QUOTE(regna @ 2010 11 19, 15:07)
Undi,
aš,negalėčiau tiksliai pasakyti,kiek tau teks sunaudoti bulvių,,nes tai priklauso nuo bulvių kokybės.
Yra buvę atvėjų,kad sutarkuoji daug bulvių,oišsunkus gaunasi mažai masės,nes bulvės,būna skystos.
O,kitu atvėju mažiau bulvių,nes jos būna krakmolingos.
Didžkukuliai- cipelinai verdami su įvairiais įdarais:mėsos ,rūkyto kumpio,spirgučių,varškės grybų.
Aš visai nesenai valgiau svečiuose cipelinus,kurių įdaras buvo ruoštas su kalukutiena sumaišyta su varške.
Skonis fantastiškas{nes įdaras buvo gerai išsuktas}
Kas liečia įdarus galima kiauliena maišyti su jautiena.
Arba į turimos mėsos farša galima į maišyti dž.grybų{juos pamerkt išvirti ir apkepti su sviestu ir su svogūnais}
Kas liečia tarkius jau į paruoštą masę galima įtarkuoti žalią svogūno galvą,galima dar įdėti paprikos pjautytos gabaliukais,arba įberiant džiovintų krapų}
Tai patiekalui{cipelinams suteikia gerą skonį}
Receptas:
kg žalių bulvių,3-4virtos bulvės,druskos
300g. jautienos,100g. var6k4s{jei daroma kiauliena varškė nededama}.
Vienas v.š. grietinės,mairųno,ar maltų pipirų,druskos.
Varškę su jautiena sumalame mėsmale,supilame grietinę,įberiama mairūno druskos.
Viską sumaišome
Mėsa įdaryti cipelinai valgomi su spirgučiais arba su lydytu sviestu ir grietine.
Bulvių masė.
Jas sutarkuojame nusunkiame .
Skystis neišpilamas,bet laukiama ,kol nusės krakmolas.
Tada skustis nupilamas,okrakmolas sudedamas į tarkius.
Virtos bulvįs sugrūdamos
Virtos ,žalios bulvįs ,krakmolas sumaišomas,pasūdoma ir gerai išminkoma,
Imama maždaug 8o.gr.tešlos išplojama ,uždedama įdaro ,kraštai gerai užspaudžiami ir padaromi pailgi kukuliai
Jie dedami į verdantį vandenį ir verdami 20-25min,
aš,negalėčiau tiksliai pasakyti,kiek tau teks sunaudoti bulvių,,nes tai priklauso nuo bulvių kokybės.
Yra buvę atvėjų,kad sutarkuoji daug bulvių,oišsunkus gaunasi mažai masės,nes bulvės,būna skystos.
O,kitu atvėju mažiau bulvių,nes jos būna krakmolingos.
Didžkukuliai- cipelinai verdami su įvairiais įdarais:mėsos ,rūkyto kumpio,spirgučių,varškės grybų.
Aš visai nesenai valgiau svečiuose cipelinus,kurių įdaras buvo ruoštas su kalukutiena sumaišyta su varške.
Skonis fantastiškas{nes įdaras buvo gerai išsuktas}
Kas liečia įdarus galima kiauliena maišyti su jautiena.
Arba į turimos mėsos farša galima į maišyti dž.grybų{juos pamerkt išvirti ir apkepti su sviestu ir su svogūnais}
Kas liečia tarkius jau į paruoštą masę galima įtarkuoti žalią svogūno galvą,galima dar įdėti paprikos pjautytos gabaliukais,arba įberiant džiovintų krapų}
Tai patiekalui{cipelinams suteikia gerą skonį}
Receptas:
kg žalių bulvių,3-4virtos bulvės,druskos
300g. jautienos,100g. var6k4s{jei daroma kiauliena varškė nededama}.
Vienas v.š. grietinės,mairųno,ar maltų pipirų,druskos.
Varškę su jautiena sumalame mėsmale,supilame grietinę,įberiama mairūno druskos.
Viską sumaišome
Mėsa įdaryti cipelinai valgomi su spirgučiais arba su lydytu sviestu ir grietine.
Bulvių masė.
Jas sutarkuojame nusunkiame .
Skystis neišpilamas,bet laukiama ,kol nusės krakmolas.
Tada skustis nupilamas,okrakmolas sudedamas į tarkius.
Virtos bulvįs sugrūdamos
Virtos ,žalios bulvįs ,krakmolas sumaišomas,pasūdoma ir gerai išminkoma,
Imama maždaug 8o.gr.tešlos išplojama ,uždedama įdaro ,kraštai gerai užspaudžiami ir padaromi pailgi kukuliai
Jie dedami į verdantį vandenį ir verdami 20-25min,