QUOTE(Muske @ 2010 02 07, 15:50)
Batonas superinis gavosi
kepiau su sezamu ir su provanso zolelem, nepalyginsi su jokiu pirktiniu
Aciu Srove
Kaip dziugu
Pamirsau as ir galejau sezamo uzmesti, aciu, kad priminei, man tas skonis irgi
, o svarbiausia primena gaminio naturaluma, visos bulkos pas mus pilnos purikliu, atsikandi kibirkstys eina per dantis
Noriu dar pasidalinti skaniu koldunu receptuku, aisku is rusisko saito, nes ka ka, bet pelemenius rusai tai moka gaminti
I dubeni pilti 300gr. pieno, musti kiausini dideli ir druskos puse saukstelio ir viska sluotele isplakti, iberti 70gr. miltu ir deti ant ugnies ir intensyviai maisant sluotele uzkaitinti, kol visiskai sutirstes, nuimti nuo ugnies, iberti 250gr. miltu ir ismaisyti, versti ant miltuoto pavirsiaus ir minkyti, kol nebekibs prie ranku, vis pasibarstant truputi miltu.Iskocioti, deti norima idara (siuo atveju buvo jautiena ir kiauliena, susmulkinta blenderiu, kiausinis, kepti svogunai svieste, nekeptas svogunas, pipirai, druska, saukstas majonezo-mesos apie 400gr.).Nu kokie sultingi, valgem su grietine perpus plakta su grietinele ir pabarstyta citrinpipiriais.