Siandien gaminau makaronu lizdelius grietineles padaze.....
12makaronu lizdeliu reikia....
Idarui:
300g farso,1 svoguno galva,2 skilteles cesnako,1v.s. pomidoru padazo,
1v.s. garstyciu, megiamu prieskoniu.
Padazui:
1 svoguno galva, 2v.s. sviesto, 1v.s. miltu, 1v.s.garstyciu, 200ml. grietineles, 3-4 skilteles cesnako, zalumynu (petrazoles, krapai, bazilikai ir pan.), tarkuoto fermentinio surio.
Idarui farsa gerai ismaisyti su smulkintu svogunu, cesnaku, prieskoniais, pomidoru padazu ir garstyciomis. Idaryti nevirtus makaronu lizdelius (deti po sauksta farso ir ranka siek tiek prispausti).
Istirpinti keptuveje sviesta, pakepinti smulkiai pjaustyta svoguna. Suberti miltus ir kepinti maisant apie 1min. Tada deti garstycias,pilti grietinele ir uzvirti, kai uzverda sudedam lizdelius, apibarstome suriu. Iki lizdeliu virsaus pripilame verdancio vandens ar sultinio, pasudome pagal skoni. (as apipilu sultiniu, tad papildomai neprieskoniuoju, nes sultinuka suroka padarau). Suberiame smulkinta cesnaka ir zalumynus. Uzdengiame dangciu ir troskiname apie 15-20min.
Skanaus!!!!
P.s. Ten fotkej su melynojo kopusto salotom:Kopustas+majonezas+prieskoniai.
QUOTE(vavuum @ 2010 01 06, 18:10)
Siandien gaminau makaronu lizdelius grietineles padaze.....
Puikumelis
O as vis galvodavau ka cia reiktu pagaminti is tokiu lizdeliu
Aciu uz ideja
Elena, kaip tu tas bulves kepi, po folija ar ne?
ELENA ,NU KAIP TAIP GRAZIAI IMANOMA BULVES ISKEPT ,KAIP SKANEI ATRODO
SITOJ TEMOJ DAR NEMACIAU ZODZIO skanu : ) kazin kur autore prapuole
SITOJ TEMOJ DAR NEMACIAU ZODZIO skanu : ) kazin kur autore prapuole
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 01 06, 17:35)
ir kam aš čia ėjau bulvės kaip iš pasakos,kurią tuoj pat su viršeliu sušlamščiau
o kur tas tikslus jūsų receptukas apie bulves?? kaži kodėl ša jį praleidau, nor svisas temas seku?
o kur tas tikslus jūsų receptukas apie bulves?? kaži kodėl ša jį praleidau, nor svisas temas seku?
QUOTE(kisule @ 2010 01 06, 17:41)
Elena o tas bulves i folija reikia susukti ar ne?
QUOTE(Rastika @ 2010 01 06, 20:32)
Jokios folijos.Tiesiog dedu į kepimo indą ir kepu...Tikslesnis receptas va čia:
http://www.anonsas.l...x/article/22548
Lasisos apkepele
reikes:
lasisos
ryziu
didelio svoguno
4 kiausiniu
majonezo tarkim 200gr.
surio
siek tiek pasikepam prieskoniuose (druska, pipirai, slakelis citrinu sulciu ir zuvies prieskoniai) pamarinuota lasisa, tada ja nusikaulinam jei reikia.ziurint kokias dalis kepsit. per ta laika issiverdam ryzius. irgi nepilnai. as viriau mazdaug 15min. dar pasikepam iki minkstumo smulkiai pjaustyta svoguna. viska sloksniuojam i skarda.pirma ryziai, tada lasisa, tada svogunas keptas. isplakam kiausinius su majonezu ir zuvies prieskoniais ir viska uzpilam. ir dedam i orkaite mazdaug 30min mazdaug 150-180temp. veliau uztarkuojam suriu ir palaikom orkaiteje kol issilydys suris. (as suri pjausciau,nes naujam bute neturiu tarkos )
reikes:
lasisos
ryziu
didelio svoguno
4 kiausiniu
majonezo tarkim 200gr.
surio
siek tiek pasikepam prieskoniuose (druska, pipirai, slakelis citrinu sulciu ir zuvies prieskoniai) pamarinuota lasisa, tada ja nusikaulinam jei reikia.ziurint kokias dalis kepsit. per ta laika issiverdam ryzius. irgi nepilnai. as viriau mazdaug 15min. dar pasikepam iki minkstumo smulkiai pjaustyta svoguna. viska sloksniuojam i skarda.pirma ryziai, tada lasisa, tada svogunas keptas. isplakam kiausinius su majonezu ir zuvies prieskoniais ir viska uzpilam. ir dedam i orkaite mazdaug 30min mazdaug 150-180temp. veliau uztarkuojam suriu ir palaikom orkaiteje kol issilydys suris. (as suri pjausciau,nes naujam bute neturiu tarkos )
Wow, kaip skaniai ta lazanija atrodo, turiu ir as Beatos knyga, reikes kada isbandyti si receptuka
QUOTE(Orkinta @ 2010 01 06, 22:25)
neturiu lašišos- eičiau kad ir dabar pasidaryt, taip apetitnai atrodo
Dėl druskos,vakar apžiūrėjau...Santa Marija...parašyta:Rožinės spalvos akmens ir jūros druska iš Himalajų sumaišyta su rausva jūros druska iš Havajų
Lietiniai.Be įdaro.MB mėgsta karštus be įdaro su sviestu,o vaikai su plakta grietinėle ir šokoladu...
Dariau pagal šį receptą:
1,5 stiklinės miltų
1 stiklinė pieno
1 stiklinė vandens
2 kiaušiniai
druskos /cukraus
aliejaus keptuvei patepti arba į tešlą
Į dubenį suberkite miltus, druską, cukrų, įmuškite kiaušinius ir, visą laiką maišydami plakimo šluotele ar mikseriu, pilkite vandens ir pieno mišinį.
Tešlą palaikykite, kad išbrinktų.
Keptuvę patepkite aliejumi ir gerai įkaitinkite.
Lietiniai.Be įdaro.MB mėgsta karštus be įdaro su sviestu,o vaikai su plakta grietinėle ir šokoladu...
Dariau pagal šį receptą:
1,5 stiklinės miltų
1 stiklinė pieno
1 stiklinė vandens
2 kiaušiniai
druskos /cukraus
aliejaus keptuvei patepti arba į tešlą
Į dubenį suberkite miltus, druską, cukrų, įmuškite kiaušinius ir, visą laiką maišydami plakimo šluotele ar mikseriu, pilkite vandens ir pieno mišinį.
Tešlą palaikykite, kad išbrinktų.
Keptuvę patepkite aliejumi ir gerai įkaitinkite.
ojjjj blynu as ir noriu...bet pilnas saldytuvas dar visko, paskui kazka teks ismesti jei blynu prisivalgysiu...
QUOTE(lekianti @ 2010 01 06, 21:23)
ELENA ,NU KAIP TAIP GRAZIAI IMANOMA BULVES ISKEPT ,KAIP SKANEI ATRODO
SITOJ TEMOJ DAR NEMACIAU ZODZIO skanu : ) kazin kur autore prapuole
SITOJ TEMOJ DAR NEMACIAU ZODZIO skanu : ) kazin kur autore prapuole
Skanumu autore jau virs 100 zinuciu surinko ir matyt dziaugiasi "Uz miegamojo duru" . Skanus receptai neberupi
As tai siulyciau Elenai savo blog'a susikurti juk receptukai visada superiniai, o nuotarukos tai is viso be komentaru Butu visi receptai vienoje vietoje ir nereiktu per visas temas ieskoti vieno ar kito
Na cia aisku tik mano nuomone ir pasiulymas
Na cia aisku tik mano nuomone ir pasiulymas