Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

Na, ka gi, jautienos guliasas su grybais ir darzovemis
Beje, gavosi labai skanutis, mesyte minkstute.
Pirmiausia isviriau mesyte, tada keptuveje siek tiek apkepiau su svogunu, cesnaku ir pievagrybiais, kuriu nepagailejau. Tada supyliau i perkosta sultiny, kuriame vire mesyte. Tada keptuveje pakepiau morkytes ir paprika, nesmarkiai. Viska i puoda , imeciau lauro lapu, pipiru ir dar troskinau ant silpnos ugnies.
Baigiantis troskintis, kelis saukstus pomidoru padazo, grietineles, miltu.
Sviezios bulves.
Patiekalas nupaveiksluotas vaiko lekstej, bet kaip bebutu keista sveite, kad net ausys linksejo, tik man paprikas teko suvalgyti smile.gif
MB pabarsciau ant bulviu krapu ir garnyrui marinuotu agurkeliu.
Atsakyti
QUOTE(pukiena @ 2010 02 02, 20:15)
Na, ka gi, jautienos guliasas su grybais ir darzovemis
Beje, gavosi labai skanutis, mesyte minkstute.
Pirmiausia isviriau mesyte, tada keptuveje siek tiek apkepiau su svogunu, cesnaku ir pievagrybiais, kuriu nepagailejau. Tada supyliau i perkosta sultiny, kuriame vire mesyte. Tada keptuveje pakepiau morkytes ir paprika, nesmarkiai. Viska i puoda , imeciau lauro lapu, pipiru ir dar troskinau ant silpnos ugnies.
Baigiantis troskintis, kelis saukstus pomidoru padazo, grietineles, miltu.
Sviezios bulves.
Patiekalas nupaveiksluotas vaiko lekstej, bet kaip bebutu keista sveite, kad net ausys linksejo, tik man paprikas teko suvalgyti smile.gif
MB pabarsciau ant bulviu krapu ir garnyrui marinuotu agurkeliu.



labai skaniai atrodo wub.gif Senai guliašo bevalgiau reiks pasidaryt 4u.gif
Atsakyti
Astriai troskinta kiaulienos file 4u.gif
user posted image
~ 500 g kiaulienos file
1 a.s. mesos prieskoniu, druskos, pipiru
1 svoguno, 3 skilteliu cesnako, sviezio imbierio
300 ml vistienos sultinio
4 v.s. cili padazo
2 - 3 v.s. zemes riesutu sviesto (su gabaliukais skaniau)
gero pundelio ploksciu dideliu zaliu pupeliu
saujeles saldytu zirneliu
zemes riesutu aliejaus ( tinka ir neutralus, tik ne alyvuogiu!)

Mesyte susipjaustyti juostelemis, uzberti mesos prieskoniais, druska & pipirais ir uzdengus padeti saltai kokiai valandziukei.
Svoguna ir cesnaka susismulkinti , imbiero apie 2 cm susitarkuoti ir viska kartu su mesyte gerai apkepti labai ikaitusiame aliejuje kol vanduo isgaruos. Tai uztruks max iki 10 min. Mesyte turi igauti grazia spalva ir bus minksta minksta. I keptuve supilti vistienos sultini, sudeti cili padaza bei zemes riesutu sviesta ir pakaitinti kol sviestas issileis. Suberti juostelemis pjaustytas pupeles bei zirnelius, uzdengti ir troskinti ant silpnos ugnies kol pupeles isvirs ( as vis ragauju, ar jau pakankamai minkstos ir kiekvienu kartu viska pamaisau). Paskaninti jei truksta druska ar tai sojos padazu. Man pasirode dar truputeli per skystas padazas, tai as 1 a.s. kukuruzu krakmolo uzsipyliau keliais lasais vandens ir supyliau i ji, kuri labai gerai sutirstino!

Keptas starkis su darzoviu padazu 4u.gif
user posted image
~ 400 g starkio su odele
1 didesne morka
1 svoguna
puse puodelio saldytu zirniu
50 ml grietineles & 200 ml zuvies sultinio
druskos, pipiru
maiseli ryziu

Zuvyte atsileisti ir nuplovus & nusausinus susipjaustyti norimo dydzio gabaliukais. Padruskinti, papipirinti bei uzbarscius zuvies prieskoniais atsideti saltai.

Ryzius uzsikaisti ir i ta laika darytis padaza. Svoguna susismulkinti ir kepinti skystam svieste kol suminkstes. Tada suberti mazais gabaliukais pjaustyta morka ir dar kelias min pakepti, suberti zirnelius. 150 ml zuvies sultinio bei 50 ml grietieneles supilti i darzoves, padruskinus ir pipirinus uzdengti, leisti troskintis kol skystimo liks laaaabai mazai.

Dabar eile zuvytei. Ja deti i ikaitinta skysto sviesto bei aliejaus misini odos puse i apacia ir kepti kol graziai paruduos. Atsargiai apversti ir dar pora min pakepinti, supilti likusi zuvies sultini ir kepti/virti ~5 min. Viskas, belieka pateikti. Jei nuo zuvies ne visas skystis isgaravo, ji galima supilti i darzoves wink.gif Skanaus !
na gal uzteks ... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2010 02 03, 13:53)
zemes riesutu aliejaus ( tinka ir neutralus, tik ne alyvuogiu!)

kodel? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidoose: 03 vasario 2010 - 14:25
Vistienos kepeneles grietineles padaze
user posted image
Vistos kepeneles nuplauti, paprieskuoniuoti, labai silpnai ismusti. Apvolioti miltuose ir kepti keptuveje.
Iskepus kapeneles patroskinti su morkom, svogunais. I pabaiga supilti grietinele.
Valgeme su bulviu kose, burekeliu ir raugintu kopustu salotomis.
Skanaus
Atsakyti
QUOTE(vaidoose @ 2010 02 03, 13:24)

paprasciausiai jog alyvuogiu aliejus nedera bent man prie zemes riesutu sviesto blush2.gif jis mesytei iduotu savo skoni, kuris cia nereikalingas ... as megstu ir siaip ne tik su alyvuogiu aliejumi kepti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Monalyza @ 2010 02 03, 17:40)
Vistienos kepeneles grietineles padaze


Jau kuris laikas galvoju, kad reikėtų pamėginti kepenėlių pagaminti, nes dar neteko blush2.gif ax.gif Nuotrauka labai graži, labiai viliojančiai tos kepenėlės atrodo, tad greitu laiku bandysiu kažką panašaus ir aš pagaminti thumbup.gif
Atsakyti
Dalinuos ir as savo vakariene

Vistiena medaus padaze
user posted image
Reikes:
400 g. vistienos file
1 kiausinis
miltai - apvolioti vistienai
2 dideli svogunai
3 skilteles cesnako
3 sauktai pomidoru padazo
2 saukstai sojos
2 sausktai medaus

Vistiena supjausciau mazais plonais gabaliukais apvoliojau isplaktam kiausinyje su soja ir pipirais, paskui apvoliojau miltuose ir graziai apskrudinau keptuveje... Vistiena isemiau is keptuves i dubeni ir uzdengiau, kad neatsaltu..

i ta pacia keptuve, kur kepe vista, sudejau 2 svogunus, lengviau apkepiau, tada ispaudziau 3 skilteles cesnako, 3 saukstus pomidoru padazo sumaisytsu su trupucio vandens ir saukstas sojos, i pabaiga idejau 2 saukstus medaus. viska maisant pakepiau kol sutirstejo, tada sudejau i padaza vistiena ir viska gerai sumaisius dar pakepiau biggrin.gif Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nenuorama-: 03 vasario 2010 - 19:52
[QUOTE]Vistiena medaus padaze
oi kaip skaniai atrodo,itariu kazkas panasaus kaip darau vistiena kinietiskai. smile.gif negaliu atsispirti man vistiena saldziarugsciam padaze tai jega 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidulek @ 2010 02 03, 20:40)
oi kaip skaniai atrodo,itariu kazkas panasaus kaip darau vistiena kinietiskai. smile.gif negaliu atsispirti man vistiena saldziarugsciam padaze tai jega 4u.gif

turetu but, nes bandziau padaza daryt kaip Ganbei vistiena su traskia medaus plutele pateikia, nes skaniau nesu nieko ragavus bigsmile.gif nuo tomato jis rugstesnis pasidaro.. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nenuorama-: 03 vasario 2010 - 21:33
QUOTE(Elena @ 2010 01 06, 15:41)

Oi tu jomajo...aš gi namuose turiu tokius ..reiks pažiūrėti...nes dar neišpakuota  doh.gif O dar radau: http://www.sveikipro...der/term/57/all
Galvojau ką čia atsinešti įkurtuvėms...ir sugalvojau...bulvės  smile.gif Jau kažkada rašiau kaip darau:bulvės su lupenom gerai išplaunu ir dar šlapias  apvolioju druskos/miltų mišinyje.Kepame orkaitėje apie valandą  4u.gif

user posted image



thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Awdrute @ 2010 01 10, 20:47)
Zalioji vistiena
Is vistienos kulseliu isemiau kauliukus, supjausciau mesyte ir pamarinavau. Sumeciau i ikaitinta keptuve ir pakepiau ant sviestuko. Stambiai pripjausciau pievagrybiu pakepinau kartu. Tuomet beliko sumesti spinatus ir brokolius, ipilti truputi vandenuko ir pakaitinti. Pabaigoje pienuko ir prieskoniu.  4u.gif
Valgem su orkaiteje keptomis bulvem ir morku misraine.  4u.gif Skanu.
user posted image

Skaniai atrodo,o kur gauti pirkti špinatų?yra parduotuvėse?
Atsakyti
QUOTE(stonjur1 @ 2010 02 03, 23:49)
Skaniai atrodo,o kur gauti pirkti špinatų?yra parduotuvėse?


Tikrai yra mirksiukas.gif
Atsakyti