Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikštynė

jei jau negalima be vaikstynes apsieiti (vaikas hiperaktyvus, per daug smalsus ar pan.), tai vaikstyneje turi ne tik su kietapadziais batukais buti, bet ir jos sedyne turi buti pakankamai zemai nuleista. tarp sedynes ir stovinciu vaiko klyniuko turi buti apie 10 cm atstumas.
ir, aisku, ne anksciau kaip tvirtai sedinti zmogu i vaikstyne sodint reikia. ir tik trumpam. ir nepamirsti, kad turi ismokti vaikscioti be vaikstynes.
geras daiktas teveliams ir vaikuciams, jei naudojama itin saikingai. vistik reikia ypatingai atsizvelgti i vaika - ne tik i raumenuku tonusa, bet ir i tai, kaip jis jauciasi toje vaikstyneje, ka jis joje veikia.
bet kokiu atveju, sokliukas geriau.
Atsakyti
Pavyzdziui mums, ka tik pripazino per zema raumenu tonusa, tai neurologe pasake , gink dieve jokiu vaikstyniu nenaudokit, nes dar butu tik blogiau. Reikia tik kad viska savarankiskai vaikas darytu. Taigi svarbu  atsizvelgt i vaiko busena, i raumenu tonusa.  Ir tikrai nera taip, kad 100 proc., vaikas saugus toje vaikstyneje, nes ir su ja buna kad apvirsta ar dar kas atsitinka, ypac vaikas jei aktyvesnis. (Cia is drauges patirties). Taigi atsargiai mamikes.. :-/
Atsakyti
Pas mano tevus, pavyzdziui, yra hauck nevirtsanti vaikstyne, naudojama tik su stabdziu, kai seneliai nori trumpam palikt anuka be prieziuros, bet mano vaikas jos vos neapverte (atgal)....
Atsakyti
As pati buvau grieztai nusistaciusi pries vaikstynes, maniezus. Tai va dabar vaikas mane naudoja vietoj vaikstynes. Jau pora menesiu ji visur uz rankyciu vedzioju... Ropot jis neropoja, o begiot ir vaiksciot - net krykstaudamas. Beda, kad 8men. maziaus dar nepaleisi vieno prie sofos, nes istisai griuvineja, tai ir laikau ji. Kai jis nemiega ner kad net i WC nubegt. Sakiau jau skolinsiuos neiskentus ta vaikstyne!
Atsakyti
aš tai saviškį į vaikštynę įkėliau 10 mėn. Joje būdavo neilgai, bet kaip kaifuodavo, kokią laisvę jausdavo, "aš pats, nepriklausau nuo mamos". O aš per tą laiką kol jis savarankiskai pažindavosi su butu, pasidarydavau tai ką man reikdavo.
Manau, kad vaikštynės nėra toks jau blogas dalykas, jei vaikas joje būna su saiku.
Atsakyti
Mamos, jei kuri kada skaitys busima dvynuku mama, tai patariu: pirkit vaikstyne, manieza ir visus kitus "blogus" daiktus, nes kitaip nuprotesite ohmy.gif Man padeda aukle, taciau tik siems "zaligiems sveikatai" daiktams galiu pasakyti dideli "ACIU". Kai paklausai tu kategorisku nusistatymu, tai net juokas ima. Patys ortopedai nesutaria. Mielas zmogus, ortopedas Zitkauskas, mums ne tik, kad patare, bet net rekomendavo kaip "pagalbine priemone" auginant vaikus. Jei nebuciau turejusi maniezo ir vaikstuku, tai apie tualeta, namus be chaoso, galeciau tik pasvajoti.

Ka reiskia "nejaus atstumo"? Nesamone. na kiek jis nejaus? Kai supras, o supras labai greitai wink.gif, viskas bus tvarkoje biggrin.gif
Vaikscios ant pirstuku? Realiai vaiksto du vaikai, jokiu "pirstuku" nebuvo, bent mes nepastebejome.
Viskas labai individualu. Jei pasakysi, kad visa tai didelis s*** ir pavojingas vaiko vystymuisi, tai kitos, busimos mamos manys, kokios jos yra blogos, vaiku skriaudejos, kad leido naudotis siais dalykais. :smile.gif Nera taip blogai wink.gif Na jei manieze laikysi vaika per diena, tai zinoma, is besivystancio zmogucio padaryti besiatrofuojanciais raumenimis, psichologiskai nuskriausta vaika - laiko daug nereikia. o ka ten laiko per dienas? Yra zmoniu, kurie normalius didelius maniezus laiko kaip 2 viename: vaikiska lovyte, ekstra atveju, ir maniezas.
Atsakyti
As jau dabar nebemanau, kad nuo maniezo raumenys atrofuojasi. Nes kai vaikas tik mokosi savarankiskai judeti jam labai svarbu saugi aplinka. Maniskis pora kart ropodamas dejo nosim i grindis, po to dar vartydamasis pakausi sunkiai uzsigavo i baldus. Rezultate dabar bijo ant grindu judeti. Tai gal vistik geriau mokyti koordinuoti savo kuna tame saugiame manieze? O vaikui jauciant savo kuna bus saugu ir ant grindu.
Atsakyti
Kad vaikstyne yra nelabai gerai - tas aisku.Bet kuo cia detas maniezas? ??? Apshvieskite,mamos,kokia gi zala ,jei vaikas buna manieze?
Atsakyti
Na stai , mano antrasisi mazylis jau vaiksto smile.gif. Pradejo vaikscioti 11 men. Vyresnele - 15 men. Abu turejo vaikstynes. Mazylis ir dabar ja turi, bet atejo "vaikstynes nemylejimo" laikotarpis - vaikinas pajuto, ka reiskia paciam vaikscioti ir nebenori i vaikstyne. Zinau is patirties, kad apie antrus metukus vaikstyne jis uzsimanys naudoti kaip transporto priemone, todel dar jos nepadedam i rusi.

Tai stai: vaikas vaiksto graziai, nesleivoja, nepasvires (ar kaip ten kazkas gasdino ???). Na, didziausias absurdas, tai "atstumu nejautimas". Taigi mazius pradeda nuo vieno, dvieju zingsniuku, veliau nuo tecio iki mamos nueina, dar veliau- per kambari. Juk nebuna taip, kad istraukei vaika is vaikstuku, ir tas lapatai pasileido per kambari.

Tai tiek sviezios mano patirties. Nenorit vaikstuku - nenaudokit. Bet jei kas sugalvos taip paivairint vaikucio diena, suteikti jam, dar nevaiksciojamciam, galimybe savarankiskai tyrineti aplinka pora valandeliu i diena - neklausykit jokiu mitu apie visokius baubus.
Atsakyti
Mano mama sake, kad as uzaugau be vaikstynes, bet visvien ant pirstu galu vaiksciojau. mano mazule pradejo vaikscioti nuo 6 men. Daktarai pries. bet jai labai patinka. per diena apie pora valandu pasivazineti ax.gif
Atsakyti
Aš užaugau vaikštynėje. Savo mergučę jon įstačiau 11 mėnesių. Buvo joje gal kokius du mėnesius, nes antrą dieną po pirmojo gimtadienio pradėjo pati vaikščioti. Kol dar netvirti žingsniai buvo, ėjo vaikštynėje. Dabar sakau drąsų NE vaikštynėms, nes pamačiau, kaip per tuos porą mėnesių baldus ir šaldytuvą apibraižė.
Atsakyti
aš savo vaiką į vaikštukus sodindavau nuo 7 men. pradėjom nuo kelių min, paskui išbūdavo ir pusvalandį, ir ką daryti- vaikas neropojo ir nerodė noro, vaikštukuose vaikščiojo gražiai ne pirštų galais, be to aš manau kad pirštų galais vaikšto dėl raumenų tonuso sutrikimo, o jei viskas gerai su raumenukais, aš už vaikštukus, be to dukra jau vaikšto, pradėjo 11 mėn, todėl į vaikštukus jau nebestatysim tongue.gif
aišku nereik įmest vaiko į vaikštukus ir pamiršt jį pavedžiot už rankyčių, reikia leisti ir be vaikštukų, užsiimt su vaiku. neigiamos vaikštukų įtakos nepastebejau. be to vieni gyd. už kiti prieš. pvz. Kadnadoj uždrausti vaikštukai, o kodėl? ne del to, kad po to vaikai ant pirštų galų vaikšto, o todėl, ka dtevai jų neprižiūri, ir jie su vaikštukais nusirita nuo laiptų, ir pan. Išvada: vaiko niekada nepalikt be priežiūros smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LiVo: 23 kovo 2005 - 18:30