Geras tas vyras virtuvej ir fainas patiekaliukas, manau net bulviu prie jo nereikia.
Siandien kalafiorai, pievagrybiai, sonine.
Puses galvos kalafioro apvirto pasudytam vandeny
Pievagrybiu puskilis apvirtu
Sonines liesos puskilis
pora svogunu
druskos
pipiru
pieno stikline
grietineles 150gr.
Sonine supjaustom kubeliais apkepam gerai, tuomet metam svogunus pjaustytus ir kepam, pievagrybius jau ilgiau kepam, kol paruduoja siek tiek ir galiausiai kalafiorus trumpam, tuomet viska pabarstom saukstu nepilnu miltu, ir trumpai minutele kepam, supilam piena ir grietinele, uzverdam ir viskas.
Labai megstam prancuziskus batonus prie sriubytes, kartais ir prie antro patiekaliuko reikia, o siaip labai skanu man tie idaryti su sviestu ir zalumynais ir iskepti karsti, bet ju pas mus nera, tai siandien pabandziau issikepti paprasta ne idaryta, o rytoj jau zinau, kad bus idarytas .Jei kam idomu idedu receptuka labai paprasta:350gr. miltu, puse stiklines silto vandens, 25gr. mieliu, druskos.
I dubeni isijoti miltus, i vidu supilti ismaisytas mieles su druska ir vandeniu ir sakute sukant maisyti aplink, kol eis, kai neis, versti ant miltuotos lentutes ir minkyti apie 15 min., pakildinti pusvalandi, vel perminkyti, vel pusvalandi pakildinti ir vel versti ant miltuoto pavirsiaus ir suformuoti du pailgus batonus, kaip ipjauti, jusu reikalas ir apipurksti siltu vandeniu, kai batonai pakils, purkstuko neturejau, tai paprastai patepiau sepeteliu.Isvaizda gal ne labai, bet pirktiniu daugiau nepirksiu.Plutele plona ir traski, vidus be galo purus.O savikaina abieju 40cnt neisejo, nes miltai lenkiski
QUOTE(nenuorama- @ 2010 02 03, 19:51)
O medu naturalu naudojat, ar tinka dirbtinis? Ir gal zinot su kokiu skaniau?
QUOTE(Srove @ 2010 02 04, 20:13)
Labai megstam prancuziskus batonus prie sriubytes
dedu bapkęs ant stalo ir nešuosi tuos du batonus kol kitos išankusios nematė
tikrai bandysiu, tik, SROVE, prašom parašyt kaip juos kepėt ,kiek laipsnių, kaip ilgai i kokia geriausia orkaitės funkcija? nes manoji kepa TIK karštu oru be jokio katinimo iš apačios, viršaus ir pan.
P.S. labai lauksiu rytdienos įdaryto batono foto ir aprašymo
Pamiršau užduot klausimą: kaip kur saugot batoną,kad išlaikyt jo traškesį????
ačiū už ats.
PIKANTIŠKA VIŠTIENA
Šiaip tai turėtų būti vištienos sparneliai ir kepami ant laužo. Bet aš pabandžiau vištienos gabaliukus ir nenusivyliau
Receptas 12 vištienos sparnelių:
Marinatas:
250ml pomidorų padažo;
svogūnas;
česnako skiltelė (aš dedu daugiau);
2 š. Vorchester padažo;
2 š. citrinų sulčių;
po a. š. aštrių garstyčių, acto, aitriųjų paprikų miltelių, Tabasco padažo, druskos.
Pomidorų padažą užvirinti, sukapotus svogūnus bei česnaką ir visus kitus produktus, pakaitinti 5min.
Sparnelius vienu sluoksniu sudėti į dubenį, užpilti ataušusiu marinatu ir per naktį laikyti šaltai.
Kepiau orkaitėj visame marinate, tik vėliau nupyliau ir patiekiau kaip padažiuką. Šviežias bulves švariai nuploviau, supjausčiau 1-2 cm pločio, išmaišiau su aliejum bei bulvių prieskoniais. Svogūną supjausčiau į 8 dalis, išmaišiau aliejuje, druskos, pipirų mišinyje, pabarsčiau šviežio baziliko. MB prikando raugintais agurkėliais.
Skanaus!
Šiaip tai turėtų būti vištienos sparneliai ir kepami ant laužo. Bet aš pabandžiau vištienos gabaliukus ir nenusivyliau
Receptas 12 vištienos sparnelių:
Marinatas:
250ml pomidorų padažo;
svogūnas;
česnako skiltelė (aš dedu daugiau);
2 š. Vorchester padažo;
2 š. citrinų sulčių;
po a. š. aštrių garstyčių, acto, aitriųjų paprikų miltelių, Tabasco padažo, druskos.
Pomidorų padažą užvirinti, sukapotus svogūnus bei česnaką ir visus kitus produktus, pakaitinti 5min.
Sparnelius vienu sluoksniu sudėti į dubenį, užpilti ataušusiu marinatu ir per naktį laikyti šaltai.
Kepiau orkaitėj visame marinate, tik vėliau nupyliau ir patiekiau kaip padažiuką. Šviežias bulves švariai nuploviau, supjausčiau 1-2 cm pločio, išmaišiau su aliejum bei bulvių prieskoniais. Svogūną supjausčiau į 8 dalis, išmaišiau aliejuje, druskos, pipirų mišinyje, pabarsčiau šviežio baziliko. MB prikando raugintais agurkėliais.
Skanaus!
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 02 05, 01:04)
dedu bapkęs ant stalo ir nešuosi tuos du batonus kol kitos išankusios nematė
tikrai bandysiu, tik, SROVE, prašom parašyt kaip juos kepėt ,kiek laipsnių, kaip ilgai i kokia geriausia orkaitės funkcija? nes manoji kepa TIK karštu oru be jokio katinimo iš apačios, viršaus ir pan.
P.S. labai lauksiu rytdienos įdaryto batono foto ir aprašymo
Pamiršau užduot klausimą: kaip kur saugot batoną,kad išlaikyt jo traškesį????
ačiū už ats.
tikrai bandysiu, tik, SROVE, prašom parašyt kaip juos kepėt ,kiek laipsnių, kaip ilgai i kokia geriausia orkaitės funkcija? nes manoji kepa TIK karštu oru be jokio katinimo iš apačios, viršaus ir pan.
P.S. labai lauksiu rytdienos įdaryto batono foto ir aprašymo
Pamiršau užduot klausimą: kaip kur saugot batoną,kad išlaikyt jo traškesį????
ačiū už ats.
As taip pat noriu uzduoti klausima SROVEI
Ar tiktu prancuziskam batonui sausos mieles? Labai noreciau savaitgali issikepti, bet turiu sausu mielu
Dekui uz atsakyma
[quote=Srove,2010 02 04, 19:13]
Siandien kalafiorai, pievagrybiai, sonine.
Labai megstam prancuziskus batonus
Nu psio, si savaitgali bus viskas isbandyta
Aciu Srove uz puikias idejas
Siandien kalafiorai, pievagrybiai, sonine.
Labai megstam prancuziskus batonus
Nu psio, si savaitgali bus viskas isbandyta
Aciu Srove uz puikias idejas
QUOTE(Srove @ 2010 02 04, 19:13)
Siandien kalafiorai, pievagrybiai, sonine.
Labai megstam prancuziskus batonus prie sriubytes,
Labai megstam prancuziskus batonus prie sriubytes,
Srove , is kur pas tave tiek ideju, dekui ,kad daliniesi.
Batonai butinai bus isbandyti, jauciu net i parduotuve nebeisiu. Aisku jei pavyks. O kokias mieles dedi , sausas ar naturalias Ir dar kur kildini uzdengtas ,ar kaip . Turiu TW bliuda teslai kildinti, na ta kuri reikia istatyti i silta vandeni ar tiktu??????
Siandien kepiau prancuziskus batonus Aciu Srove uz receptuka . As naudojau naturalias mieles, kepiau 250 orkaitej kokias 13min. Tiesa dar apibarsciau raudoneliu, nes ji labai megstu, tai namai kvepia tikra Italija .
Buciau labai dekinga,jei dar papasakotum kaip ta idaryta batona kept
Buciau labai dekinga,jei dar papasakotum kaip ta idaryta batona kept
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 02 04, 19:02)
Oi kazkaip net nepagalvojau kad tokia tema gali buti Aciu labai, einu skaityt
Na mergaites ir skaniai gaminat!
O jau sroves bandukes tai labai ispudingos
Baltas Risotto su Sicilietiška dešra, pačio risotto receptas pagal Jamie Oliver
Reikės: serviruojant 4-6 žmonėms
1.1 l vištienos, žuvies ar daržovių sultinio, (šiam receptui vištienos), plius verdančio vandens vėliau
2 v.š. alyvų aliejaus
gabaliuką sviesto
1 didelį svogūną, smulkiai kapotą
2 skiltelės česnako, smulkiai pjaustyto
4-5 stiebai saliero, smulkiai pjaustyto, (aš dėjau tris)
400 g risotto ryžių
2 stiklinės sauso vermuto ar sauso balto vyno
druskos ir šviežiai maltų pipirų
70 g sviesto (dėjau perpus mažiau, pakanka)
115 g Parmezano (užtenka ir pusės normos)
6-8 dešrelių, keptų orkaitėj ar po grilium, pjaustytų, ar tiesiog ant keptuvės.
Užkaitinti sultinį. Įkaitinti aliejų ir sviestą gilioje keptuvėje ar puode, sudėti svogūnus, česnaką, salierą ir kepti apie 15 minučių ant labai mažos ugnies neleidžiant apskrusti. Šis procesas Italijoje vadinamas soffritto. Kai daržovės suminkštėja, supilti ryžius ir padidinti ugnį.
Ryžiai pradės po truputi kepti, taigi reikia maišyti. Po minutės pasidarys lyg peršviečami, supilti vyną ir nuolat maišyti, nuostabiai užkvips
Kai alkoholis išgaruos ir vynas įsigers į ryžius, įpilti pirma samtį karšto sultinio ir žiupsnelį druskos. Sumažinti ugnį, ir leisti ryžiams 'plepsėti', vis dadedant sultinio, po vieną samtį, leidžiant įsigerti, maišant ir neleidžiant pridegti. Tai užtruks maždaug apie 15 min. Jei ryžiai kieti, leisti dar pasitroškinti, sunaudojant visą sultinį ir jei dar reikia (man reikejo) dadedant verdančio vandens. Ryžiai turėtų būti minkšti, bet 'with a slight bite' (trupučiu kietumu)
Nuimti nuo ugnies, įdėti sviestą ir Parmezaną. Gerai išmaišyti. Uždėti dangtį ir leisti pabūti 2 minutes. Kaip Jamie sako, čia pats svarbiausias momentas gaminant risotto, išgauti nuostabią ir kreminę tekstūrą. Kuo greičiau serviruoti, uždedant pjaustytas dešreles ir valgyti. Skanaus!
Daugiau receptų mano bloge Tasty Bites
O jau sroves bandukes tai labai ispudingos
Baltas Risotto su Sicilietiška dešra, pačio risotto receptas pagal Jamie Oliver
Reikės: serviruojant 4-6 žmonėms
1.1 l vištienos, žuvies ar daržovių sultinio, (šiam receptui vištienos), plius verdančio vandens vėliau
2 v.š. alyvų aliejaus
gabaliuką sviesto
1 didelį svogūną, smulkiai kapotą
2 skiltelės česnako, smulkiai pjaustyto
4-5 stiebai saliero, smulkiai pjaustyto, (aš dėjau tris)
400 g risotto ryžių
2 stiklinės sauso vermuto ar sauso balto vyno
druskos ir šviežiai maltų pipirų
70 g sviesto (dėjau perpus mažiau, pakanka)
115 g Parmezano (užtenka ir pusės normos)
6-8 dešrelių, keptų orkaitėj ar po grilium, pjaustytų, ar tiesiog ant keptuvės.
Užkaitinti sultinį. Įkaitinti aliejų ir sviestą gilioje keptuvėje ar puode, sudėti svogūnus, česnaką, salierą ir kepti apie 15 minučių ant labai mažos ugnies neleidžiant apskrusti. Šis procesas Italijoje vadinamas soffritto. Kai daržovės suminkštėja, supilti ryžius ir padidinti ugnį.
Ryžiai pradės po truputi kepti, taigi reikia maišyti. Po minutės pasidarys lyg peršviečami, supilti vyną ir nuolat maišyti, nuostabiai užkvips
Kai alkoholis išgaruos ir vynas įsigers į ryžius, įpilti pirma samtį karšto sultinio ir žiupsnelį druskos. Sumažinti ugnį, ir leisti ryžiams 'plepsėti', vis dadedant sultinio, po vieną samtį, leidžiant įsigerti, maišant ir neleidžiant pridegti. Tai užtruks maždaug apie 15 min. Jei ryžiai kieti, leisti dar pasitroškinti, sunaudojant visą sultinį ir jei dar reikia (man reikejo) dadedant verdančio vandens. Ryžiai turėtų būti minkšti, bet 'with a slight bite' (trupučiu kietumu)
Nuimti nuo ugnies, įdėti sviestą ir Parmezaną. Gerai išmaišyti. Uždėti dangtį ir leisti pabūti 2 minutes. Kaip Jamie sako, čia pats svarbiausias momentas gaminant risotto, išgauti nuostabią ir kreminę tekstūrą. Kuo greičiau serviruoti, uždedant pjaustytas dešreles ir valgyti. Skanaus!
Daugiau receptų mano bloge Tasty Bites
savaitgalis ant nosies, o Srovės su įdarytu batonu dar nėra.. sėdžiu ir seiles varvinu belaukdama..