Nelabai supratau kaip su tais cepelinais. Kaip ir su kuo ten tas bulves tarkuot? Su ta smulkia tarka, kur abriedukam daryt? Bet tai koks tada skirtumas, ar su tokia tarka, ar su bulviatarke?
QUOTE(Maze199 @ 2012 10 27, 17:07)
Nelabai supratau kaip su tais cepelinais. Kaip ir su kuo ten tas bulves tarkuot? Su ta smulkia tarka, kur abriedukam daryt? Bet tai koks tada skirtumas, ar su tokia tarka, ar su bulviatarke?
Tarkuoti su musu vadinama burokine tarka.
Noreciau paklausti apie mesa cepelinams kokia labiausiai tinka ir yra skaniausia? Ar galima deti kalakutienos farsa? Klausiu, nes bandziau daryti su jautienos ir kiaulienos farsu. Gavosi kieta, neskani (dejau kiausini i farsa, prieskoniu, svoguniuka kepinta). As nesuprantu, ar cia nuo farso priklauso, kad gaunasi kieta mesa )su kotletais tas pats man), ar as tiesiog nemoku to farso paruosti beje, kaip su versiena? Noriu isgauti minksta, sultinga mesyte. Busiu dekinga uz patarimus
QUOTE(liekna @ 2012 10 27, 17:37)
Noreciau paklausti apie mesa cepelinams kokia labiausiai tinka ir yra skaniausia? Ar galima deti kalakutienos farsa? Klausiu, nes bandziau daryti su jautienos ir kiaulienos farsu. Gavosi kieta, neskani (dejau kiausini i farsa, prieskoniu, svoguniuka kepinta). As nesuprantu, ar cia nuo farso priklauso, kad gaunasi kieta mesa )su kotletais tas pats man), ar as tiesiog nemoku to farso paruosti beje, kaip su versiena? Noriu isgauti minksta, sultinga mesyte. Busiu dekinga uz patarimus
kiausinio tikrai gal nereikia,o siaip as i bet koki farsa idedu pora geru saukstu nesunktu bulviu tarkiu(anytos patarimas),farsas buna sultingas ir nekietas,birokas.
QUOTE(Rasukas @ 2012 10 27, 18:00)
kiausinio tikrai gal nereikia,o siaip as i bet koki farsa idedu pora geru saukstu nesunktu bulviu tarkiu(anytos patarimas),farsas buna sultingas ir nekietas,birokas.
aciu, as irgi taip paskutiniais kartais kotletais dariau itarkavus bulve zalia, dar ir majonezo pridedu, bet vis tiek kietoka, galvoju, gal cia pas mus ta mesa kiek kitokia nei LT nebezinau ka kaltinti jau..
Man idomiausia kokia rusis mesos geriausiai tinka cepams
QUOTE(liekna @ 2012 10 27, 19:28)
aciu, as irgi taip paskutiniais kartais kotletais dariau itarkavus bulve zalia, dar ir majonezo pridedu, bet vis tiek kietoka, galvoju, gal cia pas mus ta mesa kiek kitokia nei LT nebezinau ka kaltinti jau..
Man idomiausia kokia rusis mesos geriausiai tinka cepams
Man idomiausia kokia rusis mesos geriausiai tinka cepams
Nedėkit kiaušinio, įpilkit vandens arba pieno/grietinėlės. Kad būtų nesausa naudokit kiaulienos faršą.
QUOTE(liekna @ 2012 10 27, 20:28)
aciu, as irgi taip paskutiniais kartais kotletais dariau itarkavus bulve zalia, dar ir majonezo pridedu, bet vis tiek kietoka, galvoju, gal cia pas mus ta mesa kiek kitokia nei LT nebezinau ka kaltinti jau..
Man idomiausia kokia rusis mesos geriausiai tinka cepams
Man idomiausia kokia rusis mesos geriausiai tinka cepams
Sausas dažniausiai būna geros, t.y.liesos mėsos faršas. Reikia, kad mėsa būtų truputį "lašiniuota". Bent aš taip pastebėjau.
Aciu visoms pasisakiusioms, si vakara gaminsiu tiksliau bandysiu gamint
QUOTE(liekna @ 2012 10 27, 17:37)
As nesuprantu, ar cia nuo farso priklauso, kad gaunasi kieta mesa )su kotletais tas pats man), ar as tiesiog nemoku to farso paruosti
man kotletai gaudavosi kieti, kai per daug maltų džiuvėsių dėdavau (manų kruopų visai nededu). Dabar sumažinau, tai super
Dar vienas klausimas, dėl tų cepelinų.. Jų skonis labai skiriasi nuo įprastų? Kažkaip gąsdina mane tos tarkuotos bulvės
O kas dėl faršo, aš visada parduotuvėje prašau, kad man sumaltų mentės gabaliuką. Nors nieko prieš neturiu ir dėl jau sudaryto faršo. Kaip jį ruošti? Druska, pipirai, universalūs prieskoniai, pora riekučių batono išmirkytų, kiaušinis (arba du, priklausomai nuo jų dydžio ir nuo faršo kiekio). Tarkim, jei kažką kepti ruošiuosi, tai padarytą faršą bent pusdienį stengiuosi palaikyti kambario temperatūroje (kad išsimarinuotų). Daug skaniau būna Taip pat darau ir su visa kita mėsa, vištienos krūtinėle, kiaulienos kepsniai. Niekada nekepu šaltų, iš šaldytuvo ką tik ištrauktų, nes mėsa tada būna daug kietesnė, o pabuvi kambario temperatūroje, ji visada būna minkštutė.
O kas dėl faršo, aš visada parduotuvėje prašau, kad man sumaltų mentės gabaliuką. Nors nieko prieš neturiu ir dėl jau sudaryto faršo. Kaip jį ruošti? Druska, pipirai, universalūs prieskoniai, pora riekučių batono išmirkytų, kiaušinis (arba du, priklausomai nuo jų dydžio ir nuo faršo kiekio). Tarkim, jei kažką kepti ruošiuosi, tai padarytą faršą bent pusdienį stengiuosi palaikyti kambario temperatūroje (kad išsimarinuotų). Daug skaniau būna Taip pat darau ir su visa kita mėsa, vištienos krūtinėle, kiaulienos kepsniai. Niekada nekepu šaltų, iš šaldytuvo ką tik ištrauktų, nes mėsa tada būna daug kietesnė, o pabuvi kambario temperatūroje, ji visada būna minkštutė.
Kitoniskiems cepelinams bulves reikia tarkuoti per kiek smulkesne tarka nei burokine. Ne su tokia, kur tarkuoja kaip bulviatarke. Man tai greiciau su tarka sutarkuoti 4 bulves nei traukti bulviatarke, paskui ja isardyti, plauti, vel sudeti (siuo metu bulviatarkes ne neturiu). Su tarka sutarkuotu bulviu nereikia nusunkti per marle. Rana nuspaudziam ir tiek.
Del mesos farso jei gaunasi sausas ir kietas tai per daug ''nuliesinat'' ji. Reikia kad butu riebaliuko siek tiek.
Del mesos farso jei gaunasi sausas ir kietas tai per daug ''nuliesinat'' ji. Reikia kad butu riebaliuko siek tiek.
Tai kokia ten ta tarka? Smulkesnė už burokinę, bet ne ta, kur sutarkuoja kaip bulviatarkė???