Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmas gimdymas kai virš 30-t

O mano gydytoja, pas kuria gimdysiu, per musu pirma susitikima manes visko isklausinejusi, galvojo, ko cia dar paklausus... As, sakau, dar nepasakiau jums, jog man 31-eri ir as pirma kart gimdysiu... O ji sako: "Na ir kas, tai jokios reiksmes neturi, o kiek astuoniolikmeciu sunkiai gimdo.... wink.gif
Atsakyti
VALIO, mamytes, vis dėlto aš esu pati vyriausia pirmakartė! Aš pastojau ir dukrytę gimdžiau sulaukusi 37 metukų. Kokios problemos? Ogi jokių, išskyrus pirmąjį vizitą pas ginekologę, kai ji, sužinojusi apie mano pageidaujamą nėštumą, leptelėjo: "Tai ką, man dauną nori pagimdyti?" Ot šitas tai buvo ne tik nėštume, bet ir visame mano gyvenime nemaloniausia. Aišku, buvau ir genetikos centre, aišku, gulėjau porą kartų ligoninėje (pavasarį pričiupo stiprus bronchitas, o vėliau atliko įvairius tyrimus, nes tikėjosi daryti cezarį). Gimdymas praėjo sklandžiai, gydytoja stebėjosi, kad viskas vyko taip, kaip ir aprašyta vadovėliuose. Atvažiavau į skyrių apie 14 val., o jau 17.30 val. mažutė gulėjo man ant krūtinės. O apie cezarį visi ir pamiršo!... Sėkmės visoms nėštukėms - ir jaunoms mamytėms, ir VĖLYVOMS PIRMAKARTĖMS.
Atsakyti
Kas liecia gydytojus, tai tikra tiesa. Vienoms bet kuri nescia, nesvarbu , kokio amziaus butu , visadatragedija.Pirma gimdziau 25 , antra 30 , trecia gimdysiu per savo gimtadieni- busiu 36m. Tai su antra , tai gydytojai viskas blogai buvo , tai per mazai priaugau , taiper daug.Tai obuoliu valgyt negalima, nes labai sustoresiu., tai tureciau i genetikos centra vaziuoti , nes mano ugis per didelis -180. Iki tol niekam neuzkliuvo , aplamai musu giminej visi auksti. Zodziu vargo vakariene. O dabar jau as ir vyresne , bet si gydytoja niekuo nesiskundzia ir negasdina ir padare reikalingus tyrimus ir atkalbinejo nuo genetikos centro , nes visi tyrimai buvo geri. tai gal bus viskas gerai. clap_1.gif
Atsakyti
Mano gera drauge siemet rugpjuti pasigimde pirma savo lelyte, jai 37 metai. Kadangi viso nestumo metu mes su ja dalinomes savo vargeliais (as taip pat laukiausi), tai zinau apie jos nestuma taip pat gerai kaip ir apie savaji (net pas gydytoja ta pacia lankemes laugh.gif ) wink.gif
Taigi, gydytojai tikrai pas mus netolerantiski vyresnems mamytems, visu pirma ji buvo prigasdinta, kad "tokiame amziuje" (toks jausmas, kad ji sugalvojo 80-ties gimdyt) gimsta tik nesveiki vaikai...
Ir kaip Edith rase, nestuma priziurinciai gydytojai buvo vis kazkas ne taip...tai ji per kuda, tai puskojines uzsideda (del ju ir as buvau apsaukta), tai dirzo nenesioja ir aplamai ko ji cia uzsigeide vaiko...
Tai laime, kad abi sumastem gimdyt Trakuose, o tenykste vedeja - aukso zmogus...nuramino drauge ir paasikino kas gerai ir kas negerai. Ir aplamai nestumas, jos zodziais, jai isejo tik i gera.
Beje, po gimdymo ji labai pagazejo..atjaunejo, tokia atgijusi smile.gif
Atsakyti
Man dabar 36m., gimdysiu pirmą kartą. Jau baigiasi 32 savitė - jaučiuosi puikiai, visi tyrimai (ir genetiniai) geri. Lankausi Panevėžyje pas Merkį - gydytojas džiaugaisi labiau už mane, niekada negasdino ir nebarė.
Tiesa - kvailų komentarų teko pasiklausyti - kaip nebūtų keista - iš pakankamai artimų žmonių. Bet aš manau - jie paprasčiausiai pavydi tongue.gif
Atsakyti
as savo pirmagimes susilaukiau,kai iki 30 man tetruko nepilno menesio.Kai pirma kart nuejau i konsultacija,tai pati pasisakiau savo amziu,kad gal kokiu tyrimu papildomu reikia,bet gydytoja net nusteo,atseit normals dar amzius.
Nestumas buvo normalus,ne blogesnis nei pas kitas, o skraidyt kaip plunksnele iki 9 men. negalejau,nes sveriau ir atrodziau kaip drambliukas. biggrin.gif Bet taino amziaus nepriklauso,man atrodo.
Atsakyti
smile.gif Na man dabar 31, greit bus 32.
Laukiuosi ir jau netaip daug liko laukti savo mazosios.
Nestumas gana lengvas. 19 sav. gulejau ligoninej, bet tik todel, kad itare esant padidejusius gimdos tonusus. Vienintele problema - remens grauzimas, bet tai jau cia kaip kam pasiseka biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
O kaip gimdysiu... smile.gif greit paaiskes
Atsakyti
Antraji pagimdziau jau gana solidaus amziaus. Nesusiduriau su gydytoju atsainumu ar nepalankiu poziuriu, veikiau priesingai, padrasindavo ir nuramindavo, kad as ne viena tokia. Ir daunais negrasino, i Genetikos centra, aisku, siunte. Siaip gimdymas vyresniame amziuje turi savo psichologiniu, ir socialiniu privalumu. Pirmagimi, kaip prisimenu, daugiau mociutes augino. Nes kai vaikai vaikus gimdo...
Atsakyti
Nu va dabar susirupinau, kodel manes nesiunte i genetikos centra. Kiek supratau beveik visos vyresnes ten pabuvo. O man paaiskino , kad jei echoskopu sprando rauksle gerai persisviecia ir kraujo tyrimas geras ,tai nera ko i genetikos centra vaziuoti. O kaip is tikruju. Jus siunte ten profilaktiskai ar ieskojo ko nors ( ta prasme , kad gal tyrimuose kas nepatiko) biggrin.gif
Atsakyti
Aš tai tikrai priklausau prie tų, kurios gimdė vyresniame amžiuje, bet nesigailiu, kad taip apsisprendžiau, nes dabar turiu dar dvi puikias dukrytes pagrandukes thumbup.gif thumbup.gif . Pirmąjį gimdžiau, kai buvau 26 m., antrą-37m, o trečią -39m.Ir visi gimdymai -Cezario pjūviai. Gydytoja nei pusė žodžio neužsiminė, kad bus kas nors blogai. Aišku, pati suprantu, kad rizikos tokiame amžiuje yra, bet nėštumai praėjo sklandžiai, jokių negalavimų nebuvo. Mielos mamos nebijokit, jeigu tik apsisprendėt, tai ir skubėkit. Skaitau, kad iki 40 m reikėtų suspėti.
Atsakyti
As jau greit gimdysiu. Man 33. Pastojau greit ir lengvai, o nestumas buvo toks nesunkus, kad net ir 39-40 sav. teko kelissyk skubeti i autobusa, nes jau beveik velavau pas gydytoja, tai ne nepajutau, kaip emiau begti, kad tik speciau. Begau ir galvojau, ko cia tie zmones i mane ziuri? blush2.gif biggrin.gif Atrodziau kaip tikra nestuke, zinoma, - su atsikisusiu pilveliu, bet begau ir jauciausi kaip plunksnele! rolleyes.gif biggrin.gif Visas nestumas praejo nepastebimai ir greitai, be jokiu pykinimu ar skausmu, ar dar kazko... Zinau apie rizikos riba, siek tiek nerimavau pries pastodama -ar pavyks pastoti, isnesioti ir kokios sveikatos vaikelis gims? Na, bet kad taip viskas nesunkiai praejo, tai manau, ir pagimdysiu sekmingai ir pati. ax.gif smile.gif
Atsakyti
Aš gimdžiau būdama 35 m. Tiesa, ne pirmą, o jau trečią kartą ax.gif . Bet tai buvo išskirtinis nėštumas ir gimdymas, nepalyginamas su tuo, ką patyriau būdama "jauna". Sekėsi viskas labai gerai thumbup.gif , išskyrus tai, kad "dėl šventos ramybės" susimokėjau 100 Lt. ir pasidariau tripl testą, kuris parodė, kad susilaukti vaikelio Dauno rizika 1:50 (o tai jau nemaža rizika) - nuo 18 savaitės apie nieką baisesnį negalėjau pagalvoti. Net pagimdžius meldžiausi, kad tik viskas būtų gerai, nes gydytojai vaikiuką ateina apžiūrėti tik po 2 val.(Klinikose). Nežiūrint visokių nenormalių testų turiu nuostabią sveiką ir gražią dukrytę thumbup.gif .
Atsakyti