Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikštynė

Sveikutes 4u.gif
tos vaikstynes gal ir nieko,bet mes nusprende patys kad augsim be vaikstuko,.ir nesigailim,. tongue.gif ji viska daug anksciau ismoko thumbup.gif
dabar jai 8menesiai,o ji graziausiai ir viena rankyte isikibus vaiksto thumbup.gif thumbup.gif
siaip daukas priklauso ir nuo vaiko ir nuo to kiek su vaiku dirbama 4u.gif
jai su vaiku dirbsi ,siulau vaikstynes nepirkt tongue.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LiVo @ 2005 03 23, 18:30)
aš savo vaiką į vaikštukus sodindavau nuo 7 men. pradėjom nuo kelių min, paskui išbūdavo ir pusvalandį, ir ką daryti- vaikas neropojo ir nerodė noro, vaikštukuose vaikščiojo gražiai ne pirštų galais, be to aš manau kad pirštų galais vaikšto dėl raumenų tonuso sutrikimo, o jei viskas gerai su raumenukais, aš už vaikštukus, be to dukra jau vaikšto, pradėjo 11 mėn, todėl į vaikštukus jau nebestatysim tongue.gif
aišku nereik įmest vaiko į vaikštukus ir pamiršt jį pavedžiot už rankyčių, reikia leisti ir be vaikštukų, užsiimt su vaiku. neigiamos vaikštukų įtakos nepastebejau. be to vieni gyd. už kiti prieš. pvz. Kadnadoj uždrausti vaikštukai, o kodėl? ne del to, kad po to vaikai ant pirštų galų vaikšto, o todėl, ka dtevai jų neprižiūri, ir jie su vaikštukais nusirita nuo laiptų, ir pan. Išvada: vaiko niekada nepalikt be priežiūros smile.gif

labai pritariu sitai mamai, nes savo sunu idejom i vaikstukus pirma karta kokiu 5 men galpabandyti tik koiom 5 min, tai jis buvo toks laimingas,net dabar atsimenu, kokia buvo jo veido israiska. juk jis lyg ir sedejo, lyg ir stovejo pats, be niekieno pagalbos. po to jau ilgesniam laikui pradejom leisti buti vaikstyneje tik tada, kai jis pats gerai sedejo apie 6-7 men, bet tikrai neilgai. tol, kol kazka susitvarkydavau pusvalandziui kokiam, nu per diena gal kokios 2 val. ir susidarydavo. aisku, ant pirstu galiuku vaiksciojimas jautesi, bet gal ir dle to, kad buvo bedu su raumenu tonusu., o pvz. drauge sberniuask 1 diena skiriasi, augo be vaikstynes ir vis tiek nat pirstu galu varinejo. ka cia kalbeti, ir ropoti 2 men. veliau pradejo negu maniski, ir apts lovytej atsitojo daug veliau..... gal ir ne del vaikstynes, bet AS MANAU, KAD MNAO SUNUI VAIKSTYNE LABAI PADEJO!!!!!! jis dar neturedamas 11 men, jau zenge pirmuosius zingsnelius, ir dabar jam 11.5 bet jis jau puikiausiai vaiksto po namus, tik retkarciais isikibdamas i baldus, kai pavargsta........ o kur uzdraustos vaikstynes, Kanadoj ar kur ten, tai TIKRAI TIK DEL VAIKU SAUGUMO, nes vaikus tevai is tikruju daznai palieka, nes vakstynese yra gan saugu, jeigu nera laiptu tongue.gif
Atsakyti
Nu va, svajojau greitai nupirkti sūnui vaikštynę kad nors kiek pailsėčiau ar galėčiau skirti laiko sau, dabar jau abejoju...
Atsakyti
sveikutės, aš manu , kad vaikštynė reikalinga tik tuomet, jei vaikutis jau kaip ir turėtu pradėt vaiksčioti, bet dar pats nedrysta nuo kokių 11 mėn ir tai tik drąsos įgavimui.
Atsakyti
Nepirksiu vaikštynės, labai daug vaikų stypčioja ant pirštų galų po to... Geriau vaikščiosim abu smile.gif
Atsakyti
Na aš irgi buvau kategoriškai prieš vaikstynę, bet kentėjau kentėjau ir kai vaikui sukako 8 mėn. nusprendėm nusipirkt. Greit bus 11 mėn. vaikinukas bando eiti pats įsikibęs už baldų, remiasi visa pėda tai net nežinau g.gif gal ji mums nepakenkė, o ir ortopedas nieko prieš nepasakė. Čia tik patys tėvai gali spręst, na žinoma reikia ir į gydytojų nuomonę atsižvelgt
4u.gif
Atsakyti
Vaikstyne yra thumbup.gif Kam vaikuciui ropineti ant zemes, grindis sluostyti, jeigu tik paciam vaikeliukui patinka tai jam pakenkti tikrai ji nepakenks, as taip galvoju, nes du savo mazius su ja uzauginau. Ir gerai neropineja ant zemes, vistiek ziema ir grindys saltos, kita karta ir nelabai svarios, tai juk vistiek lecia grindis su rankutemis, po to i burnyte, nezinau man vaikstyne tai tikrai thumbup.gif Kai pagalvoju kaip musu tevai mus pacias be ju uzaugino, kiek vargo vargelio...
Atsakyti
QUOTE(smile smile @ 2005 10 14, 08:21)
Vaikstyne yra thumbup.gif Kam vaikuciui ropineti ant zemes, grindis sluostyti, jeigu tik paciam vaikeliukui patinka tai jam pakenkti tikrai ji nepakenks, as taip galvoju, nes du savo mazius su ja uzauginau. Ir gerai neropineja ant zemes, vistiek ziema ir grindys saltos, kita karta ir nelabai svarios, tai juk vistiek lecia grindis su rankutemis, po to i burnyte, nezinau man vaikstyne tai tikrai thumbup.gif Kai pagalvoju kaip musu tevai mus pacias be ju uzaugino, kiek vargo vargelio...

Aš irgi taip galvojų jog super tos vaikštinės ,mes ir vyresneja dukrą auginome su vaikštinėmis ir mažają .labai geras daiktas thumbup.gif ,neseniai tiktai atsisakėm nes pradėjo pati vaikščiot ir per mažas jai ,dabar naudoja savo lelėm vietoi vėžimuko,dar mums labai padėda mašinytė su atlošėlių nugarai ,jinai pati sedi ant mašinitės ir su kojomis eina į prėkį.pabandikit ir jus . thumbup.gif
Atsakyti
Mano neisnesiotam vaikeliui neuropatologe grieztai uzdrauti bet kokia vaikstyne. Vaikai turi ismokti sliauzioti, veliau ropineti, po to sedeti ir vaikscioti. Nes tik taip geriau vystosi ir tvirteja tam tikri raumenukai. Pirmaja mergaite uzauginau su vaikstyne, tai galiu palyginti, kad vaikstynes mamoms labai didelis pagalbininkas, bet vaikams, ypac, kurie turi per dideli raumenu tonusa, gali buti ir kenksmingos...
Atsakyti
QUOTE(Aura_G @ 2005 10 26, 10:55)
Mano neisnesiotam vaikeliui neuropatologe grieztai uzdrauti bet kokia vaikstyne. Vaikai turi ismokti sliauzioti, veliau ropineti, po to sedeti ir vaikscioti. Nes tik taip geriau vystosi ir tvirteja tam tikri raumenukai. Pirmaja mergaite uzauginau su vaikstyne, tai galiu palyginti, kad vaikstynes mamoms labai didelis pagalbininkas, bet vaikams, ypac, kurie turi per dideli raumenu tonusa, gali buti ir kenksmingos...

Nenusimink jog neišnešiojai iki galo mirksiukas.gif svarbu kad vaikas svėikas būtu ,ir teisingai padarė neurologė jog uždraudė naudotis vaikštinę,kai tonusas padidintas tai reikia darit mankštelę ir masažiuką ,mažiliėms labai patinka patikėk mirksiukas.gif tongue.gif ,linkiu kuo greičiau mus pasiviti sekmės drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
MAnau, kad kiekvienam vaikui skirtingai. Maniske nerode jokio noro sliauzioti. Pirmiau sedet pradejo. O vaikstyne labai padejo thumbup.gif Nes jau nugara buvo labai iskaudus nuo vedziojimo (mat jai labai patiko vaikscioti). Ir nebuvo jokio vaiksciojimo ant pirstu galu. O kaimyne augina sunu be vaikstynes, tai ji vistiek remiasi pirstu galiukais ir 10 men vos paeina vedamas uz 2 ranku g.gif
Atsakyti
AŠ TAIP PAT NEMANAU, KAD BLOGAS DAIKTAS TOS VAIKŠTYNĖS, NETGI MŪSŲ TĖVAI KAŽKĄ PANAŠAUS NAUDODAVO, TIK DAŽNIAU VERSDAVOSI VAIKAI.JEI TIK GYDYTOJAI DRAUDŽIA, TAI TADA AIŠKU NENAUDOSI. AŠ PIRMĄ PRADĖJAU GAL NUO 6MĖN. PO TRUPUTĮ PRATINTI, SVARBIAUSIA JAI PATIKDAVO, O VAIKSČIOT PRADĖJO NUO 11,5 MĖN IR JOKIŲ PROBLEMŲ SU KOJYTĖM NETURIM.TAP KAD MANAU, KIEKVIENOS MAMOS PASIRINKIMAS, SVARBIAUSIA KAD GERAI JAUSTUSI MAMA IR VAIKELIS bigsmile.gif
Atsakyti