Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikštynė

As irgi labai norejau vaikstynes, nors ir girdejau daug nuomoniu apie ja, bet, neseniai buvo paroda Litexpoje ir as nesusilaikiau ir nupirkau... rolleyes.gif Is pradziu labai dziaugiausi, bet dabar suprantu, kad nelabai ir reikejo man jos. Dukryte vis dar vaiksto sonu, bet nepasakyciau, kad jai labai patinka. As ja istatau, ji gal pabuna ten rami apie 5min ir viskas, "Mama, keisk man zaisliuka!" biggrin.gif Tai va, per diena musu vaikstyne daug nedirba ir stovi. Nors nieko, auga sesers dukryte, gal jai patiks labiau. ax.gif
O batukus radom tik 19 dydzio, kurie dukrai dar LABAI dideli! verysad.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(simba @ 2003 05 21, 02:35)
Mums gydytoja sake, kad tik nuo kokiu 7 men. O as is vis pries vaikstynes.  Ir Vingro knygoj daug blogybiu raso, ir as pati maciau, kaip po to vaikai ant pirstu galu vaiksto. Mano vaikui padideje koju raumenu tonusai, tai jis ir taip ant pirstu galu vaiksto. Todel jam vaikstynes is vis negalima. O siaip sako, kad del tu vaikstyniu veliau patys vaiksciot pradeda, arba netaisyklinga eisena buna. Juk ten tik pasistumi ir viskas, labai patogu, o kai jau paciam eit reikia, tai visai kitaip.

drinks_cheers.gif TIKRAI TAIP!!!
Atsakyti
QUOTE(**SM** @ 2007 10 09, 10:21)
dukrytė pradėjo vaikščioti su vaikštyne nuo 4 mėn, ir dabar jai jau 2,5 metukų, o kuo puikiausiai vaikšto pati ir kojytę stato taisyklingai  biggrin.gif

Nuo 4 mėn.????? Idomu...pirmą kart girdžiu, kad tokio amžiaus vaikas jau puikiai vienas sėdėtų, o ką bekalbet apie vaiksciojimą???? Jėzau, kokie eksperimentai doh.gif
Atsakyti
mes neturėjom, ir nemanau, kad man ji būtų buvusi reiklainga, gyvenom nedideliam bute, taip tos vietos neapstu o dar vaikšynė. kai dukra atsistojo, pavikščiojau gal sav iš paskos, o paskui pati be jokių problemų isikibusi vaikščioti ir nepamenu,kad kokių rimtų traumų būtų
Atsakyti
Naudojom tik nuo tada kai jau gerai sėdėjo, bet su protu.Visai dienai tikrai vaiko joje nepaliksi.Dabar jau nebenaudojam, dar nevaikštom, bet ropojam ir visur kur norim atsistojam thumbup.gif
Atsakyti
Mes vaikstyne isbandeme nuo 8 men, 11-kos patys jau vaiksciojome. Man tai buvo labai didelis pagalbininkas, nes mano mazasis yra labai judrus, o kai nori valgyti padaryti ir pan. tai budavo idealu ir jis turi ka veikti ir prie manes salia buna.
Atsakyti
Manučiau, kad visi teiginiai apie vaikštynes yra teisingi.Aš savo vaikelį įstačiau tik 7mėn, kai jisai pradėjo stovėti ir jau gerai stovėjo, pats jei jį pastatydavai galėdavo vaikštynę pastumdyti. Manau,kad tai yra kiekvieno vaiko individualus dalykas, kada jisai sustiprėja, kada pakankamai gerai stovi, tada ir galima, aišku viskas su saiku, jei vaiką laikysime visą dieną ti tikrai paskui vaiko eisenai atsilieps, bet jei kokį pusvalanduką, tai manyčiau nieko blogo.
Atsakyti
As taı prıes vaıkstynes, o ypac mergaıtems. Kazkaıp manau kad ıs galvos neıstrauktı vısı tıe gydytoju pasısakymaı prıes. Gerıau neeksperımentuotı su vaıko sveıkata
Atsakyti
Mes turime vaikštynę ir statom/sodinam dukrytę į ją. Bet neilgiau, kaip 15 min. per dieną. Puikiai suvokiu, kad vaikštynė nėra tas "žaislas", kuriuo galima piktnaudžiauti, jei rūpi vaiko sveikata, o ne tik tai, kad "įdėjus spėju susitvarkyt savus reikalus - išsiplaut galvą, užkaist puodą". Per ilgas buvimas vaikštynėje kenkia vestibuliariniam aparatui (pusiausvyros suvokimui), gali iškreipti stuburą.
Atsakyti
Mums gydytoja taip pat pasake, kad jei norite tureti nesveika vaika - pirkite vaikstyne.
Daugiau as nieko ir nebeklausiau jos, kodel....

Papildyta:
Nors, beje mano pirmasis sunus turejo vaikstyne ir as labai dziaugiausi ir atrodo, kad nieko bloga neatsitiko, nors ka gali zinoti, gal veliau atsilieps?
o siaip tai vaikstyne buvo nemazas issigelbejimas, bent trumpam vaikas budavo uzsiemes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zyd: 06 sausio 2008 - 15:29
Mes i vaikstyne ilipom budami 6 men.Is pradziu po kelias minutes pabudavo ,o veliau,kai pramoko pasistumti ir paeiti,tai nelabai is jos iskrapstyt ejo.Sunus stotis pradejo gal nuo 4 men.gulsciom jo nelabai buvo galima islaikyt ilgiau kaip 10 minuciu.Taigi vaikstyne buvo ir pagalba ir paguoda(pagalba man,o paguoda sunui).Isikibes i ka nors pradejo eiti gal 8,5 men.,o dabar budamas menesiu vyresnis eina pasiremdamas i bet ka ir vaikstyne jau seniai vel sulankstyta ir padeta i deze.Vaikstom tvirtai ir tiesiai dedami kojytes,lyg ir nieko blogo vaikstynej nematom,kas bus veliau zinoma,neaisku bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(jungle @ 2008 01 02, 23:41)
Nuo 4 mėn.????? Idomu...pirmą kart girdžiu, kad  tokio amžiaus vaikas jau puikiai vienas sėdėtų, o ką bekalbet apie vaiksciojimą???? Jėzau, kokie eksperimentai  doh.gif

O aš manau,kad kiekvienas vaikas yra individualus.Savo mergytę į vaikštukus įstačiau penkių mėn.,bet tik tam,kad pasedėtų,kol dujinę valiau,o po 5 min.,net nustebau,kad ji iškeliavo iš virtuvės smile.gif Nuo 7,5 mėn. pradėjo vaikščioti įsikibus į baldus,o 10 mėnesių vaikščiojo viena pati mirksiukas.gif
Atsakyti