Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis


QUOTE(Larissa @ 2010 02 12, 15:43)
jo,ir kvapas nuo jos  wub.gif aš pirmą kartą dar per iškrovos dieną ją gaminau vakare,tai galvojau iki kitos dienos kol galėsiu paragauti - išprotėsiu doh.gif  lotuliukas.gif


jooooo lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lile @ 2010 02 12, 14:03)
Sveikos visos smile.gif

Srove jau klausiau bet dar pasikartosiu lyg ir nemaisau ko klausti smile.gif Koks yra sūdytos skumbres skonis, ar panasus i silkes smile.gif Labai aciu smile.gif Nepyykit uz toki klausima.

Ir dar svogunu nuplikinimas ką priduoda. Ne taip jauciamas svogunu aitrumas, ju skonis. Kazkada kepiau pagal recepta kinietiska vistiena, pagal kazkur supermamoj pateikta recepta, tai labai pasigailejau pridejus daug svogunu, na dejau tiek kiek buvo parasyta, bet buvo na man grynas kaip kuciom paruostos zuvies skonis su svogunais ir tomatu smile.gif Gal kartais nuplikius svogunus, viskas pasikeicia smile.gif


Skumbre gamino Elena, bet galiu ir as parasyti, jei pasitikesit, nes tai senas megiamas patiekalas ir pas mus, dar, kai skumbes budavo kilogramines, del skonio tai gal man siek tiek uznesa i lasisa su silkes prieskoniu lotuliukas.gif nezinau kaip paaiskint, as kartais darydavau su virtu marinatu, kartais su aliejumi ir svogunais, skanu ir taip ir taip.
O svogunu nuplikinimas nuima aitruma, pabandykit kada pusziedziais pjaustytus svogunus uzpilti verdanciu vandeniu, paskui nukosti ir sudeti i marinata is vandens cukraus, acto ir druskos, palaikyti ir valgyti kaip garnyra prie kokios keptos mesytes, gal patiks.O siaip nuplikyti gerai ir svieste gerokai pakepti svogunai(iki paraudonuoja) tikrai skanu su mesa,skonis tikrai pasikeicia, as juos ir saltus megstu, kaip kokia kepta darzove, bet aisku juos reikia megti, kaip koki baklazana, ne visi juk ir valgo.O kai taisau su silke svoguna kepdama visada pabarstau siek tiek cukrumi irgi skanu., arba tesloje kartais iskepu, cia kam kas patinka mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
niu va ir as su savo vistiena, mano seimynai patiko, tikrai labai skanu, o svarbiausia darbo mazai, viska sudejai ir jokio trepsejimo prie virykles. as dejau svoguna ir kubeliais pjaustytas morkas(pakepintas aliejuje), po to ryzius ir ant ryziu kepintus sviezius baravykus, po to vista. is prieskoniu:pipirai, druska, bazilikas, saliero lapai, trinti lauro lapeliai, ir siek tiek vegetos. Tik vandens gal padauginau, bet nieko tokio vistiek isgaravo visas. Stai maniskis rezultatas:
user posted image
aciu uz recepta 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamkaa: 12 vasario 2010 - 20:21
rytoj darysiu švediškus mėsos kukulius ir dabar kilo keli kl.

QUOTE
Švediški mėsos kukuliai

Kukuliai:
250g jautienos farso;
250g kiaulienos farso;
1 kiausinis;
200-300 ml grietineles arba pieno;
1 tarkuotas svogunas;
2 virtos saltos bulves;
50 ml dziuveseliu;
druska, pipirai.

Gaminame taip pat kaip lietuviskus kotletus, tik maziukus ir kepame ikaitintuose riebaluose keptuveje is abieju pusiu.

Padazas:
200 ml jautienos sultinio (butinai jautienos);
100 ml grietineles;
sojos;
1 s. miltu;
druska, balti malti pipirai;
galima dar padaziuka gardinti svieziomis turimomis ir megiamomis prieskoninemis zolelemis.

Patiekiami su virtom bulvem, bet anglai kaip ir viska valgo su fri bulvytem, o svedai dar megsta ir su virtais makaronais. Ir butinai su spanguoliu uogiene.
Vis kotletai kitaip 


čia kur rašo 200-300 ml pieno arba grietinėlės, o paskiau padažui 100 ml grietinėlės, tai kur dar dedas tas 100 ar 200 ml? į pačius kukulius ? g.gif
bulvės ir džiuvesėliai irgi maišos viskas kartu su mėsa?
ir padažą gaminant ką pirmą į indą? sultinys -grietinėlė- miltai? neturi esmės?
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2010 02 12, 20:19)
niu va ir as su savo vistiena, mano seimynai patiko, tikrai labai skanu, o svarbiausia darbo mazai, viska sudejai ir jokio trepsejimo prie virykles. as dejau svoguna ir kubeliais pjaustytas morkas(pakepintas aliejuje), po to ryzius ir ant ryziu kepintus sviezius baravykus, po to vista. is prieskoniu:pipirai, druska, bazilikas, saliero lapai, trinti lauro lapeliai, ir siek tiek vegetos. Tik vandens gal padauginau, bet nieko tokio vistiek isgaravo visas. Stai maniskis rezultatas:
[

Kur jus dabar radot šviežių baravykų ?
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2010 02 12, 21:02)
rytoj darysiu švediškus mėsos kukulius ir dabar kilo keli kl.
čia kur rašo 200-300 ml pieno arba grietinėlės, o paskiau padažui 100 ml grietinėlės, tai kur dar dedas tas 100 ar 200 ml? į pačius kukulius ?  g.gif
bulvės ir džiuvesėliai irgi maišos viskas kartu su mėsa?
ir padažą gaminant ką pirmą į indą? sultinys -grietinėlė- miltai? neturi esmės?

Kukuliu ir padazo ingridientai surasyti atskirai mirksiukas.gif
Taip ir yra, i kukulius 200ml, i padaza 100ml.
Kukuliu ingridientus kartu sumaisyti.
Padaziukui galima miltu uzkepti toje pacioje keptuveje, kur kepe kukuliai ir tada supilti kas liko, arba sumaisyti miltus su grietinele mirksiukas.gif
Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2010 02 13, 09:24)
Kur jus dabar radot šviežių baravykų ?

na ta prasme jie sviezi(na gal ne taip issireiskiau, gal tiktu zodis zali g.gif ), ne snei virti, nei marinuoti, nei sudyti. Paprasciausiai surinkti is misko ir uzsaldyti. Kiekvienais metais prisisaldau, labai skanu ir i troskini koki imesti ir baravyku sriuba. pabandziau ir siame patiekale, ir laba itiko smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamkaa: 13 vasario 2010 - 11:51
Na mano dvi paprastos ir neimantrios vakarienes smile.gif

Vistu krutineles:

Reikes:
- vistos krutineles
- svoguno
- svogunu laisku
- majonezo
- pomidoru padazo
- surio
- prieskoniu
- dziuveseliu
- kiausinio

Gaminame:
- paprieskoniaujme krutineles, ismusame jas
- uzdedame idaro - supjaustytu svogunu laisku, tarkuoto surio ir majonezo
- susukame krutineles, apvoliojame kiausinyje ir dziuveseliuose
- kepame apie 20 min orkaiteje
- pasidarome padaziuka - apkeptus svogunus sumaisome su tarkuotu suriu, majonezu ir pomidoru padazu
- apverciame krutineles ir uztepame padazu, kepame apie 20 min

user posted image

Perlenkta pica:

Reikes:
- saldytos teslos
- morkos
- kumpio
- svoguno
- grybuku
- 100 g fetos surio
- 50 g fermentinio surio
- paprikos
- kiausinio

Gaminame:
- pasidarome apskritimo formos teslos paplocius
- apkepame kumpi, tarkuota morka, pjaustyta svoguna, grybukus, pjaustyta paprika
- leidziame atvesti
- sudedame sakute trinta feta ir tarkuota fermentini suri
- viska ismaisome
- dedame ant puses teslos, uzlenkiame ja, suspaudziame krastus
- istepame kiausinio plakiniu
- kepame apie 25 min 180 laipsniu temperaturoj

user posted image

Skanaus 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Sauluzhe @ 2010 02 13, 13:32)


Perlenkta pica:


ceburekas!!! thumbup.gif
Butinai gaminsiu. Tik kokia ta saldyta tesla - sluoksniuota?
Atsakyti
QUOTE(pukiena @ 2010 02 13, 10:16)
Kukuliu ir padazo ingridientai surasyti atskirai  mirksiukas.gif
Taip ir yra, i kukulius 200ml, i padaza 100ml.
Kukuliu ingridientus kartu sumaisyti.
Padaziukui galima miltu uzkepti toje pacioje keptuveje, kur kepe kukuliai ir tada supilti kas liko, arba sumaisyti miltus su grietinele  mirksiukas.gif
Skanaus!

aha,tai ir galvojau kad taip turėtų būt, nes atskirai surašyta, bet man buvo keista grietinėlė viduj, dėl to suabejojau.Dėkui bandysiu šiandien 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2010 02 13, 15:51)
ceburekas!!!  thumbup.gif
Butinai gaminsiu. Tik kokia ta saldyta tesla - sluoksniuota?


aga, as sluoksniuotoj dariau wink.gif
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2010 02 12, 21:19)
aciu uz recepta  4u.gif  4u.gif  4u.gif


gaminau ir as si patiekala,mums labai patiko thumbup.gif
Atsakyti