Įkraunama...
Įkraunama...

Bulvių patiekalai

QUOTE(Aushrita @ 2012 12 14, 14:37)
Per aukstai kepet orkaitej,per didele temperatura,neuzdenget folija ir t.t...

niekada nedengiu folija, manau, kad čia orkaitėje problema ax.gif kaip kažkuri rašė, ar daugokai pilu verdančio pienuko, tada kugelis gaunasi toks minkštas wub.gif
Papildyta:
QUOTE(*Capri* @ 2012 06 10, 16:10)
Šiandien gaminau thumbup.gif

Kitoniški cepelinai
Reikės:
• 8 didesnių virtų bulvių
• 8 didesnių žalių bulvių
• 8 valgomų šaukštų krakmolo
• 600gr. pjaustytos mėsos
• 1 svogūno
• Druskos
• Pipirų

Gamyba:
Virtas ir žalias bulves sutarkuojame per smulkią burokinę tarką (taip, taip...tik per smulkią, o ne tą įprastinę), nieko sunkti nereikia. Masėn dedame krakmolą, žiupsnį druskos ir gerai išminkome. Įdarui supjaustome mėsą, svogūniuką, papipiriname ir padruskiname.
Formuojame cepelinus (vandenukas padeda pamirkant rankas, kad nekibtų tešla). Iš to kiekio man gavosi 20 vidutinio dydžio nacionalinių gražuolių.
Verdame apie 20-30min. Išvirė? Su kuo mėgstat labiau: su grietine ar su spirgučiais? Dedam į lėkštę, kviečiam šeimyną. SKANAUS smile.gif

P.S. Skubantiems ar nemėgstantiems labai ilgo sukiojimosi virtuvėje - idealus variantas mirksiukas.gif

na išbandysiu ir aš šį receptuką g.gif idomu kokie gausis cepakai lotuliukas.gif lotuliukas.gif ryt butinai parašysiu atsiliepima ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Šokoladė @ 2013 01 05, 19:29)

na išbandysiu ir aš šį receptuką g.gif idomu kokie gausis cepakai lotuliukas.gif  lotuliukas.gif ryt butinai parašysiu atsiliepima ax.gif

cepelinai gavosi liuks thumbup.gif
Atsakyti
Senoji temute cia:
http://www.supermama...?...1059&st=588
Bendraujame, diskutuojame, dalijamės patarimais, bei receptais apie bulves 4u.gif


Belgijoje yra muziejus, kuriame galima susipažinti su naudingosiomis bulvių savybėmis ir šių daržovių istorija. Šis toks įprastas mums maistas pasižymi daugybe privalumų ir gali būti vartojamas kaip natūralus vaistas nuo daugelio ligų.

Mineralinė bulvių sulčių sudėtis – tai vertingas gydomasis koncentratas. Bulvės suaktyvina regeneracinius antiuždegiminius procesus. Sultys naudojamos gydyti gastritą, padidėjusį skrandžio rūgštingumą, virškinamojo trakto ir netgi onkologines ligas! Bulvių sulčių kompresai gerai padeda esant pirmojo laipsnio nudegimams.

Bulvių nuoviras šalina iš organizmo šlakus.

Bulvių žieduose yra flavonoidų (augalinių pigmentų, pasižyminčių uždegimą slopinančiu, šlapimo išsiskyrimą skatinančiu ir spazmus mažinančiu poveikiu). Vandeninis žiedų antpilas mažina kraujospūdį, o spiritinis – gydo artritą ir poliartritą.

Gumbuose esančios medžiagos naikina tuberkuliozės ląsteles. Bulvės padeda peršalus atsikosėti: reikia pasidaryti iš 5 gumbų tyrelę ir įmaišyti šaukštą degtinės, naudoti tai kompresams. Įsisenėjusį kosulį gydo sutrintos bulvės, sumaišytos su nuoviru, mažu svogūnu, pora susmulkintų česnako dantukų ir arbatiniu šaukšteliu sviesto. Tokia tyrelė naudojama karšta, po kelis kartus per dieną.

Naudinga ir žievelė: joje yra normaliai širdies veiklai reikalingų medžiagų (pavyzdžiui, kalio ir cinko). Sutrintos žievelės sėkmingai naudojamos gydyti alergiją, patinimus, hemorojų ir varikozę, normalizuoti virškinimą ir medžiagų apykaitą, jos padeda įveikti tachikardiją, alergiją ir hipertoniją.

Krakmolas suaktyvina tulžies rūgščių apykaitą, stimuliuoja vitamino B12 sintezę, naudojamas kaip pabarstų ir tepalų pagrindas. Krakmolo vonios mažina niežulį sergant kai kuriomis odos ligomis

Šaltinis www.sveikata.lt

user posted image
Atsakyti
Gavau dovanų žurnalą "Bulvės" ir sudomino vienas patiekaliukas, prie kurio paminėta, jog tai puikus patiekalas sunkų darbą dirbančiam vyrui pamaitinti biggrin.gif Ketinu gaminti, siūlau ir Jums:

Riteriškas bulvių apkepas

500 g virtų bulvių
300 g mėgstamos dešros (manau, keisiu kumpiu)
2 svogūnai
4 kiaušiniai
petražolių, druskos, pipirų, aitriosios paprikos
sūrio (pagal skonį)

Karščiui atsparų indą patepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais. Virtas bulves supjaustyti griežinėliais ir sluoksniuoti į indą kartu su riekelėmis supjaustyta dešra. Pabarstyti smulkiai pjaustytais svogūnais. Ant apkepo užpilti kiaušinius, išplaktus su prieskoniais. Kepti orkaitėje, 180 C, apie 20 min. Dar karštą apibarstyti sūriu ir petražolėmis.

Klausytis vyro komplimentų ir nepasiduoti pagundai suvalgyti pusę apkepo (na, nebent nejaučiat sąžinės graužaties dėl kalorijų) lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Julija_Agota @ 2013 02 06, 19:33)
Gavau dovanų žurnalą "Bulvės" ir sudomino vienas patiekaliukas, prie kurio paminėta, jog tai puikus patiekalas sunkų darbą dirbančiam vyrui pamaitinti  biggrin.gif  Ketinu gaminti, siūlau ir Jums:

Riteriškas bulvių apkepas

500 g virtų bulvių
300 g mėgstamos dešros (manau, keisiu kumpiu)
2 svogūnai
4 kiaušiniai
petražolių, druskos, pipirų, aitriosios paprikos
sūrio (pagal skonį)

Karščiui atsparų indą patepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais. Virtas bulves supjaustyti griežinėliais ir sluoksniuoti į indą kartu su riekelėmis supjaustyta dešra. Pabarstyti smulkiai pjaustytais svogūnais.  Ant apkepo užpilti kiaušinius, išplaktus su prieskoniais. Kepti orkaitėje, 180 C, apie 20 min. Dar karštą apibarstyti sūriu ir petražolėmis.

Klausytis vyro komplimentų ir nepasiduoti pagundai suvalgyti pusę apkepo (na, nebent nejaučiat sąžinės graužaties dėl kalorijų)  lotuliukas.gif

Dekui labai bus ismegintas, as be proto megstu bulves tai mano seimai rekomenduosiu 4u.gif
P.S. Beje praeita karta liko bulviniu svilipiku, tai emiau uzsaldziau, tai zinokit SUPER reikalas skubantiems smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Julija_Agota @ 2013 02 06, 19:33)


Riteriškas bulvių apkepas




šiandien išbandėm, vyrui išties patiko smile.gif man skanu, bet ne stebuklas. tiesa, kepti teko ilgiau, apie pusvalandi.
Atsakyti
Sveikos bulvių mėgėjos smile.gif

gal galite patarti,kaip galima išgelbėti bulvių virtinukų tešlą?smile.gif nes vakar nužiūrėjau pagal naujausia "Ji" žurnalo numerį bulvių virtinukų tešlą, ir nusprendžiau paeksperimentuot.. tai kažkaip g.gif gavos daug labai tos tešlos (virtos bulvės, miltai, kiaušiniai, druska).. tai išviriau tik tiek,kiek dviese pajėgtume suvalgyt tam kartui.. ir dar ta tešla šaldytuve šian guli.. ką galima pagamint iš jos? g.gif nes daugiau jokių tokių virtinukų nenoriu, nepatiko nei man, nei vyriškiui..

lauksiu patarimų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(migdolinis_saldainiukas @ 2013 02 20, 11:45)
Sveikos bulvių mėgėjos smile.gif

gal galite patarti,kaip galima išgelbėti bulvių virtinukų tešlą?smile.gif nes vakar nužiūrėjau pagal naujausia "Ji" žurnalo numerį bulvių virtinukų tešlą, ir nusprendžiau paeksperimentuot.. tai kažkaip  g.gif  gavos daug labai tos tešlos (virtos bulvės, miltai, kiaušiniai, druska).. tai išviriau tik tiek,kiek dviese pajėgtume suvalgyt tam kartui.. ir dar ta tešla šaldytuve šian guli.. ką galima pagamint iš jos?  g.gif  nes daugiau jokių tokių virtinukų nenoriu, nepatiko nei man, nei vyriškiui..

lauksiu patarimų  4u.gif


Daryčiau kažką tokio :
http://virtualivirtu...su-mesos-idaru/
http://almina-valgyk...viu-blynai.html
http://www.isbandyti...feta-suriu.html
http://fantazijosvir...i-su-idaru.html
Atsakyti
siandien pietums dareme silkine kose, kazkada per TV paziurejome, o siandien ismeginome na tiesiog labai jau soti; Gaminome pagal si receptuka 4u.gif

http://www.spice.lt/...ilkine-kose-310
Atsakyti
QUOTE(picco @ 2013 02 20, 16:05)


ačiū labai smile.gif kažkaip visai buvau pamiršusi įvairias "žemaitiškų" blynų variacijas smile.gif reik pagamint smile.gif
4u.gif
Atsakyti
Marinuotos bulvytes su baravykais ,keptos ant lauzo.Man labai skanu tokios prie saltibarsciu.
Bulvytes pamarinuojam su prieskoniais (maltas dziovintas cesnakas,dziovintas bazilikas,dziovinta kalendra druska,pipirai,salto spaudimo alyvuogiu aliejus),bulvytes palaikom marinate ~ 1-1.5 val. ir galima kepti.Baigiant kepti suberiam baravykus ,dar pakepam maisant ir iskepus belieka pabarstyti krapais. ax.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gurmans: 15 gegužės 2013 - 10:05
o dar su grybukais, beje kokie ten marinuoti grybukai pas Jus g.gif
Atsakyti