QUOTE(Aushrita @ 2012 12 14, 14:37)
Per aukstai kepet orkaitej,per didele temperatura,neuzdenget folija ir t.t...
niekada nedengiu folija, manau, kad čia orkaitėje problema kaip kažkuri rašė, ar daugokai pilu verdančio pienuko, tada kugelis gaunasi toks minkštas
Papildyta:
QUOTE(*Capri* @ 2012 06 10, 16:10)
Šiandien gaminau
Kitoniški cepelinai
Reikės:
8 didesnių virtų bulvių
8 didesnių žalių bulvių
8 valgomų šaukštų krakmolo
600gr. pjaustytos mėsos
1 svogūno
Druskos
Pipirų
Gamyba:
Virtas ir žalias bulves sutarkuojame per smulkią burokinę tarką (taip, taip...tik per smulkią, o ne tą įprastinę), nieko sunkti nereikia. Masėn dedame krakmolą, žiupsnį druskos ir gerai išminkome. Įdarui supjaustome mėsą, svogūniuką, papipiriname ir padruskiname.
Formuojame cepelinus (vandenukas padeda pamirkant rankas, kad nekibtų tešla). Iš to kiekio man gavosi 20 vidutinio dydžio nacionalinių gražuolių.
Verdame apie 20-30min. Išvirė? Su kuo mėgstat labiau: su grietine ar su spirgučiais? Dedam į lėkštę, kviečiam šeimyną. SKANAUS
P.S. Skubantiems ar nemėgstantiems labai ilgo sukiojimosi virtuvėje - idealus variantas
Kitoniški cepelinai
Reikės:
8 didesnių virtų bulvių
8 didesnių žalių bulvių
8 valgomų šaukštų krakmolo
600gr. pjaustytos mėsos
1 svogūno
Druskos
Pipirų
Gamyba:
Virtas ir žalias bulves sutarkuojame per smulkią burokinę tarką (taip, taip...tik per smulkią, o ne tą įprastinę), nieko sunkti nereikia. Masėn dedame krakmolą, žiupsnį druskos ir gerai išminkome. Įdarui supjaustome mėsą, svogūniuką, papipiriname ir padruskiname.
Formuojame cepelinus (vandenukas padeda pamirkant rankas, kad nekibtų tešla). Iš to kiekio man gavosi 20 vidutinio dydžio nacionalinių gražuolių.
Verdame apie 20-30min. Išvirė? Su kuo mėgstat labiau: su grietine ar su spirgučiais? Dedam į lėkštę, kviečiam šeimyną. SKANAUS
P.S. Skubantiems ar nemėgstantiems labai ilgo sukiojimosi virtuvėje - idealus variantas
na išbandysiu ir aš šį receptuką idomu kokie gausis cepakai ryt butinai parašysiu atsiliepima