Nu gal ir jo nebent vištytė, tik dar čia nespėjau keptų obuolių pridėt
jau neduoda pataisyt, būčiau ištrinus
Sveikutes
vis uzsuku i sia tema,seile pavarvinu,bei pasisemiu ivairiu ideju pietums,sauni tema
stai vakar ir as nepatyngejau nufotkinti savo pietus ,tai pasirodysiu,gavosi labai skanu ir svelnu receptas is interneto platybiu,turejo buti briuselio kopustai,bet neradau ju maximoj,tai gamynau su brokkoli(manau ne ka prasciau gavos)
Brokkoli su vistienos file surio padaze:
brokkoli-500gr
vistienos file-500gr
svogunas-1
cesnakas-2 skilteles
lyditas surelis-100gr
miltai-1 saukstas
pieno arba grietineles
zaluminai(mano atveju petrazoles)
aliejus+sviestas
druska,pipirai
brokolius isviriau,padejau atsalti,svoguna supjausciau,apkepiau ant sviesto su truputi aliejaus,sudejau i keptuve supjaustyta vistienos file,pakepiau apie 7 min,kol vistiena apskrudo,pabarsciau miltais,sudejau lydyta sureli gabaliukais,kepiau maisydama,kol surelis issilyde,supyliau pieno(pylti atsizvelgaint i tai,kokios konsistencijos padazo pageidaujat),dar pakepiau kelias min.sudejau i keptuve brokolius,smulkai supjaustytas petrazoles,cesnaka,padruskinau,papipirinau,pakepiau kelias min.garnirui buvo makaronai skanaus!
vis uzsuku i sia tema,seile pavarvinu,bei pasisemiu ivairiu ideju pietums,sauni tema
stai vakar ir as nepatyngejau nufotkinti savo pietus ,tai pasirodysiu,gavosi labai skanu ir svelnu receptas is interneto platybiu,turejo buti briuselio kopustai,bet neradau ju maximoj,tai gamynau su brokkoli(manau ne ka prasciau gavos)
Brokkoli su vistienos file surio padaze:
brokkoli-500gr
vistienos file-500gr
svogunas-1
cesnakas-2 skilteles
lyditas surelis-100gr
miltai-1 saukstas
pieno arba grietineles
zaluminai(mano atveju petrazoles)
aliejus+sviestas
druska,pipirai
brokolius isviriau,padejau atsalti,svoguna supjausciau,apkepiau ant sviesto su truputi aliejaus,sudejau i keptuve supjaustyta vistienos file,pakepiau apie 7 min,kol vistiena apskrudo,pabarsciau miltais,sudejau lydyta sureli gabaliukais,kepiau maisydama,kol surelis issilyde,supyliau pieno(pylti atsizvelgaint i tai,kokios konsistencijos padazo pageidaujat),dar pakepiau kelias min.sudejau i keptuve brokolius,smulkai supjaustytas petrazoles,cesnaka,padruskinau,papipirinau,pakepiau kelias min.garnirui buvo makaronai skanaus!
Liko vakarykstes bulviu koses, o buvau sumanius netikrus ceburekus kept, bet pirma sunaudojau ta kosyte su desrelem(vici su suriu).
Reikia papr. vafliu, tiek, kiek desreliu turim.
200gr. bulviu koses(cia 6 desrelem)
40gr. bulviu krakmolo
puse plakto kiausinio
Bulviu kose , krakmola, kiausini suminkom, galima dar krapu idet ir plonai ant vafliu paskleist peiliu ta kosyte, palaukti, kol suminkstes vafliai, apie 5min., i vidu deti desrele ir tvirtai susukti, galus uzlankstyti.Panasiai taip
As dariau dar tu cebureku su farsu, tai apvoliojimui emiau 2 kiausinius, druskos siek tiek, stikline pieno(perpus sumaisyta su vandeniu) ir karalisku miltu tiek, kad gautusi kaip skystoka tystanti grietine.Viska isplakiau ir tesla apvoliojusi id. desreles dejau i ikaitinta ne per daug keptuve su aliejumi ir kepiau is visu pusiu ant nestiprios ugnies, kol dailiai aprudo.
Ir dar iskepiau zadetu ale cebureku, tik viduj ne bulves su desrele, o farsas su daug svoguniuku ir prieskoniais.
Reikia papr. vafliu, tiek, kiek desreliu turim.
200gr. bulviu koses(cia 6 desrelem)
40gr. bulviu krakmolo
puse plakto kiausinio
Bulviu kose , krakmola, kiausini suminkom, galima dar krapu idet ir plonai ant vafliu paskleist peiliu ta kosyte, palaukti, kol suminkstes vafliai, apie 5min., i vidu deti desrele ir tvirtai susukti, galus uzlankstyti.Panasiai taip
As dariau dar tu cebureku su farsu, tai apvoliojimui emiau 2 kiausinius, druskos siek tiek, stikline pieno(perpus sumaisyta su vandeniu) ir karalisku miltu tiek, kad gautusi kaip skystoka tystanti grietine.Viska isplakiau ir tesla apvoliojusi id. desreles dejau i ikaitinta ne per daug keptuve su aliejumi ir kepiau is visu pusiu ant nestiprios ugnies, kol dailiai aprudo.
Ir dar iskepiau zadetu ale cebureku, tik viduj ne bulves su desrele, o farsas su daug svoguniuku ir prieskoniais.
musu visa sheima tiesiog valgom ir atsivalgyt shito skanumo negalim
o atrode, kur reiks deti shitiek moliugu
Casual, as irgi turiu "blondiniska" klausimeli -o kaip tas geris valgomas? Samteliu moliugo turini semiate i lekstes? O pati moliuga kaip sudoroti? Jo luoba tai pakankamai kieta, supjaustyti turbut nelabai gautusi....
o atrode, kur reiks deti shitiek moliugu
Casual, as irgi turiu "blondiniska" klausimeli -o kaip tas geris valgomas? Samteliu moliugo turini semiate i lekstes? O pati moliuga kaip sudoroti? Jo luoba tai pakankamai kieta, supjaustyti turbut nelabai gautusi....
QUOTE(noriu zinoti @ 2010 01 31, 15:15)
Casual irgi turiu "blondiniska" klausimeli -o kaip tas geris valgomas? Samteliu moliugo turini semiate i lekstes? O pati moliuga kaip sudoroti? Jo luoba tai pakankamai kieta, supjaustyti turbut nelabai gautusi....
Samciu dedames i dubeneli moliugo didzioji dalis buna isskobiama ir susideda i ta pati troshkini, o siaip sieneles dazniausiai as ishgramdau Moliugo luoba kai jis pabuna orkaiteje nebe tokia ir kieta buna - drasiai susipjausto
merginos, negaliu temoje but- seiles varva i jusu nuotraukas ziurint nepeprastai viskas skaniai atrodo
kol vaikučiai davėsi po sniegą, pagaminau cepelinus, sakanaus
editalč11, o kur receptas? Tema juk "Receptai su nuotraukomis"
QUOTE(editalč11 @ 2010 01 31, 15:47)
ech... aš jau nuo vakar svaigstu, kad labai noriu cepelinų Jūsų nuotrauką pamačius tas noras dar labiau suaktyvėjo
Elena, pamačiau keptas bulves miltuose ir druskoje ir apsiseilėjau, tai ilgai negalvojusi pajamiau ir aš pašoviau bulbes į orkaite, tik ne i inda, o tiesiog skardoje
jau laukiu nesukaukiu kada iškeps, noriu paragauti kas ten per skonis
Tiesa, dar kastini susukau, tai kol bulbikes iskeps, kastinys sustings
jau laukiu nesukaukiu kada iškeps, noriu paragauti kas ten per skonis
Tiesa, dar kastini susukau, tai kol bulbikes iskeps, kastinys sustings
QUOTE(mikaela @ 2010 01 31, 17:56)
editalč11, o kur receptas? Tema juk "Receptai su nuotraukomis"
man tas receptas toks savaime suprantamas, kad automatiškai jo neberašiau.
RECEPTAS
pasidarome cepelinams budingą tešlą - tešlą visada darau tokiomis proporcijomis- 1 indas virtų bulvių, 2 tokie patys indai skustų žalių bulvių. Bulves išsiverdu iš vakaro, šy kartą viriau nuskustas bulves, nes dalį jų suvalgėme prie kito patiekalo.
Nuskustas bulves sutarkuoju su bulvių tarka, turiu tokia medžiagytę iš tankios užuolaidinės medžiagos , kuria labai lengvai rankų pagalbą išspaudžiu bulvių sultis.
Sultis supilu į atskirą indą, kad nusistovėtų krakmolas ( kokį 10-15min), o gautą bulvių masę sumaišau su maltomis virtomis bulvėmis, įdedu druskos.Druskos dedu kokį šaukštą ,nes dar paskui vandenį padruskinu , kuriame verda cepelinai.
Taigi dideliame dubenyje jau yra virtos maltos bulvės, išspaustos žalios bulvės, bulvių krakmolas ( kuris nusistovėjo atskirame puode). Viską išminkome rankų pagalba. Visada yra sakoma ,kad tešla neturi lipti prie rankų, o aš pagal savo metodiką i tą bulvių masę įdedu gerą šaukštą majonezo. Tešla tikrai kibs prie rankų, bet šito bijoti nereikia, nes formuodama cepelinus aš pasistatau indeli su vandeniu ir jame pavilgau savo delniukus, tada tešla tikrai nebekimba prie rankų, o nuo idėto majonezo cepelinai tampa labai munkštučiai ( majonezą taip pat dedu ir į bulvių plokštainį).
Įdaras cepelinams gali būti labai įvairus. Aš sumaliau nuo vakarykščių virtų šonkauliukų nuimtą mėsą, idėjau pjaustyto svogūno,pipirų,druskos.
Kartais darau su žaliu mėsos faršu, tik tada verdu 10 min ilgiau.
Uošvienė kaime darydavo iš virtų maltų kiaulienos kepenų, inkstų, širdies .
Galima pasidaryti miško grybų įdarą.
Varškės įdarą.
Taigi jau suformuotus cepelinus dedu i užvirusį vandenį. Pirmame dėjime cepelinų dedu tiek , kad pasidengtų puodo dugnas, tada uždedu dangtį ir leidžiu vėl užvirti vandeniui. Tada jeigu dar telpa dedu sekančią partiją cepelinu , uždedu dangtį ir leidžiu užvirti vandeniui. Nuo paskutinio vandens užvirimo nustatau cepelinų virimo laiką. Šį kartą viriau 25 min , vanduo puode neturi smarkiai kunkuliuoti ,nes praplyš bulvinė tešlą ir įdaras pasiskleis vandenyje.
Taigi po 25 min cepelinai jau garuoja lėkštėje.
GERO APETITO
QUOTE(editalč11 @ 2010 01 31, 16:34)
, vanduo puode neturi smarkiai kunkuliuoti ,nes praplyš bulvinė tešlą ir įdaras pasiskleis vandenyje.
GERO APETITO
GERO APETITO
Na cia kaip sakoma , 100 metu gyveni 100metu mokaisi. net nezinojau ,kad del smarkaus vandens virimo cepelinai plysta , net dabar pamaciusi nuotrauka norejosi paklausti kaip taip graziai isvire. As ir krachmolo dedu i vandeni ir vis tiek kartais iseina grazus , o kartais O su majonezu reiks pabandyti.
QUOTE(Auksutis @ 2010 01 30, 02:00)
Gaminu dabar, jau matau, kad bus nerealiai skaniai