QUOTE(LiVo @ 2005 03 23, 18:30)
aš savo vaiką į vaikštukus sodindavau nuo 7 men. pradėjom nuo kelių min, paskui išbūdavo ir pusvalandį, ir ką daryti- vaikas neropojo ir nerodė noro, vaikštukuose vaikščiojo gražiai ne pirštų galais, be to aš manau kad pirštų galais vaikšto dėl raumenų tonuso sutrikimo, o jei viskas gerai su raumenukais, aš už vaikštukus, be to dukra jau vaikšto, pradėjo 11 mėn, todėl į vaikštukus jau nebestatysim
aišku nereik įmest vaiko į vaikštukus ir pamiršt jį pavedžiot už rankyčių, reikia leisti ir be vaikštukų, užsiimt su vaiku. neigiamos vaikštukų įtakos nepastebejau. be to vieni gyd. už kiti prieš. pvz. Kadnadoj uždrausti vaikštukai, o kodėl? ne del to, kad po to vaikai ant pirštų galų vaikšto, o todėl, ka dtevai jų neprižiūri, ir jie su vaikštukais nusirita nuo laiptų, ir pan. Išvada: vaiko niekada nepalikt be priežiūros
labai pritariu sitai mamai, nes savo sunu idejom i vaikstukus pirma karta kokiu 5 men galpabandyti tik koiom 5 min, tai jis buvo toks laimingas,net dabar atsimenu, kokia buvo jo veido israiska. juk jis lyg ir sedejo, lyg ir stovejo pats, be niekieno pagalbos. po to jau ilgesniam laikui pradejom leisti buti vaikstyneje tik tada, kai jis pats gerai sedejo apie 6-7 men, bet tikrai neilgai. tol, kol kazka susitvarkydavau pusvalandziui kokiam, nu per diena gal kokios 2 val. ir susidarydavo. aisku, ant pirstu galiuku vaiksciojimas jautesi, bet gal ir dle to, kad buvo bedu su raumenu tonusu., o pvz. drauge sberniuask 1 diena skiriasi, augo be vaikstynes ir vis tiek nat pirstu galu varinejo. ka cia kalbeti, ir ropoti 2 men. veliau pradejo negu maniski, ir apts lovytej atsitojo daug veliau..... gal ir ne del vaikstynes, bet AS MANAU, KAD MNAO SUNUI VAIKSTYNE LABAI PADEJO!!!!!! jis dar neturedamas 11 men, jau zenge pirmuosius zingsnelius, ir dabar jam 11.5 bet jis jau puikiausiai vaiksto po namus, tik retkarciais isikibdamas i baldus, kai pavargsta........ o kur uzdraustos vaikstynes, Kanadoj ar kur ten, tai TIKRAI TIK DEL VAIKU SAUGUMO, nes vaikus tevai is tikruju daznai palieka, nes vakstynese yra gan saugu, jeigu nera laiptu