Įkraunama...
Įkraunama...

Bulvių patiekalai

merginos,noreciau paklausti ar zinote kuri toki siuskiu recepta blush2.gif cia taip vadinosi tokis patiekalas musu krastuose(aplink dzukija).kazkaip zinau reikia virtu bulviu,kiausiniu,miltu.padarai tokius kaip varsketukus ir kepi orkaiteje.po to patusini piene ir su spirguciais.bet siandien man viena seimininke pasake,kad reikia i jas mieliu arba bent jau sodos.gal galit kas padeti/jau TAIP uzsimaniau,o ir vyras uzsimine,kad butu visai skanu... rolleyes.gif dekui
Atsakyti
QUOTE(Laura81r @ 2010 10 26, 20:59)
merginos,noreciau paklausti ar zinote kuri toki siuskiu recepta  blush2.gif 


Pas mus šeimoje (a.t. močiute, mama ir aš) daroma taip. Su lupynom išvirtos bulvės sutrinamos (ar sumalamos), kiaušinio, miltų, druskos. Surofmuoji tokius kaip varškėčius ir:
kepi keptuvėje (močiutė po to dar į puodą sudėdavo, spirgais užpildavo, grietine, ir dar palikdavo tuose riebaluose mirkti šiltai apdangsčius. siaubingai riebu tai aš kažkaip tik iškeptas valgau. vienas mano mėgstamiausių patiekalų)
kepamos orkaitėje. Bet jos tokios sausokos gaunasi. Tada patroškinama vėl gi suo kuo norisi - spirgučiais, grietine ir pan.

O su tom mielem tai turbūt gi visi skirtingai daro... Nors neteko girdėti. Ai, aš dar šiukėm sunaudoju jei likę kokios bulvių košės ar šiaip virtų bulvių. Labai jau aš jas mėgstu biggrin.gif
Atsakyti
aciu labai,darysiu siandien,tik be jokiu mieliu,ir be jokiu sodu.paciu paprasciausiu budu tongue.gif
Atsakyti
Varčiau bulvių receptus ir radau dar vieną būdą pasidaryti KEPTUS CEPELINUS.
Reikia vienodom dalim faršo ir burokine tarka tarkuotų bulvių,tada 1 svogūno(smulkiai supjaustyto),druskos,pipiriukų,kelias česnako skilteles(nebūtinai jei nemėgstat).
Viską sumaišyti į vieną mąsę,formuoti žąsies kiaušinio dydžio cepelinus ir dėti į riebalais išteptą skardą.Kepti orkaitėje kol gražiai apskrus.Valgyti su grietinės-svogūnų baltu padažu arba su grybų padažu.skanaus .
Atsakyti
QUOTE(rimer @ 2010 10 30, 19:14)
Varčiau bulvių receptus ir radau dar vieną būdą pasidaryti KEPTUS CEPELINUS.
Reikia vienodom dalim faršo ir burokine tarka tarkuotų bulvių,tada 1 svogūno(smulkiai supjaustyto),druskos,pipiriukų,kelias česnako skilteles(nebūtinai jei nemėgstat).
Viską sumaišyti į vieną mąsę,formuoti žąsies kiaušinio dydžio cepelinus ir dėti į riebalais išteptą skardą.Kepti orkaitėje kol gražiai apskrus.Valgyti su grietinės-svogūnų baltu padažu arba su grybų padažu.skanaus .



vakar kaip tik tokius gaminau. keptu cepelinu man jie neprimine blush2.gif greiciau keptos bulves su farsu smile.gif
idomu ar dar kuri bandet tokius ?
Atsakyti
Štai koks idomus bulvių pyrago receptas. Parašykit jei kas išbandysit Atrodo tikrai skaniai essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura81r @ 2010 10 26, 21:59)
merginos,noreciau paklausti ar zinote kuri toki siuskiu recepta  blush2.gif  cia taip vadinosi tokis patiekalas musu krastuose(aplink dzukija).kazkaip zinau reikia virtu bulviu,kiausiniu,miltu.padarai tokius kaip varsketukus ir kepi orkaiteje.po to patusini piene ir su spirguciais.bet siandien man viena seimininke pasake,kad reikia i jas mieliu arba bent jau sodos.gal galit kas padeti/jau TAIP uzsimaniau,o ir vyras uzsimine,kad butu visai skanu... rolleyes.gif  dekui

Esu iš dzūkijos ir niekada nesu mačius mielinių šiuškių. Dedam tik virtų bulvių, miltų, kiaušinių, druskos ir suformavus rombus kepam keptuvėje ant sviesto ar aliejaus, apkepusias dedam į puoda ir uždegus palaikom, kad pašustų arba geriausia tarp "paduškų" palaikyti smile.gif taip pat galima ant dugno sviesto pridėjus patroškint. Orkaitėj nekepam. O skaniausia man su grybų padažu, o vyrui sviesto-grietinės padažu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AkvileZ: 02 lapkričio 2010 - 20:06
Labas vakaras, o mum su vyru labai patiko stai tokia bulviu uzkepele:
4 vnt bulviu
300 g kumpio
apie 100g surio
2-3 kiausiniai (jeigu dideli tai uzteks 2 )
riebios grietineles (20-35%) 100ml
druska, pipirai pagal skoni
augalinis aliejus

bulves supjaustyti nedideliais stambiais siaudeliais (kaip fri bulvytes), kumpi panasiai. sumaisyti ir pagardinti druska ir pipirais. kitame dubenelyja isplaku kiausynius su gietinele ir idedu dali tarkuoto surio.
keksiuku formeles suepu aliejumi i i jas sudedu bulves su kumpiu ir uzpilu paruostu misinuku, pabarstau likusiu tarkuotu suriu ir dedu i ikaitinta orkaite 250 C kepu 30 min 200 C kol iskeps bulve.
iskepusias uzkepeles is formyciu netraukiu o dedu ant dregno ranksluoscio ir uzdengiu sausu, po keliu minuciu gerai issitraukia ir i lekste, su sveziais darzoviais labai skanu
Atsakyti
aš,ateinu su bulvių šaltanosiais
reikia: kg bulvių,
3v.š. miltų{geriausia būtų grikinių},druskos,

Įdarui:
stikline verdanciu vandeniu nuplikytų aguonų,

v.š. cukraus,
nubrauktas v.š miltų.

Nuvalytas bulves sutarkuoti,per merle nusunkti,suberti grikiu miltus,pasūdyti.
Suminkyti tešlą,iškočioti supjaustyti{10X10cm.}kvadratais.
Ant kvadrato dėti v.š įdaro-du kart sumaltų su cukrumi aguonų},jas paskleisti lygiu sluoksniu,suvynioti volelį ,dėti į verdantį pasūdytą vandenį ,ir virti ,kol iškyla.

Skanaus.
Atsakyti
sveikos, turiu klausimeli..
turesiu sveciu 10 suaugusiu zmoniu, planuoju daryti cepelinus, gal kas galit patarti koki kieki bulviu reiketu ir kiek mesos..man su kiekiais sunku orientuoti.. blush2.gif
beje ir savo receptu galit idet rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(undi @ 2010 11 19, 14:36)
sveikos, turiu klausimeli..
turesiu sveciu 10 suaugusiu zmoniu, planuoju daryti cepelinus, gal kas galit patarti koki kieki bulviu reiketu ir kiek mesos..man su kiekiais sunku orientuoti.. blush2.gif
beje ir savo receptu galit idet rolleyes.gif

Undi,

aš,negalėčiau tiksliai pasakyti,kiek tau teks sunaudoti bulvių,,nes tai priklauso nuo bulvių kokybės.
Yra buvę atvėjų,kad sutarkuoji daug bulvių,oišsunkus gaunasi mažai masės,nes bulvės,būna skystos.
O,kitu atvėju mažiau bulvių,nes jos būna krakmolingos.

Didžkukuliai- cipelinai verdami su įvairiais įdarais:mėsos ,rūkyto kumpio,spirgučių,varškės grybų.

Aš visai nesenai valgiau svečiuose cipelinus,kurių įdaras buvo ruoštas su kalukutiena sumaišyta su varške.

Skonis fantastiškas{nes įdaras buvo gerai išsuktas}

Kas liečia įdarus galima kiauliena maišyti su jautiena.

Arba į turimos mėsos farša galima į maišyti dž.grybų{juos pamerkt išvirti ir apkepti su sviestu ir su svogūnais}

Kas liečia tarkius jau į paruoštą masę galima įtarkuoti žalią svogūno galvą,galima dar įdėti paprikos pjautytos gabaliukais,arba įberiant džiovintų krapų}

Tai patiekalui{cipelinams suteikia gerą skonį}


Receptas:

kg žalių bulvių,3-4virtos bulvės,druskos

300g. jautienos,100g. var6k4s{jei daroma kiauliena varškė nededama}.
Vienas v.š. grietinės,mairųno,ar maltų pipirų,druskos.

Varškę su jautiena sumalame mėsmale,supilame grietinę,įberiama mairūno druskos.
Viską sumaišome
Mėsa įdaryti cipelinai valgomi su spirgučiais arba su lydytu sviestu ir grietine.


Bulvių masė.
Jas sutarkuojame nusunkiame .

Skystis neišpilamas,bet laukiama ,kol nusės krakmolas.

Tada skustis nupilamas,okrakmolas sudedamas į tarkius.

Virtos bulvįs sugrūdamos
Virtos ,žalios bulvįs ,krakmolas sumaišomas,pasūdoma ir gerai išminkoma,

Imama maždaug 8o.gr.tešlos išplojama ,uždedama įdaro ,kraštai gerai užspaudžiami ir padaromi pailgi kukuliai
Jie dedami į verdantį vandenį ir verdami 20-25min,
Atsakyti
na bet bent kokia orientacija 5 kg ? 10kg?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo undi: 19 lapkričio 2010 - 14:08