[quote=S.N.A.S,2010 02 05, 00:04]
prašom parašyt kaip juos kepėt ,kiek laipsnių, kaip ilgai i kokia geriausia orkaitės funkcija? nes manoji kepa TIK karštu oru be jokio katinimo iš apačios, viršaus ir pan.
P.S. labai lauksiu rytdienos įdaryto batono foto ir aprašymo
Pamiršau užduot klausimą: kaip kur saugot batoną,kad išlaikyt jo traškesį????
ačiū už ats.
[/quote]
As nusistaciau, kad keptu is virsaus ir apacios, vienodai, o temp. pamirsau parasyti 250C, kepiau apie 15 min., kuo ilgiau kepsi, tuo traskesnis bus, o su tuo islaikymu, tai sunkiau, jo iskisi i maisiuka, odele apminkstes, galvoju gal geriausia butu laikyti sausoje vietoje, gal isukta i popieriu, bet stiprokai sukietes, tai manau reiktu truputi paslakstyti vendenuku ir trumpam ikisti i mikruske, ar i karsta orkaite pries valgant, nu neturiu siandien laiko eksperimentuoti ir batono nekepu, nes neuzilgo iseinu i gimtadieni neplanuota, taip kad vietoj batono siandien, neplanuotas pyragas gavosi , bet tikrai rytoj iskepsiu, prizadu, jei kas kojos vel nepakis.
[quote=Panele:),2010 02 05, 05:51]
As taip pat noriu uzduoti klausima SROVEI
Ar tiktu prancuziskam batonui sausos mieles Labai noreciau savaitgali issikepti, bet turiu sausu mielu
[/quote]
As manau, kad visai tiktu ir sausos, tik pradzioj jas pamerk i vandenuka gal su siek tiek cukriuko 25gr.slapiu-7gr.sausu mieliu, tai atrodo.
[quote=Bitulka,2010 02 05, 09:35]
[quote=Srove,2010 02 04, 19:13]
Nu psio, si savaitgali bus viskas isbandyta Aciu Srove uz puikias idejas
[/quote]
Kad ner uz ka, is pacios ir daug ka nusiziuriu
[quote=amorosa,2010 02 05, 10:15]
Srove , is kur pas tave tiek ideju, dekui ,kad daliniesi. Batonai butinai bus isbandyti, jauciu net i parduotuve nebeisiu. Aisku jei pavyks. O kokias mieles dedi , sausas ar naturalias Ir dar kur kildini uzdengtas ,ar kaip . Turiu TW bliuda teslai kildinti, na ta kuri reikia istatyti i silta vandeni ar tiktu??????
[/quote]
Kildinau netoli radijatoriaus , uzmeciau ranksluostuka perlenkta ant dubenuko, mieles dejau naturalias, lenkiskas, man labai jos gerai kyla, jei ne senos.Kiek teko su mielem dirbti, tai galiu pasakyti, kad turbut svarbiausias momentas yra gerai isminkyti, as tampau, kaip garmoska , tai daugiau jos oro pasisavina ir geriau kyla, tesla rankose gerai isminkyta neturi buti gumine, o tokia lengva, puri pasidaryti, tada jau galima padeti kildinti ir pusvalandzio pilnai uztenka, jei gerai issiminke, gerai ir pakils. Aisku, kad indas gerai tai teslai kildinti, tik vandeni ne per karsta isileisk
[quote=Esprit,2010 02 05, 12:15]
Siandien kepiau prancuziskus batonus Aciu Srove uz receptuka . As naudojau naturalias mieles, kepiau 250 orkaitej kokias 13min. Tiesa dar apibarsciau raudoneliu, nes ji labai megstu, tai namai kvepia tikra Italija .
Buciau labai dekinga,jei dar papasakotum kaip ta idaryta batona kept
[/quote]
Del to idaryto batono, tai svaigstu, nes as ji valgiau ne lietuvoj, tai bandysiu kazka panasaus, kai tesla antra karta pakils, truputi ja pakociosiu ir i vidu desiu isminkyto sviesto su zalumynais, krapais, petruskom ir kt. ir manau apsuksiu ta sviestuka su tuo sureliu, kur plevelese buna, paskui suformuosiu batona aplink ,pakildinsiu ir bandysiu kepti, matysiu, kas cia gausis.
[quote=S.N.A.S,2010 02 05, 16:23]
savaitgalis ant nosies, o Srovės su įdarytu batonu dar nėra.. sėdžiu ir seiles varvinu belaukdama..
[/quote]
Na jei nesirgsiu rytoj , tai kaip nors isminkysiu
Patiko sis patiekaliukas - "Vistiena medaus padaze". itraukiau i sarasiuka
Švediški mėsos kukuliai
Kukuliai:
250g jautienos farso;
250g kiaulienos farso;
1 kiausinis;
200-300 ml grietineles arba pieno;
1 tarkuotas svogunas;
2 virtos saltos bulves;
50 ml dziuveseliu;
druska, pipirai.
Gaminame taip pat kaip lietuviskus kotletus, tik maziukus ir kepame ikaitintuose riebaluose keptuveje is abieju pusiu.
Padazas:
200 ml jautienos sultinio (butinai jautienos);
100 ml grietineles;
sojos;
1 s. miltu;
druska, balti malti pipirai;
galima dar padaziuka gardinti svieziomis turimomis ir megiamomis prieskoninemis zolelemis.
Patiekiami su virtom bulvem, bet anglai kaip ir viska valgo su fri bulvytem, o svedai dar megsta ir su virtais makaronais. Ir butinai su spanguoliu uogiene.
Vis kotletai kitaip
Kukuliai:
250g jautienos farso;
250g kiaulienos farso;
1 kiausinis;
200-300 ml grietineles arba pieno;
1 tarkuotas svogunas;
2 virtos saltos bulves;
50 ml dziuveseliu;
druska, pipirai.
Gaminame taip pat kaip lietuviskus kotletus, tik maziukus ir kepame ikaitintuose riebaluose keptuveje is abieju pusiu.
Padazas:
200 ml jautienos sultinio (butinai jautienos);
100 ml grietineles;
sojos;
1 s. miltu;
druska, balti malti pipirai;
galima dar padaziuka gardinti svieziomis turimomis ir megiamomis prieskoninemis zolelemis.
Patiekiami su virtom bulvem, bet anglai kaip ir viska valgo su fri bulvytem, o svedai dar megsta ir su virtais makaronais. Ir butinai su spanguoliu uogiene.
Vis kotletai kitaip
vaisių palmė su MAGIJA varškės sūreliais
QUOTE(editalč11 @ 2010 02 06, 16:02)
vaisių palmė su MAGIJA varškės sūreliais
ir cia pas jus antras patiekalas
QUOTE(aguonele @ 2010 02 06, 19:17)
ir cia pas jus antras patiekalas
ne, čia labiau vakičiams buvo pavakariai
Kukuliukai kokie apetitni
Tai parsiradau ant vakaro su savo batonais ir kopustiene
Palandau po tokios Aguoneles bloga ir nusifirinu kokia ideja , taip buvo si karta su kopustais
Dejau as ju ant dugno blekutes taip per du pirstus, ant ju sudejau kas liko nuo kepto paukstuko, keptu svoguniuku , sultinuko, kad ne visai apsemtu kopustus.Ant virsaus sudejau sonkauliukaus, kuriuos jau pries para buvau pasimarinavus i avokado prieskonius, cesnaka ir alieju.ir kepiau ilgokai apie pusantros val.Skanumas.
Nu ir zadetos fotkes tos bulkikes.Tiesa, jei kepsit ir vandeni matuosit su paprasta stikline, normalia, tai pilkit truputi daugiau nei puse, nes as i tokia placia pyliau, tai normalioj stiklinej reiktu daugiau nei puses.Tai va toki pagaliuka suformavau is sviesto, petrusku, druskos, krapu ir apvoliojau i svalios suri tarkuota, paskui dejau i pailgai iskociota tesla ir virsuj gerai uzsandarinau, na ir kepimas, kaip ir pirma karta.
Nu pridejau
Tai parsiradau ant vakaro su savo batonais ir kopustiene
Palandau po tokios Aguoneles bloga ir nusifirinu kokia ideja , taip buvo si karta su kopustais
Dejau as ju ant dugno blekutes taip per du pirstus, ant ju sudejau kas liko nuo kepto paukstuko, keptu svoguniuku , sultinuko, kad ne visai apsemtu kopustus.Ant virsaus sudejau sonkauliukaus, kuriuos jau pries para buvau pasimarinavus i avokado prieskonius, cesnaka ir alieju.ir kepiau ilgokai apie pusantros val.Skanumas.
Nu ir zadetos fotkes tos bulkikes.Tiesa, jei kepsit ir vandeni matuosit su paprasta stikline, normalia, tai pilkit truputi daugiau nei puse, nes as i tokia placia pyliau, tai normalioj stiklinej reiktu daugiau nei puses.Tai va toki pagaliuka suformavau is sviesto, petrusku, druskos, krapu ir apvoliojau i svalios suri tarkuota, paskui dejau i pailgai iskociota tesla ir virsuj gerai uzsandarinau, na ir kepimas, kaip ir pirma karta.
Nu pridejau
QUOTE(Srove @ 2010 02 06, 20:49)
kad tik butu galima is manes ko pasisemti
nu bet jau bulkos gerai kad vyno prikalus... tai valgyt nesinori ...
o kitas kas man i galva sove: nera Lietuvoj tokio sviesto?
daug paprasciau butu
QUOTE(editalč11 @ 2010 02 06, 18:02)
labai gera idėja
QUOTE(Srove @ 2010 02 06, 21:49)
Srove, kooookie jusu patiekaliuuuukai mmmmm.....
Jau sonkauliukai su kopustais, tai MB apsivalgymas Butinai juos kepsiu! Noriu paklaust, o kokius cia kopustus naudojot, t.y. sviezius ar raugintus, ar tokius ir tokius pamaisytus?
Batoniukai, tai fantastiski apsivalgymas Tie kur su idaru, tai kiek mazdaug sviesto sunaudojote?
Aciu uz puikias idejas!!!
Srove, jau man tie sonkauliukai.. mmm... kopustai kaip suprantu rauginti? O kas per avokadu padazas? Labai megstu avokada
Duonyte irgi superine, bet mes nelabai ja valgom, tik MB kartais prikanda. Bet kada nors tikrai susigundysiu
Duonyte irgi superine, bet mes nelabai ja valgom, tik MB kartais prikanda. Bet kada nors tikrai susigundysiu
QUOTE(pukiena @ 2010 02 06, 23:56)
Srove, jau man tie sonkauliukai.. mmm... kopustai kaip suprantu rauginti? O kas per avokadu padazas? Labai megstu avokada
Manau, kad Srove turejo omeny "Avokado" prieskonius, t.y. prieskoniu firmos pavadinimas. Tikiuos nesuklydau