oi, mergaites, priraset jus cia man aciu . na, as visgi linkus nebepanikuot. juk siais laikais tikrai daug moteru gimdo po 30... nors aisku, kaip sake Geda, pamastymui cia vietos tikra yra, neaisku per kiek laiko pastosiu, kai jau tikrai noresiu turet vaikeli. na , bet as tikrai noreciau, kad vaikelis butu laukiamas... o dabar mums visai ne tas galvoj: dabar tai darbas, abiems mokslai, keliones, pramogos... vis dar nenusedim vietoje .
QUOTE(sirdelee @ 2009 06 15, 10:23)
oi, mergaites, priraset jus cia man aciu . na, as visgi linkus nebepanikuot. juk siais laikais tikrai daug moteru gimdo po 30... nors aisku, kaip sake Geda, pamastymui cia vietos tikra yra, neaisku per kiek laiko pastosiu, kai jau tikrai noresiu turet vaikeli. na , bet as tikrai noreciau, kad vaikelis butu laukiamas... o dabar mums visai ne tas galvoj: dabar tai darbas, abiems mokslai, keliones, pramogos... vis dar nenusedim vietoje .
na, jei jau tikrai taip nenusedit, vadinasi dar laikas gyvenimo pasikeitimams neatejo o kai ateis laikas, tikrai pajausit... ir visai nesvarbu kiek laiko praeis...
QUOTE(sirdelee @ 2009 05 07, 10:27)
Labas, mamytes,
as naujoke . tikiuosi, priimsit i savo buri... skaitineju as cia jusu pasnekesius... mane irgi kamuoja dvejones... as dar nesilaukiu ir net nelabai planuoju... man 28eri, bet jau visi spaudzia: jau laikas jau laikas, paskui bus velu. visi:drauges, draugai, tevai ir pan. as lyg ir pagalvoju apie sema (bet todel kad "jau laikas"), bet vat dragauju su jaunesniu, o jam vaiku dar tikrai nesinori... viskas pas mus super. nuostabus santykiai... o mane visi spaudzia kad jau pats laikas... ir dabar kaip kvaisa, pati pradejau panikuot: ka daryt, o jei tikrai bus po to nelaikas... ir dabar pradejau svarstyt, metytis, dvejot, ka cia daryt: ar skirtis su jaunesniu ir ieskotis rimtesnio solidaus vyro, kuris noretu vaiku burio , nes 33 metu man gimdyt turbut nesisviecia... ar nekreipt demesio i kalbas ir toliau but laimingai... bet kaip matau, jus ci visos optimistiskai nusiteikusios ...zodziu ieskau patarimo ir paguodos
as naujoke . tikiuosi, priimsit i savo buri... skaitineju as cia jusu pasnekesius... mane irgi kamuoja dvejones... as dar nesilaukiu ir net nelabai planuoju... man 28eri, bet jau visi spaudzia: jau laikas jau laikas, paskui bus velu. visi:drauges, draugai, tevai ir pan. as lyg ir pagalvoju apie sema (bet todel kad "jau laikas"), bet vat dragauju su jaunesniu, o jam vaiku dar tikrai nesinori... viskas pas mus super. nuostabus santykiai... o mane visi spaudzia kad jau pats laikas... ir dabar kaip kvaisa, pati pradejau panikuot: ka daryt, o jei tikrai bus po to nelaikas... ir dabar pradejau svarstyt, metytis, dvejot, ka cia daryt: ar skirtis su jaunesniu ir ieskotis rimtesnio solidaus vyro, kuris noretu vaiku burio , nes 33 metu man gimdyt turbut nesisviecia... ar nekreipt demesio i kalbas ir toliau but laimingai... bet kaip matau, jus ci visos optimistiskai nusiteikusios ...zodziu ieskau patarimo ir paguodos
As gimdziau pirma 31anksciau neprisiruosiau, irgi visi spaude maziau reikia kreipt demesi kiek girdejau pirma reikia iki 35:D nei vienas gydytojas del amziaus nieko nesake, tiesa jau po gimdymo mano gine klause kada antras sakiau kad ka jau cia, tai sake iki keturesdesimt dar laiko turiu
Ir dar mano drauge pirma gimde 19, antra 35, trecia 38 ir be jokiu problemu taip kad dar tikrai suspesi
As manau, kad vaika geriausia gimdyti, kai esu tam pasiruosusi ir subrendusi.
Taip pat manau svarbu, kad tevelis irgi butu pasiruoses tureti vaiku.
As ka tik pagimdziau, ir man jau keletas metu virs 30.... as nemanau, kad per velai.... mama manes irgi velai susilauke, matyt tokios seimos tradicijos
Musu seima dabr jauciasi esanti pasiruosusi tevystei , nereikia manau pasiduoti aplinkiniu spaudimui, nes cia yra tik dvieju zmoniu sprendimas turwti vaiku ir kada tureti.
Taip pat manau svarbu, kad tevelis irgi butu pasiruoses tureti vaiku.
As ka tik pagimdziau, ir man jau keletas metu virs 30.... as nemanau, kad per velai.... mama manes irgi velai susilauke, matyt tokios seimos tradicijos
Musu seima dabr jauciasi esanti pasiruosusi tevystei , nereikia manau pasiduoti aplinkiniu spaudimui, nes cia yra tik dvieju zmoniu sprendimas turwti vaiku ir kada tureti.
As susilaukiau savo stebuklo budama 33, pastojome is 3 ciklo. Visa nestuma gerai jauciausi tik gale labai tinti pradejau. Dare CP nes leliukas sedejo, gimdymas prasidejo savaite anksciau nei buvo paskirtas planinis CP, nubego vandenys. Operacijo vyko sklandziai be jokiu komplikaciju. Aplinkiniai irgi mus labai spaude ypatingai mano giminaiciai, kada as jau vaikus nuspresiu tureti, bet mes nieko neklauseme o sulaukeme savo stebuklo tada kada buvome tam pasiruose.
Genetinius tyrimus siūloma atlikti gimdyvėms virš 30m (jei jos pačios to nori), o kurioms virš 35, jau patariama atlikti šiuos tyrimus. Šiuos tyrimus reikia atlikti nuo 11 sav iki 13 sav ir 6 dienų nėštumui (taip vadinamas I semestras). Jei kas negarai, tai galima juos pakartoti jau antrą semestrą.
QUOTE(sirdelee @ 2009 05 07, 10:27)
Labas, mamytes,
as naujoke . tikiuosi, priimsit i savo buri... skaitineju as cia jusu pasnekesius... mane irgi kamuoja dvejones... as dar nesilaukiu ir net nelabai planuoju... man 28eri, bet jau visi spaudzia: jau laikas jau laikas, paskui bus velu. visi:drauges, draugai, tevai ir pan. as lyg ir pagalvoju apie sema (bet todel kad "jau laikas"), bet vat dragauju su jaunesniu, o jam vaiku dar tikrai nesinori... viskas pas mus super. nuostabus santykiai... o mane visi spaudzia kad jau pats laikas... ir
as naujoke . tikiuosi, priimsit i savo buri... skaitineju as cia jusu pasnekesius... mane irgi kamuoja dvejones... as dar nesilaukiu ir net nelabai planuoju... man 28eri, bet jau visi spaudzia: jau laikas jau laikas, paskui bus velu. visi:drauges, draugai, tevai ir pan. as lyg ir pagalvoju apie sema (bet todel kad "jau laikas"), bet vat dragauju su jaunesniu, o jam vaiku dar tikrai nesinori... viskas pas mus super. nuostabus santykiai... o mane visi spaudzia kad jau pats laikas... ir
Tau gi TIK 28! Visa amžinybė prieš akis Manau, kad daugumą spaudžia Čia matyt toks mūsų mentalitetas, aš nežinau... Mane iš visų pusių spaudė, kad gyvenu susimetus, po to pradėjo spaust, kad va tau jau 30 , a kodėl negimdai, vaje vaje, tau būtinai reikia... viskas ok, tik kartais pavargsti kovoti, teisintis, ar ignoruoti. Na ir kas, kad būčiau paklususi bendrąjai nuomonei? Būčiau nutūpusi namie su aplinkinių, o ne mano lauktu vaiku ir galvojusi, kiek visko liko nenuveikta...
Dabar man 32, susiklostė tam tikros aplinkybės, kai supratau - metas. Pastojau iš 4 ciklo, tiksliau suspėjau du kartus ))(pirmas žirniukas pabėgo po kelių savaičių). Nėštumas kaip nėštumas, 4 mėnesius jaučiausi daržove, tai pagalvokit, kaip būtų buvę jeigu kūdikis būtų pradėtas tik dėl to kad jau reikia ???? Dabar pati nusprendžiau, žinojau, kas gali laukti, susitaikiau su visais negalavimais ir ramiai sau laukiu mažylės
O žinot, kas juokingiausia? Kad vis dažniau išgirstu patarimų nelaukti su antru vaiku Ir vėl lauks kovų kupini metai, nes antro aš nenoriu...
Papildyta:
QUOTE(linele @ 2010 01 06, 15:48)
Genetinius tyrimus siūloma atlikti gimdyvėms virš 30m (jei jos pačios to nori),
Man net neužsiminė...
Aš gimdžiau 30, šiemes mažiukui bus 1, o man-31 Abudu po vienetuką turėsim. O aš jau audžiu mintį gal antrą pradėt metukų progą... Prie to paties vargelio
Mane MB kartais peraugusia motina pavadina, mat jis gal nėra matęs, kad taip mama tupinėtų ir rūpintųsi mažutėliu (o jam buvo proga, bet buvo biškiuką kitaip)
Tai vat. Aš čia matau labai daug pliusų- jau man gyvenimas sutvarkytas, dabar galiu vaikus augintis. Turiu laiko ir noro rūpintis vaikeliu iš visos širdies, nes linksmybės jau nelabai rūpi Tiesą sakant dabar sūniuką tetukas augina išėjęs vaiko priežiūros atostogų O antram aš pati eičiau
Mane MB kartais peraugusia motina pavadina, mat jis gal nėra matęs, kad taip mama tupinėtų ir rūpintųsi mažutėliu (o jam buvo proga, bet buvo biškiuką kitaip)
Tai vat. Aš čia matau labai daug pliusų- jau man gyvenimas sutvarkytas, dabar galiu vaikus augintis. Turiu laiko ir noro rūpintis vaikeliu iš visos širdies, nes linksmybės jau nelabai rūpi Tiesą sakant dabar sūniuką tetukas augina išėjęs vaiko priežiūros atostogų O antram aš pati eičiau
Sveikos pasidalinsiu ir aš savo istorija, nes man - 33 ir aš laukiuosi Tiesa, pirmąjį gimdžiau irgi ne jauniklė, buvau 26m.Darbas, mokslai užsitęsė, tad antrasis pasibeldė pernai.Ir išėjo į Angelus...Rankų nenuleidome, nes nerealia troškome vaikelio...Po trečio ciklo pavyko, ir viliamės dabar laimingos pabaigos, kuri jau ne už kalnų...Ir linksma darosi, kad įkyriai lenda viena mintelė, kad šis nebus paskutinis Po šiai dienai kartoju sau, kad tuomet, kai susilaukėm pirmagymio sūnaus - didžiausia mūsų klaida, kad ,,nepasidarėm,, pametinukų...Tad ir skaičiuoju tyliai sau - dabar man 33metai, tad jei Dievulis duotų, 35metų supuočiau dar vieną Pūstažandį Ale baimė nereali, kažkaip su metais dingsta tas noras keltis naktimis, nervai irgi jau gerokai pratampyti...Ale tas didžiulis noras turėti pilną šeimą, kada visi klegantys susėstume už šventinio stalo...
Sveikos mamytes! Nusprendziau prisijungti prie jusu - islaukiau savo laiko ir su kaupu. Man 37 ir po 2 savaiciu supuosiu savo pirmagimi.Nuostabus nestumo laikas - vaiksciociaui ir vaiksciociau su tokiu nestumu - jokiu pykinimu, tinimu, ar skausmu...tikiuosi ir finisas bus skalndus.
Zinoma prisideda genetiniai tyrimai, ir kazkiek laipsniu rizikos del maziuko sveikatos...bet bandydti verta.
Padrasinu visas - neisikalkit i galva kad 35 ar 40 jau kazkokia riba. Jei Dievlis dave sveikatos pastoti ,isnesioti, kodel gi ne , kad ir 42. Sekmes visoms "velyvukems"
Zinoma prisideda genetiniai tyrimai, ir kazkiek laipsniu rizikos del maziuko sveikatos...bet bandydti verta.
Padrasinu visas - neisikalkit i galva kad 35 ar 40 jau kazkokia riba. Jei Dievlis dave sveikatos pastoti ,isnesioti, kodel gi ne , kad ir 42. Sekmes visoms "velyvukems"
Aš pirmą pagimdžiau 32
Nėštumas buvo labai lengvas. Pirmąjį trimestrą jokių pykinimų, pilveliui augant jokių nemalonių tempimų, nugaros skausmų Tik paskutinėm savaitėm kojos patino, nes labai jau karšta buvo Priaugau tik 11kg per visą nėštumą, 7kg dingo iškart pagimdžius (iš kur jų ten tiek daug buvo) Vaikas sveikas, viskas gerai
Taip, kad nėra jokios baimės gimdyti po 30. Pati aš gimiau, kai mano mamai buvo 36, taip pat sveika ir aš, ir mama buvo. Jokių pakitimų ar sunkumų.
Amžius labai savas dalykas, ir nereikia klausyti tų stereotipų, kad būtina pvz iki 25 pirmą pasigimdyti.
Nėštumas buvo labai lengvas. Pirmąjį trimestrą jokių pykinimų, pilveliui augant jokių nemalonių tempimų, nugaros skausmų Tik paskutinėm savaitėm kojos patino, nes labai jau karšta buvo Priaugau tik 11kg per visą nėštumą, 7kg dingo iškart pagimdžius (iš kur jų ten tiek daug buvo) Vaikas sveikas, viskas gerai
Taip, kad nėra jokios baimės gimdyti po 30. Pati aš gimiau, kai mano mamai buvo 36, taip pat sveika ir aš, ir mama buvo. Jokių pakitimų ar sunkumų.
Amžius labai savas dalykas, ir nereikia klausyti tų stereotipų, kad būtina pvz iki 25 pirmą pasigimdyti.
Sveikos
Aš pirmą vaikelį gimdžiau 31 metų. Prieš pastodama nerimavau, ar greitai užkibs leliukas, ar nebus persileidimo, koks bus nėštumas ir t.t.
Pastojau greitai, antrą bandymų mėnesį. Nepaisant pykinimo ir tinimo paskutinėmis savaitėmis, nėštumas buvo labai lengvas. Strakaliojau kaip briedis iki paskutinės dienos. Priaugau 15 kg., iš kurių 10 palikau gimdymo namuose. Pagimdžiau lengvai, greitai ir be streso.
Taip kad tikrai nebijokite ir nesukite dalvos dėl stereotipų
Aš pirmą vaikelį gimdžiau 31 metų. Prieš pastodama nerimavau, ar greitai užkibs leliukas, ar nebus persileidimo, koks bus nėštumas ir t.t.
Pastojau greitai, antrą bandymų mėnesį. Nepaisant pykinimo ir tinimo paskutinėmis savaitėmis, nėštumas buvo labai lengvas. Strakaliojau kaip briedis iki paskutinės dienos. Priaugau 15 kg., iš kurių 10 palikau gimdymo namuose. Pagimdžiau lengvai, greitai ir be streso.
Taip kad tikrai nebijokite ir nesukite dalvos dėl stereotipų