QUOTE(Adilaila @ 2010 01 26, 19:05)
dar prasau patarimu :
turiu klausimeli...
kai buna parasyta pvz i sriuba ideti lydyta sureli be priedu, tai as suprantu kad tai tas daiktas kur tepames ant duonos, buna su kumpiu, grybais, kartais mirkome kepta duona
bet........kadangi nemegstu saldumynu ir gyvenima nesu kepusi pyragu ar tortu, tiesiog nekelia jie man apetito, gal del to neismanau, bet va vienoje receptu knygoje pamaciau - torto virsuj : balto sokolado ir lydyto surelio be priedu
negi cia tas pats surelis??????????????
kaip jis derinasi su sokoladu ar desertu?
ot durnas jauciu klausimas
argi..
hm..na gal dar kas zinos
Visai nedurnas
klausimas, juk tas lydytas surelis gaminamas is varskes, visai nesunkiai pasigamina namie, as seniau esu torta kepusi su tokiu savos gamybos sureliu, o varske ir sokoladas visai neblogai dera(juk tie saldus su varske sureliai irgi yra su sokoladu, tik tiek, kad varske nekaitinta, o jei pakaitinsi virs garu, ji issilydys ir taps tuo paciu sureliu).
O cia va Forelles bloge panasaus surelio receptas ir be desimt E ir konservantu, kur buna pardese.
200-250 g varškės 1 nubrauktas a.š. sodos;
1 ½ -2 v.š. grietinės;
1 kiaušinio trynys;
druskos pagal skonį.
Ant varškės užberti sodą, gerai išmaišyti ir palikti 10-15 minučių (aš vis ateidavau pamaišyti). Trynį išplakti su grietine. Viską sudėti į puodą ar keptuvę, pakaisti ant nedidelės ugnies ir nuolat maišyti, kol varškė išsilydys. Užvirus, ugnį išjungti, supilstyti į indelius ir atšaldyti.
Šaltinis: N.Marcinkevičienė Metai už stalo. Kalendorinių švenčių ir sezoniniai valgiai
Varske turi buti geros kokybes, ta pliurze is pokeliu
nelabai tinka, reikia sausos.