Puiku, gal reikės pabandyti ir erškėtrožių aliejaus įsigyti Nepamaišys, pradėjo ir man patikti apsilankinėti natūralios kosmetikos partuotuvėlėse, ten gera atmosfera
Ačiū, merginos, taip aliejus žalias tamsiai, tirštokas ir nebekvapis, bus geras, tik taip iš pradžių įtariai žiūrėjau, nes Barmunės dar nieko nebandžiusi
QUOTE(Monica @ 2010 01 08, 19:21)
Aha, zinau, as ji dedu kaip kompresiukus ir tikrai labai atpalaiduoja ir nuima nuovargi. Bet kai dienos begyje prie kompo sedint prireikia isilasint ir dar ant linziu, tai su tuo buteliuku, neisivaizduoju, kaip butu galima tai padaryti ir nezinau, ar ant linziu ji galima. Gal tu zinai?
QUOTE(Rasma @ 2010 01 07, 23:35)
Aišku ne Hidrolatas juk skystis, o drekselis naudojamas dujoms
Susprogdinsi begamindama Nes distiliuojant kaitinama, aušinama, leidžiama išeiti orui (turi būti bent primityvi atvira anga) ir surenkamas kondensatas...čia tai išneš tą idą į šalis pakaitinus ir nieko nesurinksi Nei indo, nei hidrolato
Bet ir sugalvojate
Aš kaip suprantu, tai hidrolatas yra gaunamas distiliuojant, tai reiktų ir dairytis distiliavimo aparato
Va tokio distiliatoriaus : http://www.suva.lt/l...0cce70a44e0e0cd
http://www.tuktuk.lt/374032
Arba bent jau tokio (ech..prabanga ): http://www.preda.lt/1/shop/item/9032/
Pats paprasčiausias būdas distiliuoti hidrolatus. Kolboje kairėje (kuri panardinta ir netiesiogiai kaitinama) reiktų dėti žaliavą su vandeniu, o kolboje dešinėje atsirastų hidrolatas
Susprogdinsi begamindama Nes distiliuojant kaitinama, aušinama, leidžiama išeiti orui (turi būti bent primityvi atvira anga) ir surenkamas kondensatas...čia tai išneš tą idą į šalis pakaitinus ir nieko nesurinksi Nei indo, nei hidrolato
Bet ir sugalvojate
Aš kaip suprantu, tai hidrolatas yra gaunamas distiliuojant, tai reiktų ir dairytis distiliavimo aparato
Va tokio distiliatoriaus : http://www.suva.lt/l...0cce70a44e0e0cd
http://www.tuktuk.lt/374032
Arba bent jau tokio (ech..prabanga ): http://www.preda.lt/1/shop/item/9032/
Pats paprasčiausias būdas distiliuoti hidrolatus. Kolboje kairėje (kuri panardinta ir netiesiogiai kaitinama) reiktų dėti žaliavą su vandeniu, o kolboje dešinėje atsirastų hidrolatas
Aciu uz info Maziuko apraciuko nera kaip matau
Cia kazkas skundesi spuogais, tai pats geriausias budas ju atsikratyti, bent jau kuriam laikui, Isbandyta kelis kartus, tikrai pasiteisina
O jei rimtai reikia maziau ciupinet veida Ir sveika gyvensena
QUOTE(Hibisco @ 2010 01 08, 19:38)
Aha, zinau, as ji dedu kaip kompresiukus ir tikrai labai atpalaiduoja ir nuima nuovargi. Bet kai dienos begyje prie kompo sedint prireikia isilasint ir dar ant linziu, tai su tuo buteliuku, neisivaizduoju, kaip butu galima tai padaryti ir nezinau, ar ant linziu ji galima. Gal tu zinai?
neįsivaizduoju.
QUOTE(katutis @ 2010 01 06, 14:02)
Panašiai, kaip hematogenas - valgai neva tai saldumyną, o iš tikrųjų - gabalėlį kiaulės, nes iš jos kraujo jis pagamintas.
Prisiminiau katuti,kad rašei apie hamatogeną.
Kiek pamenu, sakydavo,kad jis pagamintas iš veršiuko kraujo. Bet pasakykit man kuris būtent idgriedientas tai yra? Nes aš jį valgau, vis dar.
QUOTE(Rasma @ 2010 01 08, 19:43)
Manau, kad paprasčiausias izotoninis vandens tirpalas, dar kitaip vad. 'fiziologiniu' ...
as sita irgi naudoju. Bet atvykus i LT vienoj vaistinej paprasiau fiziologinio vandens, tai vaistininke paziurejo i mane kaip i vargsele ir dave "pusle" vandenuko lasalinei statyti nors as jai sakiau, kad man cia i akis reikia lasinti ir jas valyti o vandenuka 12 ar 24h po atidarymo reikia mest. Nesuprato moteriske ko norejau
QUOTE(Nirida @ 2010 01 08, 19:00)
Mergaites gal galit patarti is kur gaunat vitamino E, gal ir praleidau, jei kalbejote ar tinka is vaistines?
yra kvapu namuose augalinio, is vaistines nepirkciau.
QUOTE(Daddygirl @ 2010 01 08, 18:00)
nerafinuotas
Ačiū
QUOTE(ernesin @ 2010 01 08, 19:19)
Šis geras, nebijok Jis turi būti tamsiai žalios spalvos, o rafinuotas beveik bespalvis būna.
Aš taip pat įsigijau Naujosios Barmunės Avokadų aliejų, ir ant buteliuko nerašo ar rafinuotas ar ne, bet jis bekvapis, sakyčiau beveik bespalvis. Ar jis blogas? Rašo, kad sudėtis 100 proc natūralus avokadų aliejus.
Kaip suprantu naudoti kūnui ar veidui tinka tik nerafinuotas aliejus?
QUOTE(monika 22 @ 2010 01 08, 21:29)
Ačiū
Aš taip pat įsigijau Naujosios Barmunės Avokadų aliejų, ir ant buteliuko nerašo ar rafinuotas ar ne, bet jis bekvapis, sakyčiau beveik bespalvis. Ar jis blogas? Rašo, kad sudėtis 100 proc natūralus avokadų aliejus.
Tada rafinuotas
QUOTE(Manija69 @ 2010 01 08, 20:15)
Kiek pamenu, sakydavo,kad jis pagamintas iš veršiuko kraujo. Bet pasakykit man kuris būtent idgriedientas tai yra?
Ne veršiuko kraujo dabar (nes kaip žinia, dėl visų tų kempinligių.... ), o iš kiaulių kraujo.
Etiketėje kraujas paslėptas po žodžių junginiu - "maistinis albuminas (geležis)"
QUOTE(Chippie @ 2010 01 08, 20:21)
as sita irgi naudoju. Bet atvykus i LT vienoj vaistinej paprasiau fiziologinio vandens, tai vaistininke paziurejo i mane kaip i vargsele ir dave "pusle" vandenuko lasalinei statyti nors as jai sakiau, kad man cia i akis reikia lasinti ir jas valyti o vandenuka 12 ar 24h po atidarymo reikia mest.
Supraro tikrai. Tik kad kitokio LT ir nėra, kad būtų išskirtinai akims ir mažas kiekis. Mažiausias kiekis stiklinėse ampulėse po 5 ml berods, kuris skirtas injekcijoms ('natrio chlorido izotoninis 0.9 proc. tirpalas', jei tiksliai).
Ir būtent, kad finansiškai nenaudinga, nes tirpalas sterilus ir jį 'pradarius', neužilgo reik pilti lauk.
Galima ir pačiam darytis (nieko mandro: atitinkamu santykiu vanduo ir druska, bet akims - niekada nerizikuočiau , nes reikia tikslumo, dėl to ir įgauna tirpalas izotonines savybes )