labas vakaras mergaites,
grizau is vilniaus su pilnu maiseliu gerybiu, 99,9 % esu nusiteikusi pasigaminti kremuka (Monicos deka )
QUOTE(Hibisco @ 2010 01 13, 22:20)
Nidulia, labai suintrigavai su sekliniu receptu, butinai reikes isbandyti. Aciu, kad pasidalinai
as uz si recepta savo galva galiu padeti, ismegintas jau konkreciai jis jus tik kantrybes prisirinkite ir pasidarykite ji, ir zinoma vartokite, bent dvi savaiteles kasdien . guledamas spinteleje jis naudos neduos parasykite veliau pojucius ir atsiliepimus, smalsu gi man:)
katuti, linu seklos ne skrandyje o stiklineje gamina gleives, uzpulus verdanciu vandeniu. Skrandininkams "jazvininkams" taip ir gamina toki gleiviu kisieliuka:)
Papildyta:
QUOTE(rutuk @ 2010 01 13, 20:22)
As organizma irgi noreciau pavalyt, nors problemu neturiu nei su skrandziu nei su zarnynu ir taip kas ryta begu (taip taip neinu, o begu) i tulika
net jei neturi problemu su tustinimusi,toksinu ir atlieku pas visus prisikaupe ant zarnu sieneliu ir kol ju nepriversi vibruoti ir "neissluosi", pacios neatsoks ir nepasisalins. Ideciau as jums filmuka, ka isplauna is zarnu net po kokio 5 zarnyno valymo (nors tokiam valymui nepritariu), kai jau turet buti labai svaru, bet nedesiu,bjaurokas vaizdelis
jei jau apie organizmo "sluota", tai kopustai sviezi (salotos zaliu kopusteliu) taip pat sluoja su savim blogius.
as moli noreciau pagerti pameginti, juk jo savybe negerumus i save surinkti ir pasisalinti, bet kazkas mane stabdo ji pradeti gerti, gal dar neuzaugau iki jo
QUOTE(eglute82 @ 2010 01 13, 22:44)
labas vakaras mergaites,
grizau is vilniaus su pilnu maiseliu gerybiu, 99,9 % esu nusiteikusi pasigaminti kremuka (Monicos deka )
Pirmyn, papasakok kaip seksis
nugalėjau tą baimę prie puodų stoti (po to fiasko su varškėčiais ), pagaminau kremą, tiesa, kol kas ingridientai skurdoki - bičių vaškas, vanduo ir rapsų aliejus, užtat baltas ir vientisas. dabar gaminsiu nr. 2, tik jau normalios sudėties
QUOTE(kryyste @ 2010 01 13, 22:07)
Gal galima lentynų žemėlapį gauti? O tai neradau, arba SM forumietės viską išlavė po Nidulės parašymo
viskas yra vienoje vietoje praktiskai: prie soru, grikiu, kt javu ir pan. ir as sunkiai pamaciau.
QUOTE(Versmė @ 2010 01 13, 23:26)
nugalėjau tą baimę prie puodų stoti (po to fiasko su varškėčiais ), pagaminau kremą, tiesa, kol kas ingridientai skurdoki - bičių vaškas, vanduo ir rapsų aliejus, užtat baltas ir vientisas. dabar gaminsiu nr. 2, tik jau normalios sudėties
oho kokia tu greita as susikaupsiu pirma, nusiteiksiu rimtai ir iki savaitgalio bandysiu ka nors pagamint kaip temperatura matavai
QUOTE(Versmė @ 2010 01 14, 00:26)
ir as jau labai pribrendau kremu pasigaminti, bet vis nesusikaupiu atidziai isiskaityti visa eiga, kad kokios nesamones nepasigaminciau
Papildyta:
QUOTE(ievvvvaa @ 2010 01 14, 00:30)
viskas yra vienoje vietoje praktiskai: prie soru, grikiu, kt javu ir pan. ir as sunkiai pamaciau.
oi prajuokinot su lentynu planu:) maximoje irgi maciau siu gemalu ir selenu
sezamo seklyttes prie prieskoniu,mazi pokuciai. jei kelis nusipirkti, geriau i bendra misini nemaisyti,pasimes jos ten. i dienos porcija geriau kas karta isiberti.sezamas labai naudingas. vitamina e ir a apribokite,jei geriate papildus.
Papildyta:
gal kuri vilniete galetu man lasa Nvey krempudros isspausti pasimeginimui, nes jau antra menesi kaip katinas aplink lasinius vaikstau realiai jas apziurejau, kazkaip neitiko man spalvos, gal ant odos pameginusi pamilciau ta pudryte, nes iki siol xemija tepuosi, net sazine grauzia
QUOTE(eglute82 @ 2010 01 13, 23:37)
oho kokia tu greita as susikaupsiu pirma, nusiteiksiu rimtai ir iki savaitgalio bandysiu ka nors pagamint kaip temperatura matavai
Nematavau Naudojau po 2 vienodus indus kaitinimui, 2 vienodus indus medžiagoms sudėti ir vienodą kiekį vandens kaitinimui. Lyg ir pasiteisino toks metodas, nes termometras kažkur nugrūstas, seniai bereikėjo
QUOTE(Nidulia @ 2010 01 14, 00:01)
ir as jau labai pribrendau kremu pasigaminti, bet vis nesusikaupiu atidziai isiskaityti visa eiga, kad kokios nesamones nepasigaminciau
brendau kokius tris mėnesius
dariau pagal šitą
http://www.aromanatu...-laseliais.html
Dabar jau normalų kremą pasidariau, su jojoba, migdolais, sviestmedžiu, čampakų vašku, verbenų hidrolatu, kakavos absoliutu. Gavosi gelsvos spalvos, o bičių vaškas vasariško medaus kvapo priduoda
QUOTE(Versmė @ 2010 01 14, 01:20)
Nematavau Naudojau po 2 vienodus indus kaitinimui, 2 vienodus indus medžiagoms sudėti ir vienodą kiekį vandens kaitinimui. Lyg ir pasiteisino toks metodas, nes termometras kažkur nugrūstas, seniai bereikėjo
dariau pagal šitą
Dabar jau normalų kremą pasidariau, su jojoba, migdolais, sviestmedžiu, čampakų vašku, verbenų hidrolatu, kakavos absoliutu. Gavosi gelsvos spalvos, o bičių vaškas vasariško medaus kvapo priduoda
dariau pagal šitą
kaip pavydziu kada gi as galutinai pribresiu
man kol kas cia tamsus miskas,o taip noreciau susitaisyti kremuku:) uztat mano sutaisyto veido prausiklio jau visos dukros klasiokes pas mane uzsisake, vyksta masine kova su brandos spuogais
sveikos:) jungiuosi ir as prie jusu.
esu visai naujoke naturalioje kosmetikoje... palaipsniui noriu nuo chemines kosmetikos pereiti prie nat. ir esu lengvai pasimetus:geda2:
pora men naudojau vietoj veido kremo palergoniju hidrolata ir tamanu alieju is KN. is pradziu kaip ir nieko buvo, bet paskui pradejo atsirasti mazi mazi spuogeliai, neisspaudziami, o tokie kaip paberimai.
skaiciau, kad kazkam is jusu taip yra buve. ar tai reiskia, kad tamanu aliejus man netinka? ar kad apskritai aliejai netinka ir geriau naudoti kremus?
pasigaminau as ir krema su emulsiniu vasku is sviestmedzio, migdolu, tamanu, avokadu aliejus (sudejau ta, ka turejau). bet man nuo jo oda plemeliais paalergizuoja. nesusigaudau, kas cia yra, ir ka daryti...
ka patartumet?
esu visai naujoke naturalioje kosmetikoje... palaipsniui noriu nuo chemines kosmetikos pereiti prie nat. ir esu lengvai pasimetus:geda2:
pora men naudojau vietoj veido kremo palergoniju hidrolata ir tamanu alieju is KN. is pradziu kaip ir nieko buvo, bet paskui pradejo atsirasti mazi mazi spuogeliai, neisspaudziami, o tokie kaip paberimai.
skaiciau, kad kazkam is jusu taip yra buve. ar tai reiskia, kad tamanu aliejus man netinka? ar kad apskritai aliejai netinka ir geriau naudoti kremus?
pasigaminau as ir krema su emulsiniu vasku is sviestmedzio, migdolu, tamanu, avokadu aliejus (sudejau ta, ka turejau). bet man nuo jo oda plemeliais paalergizuoja. nesusigaudau, kas cia yra, ir ka daryti...
ka patartumet?
QUOTE(zaliapieva @ 2010 01 14, 09:35)
kokia tavo oda ir ką dar dėjai į kremą iš hidrolatų, EA?
Papildyta:
QUOTE(Nidulia @ 2010 01 13, 23:26)
katuti, linu seklos ne skrandyje o stiklineje gamina gleives, uzpulus verdanciu vandeniu. Skrandininkams "jazvininkams" taip ir gamina toki gleiviu kisieliuka:)
aišku
QUOTE(katutis @ 2010 01 14, 09:45)
kokia tavo oda ir ką dar dėjai į kremą iš hidrolatų, EA?
skruostai sausi, su issipletusiais kapiliarais. T zona pasirebaluoja, bet nosis siuo metu pleiskanoja, serpetoja.
dejau hamameliu hidrolata 15 ml, isvardintu alieju po 5 ml, 2,5 g emulsinio vasko, glicerino ir vit. E. bet vit E nenaturalus, o is vaistines... EA jokiu nedejau.
ir man sio pasigaminto kremo tekstura nepatinka, per sunki. itariu, kad padauginau kazkurio aliejaus
tiesa, avokadu aliejus is Naujosios Barmune, nerafinuotas. gal jis kuom kaltas?
QUOTE(zaliapieva @ 2010 01 14, 09:52)
ir man sio pasigaminto kremo tekstura nepatinka, per sunki. itariu, kad padauginau kazkurio aliejaus
gali būti, kad persistengei su sviestmedžiu, nes jis riebus ir šiaip tavo odai trūksta drėgmės Nors aliejus tepdavau ant drėgnos odos, bet man vistiek labiau prie širdies yra kremas