Įkraunama...
Įkraunama...

Bulvių patiekalai

QUOTE(menasmyleti @ 2012 07 19, 13:20)
kaip manot ar gautusi vedarai is svieziu bulviu?


Zinoma gautusi bigsmile.gif tik bus mase skystesne, maziau pieno reiks
Atsakyti
As snd dariau is senu bulviu, pyliau ant 10 zaliu bulviu, ne tarkiu 0.5 l pieno...na ir toliau spirguciai, svogunai, sviestukas kaimiskas, vyro darbo koletyvas isgyre sake gerai, nes anyta patare is svieziu nedaryti bus vandenukas ir pradurus isbegs, tai gerai, kad nerizikavau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Capri* @ 2012 06 10, 16:10)
Šiandien gaminau thumbup.gif

Kitoniški cepelinai
Reikės:
• 8 didesnių virtų bulvių
• 8 didesnių žalių bulvių
• 8 valgomų šaukštų krakmolo
• 600gr. pjaustytos mėsos
• 1 svogūno
• Druskos
• Pipirų

Gamyba:
Virtas ir žalias bulves sutarkuojame per smulkią burokinę tarką (taip, taip...tik per smulkią, o ne tą įprastinę), nieko sunkti nereikia. Masėn dedame krakmolą, žiupsnį druskos ir gerai išminkome. Įdarui supjaustome mėsą, svogūniuką, papipiriname ir padruskiname.
Formuojame cepelinus (vandenukas padeda pamirkant rankas, kad nekibtų tešla). Iš to kiekio man gavosi 20 vidutinio dydžio nacionalinių gražuolių.
Verdame apie 20-30min. Išvirė? Su kuo mėgstat labiau: su grietine ar su spirgučiais? Dedam į lėkštę, kviečiam šeimyną. SKANAUS smile.gif

P.S. Skubantiems ar nemėgstantiems labai ilgo sukiojimosi virtuvėje - idealus variantas mirksiukas.gif


Isbandziau ir as siuos cepelinus kai tik pamaciau recepta. Gavosi tikrai skanus, bet kadangi buvo labai vandeningos bulvves,tai teko daugiau krakmolo deti... Nors ir po to vistiek lipo prie ranku, tai lipbdziau sudrekinus rankas, kad taip neliptu. Vyras mano labai megsta cepelinus, tad dabar tikrai dazniau galesiu juos virti, nes isties receptas-geras. Paprasta ir skanu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sindija: 19 liepos 2012 - 14:48
Greitas patiekalas:
Sutarkuoti žalias bulves (standartinė tarka), pakepinti su svogūnais, kartais dar pridedu šaldytų daržovių, daug prieskonių. Kai bulvės iškepa (man skaniau, kai apskrunda),užpilti kiaušinių plakinį, sumaišyti, kai iškepa kiaušiniai, galima dar sūrio tarkuoto ant viršaus. Labai skanu su marinuotais agurkais tongue.gif
Atsakyti
Gal kas zinote kaip bulvine banda iskepti?
Atsakyti
QUOTE(vanda_zydi @ 2012 08 10, 12:29)
Gal kas zinote kaip bulvine banda iskepti?


Gan daznai kepu:) Sutarkuoju bulves, pasudau, imusu kiausini ir visada dedu virtu bulviu, nes tada banda iseina minksta, ne sudziuvusi medine..Ir kepi ta mase ant dziovintu kopustu lapu. Skanumelis su varskes padazu..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Apvalute @ 2012 08 10, 11:36)
Gan daznai kepu:) Sutarkuoju bulves, pasudau, imusu kiausini ir visada dedu virtu bulviu, nes tada banda iseina minksta, ne sudziuvusi medine..Ir kepi ta mase ant dziovintu kopustu lapu. Skanumelis su varskes padazu..smile.gif


paprastai orkaiteje kepate?

nusunkt nereikia? aliejuku netepate ar kokiu spirgiuku nededate?

kaip su lapais - tiesiog isdziovint kopustlapius?
Atsakyti
QUOTE(vanda_zydi @ 2012 08 10, 12:53)
paprastai orkaiteje kepate?

nusunkt nereikia? aliejuku netepate ar kokiu spirgiuku nededate?

kaip su lapais - tiesiog isdziovint kopustlapius?


taip, orkaiteje, viskas puikiai pavyksta. ne, jokiu budu lapu netepkite jokiu aliejumi. As kadangi spirgiu ir visu laju, tauku ir panasiu nesamoniu nemegstu (man neskanu), tai niekur ju nededu. Mama gaminasi sau prie bandu ta slykstu padaza - paspirgina lasinius, iseina spirgiai ir dar pripjausto svogunu, bet cia jau pagal kiekvieno skonio receptorius.

Taip, tiesiog isdziovinkite lapus. Jeigu labai sudziuvo, kieti, o norite iskloti skarda ir reikia ju kitokio dydzio, tiesiog apliekite vandeniu ir jie suminksteja.
Atsakyti
Klausimukas del bandu wub.gif ar dziovinate kopustlaius lauke ir kaip pilate tarki ant lapu jie neisigeria tarp kopuslapiu juk jie buna susirauksleje mirksiukas.gif tiesa ar verdancio pieno nepilate? vis svajoju keptis bet nedrysau orkaiteje. Kiek laiko kepate ir i kokia bleka pilate, nes kaime teta i peciu kisdavo tai i keturkampa blekute ir iskepus supjaustydavo ir tada kaip sakant riebiu padasu uzpildavo, man tas vaikystes bandu skonis net dabar pamenamas smile.gif
P.SP atsiprasau uz klaidas mazas ant galvos kariasi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo georgiana: 10 rugpjūčio 2012 - 12:03
QUOTE(georgiana @ 2012 08 10, 14:02)
Klausimukas del bandu wub.gif ar dziovinate kopustlaius lauke ir kaip pilate tarki ant lapu jie neisigeria tarp kopuslapiu juk jie buna susirauksleje mirksiukas.gif tiesa ar verdancio pieno nepilate? vis svajoju keptis bet nedrysau orkaiteje. Kiek laiko kepate ir i kokia bleka pilate, nes kaime teta i peciu kisdavo tai i keturkampa blekute ir iskepus supjaustydavo ir tada kaip sakant riebiu padasu uzpildavo, man tas vaikystes bandu skonis net dabar pamenamas smile.gif
P.SP atsiprasau uz klaidas mazas ant galvos kariasi


o koks skirtumas kur dziovinti? Mama dziovina antrame aukste - isdesto tiesiog kambaryje. O jau kvapas tu kopustu buna wub.gif

kadangi susidaro pluta, viskas gerai nusilupa nuo tu susiraukslejusiu lapu.

Jokio skirtumo i kokia kepimo forma desite. Na, zinoma, nepilkite 10 cm storio, nes nezinau, kiek keps. As pilu kuo ploniau. Kepu tol, kol apskrunda virsus.

Taip, kaime uzpildavo jas tuo riebiu padazu, nes jos iseidavo gumines-medines, jeigu nededavo virtu bulviu. As kadangi nenoriu tokio riebalo, tai ju po to nesutinu tame padaze. Cia jau Jusu pasirinkimas.

Sakyciau bandos pats lengviausias patiekalas:) Nieko cia sunkaus.
Atsakyti
Išbandžiau Kitoniškus cepelinus. Bulvės buvo vandeningos, tai skystį nupyliau. Puikūs cepelinai. Mėsą kitą kartą dėsiu maltą. Ačiū už receptą. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2012 08 10, 21:40)
nesu megeja cepelinu,bet reiketu situos isbandyti smile.gif
svarbiausia, kad gerokai lengviau pagaminami. Ryt daugiau virsiu, ir su varškės, ir su maltos mėsos įdaru.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Momoshka: 11 rugpjūčio 2012 - 10:16