Įkraunama...
Įkraunama...

Ukmergės GN

QUOTE(Akvilinaa @ 2012 08 15, 15:59)
Sveikutes mamytes  smile.gif  kurios nesenai gimdziusios gal galit papasakot ligonines tvarka? ax.gif  na kaip viskas vyksta nuo nuvaziavimo iki isvaziavimo su vaikiukiu ka vezetes ka reikejo pacioms turet? 4u.gif

As atvaziavau pernesiojus savaite ir zinojau kad jau laukia skatinimas, tad pradzioj buvo tonu klausymas ir atsakinejimas i klausimus, nes pilde dokus ir reikejo duomenu, toliau "maloni" apziura, tada tam paciam kabinete persirengiau ligonines naktinius (ligonines devejau ir po gimdymo, nes jie patogus maitinti, o galiausiai savus gaila ir sutept), nuejau i wc, o tada jau tiesiai i gimdykla, o vyras su tasem is paskos. tada skatinimas ir gimdymas...po jo sutvarke mane ir perveze su vaiku i palata. sau reikia turet paketu, vaikui rubus gali det ligonines, jei savu gaila sutept, pampersai, serveteles. Slepetes butina savo turet. Kas cia dar g.gif gal geriau klausk, nes jau nebepamenu doh.gif
Atsakyti
Aš guliausi planiniam cezariui, tai gal kiek daugiau daiktų ėmiau, nei paprastai būtina. Aš ėmiau ir dušo želė, ir šampūną, nes žinojau, kad tikrai norėsiu operacijos metu nupieštus "šortus" nusiplauti, kai jau leis ax.gif Tualetinį popierių reikia savo turėti, aš dar ir popierinių rankšluosčių ėmiau. Paprastus rankšluosčius ėmiau ir sau, ir vaikučiui. Dar ėmiau vystykliukų - tiesiau juos po vaikučiu, kai guldžiausi į savo lovą maitinti: ir jam jaukiau, ir higieniškiau - jei atpiltų, nereikėtų prašinėt, kad patalynę pakeistų arba gulėti pieno balose. Aš ir įdėklus į liemenėlę ėmiau, nes pieno pradžioje su didžiąja daug buvo, tai nusiteikiau tam ir su antruoju. Aišku daugumą dalykų gali ir vyras vėliau atvežti, bet aš iš anksto saviškiui sudėjau atskirą tašiuką, kad nereikėtų jam ieškot ar pirkeliot ax.gif
Atsakyti
QUOTE(VaiVi @ 2012 08 17, 11:06)
Aš guliausi planiniam cezariui, tai gal kiek daugiau daiktų ėmiau, nei paprastai būtina. Aš ėmiau ir dušo želė, ir šampūną, nes žinojau, kad tikrai norėsiu operacijos metu nupieštus "šortus" nusiplauti, kai jau leis ax.gif Tualetinį popierių reikia savo turėti, aš dar ir popierinių rankšluosčių ėmiau. Paprastus rankšluosčius ėmiau ir sau, ir vaikučiui. Dar ėmiau vystykliukų - tiesiau juos po vaikučiu, kai guldžiausi į savo lovą maitinti: ir jam jaukiau, ir higieniškiau - jei atpiltų, nereikėtų prašinėt, kad patalynę pakeistų arba gulėti pieno balose. Aš ir įdėklus į liemenėlę ėmiau, nes pieno pradžioje su didžiąja daug buvo, tai nusiteikiau tam ir su antruoju. Aišku daugumą dalykų gali ir vyras vėliau atvežti, bet aš iš anksto saviškiui sudėjau atskirą tašiuką, kad nereikėtų jam ieškot ar pirkeliot ax.gif

Ir as visa tai emiau i ligonine tik nesurasiau ax.gif dar galima pasiimti puodeli arbatai, nes ten duoda stikline, taciau jei turi savo puoda, tai ir ji pripila arbatos ar kisieliaus smile.gif vaikuciui vystyklu duoda ligoninej. smile.gif
Atsakyti
Labuka aciu uz atsakymus mane labiausiai ir domino klausimas apie drabuzius ar duoda ligonine gimdymui ar savus reikia turet biggrin.gif ir vaikuciui duoda drabuzelius nes as pagalvojau kazkaip gal geriau is pradziu ligonines drabuzeliais regti o kaip reikalai su vaikucio patalyne duoda kuo apkloti nes girdejau kad kitose ligoninese savo reikia tureti?o indus puodeli kazkoki irankius reikia savo tureti? biggrin.gif o dar gimdykloje ar leidzia gerti vandeni? o kuriai nors state ta vadinama klizma?ji privaloma?
Papildyta:
QUOTE(lina.mazylis @ 2012 08 17, 10:51)
Ir as visa tai emiau i ligonine tik nesurasiau  ax.gif  dar galima pasiimti puodeli arbatai, nes ten duoda stikline, taciau jei turi savo puoda, tai ir ji pripila arbatos ar kisieliaus  smile.gif  vaikuciui vystyklu duoda ligoninej.  smile.gif

ta prasme vystyklus? tai cia turite omeni pampersus ar palutes? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(VaiVi @ 2012 08 17, 10:06)
...popierinių rankšluosčių ėmiau...

Man popieriniai ranksluosciai buvo daug patogiau intymiom vietom sluostyti, nei paprastas. Jie daug geriau sugeria, tereikia vos priglausti, kas aktualu po tarpvietes siuvimo. O kai as dar ir kraujavau smarkiai, tai nebaisu jei ir susiteps smile.gif
Del vaikisku drabuzeliu man buvo geriau tureti ir savu tam atvejui, jei atpiltu, ar prasisiotu, ar prakakotu nereikia kviest ir prasyt kitu drabuzeliu vaikui - tiesiog perrengi savais... Svarbu nepamirst pasakyt, kad jie jusu, nes kai sesute perrengineja, gali sumest su ligonines smile.gif
Su pirmaja man dar labai praverte kompreseliai krutinei.
Atsakyti
QUOTE(VaiVi @ 2012 08 17, 09:06)

Gal galite papasakoti, kaip del planines operacijos? Gavote savo gydytojo siuntima ir nuvaziave i GN registratura buvote nusiusta i konsultacija del operacijos? Esu ne is Ukmerges, todel nzn, kaip yra ten.
aciu
Atsakyti
QUOTE(Akvilinaa @ 2012 08 17, 11:02)
Labuka aciu uz atsakymus mane labiausiai ir domino klausimas apie drabuzius ar duoda ligonine gimdymui ar savus reikia turet biggrin.gif ir vaikuciui duoda drabuzelius nes as pagalvojau kazkaip gal geriau is pradziu ligonines drabuzeliais regti o kaip reikalai su vaikucio patalyne duoda kuo apkloti nes girdejau kad kitose ligoninese savo reikia tureti?o indus puodeli kazkoki irankius reikia savo tureti? biggrin.gif o dar gimdykloje ar leidzia gerti vandeni? o kuriai nors state ta vadinama klizma?ji privaloma?
Papildyta:
ta prasme vystyklus? tai cia turite omeni pampersus ar palutes? biggrin.gif

Patalyne buna, nereikia. Irankiai, puodelis, kaip ir kiekvienoj ligoninej nepamaiso smile.gif Gimdykloje gerti man neleido, nebent praskalaut burna ir isspjaut. Su pirmaja man labai noejosi gert, tai as vis tik beskalaudama ir nurydavau po gurksniuka blush2.gif O su antraja net nesinorejo smile.gif
Klizmos nieks nedare, o ir pati namie nesidariau
Atsakyti
Matau daug geru atsiliepimu apie gydytojus, gimdant naturalia eiga.
Gal kas gali papasakoti savo istorija, jei gimdymas buvo su CP? Pirmaja dukra gimdziau Antakalny su neplaniniu CP, o dabar noriu suzinoti ir kaip tas vyksta Ukm (t.y., zinau, kaip vyksta biggrin.gif, bet ar gydytojai vienodai gerai atlieka savo darba kaip ir VNL?) g.gif
aciu
Atsakyti
Na po biski ryskeja ir man vaizdas biggrin.gif kaip ten kas bus ax.gif o kaip su vaikelio maitinimu jai pienelio neturi gal kuriai taip buvo vezetes buteliuka ar soskyte? smile.gif kiek daug maz pampersu vaikuciui jums ligoninej prireike smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kachukas @ 2012 08 17, 11:05)
Gal galite papasakoti, kaip del planines operacijos? Gavote savo gydytojo siuntima ir nuvaziave i GN registratura buvote nusiusta i konsultacija del operacijos? Esu ne is Ukmerges, todel nzn, kaip yra ten.
aciu

Aš lankiausi pas gydytoją, kuri dirba ir skyriuje, tai man kažkokių rūpesčių nebuvo. Reikėjo tik sulaukti 39 savaitės, nes tik nuo jos daro planinius. Iš anksčiau aptarėme operacijos datą. Atvažiavau dieną prieš operaciją tyrimų pasidaryti, vakare paguldė, kitą rytą jau ir operacija.

QUOTE(burbenko @ 2012 08 17, 11:08)
Klizmos nieks nedare, o ir pati namie nesidariau

Natūraliai gimdančioms turbūt įvairiai, o prieš cezarį klizma būtina, nes parą reikės po operacijos gulėti. Aš turėjau Microlax ir pati pasidariau. O kokią klizmą daro neturinčioms, tai neįsivaizduoju g.gif Aš turėjau prieš abu gimdymus ir man buvo ramiau.

QUOTE(kachukas @ 2012 08 17, 11:08)
bet ar gydytojai vienodai gerai atlieka savo darba kaip ir VNL?) g.gif

Ir operacija, ir priežiūra po jos esu labai patenkinta

QUOTE(Akvilinaa @ 2012 08 17, 11:26)
Na po biski ryskeja ir man vaizdas biggrin.gif  kaip ten kas bus  ax.gif o kaip su vaikelio maitinimu jai pienelio neturi gal kuriai taip buvo vezetes buteliuka ar soskyte? smile.gif kiek daug maz pampersu vaikuciui jums ligoninej prireike smile.gif

Ukmergės GN turi ar siekia naujagymiui palankių gimdymo namų statuso, tai buteliukams ir soskėms nepritars schmoll.gif Labai skatina natūralų maitinimą. Padeda, mokina, jeigu tik reikia. Vaikučių gydytojos ir sesutės fantastiškos thumbup.gif Aš ėmiau visą poką sauskelnių, nes 5 maždaug parom guliausi - nesinorėjo paskui dėl poros pampersų kažkur lakstyti, ar vyrą varinėti.
Savų drabužiukų vaikučiui aš irgi turėjau ir teko keletą kartų perrengti, kai prakakojo. Galvoju, kad keletą naudinga būtų pasiimti. Niekas nesupyks, jei pakviesit ir paprašysit švarių drabužėlių vaikučiui, bet man buvo paprasčiau perrengti savais. Tik, kaip jau burbenko minėjo, svarbu neužmiršti pasakyti, kad savi ir perrengiant atidės į šalį ax.gif
Atsakyti
QUOTE(VaiVi @ 2012 08 17, 12:36)
Aš lankiausi pas gydytoją, kuri dirba ir skyriuje, tai man kažkokių rūpesčių nebuvo. Reikėjo tik sulaukti 39 savaitės, nes tik nuo jos daro planinius. Iš anksčiau aptarėme operacijos datą. Atvažiavau dieną prieš operaciją tyrimų pasidaryti, vakare paguldė, kitą rytą jau ir operacija.
Natūraliai gimdančioms turbūt įvairiai, o prieš cezarį klizma būtina, nes parą reikės po operacijos gulėti. Aš turėjau Microlax ir pati pasidariau. O kokią klizmą daro neturinčioms, tai neįsivaizduoju g.gif Aš turėjau prieš abu gimdymus ir man buvo ramiau.
Ir operacija, ir priežiūra po jos esu labai patenkinta
Ukmergės GN turi ar siekia naujagymiui palankių gimdymo namų statuso, tai buteliukams ir soskėms nepritars schmoll.gif Labai skatina natūralų maitinimą. Padeda, mokina, jeigu tik reikia. Vaikučių gydytojos ir sesutės fantastiškos thumbup.gif Aš ėmiau visą poką sauskelnių, nes 5 maždaug parom guliausi - nesinorėjo paskui dėl poros pampersų kažkur lakstyti, ar vyrą varinėti.
Savų drabužiukų vaikučiui aš irgi turėjau ir teko keletą kartų perrengti, kai prakakojo. Galvoju, kad keletą naudinga būtų pasiimti. Niekas nesupyks, jei pakviesit ir paprašysit švarių drabužėlių vaikučiui, bet man buvo paprasčiau perrengti savais. Tik, kaip jau burbenko minėjo, svarbu neužmiršti pasakyti, kad savi ir perrengiant atidės į šalį ax.gif

as mat kazkaip galvoju kad galiu pirmom dienelem pienuko neturet tai man baisu kad vaikiukas nedavalges bus, nes to priespienio pas mane net nera todel ir kyla tokie klausimai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Akvilinaa @ 2012 08 17, 20:42)
as mat kazkaip galvoju kad galiu pirmom dienelem pienuko neturet tai man baisu kad vaikiukas nedavalges bus, nes to priespienio pas mane net nera todel ir kyla tokie klausimai verysad.gif

Kai pamate, kad pas mane visai nera pieno, tai ir misikuka atnesdavo (nan 1 avento buteliuke) ir soske pacios dave ax.gif
Atsakyti