Savaitgalį nieko ypatingo negaminau Tingėjau
Varškės apkepas su razinomis.
Apkepui jums reikia:
1 kg varškės, 6 kiaušiniai, 6 šaukštai cukraus,porą šaukštų grietinės , 6 šaukštai manų, ant galo šaukštelio kepimo miltelių, razinų nuplikytų
Varškę gerai ištriname , kiaušinių trynius, ištriname su cukrumi, viską gerai išmaišome, dedame manus, kepimo miltelius, razinas ir išplaktus kiaušinio baltymus. Viską sukrečiame į manais pabarstytą skardą . Kepame 180oC įkaitintoje orkaitėje ~40min.
Tortilijos su faršu.
Jums reiks:
Faršo (naudojame pagal skonį,pas mane jautienos)
Morkų,paprikų supjaustytų šiaudeliais,
Susmulkintų svogūnų,česnako,
Pomidorų supjaustytų kubeliais
Čili pipiriukų smulkintų
Druskos,pipirų,meksikietiškų prieskonių,krapų/petražolių
Sutarkuoto sūrio.
Sudedame į įkaitintą keptuvę morkas ir paprikas, joms gerokai pakepus dedame svogūnus ir česnakus, galiausiai sudedame beriame pomidorus ir viską gerai pakepame. Kitoje keptuvėje kepame faršą į kurį sudedame prieskonius,žalumynus,druską.
Iškepusį faršą sudedame į iškepusias ir gerai išmaišome. Sudedame tarkuotą sūrį.
Imame tortilijas,dedame salotų lapą (nebūtina),dedame įdarą ir susukame.Aš dar sutvirtinau su dantų krapštuku.
Dedame ant kepimo skardos ir į orkaitę 15 minučių.
Keptas kalakutienos kumpis.
Darome marinatą: aš tiesiog blenderyje susmulkinau česnakus,svogūną,imbierą,biški citrinos.Į tą košę įdėjau druskos,biški cukraus,sojos padažo,lauro lapus,pipirus.Palikau kumpį parai marinate.
Į skardą dedame foliją, įpilame biški aliejaus, dedame kalakutienos kumpį, užlenkiame laisvą folijos gabalą ir kepame 200 C orkaitėje.Kepimo laikas priklauso nuo kumpio dydžio...
Valgome su bruknių/kriaušių uogienė.
Elena cia tu tingejai? Varskes apkepo noriu
sveikutes viejeles
kaip skanei prigaminusios mmm
mano mb db atostogauja tai neturiu jum ko parodyt ,nes fotika issiveze ,kai grys butinai imesiu savo geriu kokiu ismokau
kaip skanei prigaminusios mmm
mano mb db atostogauja tai neturiu jum ko parodyt ,nes fotika issiveze ,kai grys butinai imesiu savo geriu kokiu ismokau
Vištiena baltame česnakiniame padaže su sūriu
6-7 vištos blauzdelių
vištienos prieskonių
4 šaukštai grietinės
4 šaukštai majonezo
3 šaukštai grietinėlės
100 gr. fermentinio sūrio
3-4 skiltelės česnako
Mėsą pabarstome prieskoniais, paliekame 20-30 min. marinuotis. Sumaišome grietinę, majonezą, grietinėlę, sudedame smulkintą česnaką. Galima įdėti prieskonių, pipirų ir t.t. - pagal skonį. Užpilame padažą ant mėsos, išmaišome, ir leidžiame dar šiek tiek pastovėti. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Prieš baigdami kepti apibarstome viską tarkuotu sūriu. Skanaus!
P.S. Padažo ingridientus galima keisti pagal skonį, pvz. dėti daugiau/mažiau majonezo ar grietinėlės. Vištiena iškepa neapsakomai minkšta ir sultinga!
6-7 vištos blauzdelių
vištienos prieskonių
4 šaukštai grietinės
4 šaukštai majonezo
3 šaukštai grietinėlės
100 gr. fermentinio sūrio
3-4 skiltelės česnako
Mėsą pabarstome prieskoniais, paliekame 20-30 min. marinuotis. Sumaišome grietinę, majonezą, grietinėlę, sudedame smulkintą česnaką. Galima įdėti prieskonių, pipirų ir t.t. - pagal skonį. Užpilame padažą ant mėsos, išmaišome, ir leidžiame dar šiek tiek pastovėti. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Prieš baigdami kepti apibarstome viską tarkuotu sūriu. Skanaus!
P.S. Padažo ingridientus galima keisti pagal skonį, pvz. dėti daugiau/mažiau majonezo ar grietinėlės. Vištiena iškepa neapsakomai minkšta ir sultinga!
turiu klausimeli...
kai buna parasyta pvz i sriuba ideti lydyta sureli be priedu, tai as suprantu kad tai tas daiktas kur tepames ant duonos, buna su kumpiu, grybais, kartais mirkome kepta duona
bet........kadangi nemegstu saldumynu ir gyvenima nesu kepusi pyragu ar tortu, tiesiog nekelia jie man apetito, gal del to neismanau, bet va vienoje receptu knygoje pamaciau - torto virsuj : balto sokolado ir lydyto surelio be priedu
negi cia tas pats surelis??????????????
kaip jis derinasi su sokoladu ar desertu?
ot durnas jauciu klausimas
kai buna parasyta pvz i sriuba ideti lydyta sureli be priedu, tai as suprantu kad tai tas daiktas kur tepames ant duonos, buna su kumpiu, grybais, kartais mirkome kepta duona
bet........kadangi nemegstu saldumynu ir gyvenima nesu kepusi pyragu ar tortu, tiesiog nekelia jie man apetito, gal del to neismanau, bet va vienoje receptu knygoje pamaciau - torto virsuj : balto sokolado ir lydyto surelio be priedu
negi cia tas pats surelis??????????????
kaip jis derinasi su sokoladu ar desertu?
ot durnas jauciu klausimas
QUOTE(Adilaila @ 2010 01 25, 23:07)
Ten turbut paprastas varskes surelis buvo turimas omeny
QUOTE(grange @ 2010 01 23, 18:22)
labai gražiai atrodo, tik aš tokį pat šamarliamą(atsiprašau jei žodis jums nepriimtinas ) plovu vadinu ir ingridientus tokius pat dedu žinau,kad tai anei plovas anei kas, bet be galo skanu. tik aš vietoj rudųjų mieliau dėčiau laukinius (dievinu juos) bet MB nemėgsta, tad valgom su paprastais baltais
Elenos tortilijos pati turiu trotilijų spintelėj, bet nesiryžtu gamint.. kaži kaip pats blynas (tortilija) paskrusta ar koks jis būna? mąstau kokia orkaitės funkciją nustačius kept reiktų???
QUOTE(ingridukas @ 2010 01 24, 17:42)
Kaskada cia buvo toks receptas vistiena kepta orkaitei suzaliais ryziais.Niekaip negaliu rast,gal kuri galit man ta receptuka imest. Aciu
QUOTE(crema @ 2010 01 03, 21:39)
Mano firminis patiekalas "Plovas su vištienos sparneliais"
Reikės:
2 stiklinių (po 180 ml) ryžių
3 didesnių morkų
3 didesnių svogūnų
700 gr. vištienos sparnelių
3-4 v.š. pomidorų padažo (imu Kėdainių "Ypatingas")
3 skiltelių česnako
druskos, aliejaus
Gaminimas: imam ryžius ir sietelyje nuplauname po šaltu vandeniu, tada iškart dedame į sausą įkaitusią keptuvę ir kepinam ant nestiprios ugnies (aš 10 skalėj kepu ant 7:) kol ryžiai pasidarys birūs. Juos dedam į troškintuvą. Morkas sutarkuojam per burokinę tarką, svogūnus supjaustom kubeliais ir kartu pakepinam ant aliejaus. Dedam į troškintuvą. Sparnelius pjaunam į 3 dalis, pasūdom ir kepinam ant labai karštos ugnies, kol gerai apskrus (jiems kepinant galima nepagailėti aliejaus). Dedam į troškintuvą (galima įpilti 3 šaukštus aliejaus kuriame kepė). Sudedam pomidorų padažą, susmulkintas česnako skilteles, trečdalį v.š. druskos ir viską užpilam verdančiu vandeniu kol apsems. Išmaišom ir kišam orkaitėn. Troškinasi 1 val. arba 1 val. 10 min. 180 laipsnių orkaitėj su ventiliatorium. Jei be jo, manau galima ir karščiau.
Skanaus!
Paprastai pagal šį receptą visuomet pavyksta
Tai gal šitas?
[quote=Nova,2010 01 25, 23:50]
Vištiena baltame česnakiniame padaže su sūriu
tai nzn kaip visa diena darbe issedeti, tokia vistyte pamacius..... numirsiu iki pietu... bandysiu ryt butinai...
Vištiena baltame česnakiniame padaže su sūriu
tai nzn kaip visa diena darbe issedeti, tokia vistyte pamacius..... numirsiu iki pietu... bandysiu ryt butinai...
[quote=saldūška,2010 01 26, 10:12]
[quote=Nova,2010 01 25, 23:50]
Vištiena baltame česnakiniame padaže su sūriu
tai nzn kaip visa diena darbe issedeti, tokia vistyte pamacius..... numirsiu iki pietu... bandysiu ryt butinai...
[/quote]
Skanaus, jei darysit Parasykit, ar patiko.
[quote=Nova,2010 01 25, 23:50]
Vištiena baltame česnakiniame padaže su sūriu
tai nzn kaip visa diena darbe issedeti, tokia vistyte pamacius..... numirsiu iki pietu... bandysiu ryt butinai...
[/quote]
Skanaus, jei darysit Parasykit, ar patiko.
Musu vakarykste vakariene.
PAPLOCIO INGRIDIENTAI:
3 puodeliai arba 375 g. miltų,
pakelis tirpių mielių,
šaukštelis druskos,
šaukštas cukraus,
2 šaukštai aliejaus.
(kepiau hot pan keptuveje)
Receptas is cia: http://www.skanus.lt...i/pica-2868.htm
Ant virsaus: keptas farsas, vistienos krutinele, apkepti svogunai, pomidoras, konservuotu agurku salotos (namines), mocarela, tomatas, majonezas
Is pradziu nusprendem kad paplotis per trapus, bet paskui apsigalvojom ir nusprendem kad labai skanu
PAPLOCIO INGRIDIENTAI:
3 puodeliai arba 375 g. miltų,
pakelis tirpių mielių,
šaukštelis druskos,
šaukštas cukraus,
2 šaukštai aliejaus.
(kepiau hot pan keptuveje)
Receptas is cia: http://www.skanus.lt...i/pica-2868.htm
Ant virsaus: keptas farsas, vistienos krutinele, apkepti svogunai, pomidoras, konservuotu agurku salotos (namines), mocarela, tomatas, majonezas
Is pradziu nusprendem kad paplotis per trapus, bet paskui apsigalvojom ir nusprendem kad labai skanu
Mano vakar dienos pietus
Recepto nerasysiu nes,paprasta,bet labai jau patiko derinys.
Pangasija su kuskus ir morku salotom.
Tik apsvietimas nekoks
Papildyta:
Mano vakar dienos pietus
Recepto nerasysiu nes,paprasta,bet labai jau patiko derinys.
Pangasija su kuskus ir morku salotom.
Tik apsvietimas nekoks
Recepto nerasysiu nes,paprasta,bet labai jau patiko derinys.
Pangasija su kuskus ir morku salotom.
Tik apsvietimas nekoks
Papildyta:
Mano vakar dienos pietus
Recepto nerasysiu nes,paprasta,bet labai jau patiko derinys.
Pangasija su kuskus ir morku salotom.
Tik apsvietimas nekoks