Įkraunama...
Įkraunama...

Bulvių patiekalai

dekui Jums Apvalute 4u.gif bandysime gaminti
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2012 08 11, 13:06)
dekui Jums Apvalute 4u.gif bandysime gaminti

prasau, parasykite, kaip pavyko:)
Atsakyti
man tai tie cepelinai kitaip nesigauna, slapinau rankas limpa , plysta, sukas, kramolo begalybe dar supyliau,
na ka isvire, bevirdamas vaizdas pasitaise, susilygino virdami, gavosi biski guminukai, bet skonis geras
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GITALE: 12 rugpjūčio 2012 - 15:41
QUOTE(GITALE @ 2012 08 12, 15:15)
man tai tie cepelinai kitaip  nesigauna, slapinau rankas limpa , plysta, sukas, kramolo begalybe dar supyliau,
na ka isvire, bevirdamas vaizdas pasitaise, susilygino virdami, gavosi biski guminukai, bet skonis geras

o nupilt skystį nuo žalių bulvių tarkių nebandėt? Jei būčiau nenupylus, nebūtų man pavykę. Vandeningos bulvės pasitaikė.
Atsakyti
QUOTE(Momoshka @ 2012 08 12, 20:02)
o nupilt skystį nuo žalių bulvių tarkių nebandėt? Jei būčiau nenupylus, nebūtų man pavykę. Vandeningos bulvės pasitaikė.

nu buvo mintis bet to skyscio tik keli lasai, dar buvo parasyta kad nesunkt tai taip ir liko, manau is "senu" bulviu gautusi normaliai
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Nezinau ar jau buvo toks receptas, bet mano MB daro skania lazanija is bulviu wub.gif Padazai kaip ir iprastai lazanijai, tik vietoj makaronu lakstu deda griezineliais pjaustytas bulves bigsmile.gif thumbup.gif labai super iseina wub.gif
Atsakyti
Vakar viriau cepelinus kitaip... Na nepavyko jie man, per mažai turėjau krakmolo, tai ištižo.
Atsakyti
Verda cepelinai puode pagal receptuka, kur per tarka tarkuotos bulves, idomu kas gausis rolleyes.gif
Atsakyti
Viena sena "bufetava" mano mamai dave patarima i cepelinu tesla det ne virtas bulves, o manu kruopas uzplikytas verdanciu vandeniu. Proporciju nezinau, manau, kad panasiai kaip virtu bulviu, bet ji is vakaro uzsipliko manus su verdanciu vandeniu ir tirsta kose sudeda i tarkius, ir cepelinai buna balti ir niekad nepasakytum, kad cepelinuose manu kruopos
Atsakyti
Sveikos,

Gerai pamenu bandu skoni,kurio tikrai nevalia pamirsti,kai mociute krosnyje kepdavo kaimiskas bandasant kopustlapiu.

Paskui jas supjaustydavo sudedavo i spyzini inda su dangciu idedavo kaimisko sviesto,grietines ir pasaudavo i krosni.

Man patinka ant keptuves keptos bandutes.

Sutarkuoju zalias bulves,nusunkiu supilu krakmola{nuo tarkiu} sukraciu isvirtas sutrintas bulves ir gerai ismaisau,sutarkuoju svoguno galva.

Paruosus mase formuoju bandutes kepu keptuveje su ikaitintu aliejumi,keptuve uzdengiu dangciu,tuome bandutes buna minkstos.

Valgau su varskes+cesnako+kefyro+pipiru uzpilu.
Atsakyti
Senovinis kugelias

Keleta bulviu isviriau,likusias sutarkavau supyliau i kiaurasamti,kad nusilasetu skystis.

Tuomet susismulkinau sv.lasinukus.

Kadangi reikejo sunaudoti varskes surio gabaliuka susitarkavau.

Isvirusias bulves sutryniau elektriniu trintuvu}
,supyliau sutarkuota suri,sukreciau nusunktus tarkius.

Imusiau kiausini{as radau 1937metu kulinarijos knygoje-tai mociutes palikimas

Suspirgiau lasinukus,ipyliau pieno paviriau.

Supyliau i paruosta mase ir viska issukau su elektriniu trintuvu.

I Tiesa dar iberiau druskos ir grustu pipiru

Kepimo forma isklojau kepimo popieriumi{kad nereikt plauti

Supyliau mase,,kepiau ikaitintoje orkaiteje,bebaigiant kepti apdeliojau sviesto gabaliukais{labai skanus buna virsus}

Valgiau su varskes+grietines+cesnako padazu.

Jis ruosiamas paprastai :

Su elektriniu trintuvu issukama varske su grietine,jia pati ruosiau,buvo sausoka ipyliau truputeli pieno,dar itarkavau cesnako.

Su blendetiu issukta mase buvo panasi kai pyragas,minkstutis.
Verta padirbeti.skonis puikus.

Kai isdzius kopuslapiai kepsiu ant ju.

Atsakyti
QUOTE(*Capri* @ 2012 06 10, 17:10)
Šiandien gaminau thumbup.gif

Kitoniški cepelinai

MB ir as norime padekoti uz nuostabu recepta, kurio deka musu meniu atsirado cepelinai thumbup.gif anksciau ju pas vieno ar kito mama prasydavom biggrin.gif patys tai vis patingedavom tai tarkavimo masina traukti,tai neaisku su kuo tas bulves nusunkti...zodziu dabar jau nebetingesim smile.gif

Tiesa, gaminau is puses normos (nes nenorejau 20 cepelinu) bet krakmolo dejau pilna doze tai tik del to cepelinai uzskaitysim kad pavyko (neissileido puode, bet plysinejo juos dedant i lekste)...kita kart zalias tarkuotas bulves bent jau nuspausiu. O siaip skonis ju 10 balu thumbup.gif
Atsakyti