versti ant miltuoto pavirsiaus ir minkyti, kol nebekibs prie ranku, vis pasibarstant truputi miltu.Iskocioti, deti norima idara (siuo atveju buvo jautiena ir kiauliena, susmulkinta blenderiu, kiausinis, kepti svogunai svieste, nekeptas svogunas, pipirai, druska, saukstas majonezo-mesos apie 400gr.).Nu kokie sultingi, valgem su grietine perpus plakta su grietinele ir pabarstyta citrinpipiriais.
Niu, niussspirkau koldūninę
Batoniukus jau kepiau. Dukart. Su pienu maišiau. Mylimas vyras plonu balsu paprašė bent kas antrą dieną kepti, o dukrelė minkomą tešlą vis uostyt prašėsi {niu ir batoną valgė}, tai PASISEKIMAS šeimoje
QUOTE(Auksutis @ 2010 02 07, 22:26)
Mmmmmm......, kaip skanu
... buvo...
Gaminau tokius visokius paprastainius mielus, kiaulienos trioškiniuką su bulvių koše sriubyyyčių mėsiškų biffkį, tadum jautienos troškiniu buvau suslyviniu pamaitinta raudono vyno padaže, ir kepta vyyšta
O šiandien nutiko
TINGINIŲ ŽUVIS, tskant
2-3 porcijoms reikia:
3-4 bulvių
1 morkos
1 cukinijos
1 svogūno
1 avokado
aliejaus
grietinėlės
konservuotos skumbrės aliejuje {niu kiek skrandis geidžia}
Bulves supjaustyt plonais griežinėliais, morką - sutarkuot stambia tarka, sumest į įkaitintą ir aliejum palepintą keptuvę. Kepti. Tada supjaustyt svogūną kubeliais, supjaustyt luptą cukiniją plonaisi griežiniukais, sudėt apkepti. Nulupt avokadą, sutarkuot stambia tarka, dėti prie visų daržovių. Pasūdyti, papipirinti, išmaišius kepti jau ant mažesnės ugnies. Pabaigoje užpilti šiek tiek grietinėlės ir patroškinti {grietinėlė beveik visa susigeria}.
Teikti gilesnėse lėkštėse, apdėjus šaltais žuvies konservais. Gardu.
Desertui buvo šokoladinis pyragas, va todėl ir reikėjo greitos tinginių žuvytės, kad liktų laiko ir vietos JAM