Įkraunama...
Įkraunama...

Bulvių patiekalai

QUOTE(Mergelė13 @ 2012 11 11, 12:35)
Gal kas galit pasufleruoti kaip gaminasi "Moksleiviški blyneliai"? Dukra valgė pas draugę, labai patiko dabar prašo pagaminti, o aš nemoku blush2.gif  Sakė kad bulvės su varškę ten buvo.

QUOTE(vaivai @ 2012 11 13, 22:21)
Aš manau kaip žemaitiški blynai, tik vietoj mėsos varškė

Nežinau, kas ten taip vadinama, gali būti, kaip atsakė vaivai, bet aš labai mėgstu blynelius, kai bulvės sutarkuojamos, truputį apspaudžiamos (ne taip, kaip cepelinams, lengvai). Varškė sutrinama su kiaušiniais, įberiama druskos ir išmaišoma su ta bulvių mase ir kepami blyneliai (galima ir virti). Studijų laikais esame kepę tokius, kiek varškės turėjom, o likusius kaip paprastus bulvinius blynus, tai šituos greičiau suvalgydvo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nutė @ 2012 11 14, 07:49)
Nežinau, kas ten taip vadinama, gali būti, kaip atsakė vaivai, bet aš labai mėgstu blynelius, kai bulvės sutarkuojamos, truputį apspaudžiamos (ne taip, kaip cepelinams, lengvai). Varškė sutrinama su kiaušiniais, įberiama druskos ir išmaišoma su ta bulvių mase ir kepami blyneliai (galima ir virti). Studijų laikais esame kepę tokius, kiek varškės turėjom, o likusius kaip paprastus bulvinius blynus, tai šituos greičiau suvalgydvo  mirksiukas.gif

Ačiū, bandysim ir vieną variantą, ir kitą. Gal tiks kažkuris smile.gif
Atsakyti
Sveikutės

Įsikišiu ir aš į temelę su kitoniškais cepelinais biggrin.gif

Aš visada dedu kiek bulvių iš viso, tiek šaukštų krakmolo//Pvz jei 4 virtos bulvės ir 4 žalios bulvės tai tada dedu 8 šaukštus krakmolo. Dar nebuvo taip kad neišeitų. Skonis aišku truputį skiriasi nuo įprastų cepelinų nes mažiau jaučiasi tarkis, o jie labiau tokie guminukai...
Svarbiausia šiam variante nereikia bulvių skusti pusę kibiro kad pamaitintum keturių asmenų šeimą. Senųjų cepelinų jau nebeverdu- neapsimoka 4u.gif
Atsakyti
Suleima, reikes isbandyti, aciu smile.gif
as nemegstu su tarkiais cepelinu, nes labai apsunkina skrandi.
Atsakyti
QUOTE(Suleima @ 2012 11 30, 12:10)
Sveikutės

Įsikišiu ir aš į temelę su kitoniškais cepelinais biggrin.gif

Aš visada dedu kiek bulvių iš viso, tiek šaukštų krakmolo//Pvz jei 4 virtos bulvės ir 4 žalios bulvės tai tada dedu 8 šaukštus krakmolo. Dar nebuvo taip kad neišeitų. Skonis aišku truputį skiriasi nuo įprastų cepelinų nes mažiau jaučiasi tarkis, o jie labiau tokie guminukai...
Svarbiausia šiam variante nereikia bulvių skusti pusę kibiro kad pamaitintum keturių asmenų šeimą. Senųjų cepelinų jau nebeverdu- neapsimoka 4u.gif

prasom smulkaiu, ar ddate kaiusini, drsukos ir pan. aprasykite eiga...as l.megstu cepelinus o seima ne tai bent jau sau prisivirciau:) ir kokia mesyte dedate zalia ar apkepta zdz laukiam tesinio.... mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos,as cia isikisiu su klausimeliu,tiesiog sugalvojau siandien issikepti kugeli,viskas butu gerai,tik kad apacia iskepe,o visas pavirsius apdziuves ir neiskepes.kame gali buti problema g.gif
Atsakyti
QUOTE(erika30 @ 2012 12 14, 13:05)
sveikos,as cia isikisiu su klausimeliu,tiesiog sugalvojau siandien issikepti kugeli,viskas butu gerai,tik kad apacia iskepe,o visas pavirsius apdziuves ir neiskepes.kame gali buti problema g.gif

Per aukstai kepet orkaitej,per didele temperatura,neuzdenget folija ir t.t...
Atsakyti
QUOTE(erika30 @ 2012 12 14, 14:05)

Man taip buna, kai pieno per mazai ipilu. Tai jo pilu daugokai, kad labai skysta tesla butu.
Papildyta:
QUOTE(georgiana @ 2012 11 30, 16:27)
prasom smulkaiu, ar ddate kaiusini, drsukos ir pan. aprasykite eiga...as l.megstu cepelinus o seima ne tai bent jau sau prisivirciau:) ir kokia mesyte dedate zalia ar apkepta zdz laukiam tesinio.... mirksiukas.gif

Tai gal nepatingekim atsiversti pora puslapiu atgal, kur visa eiga smulkiai surasyta doh.gif
Atsakyti
aisku,gal ir mazokai buvo,nes ant blekos tik nepilna puodeli pieno ipyliau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tigris @ 2012 12 14, 18:02)
Man taip buna, kai pieno per mazai ipilu. Tai jo pilu daugokai, kad labai skysta tesla butu.
Papildyta:
Tai gal nepatingekim atsiversti pora puslapiu atgal, kur visa eiga smulkiai surasyta  doh.gif

Aciu labai atsiprasau, kad neaiskiai parasiau nes klavetura vyresnelis sugadines per zaidimus doh.gif
Atsakyti
Dariau šiandien tuos kitokius cepelinus. Labai skanūs išėjo, ačiū už receptą 4u.gif Dabar cepelinai bus dažnesnis patiekalas mano namuose.
Dariau iš 6 virtų ir 6 žalių bulvių. Neturiu tos smulkesnės burokinės tarkos, tai bulves tarkavau per tokią plastmasinę morkų tarką. Krakmolo dėjau 8 šaukštus ir pasišlapinusi rankas formavau cepelinus. Tiesą pasakius, netikėjau, kad jie man pavyks. Bet gavosi puikiai-skanūs ir man tai net ne guminiai, bet minštučiai.
Atsakyti
gal kas galit ideti svilpiku recepta tu senovisku... internete ziurinejau receptus ir man durna mintis kilo, o kokie jie butu jei as truputi krakmolo ideciau? g.gif
Atsakyti