Įkraunama...
Įkraunama...

Bulvių patiekalai

QUOTE(regna @ 2010 11 19, 15:07)
Undi,

aš,negalėčiau tiksliai pasakyti,kiek  tau teks sunaudoti bulvių,,nes tai priklauso nuo bulvių kokybės.
Yra buvę atvėjų,kad sutarkuoji daug bulvių,oišsunkus gaunasi mažai masės,nes bulvės,būna skystos.
O,kitu atvėju mažiau bulvių,nes jos būna krakmolingos.

Didžkukuliai- cipelinai verdami su įvairiais įdarais:mėsos ,rūkyto kumpio,spirgučių,varškės grybų.

Aš visai nesenai valgiau svečiuose cipelinus,kurių įdaras buvo ruoštas su kalukutiena sumaišyta su varške.

Skonis fantastiškas{nes įdaras buvo gerai išsuktas}

Kas liečia įdarus galima kiauliena maišyti su jautiena.




Arba į turimos mėsos farša galima į maišyti dž.grybų{juos pamerkt išvirti ir apkepti su sviestu ir su svogūnais}

Kas liečia tarkius jau į paruoštą masę galima įtarkuoti žalią svogūno galvą,galima dar įdėti paprikos pjautytos gabaliukais,arba įberiant džiovintų krapų}

Tai patiekalui{cipelinams suteikia gerą skonį}
Receptas:

kg žalių bulvių,3-4virtos bulvės,druskos

300g. jautienos,100g. var6k4s{jei daroma kiauliena varškė nededama}.
Vienas v.š. grietinės,mairųno,ar maltų pipirų,druskos.

Varškę su jautiena sumalame mėsmale,supilame grietinę,įberiama mairūno druskos.
Viską sumaišome
Mėsa įdaryti cipelinai valgomi su spirgučiais arba su lydytu sviestu ir grietine.
Bulvių masė.
Jas sutarkuojame nusunkiame .

Skystis neišpilamas,bet laukiama ,kol nusės krakmolas.

Tada skustis nupilamas,okrakmolas sudedamas į tarkius.

Virtos bulvįs sugrūdamos
Virtos ,žalios bulvįs ,krakmolas sumaišomas,pasūdoma ir gerai išminkoma,

Imama maždaug 8o.gr.tešlos išplojama ,uždedama įdaro ,kraštai gerai užspaudžiami ir padaromi  pailgi kukuliai
Jie dedami į verdantį vandenį ir verdami 20-25min,

Atsakyti
bulviniai blynai kitokie

reikia:bulvių,cukinijos ,kiaušinis, du trys v.š. manų kruopų pora svogūnų,truputėlis dž. šalavijo arba mėtų lapelių,aliejaus kepimui.

Paruoštas bulves sutarkuojame,kad tarkiai netamsėtų įberiame vit.C.

Įtarkius smulkiai supjaustytą svogūna{galima sutarkuoti},sutarkuojame cukiniją,supilame manų kruopas,suplaktą kiaušinį,dž.šalavijų ,ar mėtų lapelius,druskos.
Viską gerai išmaišome,dar palaikome,kad išbrinktų manų kruopos.
Kepame aliejuje,kol gražiai apskrusta.

Valgyti su grietine arba bruknių uogiene,arba nesaldžia obuolių tyre.

Všietoj cukinijų galima įdėti moliugo,tuomet manų reik šiek tiek daugiau.

Šis receptas yra Rimos Ruzgienės.
Atsakyti
Labukas!!! 4u.gif
Noriu prisijungti ir as prie bulviu "megeju"! 4u.gif
Labai megstam bulves,ir daznai valgom!

Nespejau visko perskaityt,bet "imetu" savo receptuka! smile.gif
(mes is taupanciu,tai daznai valgom sita bigsmile.gif )
Pora vid bulvyciu (tikrai daugiau nereikia!) sutarkuoju ant dideles "burokines" tarkos,ir duodu pastovet,kad nubegtu tas vandenukas(geriau iskart tarkuot "durslakan"-setkelin) ax.gif Ir keptuven! Su lasiuku aliejum. Pastoviai maisau.Paskui,kai apskrus,Vegetos. Susmulkinta svoguna,ar cesnaka. Nu,o paskui,viska ka turiu(desros,desreliu,mesytes galima)! smile.gif Visa tai pakepu pora min ir uzpilu plaktu kiausyniu! Ir ant pabaigos,jeigu turiu, sutarkuoju surio!!! 4u.gif

Variaciju gali but daug! Ziurint kas ka megsta(niu,ir kas ka saldytuve turi ) tongue.gif
(Skaiciau,kazkas rase kazka panasaus,kur V nevalge lotuliukas.gif , bet cia nereikia daug bulviu-ir gerai gaunas "ant greicio"!)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juliciukas666: 06 gruodžio 2010 - 17:59
Bulviu pyragas su baravykais.
Išsiviriau apie 1,5kg bulviu,sutryniau trintuve su 3 saukstais majonezo.Atsildziau baravykus,apkepiau keptuveje,idejau 3 saukstus grietines,druskos,juod.pipiru ir truputi patroskinau.Bulviu mase padalinau per puse.Viena puse dejau i skarda,uzdejau grybu mase,tada virta smulkinta kiauliena ir viska uzklojau likusia bulviu mase.Virsu patepiau majonezu ir kepiau 200 laipsniu orkaiteje apie 50 min.Valgem su grietine biggrin.gif
Atsakyti
gal kas zinote saldu bulviu pyrago recepteli, na be jokiu pribambasu, tiesiog paprastai namu salygom pgaminama, aciukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2012 04 12, 09:03)
gal kas zinote saldu bulviu pyrago recepteli, na be jokiu pribambasu, tiesiog paprastai namu salygom pgaminama, aciukas 4u.gif

ir as laukiu receptu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2012 04 12, 09:03)
gal kas zinote saldu bulviu pyrago recepteli, na be jokiu pribambasu, tiesiog paprastai namu salygom pgaminama, aciukas 4u.gif

gal kas tiks
http://www_jovita_lt...iu-pyragas.html

http://www.mamyciukl...-bulviu-pyragas

http://www.anonsas.l...-bulviu-pyragas
Atsakyti
Šiandien gaminau thumbup.gif

Kitoniški cepelinai
Reikės:
• 8 didesnių virtų bulvių
• 8 didesnių žalių bulvių
• 8 valgomų šaukštų krakmolo
• 600gr. pjaustytos mėsos
• 1 svogūno
• Druskos
• Pipirų

Gamyba:
Virtas ir žalias bulves sutarkuojame per smulkią burokinę tarką (taip, taip...tik per smulkią, o ne tą įprastinę), nieko sunkti nereikia. Masėn dedame krakmolą, žiupsnį druskos ir gerai išminkome. Įdarui supjaustome mėsą, svogūniuką, papipiriname ir padruskiname.
Formuojame cepelinus (vandenukas padeda pamirkant rankas, kad nekibtų tešla). Iš to kiekio man gavosi 20 vidutinio dydžio nacionalinių gražuolių.
Verdame apie 20-30min. Išvirė? Su kuo mėgstat labiau: su grietine ar su spirgučiais? Dedam į lėkštę, kviečiam šeimyną. SKANAUS smile.gif

P.S. Skubantiems ar nemėgstantiems labai ilgo sukiojimosi virtuvėje - idealus variantas mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(*Capri* @ 2012 06 10, 17:10)
Šiandien gaminau thumbup.gif

Kitoniški cepelinai
Reikės:
• 8 didesnių virtų bulvių
• 8 didesnių žalių bulvių
• 8 valgomų šaukštų krakmolo
• 600gr. pjaustytos mėsos
• 1 svogūno
• Druskos
• Pipirų

Gamyba:
Virtas ir žalias bulves sutarkuojame per smulkią burokinę tarką (taip, taip...tik per smulkią, o ne tą įprastinę), nieko sunkti nereikia. Masėn dedame krakmolą, žiupsnį druskos ir gerai išminkome. Įdarui supjaustome mėsą, svogūniuką, papipiriname ir padruskiname.
Formuojame cepelinus (vandenukas padeda pamirkant rankas, kad nekibtų tešla). Iš to kiekio man gavosi 20 vidutinio dydžio nacionalinių gražuolių.
Verdame apie 20-30min. Išvirė? Su kuo mėgstat labiau: su grietine ar su spirgučiais? Dedam į lėkštę, kviečiam šeimyną. SKANAUS smile.gif

P.S. Skubantiems ar nemėgstantiems labai ilgo sukiojimosi virtuvėje - idealus variantas mirksiukas.gif

ar gerai supratau, per burokine tarka?
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2012 06 14, 14:45)
ar gerai supratau, per burokine tarka?

kuo smulkesnė tik mirksiukas.gif
Atsakyti
Siulau bulviu keksa

500g. bulviu,

5 iausiniai,
1,5 stiklines cukraus,
100g riesutu,
4v.s kakavos,
1v.s.aliejaus,.
2 a.s. vanilinio cukraus,
kepimo milteliu.

Trynius issukti su cukrumi ir kakava.

Suberti susmulkintus riesutus,,sutrintas virtas bulves,sud4ti iki standziu putu isplaktus baltymus,bei kitus priedus ir uzmaisyti tesla.

Kepimo skarda istepti sviestu,sudeti tesla apie 1 val kepti orkaiteje.

Atsakyti
QUOTE(*Capri* @ 2012 06 10, 17:10)
Šiandien gaminau thumbup.gif

Kitoniški cepelinai
inkome. Įdarui supjaustome mėsą, svogūniuką, papipiriname ir padruskiname.


anksčiau man cepelinai buvo misija neįmanoma,per du metus kartą virdavau cepelinus ir tai nesigaudavo,o kai sužinojau šį receptą,tai dabar per savaitę du kart verdu šituos cepelinus ir skonis puikus ir darbo atžvilgiu lengviau thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rutukas111: 15 birželio 2012 - 07:42