QUOTE(lile @ 2010 02 12, 14:03)
Sveikos visos
Srove jau klausiau bet dar pasikartosiu lyg ir nemaisau ko klausti
Koks yra sūdytos skumbres skonis, ar panasus i silkes
Labai aciu
Nepyykit uz toki klausima.
Ir dar svogunu nuplikinimas ką priduoda. Ne taip jauciamas svogunu aitrumas, ju skonis. Kazkada kepiau pagal recepta kinietiska vistiena, pagal kazkur supermamoj pateikta recepta, tai labai pasigailejau pridejus daug svogunu, na dejau tiek kiek buvo parasyta, bet buvo na man grynas kaip kuciom paruostos zuvies skonis su svogunais ir tomatu
Gal kartais nuplikius svogunus, viskas pasikeicia
Skumbre gamino Elena, bet galiu ir as parasyti, jei pasitikesit, nes tai senas megiamas patiekalas ir pas mus, dar, kai skumbes budavo kilogramines, del skonio tai gal man siek tiek uznesa i lasisa su silkes prieskoniu
nezinau kaip paaiskint, as kartais darydavau su virtu marinatu, kartais su aliejumi ir svogunais, skanu ir taip ir taip.
O svogunu nuplikinimas nuima aitruma, pabandykit kada pusziedziais pjaustytus svogunus uzpilti verdanciu vandeniu, paskui nukosti ir sudeti i marinata is vandens cukraus, acto ir druskos, palaikyti ir valgyti kaip garnyra prie kokios keptos mesytes, gal patiks.O siaip nuplikyti gerai ir svieste gerokai pakepti svogunai(iki paraudonuoja) tikrai skanu su mesa,skonis tikrai pasikeicia, as juos ir saltus megstu, kaip kokia kepta darzove, bet aisku juos reikia megti, kaip koki baklazana, ne visi juk ir valgo.O kai taisau su silke svoguna kepdama visada pabarstau siek tiek cukrumi irgi skanu., arba tesloje kartais iskepu, cia kam kas patinka