Dabar
kepu megstamiausia vaikystes patiekala. Gal ir jums patiks
Sutarkuoti bulves, nuspausti. I mase ideti varskes 1-2 pak (seimai 2 reikia), druskos, kiausini. Suformuoti nedidelius kukulius, deti i riebalais patepta skarda, kukulius aptepti tryniu. Kepti orkaiteje apie 20-30 min. Paskui sudeti i (spizini,molini) troskintuva, uzpilti baltu padazu (grietine, sviestas.kas kaip megsta) ir patroskinti. Skanaus.
QUOTE(**Luka** @ 2010 03 11, 20:36)
Dabar
kepu megstamiausia vaikystes patiekala. Gal ir jums patiks
Sutarkuoti bulves, nuspausti. I mase ideti varskes 1-2 pak (seimai 2 reikia), druskos, kiausini. Suformuoti nedidelius kukulius, deti i riebalais patepta skarda, kukulius aptepti tryniu. Kepti orkaiteje apie 20-30 min. Paskui sudeti i (spizini,molini) troskintuva, uzpilti baltu padazu (grietine, sviestas.kas kaip megsta) ir patroskinti. Skanaus.
kepu megstamiausia vaikystes patiekala. Gal ir jums patiks
Sutarkuoti bulves, nuspausti. I mase ideti varskes 1-2 pak (seimai 2 reikia), druskos, kiausini. Suformuoti nedidelius kukulius, deti i riebalais patepta skarda, kukulius aptepti tryniu. Kepti orkaiteje apie 20-30 min. Paskui sudeti i (spizini,molini) troskintuva, uzpilti baltu padazu (grietine, sviestas.kas kaip megsta) ir patroskinti. Skanaus.
O cia jau reikai nusunkti kaip cepelinam ,kad sausa mase butu visai ?
QUOTE(delfinarija @ 2010 03 12, 12:58)
O cia jau reikai nusunkti kaip cepelinam ,kad sausa mase butu visai ?
siek tiek minkstesne palikti, vos vos. Kiausinis mase paskystins. Siaip juos galima iskepti ir be kiausinio (jei neturite).
[quote=Ciocia Polia,2009 12 07, 20:31]
MB kepa labai skanią bulvinę picą Bulvių aš nelabai mėgstu, bet šitam patiekalui atsispirti negaliu
Labai skani pica gavosi
MB kepa labai skanią bulvinę picą Bulvių aš nelabai mėgstu, bet šitam patiekalui atsispirti negaliu
Labai skani pica gavosi
labukas, gaminau vakar pietus pagal sita recepta tai mano vyras net puses gabalelio nesuvalge nezinau, man irgi nebuvo ispudingai skanu, antra karta nekepciau,.... ir tas suris paskui tik susiprotejau kad i gala kepimo reikejo man ji uztarkuot,o ne is pradziu kaip buvo rasoma recepte
receptas: Papasakosiu ką gaminau ax.gif Čia tokia alia pica.Bet pagrindas iš bulvių.
Reikia: bulvių,na kokias 8- 10 didesnių, 1-2 kiaušinių, porą šaukštų miltų, porą šaukštų majonezo, svogūno smulkiai pjaustyto, druskos, pipirų,
Bulves sutarkuoti su burokine tarka, sudėti visus išvardintus priedus ir išmaišyti gerai. Paimam skardą, ištepam ją sviestu ar aliejum, dedam sluoksnį bulvių, tas sluoksnis turėtų būti kokių 2-3 cm storio. Tada ant viršaus dedam supjaustytas dešrelės, užbarstom tarkuoto sūrio, galima uždėti majonezo sumaišyto su pomidorų padažu. Viską kepti orkaitėje apie 40-45 minutes. Dėl viršaus: galima dėti kas ką mėgstat 4u.gif
receptas: Papasakosiu ką gaminau ax.gif Čia tokia alia pica.Bet pagrindas iš bulvių.
Reikia: bulvių,na kokias 8- 10 didesnių, 1-2 kiaušinių, porą šaukštų miltų, porą šaukštų majonezo, svogūno smulkiai pjaustyto, druskos, pipirų,
Bulves sutarkuoti su burokine tarka, sudėti visus išvardintus priedus ir išmaišyti gerai. Paimam skardą, ištepam ją sviestu ar aliejum, dedam sluoksnį bulvių, tas sluoksnis turėtų būti kokių 2-3 cm storio. Tada ant viršaus dedam supjaustytas dešrelės, užbarstom tarkuoto sūrio, galima uždėti majonezo sumaišyto su pomidorų padažu. Viską kepti orkaitėje apie 40-45 minutes. Dėl viršaus: galima dėti kas ką mėgstat 4u.gif
Dariau žemaičių blynus, bet per daug tešlos pridariau, tai dar išėjo ir pyragas, ir vyniotinis
Nepykit, bet tikrai dar nespejau perskaityti 1psl ikeltu receptu, tai nezinau,kas nors jau toki recetuka siule ardar ne
Mes ,kai norime valgyti labai ir tuctuojau, gaminames toki paprasta ir greitai paruosiama patiekaliuka:
Sutarkuojame bulves (8-9vid dydzio), siaip kaip kada ir daugiau,kartais maziau. Paprieskoninam tik druska ir pipirais,ismaisom,kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytu ir tada uzpildom visa keptuves turini(gaunasi toks vienas didelis, storokas blynas) ir kepam uzdenge dangciu.po kokiu 5min reik apversti blyna ir dar tiek pat pakepti,tik viska ant mazos ugnies. As megstu labiau paskrudinta,o MB labai jau apkepto,paskrudusio ne kai iskepa dalinames ta blynakam kiek reikia ir valgom uzsigeriant pienu.Rusiskai sis patiekalas tarp musu vadinamas ,,babka".
Dar drauge sake, kad ji taip pat viska daro, tik prieskoniu kitokiu deda ir valgo su uogiene. Bet mes nebandeme...
Mes ,kai norime valgyti labai ir tuctuojau, gaminames toki paprasta ir greitai paruosiama patiekaliuka:
Sutarkuojame bulves (8-9vid dydzio), siaip kaip kada ir daugiau,kartais maziau. Paprieskoninam tik druska ir pipirais,ismaisom,kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytu ir tada uzpildom visa keptuves turini(gaunasi toks vienas didelis, storokas blynas) ir kepam uzdenge dangciu.po kokiu 5min reik apversti blyna ir dar tiek pat pakepti,tik viska ant mazos ugnies. As megstu labiau paskrudinta,o MB labai jau apkepto,paskrudusio ne kai iskepa dalinames ta blynakam kiek reikia ir valgom uzsigeriant pienu.Rusiskai sis patiekalas tarp musu vadinamas ,,babka".
Dar drauge sake, kad ji taip pat viska daro, tik prieskoniu kitokiu deda ir valgo su uogiene. Bet mes nebandeme...
QUOTE(silsta @ 2010 05 21, 14:48)
Sveikos, radau rusiškoj svetainėje www.good-cook.ru šauniai paruoštas bulves garnyrui. Na, žinot, kelis kartus jau gaminau aš jas, tai suvalgė su rūgpieniu net nelaukdami mėsos... Sako, taip gražu, taip apetitna... Hmmmm, darbo daug prie jų, o vaizdelis puikus...
/435f88261e03.jpg[/img][/url]
/435f88261e03.jpg[/img][/url]
Labai originalu, būtinai reikės pabandyt
Tik gal visą receptą įmeskit
Gerai, įkeliu bulvių grybukų receptuką, tik jis rusų kalboje. Gal pavyks kaip nors iššifruoti?
Боровички
■ 1 кг мелкого картофеля;
■ 1 ст. ложка томатной пасты;
■ 50 г сливочного масла;
■ соль по вкусу.
Картофель отварить в кожуре в подсоленной воде в течение 15 минут (он не должен развариться. Из каждого картофеля вырезать "грибочек" и срезать основание для устойчивости. "Шляпки" смазать томатом, "ножки" сливочным маслом. Установить "грибочки" на смазанный маслом противень и запекайть при 230оС около 15 минут до образования золотистой корочки.
При подаче выложить "грибочки" на листья салата и сбрызнуть растопленным сливочным маслом. Подавать в горячем виде.
Боровички
■ 1 кг мелкого картофеля;
■ 1 ст. ложка томатной пасты;
■ 50 г сливочного масла;
■ соль по вкусу.
Картофель отварить в кожуре в подсоленной воде в течение 15 минут (он не должен развариться. Из каждого картофеля вырезать "грибочек" и срезать основание для устойчивости. "Шляпки" смазать томатом, "ножки" сливочным маслом. Установить "грибочки" на смазанный маслом противень и запекайть при 230оС около 15 минут до образования золотистой корочки.
При подаче выложить "грибочки" на листья салата и сбрызнуть растопленным сливочным маслом. Подавать в горячем виде.
Baravykai
1 kg mažų bulvių;
1 v.š. pomidorų pastos;
50 g sviesto;
druskos pagal skonį.
Išvirt neluptas bulves pasūdytame vandenyje, virt apie 15minučių (kad nerazvirtų). Iš kiekvienos bulvės išpjaustom "grybuką" ir nupjaunam kotuką stabilumui. "Kepurę" aptepam pomidorų pasta, o "kojytę" - sviestu. Sustatom "grybukus" ant riebalais išteptos skardos ir kepam 230º apie 15 minučių kol neparuduos.
Prieš pateikiant, grybukus sustatyt ant salotų lapų ir apšlakstyt tirpintu sviestu. Paduot karštą.