Įkraunama...
Įkraunama...

Bulvių patiekalai

QUOTE(tina82 @ 2014 01 19, 11:08)
man labai patinka tokie wub.gif  wub.gif  wub.gif aš mėgstu, kad būna traškūs thumbup.gif



..dar juos vadinom studentiškais..nes labai greitai susitarkuoja thumbup.gif , o keptos bulvės jau buvo nusibodę lotuliukas.gif
Atsakyti
I bulviu kose idejau pokeli varskes,liesos, kiausini, druskos,pipiru,miltu.. Svilpikai gavosi, labai skanu..kepiau keptuveje smile.gif valgem su sviesto-grietines padazu. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Jovitele78 @ 2013 05 21, 19:05)
Bulviu patiekalus labai megstam,tad daznai kepu kugeli,vedarus,zemaiciu blynus,kedainiu blynus,bulvinius blynus,bei cepelinus smile.gif  Pries pora dienu viriau cepelinus gavosi labai skanus,sviesus ir purus cepelinai  thumbup.gif  isviriau 10dideliu bulviu su lupyna,sutarkavau 15dideliu bulviu,issunkiau skysti,idejau dvi tabletes vitamino c,8saukstus bulviu krakmolo,druskos,sudejau trintas virtas bulves. Mesa malta kiauliena,druskyte,pipiriukai smile.gif

Galvoju daryti pagal si recepteli, ar nebus guminiai? nesvarbu kuri atsakysite, aciuka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2014 01 26, 11:04)
Galvoju daryti pagal si recepteli, ar nebus guminiai? nesvarbu kuri atsakysite, aciuka 4u.gif

jeigu proporcijas atitaikysit , nebus. cia tie vadinami "kitokie cepelinai" berods, mums pasiteisino maziau vargo ir greita, skanu
Atsakyti
QUOTE(Nerilė @ 2014 01 07, 19:49)
KEPTOS BULVĖS
1 kg bulvių - 5 šaukšteliai garstyčių, 50 ml aliejaus,1 šaukštelis druskos, maltų pipirų, 2 skiltelės česnako, kitokių maltų prieskonių. Bulves apvirti sūdytame vandenyje 3-5 min, nupilti vandenį. Sumaišyti garstyčias, išspaustą česnaką,aliejų, prieskonius. Viską išmaišyti. Į puodą su bulvėmis supilti padažą ir palaikyti 30 min. Skardą iškloti kepimo popieriumi, išdėlioti bulves ir kepti 180 laipsnių 30 min.

panasiai gaminom Ciop Ciop kulinarijos lofte:
tik bulves pradzioj isvirem su lupenom, tada supjaustem i 4 dalis, sumaisem su jogurtu, Dijon garstyciom, prieskoniais visokiais ir kisom i orkaite wub.gif dieviskas garnyras thumbup.gif
Atsakyti
Ar reikia nulupti lupeną prieš dedant į orkaitę?
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2014 01 26, 19:04)
Ar reikia nulupti lupeną prieš dedant į orkaitę?

Jei mėgstat bulves su lupena, tai galit ir nelupti. Aš visada lupu.
Atsakyti
O verdat su lupena?
Atsakyti
Šiandien gaminau gnochi, receptas iš interneto, bešamelio padaže, užtarkuota sūrio ir užkepti orkaitėje. Labai patiko.[attachmentid=231156][attachmentid=231156]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astaria: 26 sausio 2014 - 20:43
QUOTE(Mil@na @ 2014 01 26, 19:20)
O verdat su lupena?

Kad karštų lupti nereiktų, tai verdu be. Apverdu kokias 5 min, nupilu vandenį ir virš ugnies nugarinu, tada paskleidžiu kepimo formoje kur keps, kad nugaruotų ir nudžiūtų kuo labiau. Tuo tarpu maišelyje ar dubenyje sumaišau garstyčias, druską, pipirus, saldžią papriiką, tarkuotą šesnaka ir alyvuogių aliejų. Visame šitame marinate išmaišau bulves ir kepu paskleidusi skardoje. Marinate galima palikti ir ilgiau bulves, tada prisigers ir skaniau bus.
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2014 01 26, 19:04)
Ar reikia nulupti lupeną prieš dedant į orkaitę?

mes nelupom g.gif
Atsakyti
gal galite patarti, ko ideti i cepelinu tesla kad nesuirtu? daugiau svieziu bulviu tarkio?
pagal recepta idejau siek tiek birios varskes-cepelinai tikrai minksti ir nesprangus, bet arba reikia storesnes teslos sluoksni arba ideti kazko? aciu uz patarimus
Atsakyti