QUOTE(Rkatyte @ 2010 01 05, 14:02)
(netiko mano plaukams, dar voliojasi mazas buteliukas, gal kam reikia?-atiduociau),
neatiduok niekam - ten labai geras buteliukas su purškikliu, tikrai dar kam nors pritaikysi
maniškio tai baigėsi galiojimas, išpilsiu, prapurkšiu su spiritu ir pasidarysiu naują dezodorantą į besibaigiančiojo vietą
QUOTE(Bitute32 @ 2010 01 05, 14:51)
tai jeigu as tepuos koki ersketroziu alieju
ant veido tai jau skaitosi nesviezia kosmetika?
mažiau skaityk reklamų
QUOTE(bryyla @ 2010 01 05, 15:27)
Ar tokį stiklainiuką galima naudoti kremams gaminti ar šiaip kam supilti? Ar būtinai turi būti naujas?
naudoju, žinoma, tik išplovusi dėl visa ko dar dezinfekuoju alkoholiu
QUOTE(monika 22 @ 2010 01 05, 16:06)
Būtų įdomu sužinoti, kaip perėjote prie natūralios kosmetikos? Ar iš karto nebenaudojote nenatūralios ar palaipsniui?
faktiškai iš karto
Kai supratau, kas tai yra, ką turiu ir ko noriu ateityje, kažkaip nebuvo širdagraužio ir alpulių, kaip galiu nepasilikti to ar kito produkto. Net ir neturėjau tokių, be kurių negalėčiau gyventi
QUOTE(ievvvvaa @ 2010 01 05, 16:49)
nes vis delto pripazistu kad tas slykstusis silikonas padaro mano plaukus
kažkada kai kunigunda78 pasakė, kad smarkiai skiriasi plaukų žvilgesys "cheminis" ir natūralus, prisipažinsiu, nelabai įsivaizdavau, kaip ji tai nustato
O dabar ir pati pradėjau skirti ir man natūraliai prižiūrimi plaukai atrodo tiesiog nuostabūs. Prisipažinsiu, kad be savotiškos mano nuosavų plaukų struktūros (nei jie lygūs, nei banguoti), didelių problemų su jais neturiu - ne nesišiaušia, nesielektrina, neskilinėja ir nesišakoja.
iš wikipedijos:
Plauko stiebo paviršiuje yra kutikulė, sudaryta iš plokščiųjų bebranduolių ląstelių. Stiebo viduryje yra šerdis (medulla), sudaryta iš suragėjusių kubinių ląstelių, tarp kurių yra oro tarpai. Šerdies funkcija yra temperatūros palaikymas, ją turi ne visi plaukai. Tarp kutikulės ir šerdies yra plauko žievė (cortex). Žievėje yra keratino, kuris lemia plaukų savybes, taip pat žievės ląstelėse bei tarp jų yra pigmento melanino granulių. Melaninas yra sudarytas iš dviejų formų tamsaus eumelanino ir šviesesnio feomelanino, jų santykis lemia plaukų spalvą.
mano nuomone, galima iki pažaliavimo įrodinėti, kad matoma plauko dalis yra negyva, bet dėl jo struktūros aš tikrai nenorėčiau prisipumpuoti silikono ir paskui mąstyti, kaip jį iš ten "iškrapštyti" ir gaivinti plaukus
QUOTE(bryyla @ 2010 01 05, 19:18)
Vat apie tamanus yra parašyta, kad gali sukelti kontaktinį dermatitą.
mano patirtis sako, kad kontaktinį dermatitą gali sukelti bet kas. Man tokia smarki alergija buvo prasidėjusi nuo vaistinėse parduodavo šaltalankių aliejaus ir vien todėl, kad jis buvo saulėgrąžų aliejuje. Abejoju, kad pastarasis oficialiai priskiriamas prie alergijos sukėlėjų
QUOTE(rutuk @ 2010 01 05, 19:59)
gal kuri esat turejus-naudojus juros silka
http://www.aromantic...o...at=0&page=1
ne, bet labai lauksiu tavo įvertinimo
Papildyta:
QUOTE(bozkakoszka20 @ 2010 01 06, 10:20)
vakar klausiau neatsaket
kiek mazdaug molio reikia veido kaukei vienam kartui?maisysiu su vandeniu, glicerinu, milteliais, EA
jei žalio, tai kokių 2-3 arbatinių šaukštelių
O jei smulkučio balto, tai žymiai daugiau, tada pilu jo iš akies