Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmas gimdymas kai virš 30-t

Žinai, Laisve, aš tikriausia tokią gydytoją būčiau daune pavadinusi. Koks jos reikalas kas kada nori gimdyti. Manau pas mus Lietuvoje supratimo ir tolerancijos trūksta visur. Gal dabar kai esame ES padėtis pasikeis?
Linkiu visoms busimoms ir esamoms mamytėms stiprybės, kantrybės laukiant ir auginant jaunąją kartą!!!!!!!!!!!!!!!!!
Atsakyti
Na ir gydytoju buna ... Jie patys daunai! mad.gif
Mano pazistama pagimde trecia vaikeli budavo visai netoli 40m. Ji pati medike. Tai niekam net minciu apie daunus nekilo. Uzsienyje moterys karjera daro o po to gimdo (pradeda nuo 35m!). As manau, kad tai saunu!
Sveikinu visas mamas su mamyciu diena!
Atsakyti
Sita genetiniu riziku problema- tai kaip amzinybes klausimas smile.gif
Kai buvau pas gydytoja ir pasiteiravau,ar man butinas genetinis tyrimas, tai jis man pasake, kad ta rizika ir jaunoms, ir vyresnio amziaus gimdancioms yra vienoda. ohmy.gif Taciau ta tyrima reiktu atlikti savo laiku ir butina tik jei giminej yra buve genetiniu nukrypimu.
Zodziu gali mastyti ir spelioti, kaip ten bus, bet viskas isaiskes po 2.gif gimimo... huh.gif
Atsakyti
QUOTE (silagele @ 2004 05 03, 08:31)
Sita genetiniu riziku problema- tai kaip amzinybes klausimas smile.gif
Kai buvau pas gydytoja ir pasiteiravau,ar man butinas genetinis tyrimas, tai jis man pasake, kad ta rizika ir jaunoms, ir vyresnio amziaus gimdancioms yra vienoda. ohmy.gif Taciau ta tyrima reiktu atlikti savo laiku ir butina tik jei giminej yra buve genetiniu nukrypimu.
Zodziu gali mastyti ir spelioti, kaip ten bus, bet viskas isaiskes po 2.gif gimimo... huh.gif

Mano gydytojas man atliko kraujo tyrimus del apsigimimu, nors man nera dar ne 30. Jis irgi mano, kad ta rizika visokio amziaus moterims aktuali. As su tuo sutinku, nes daug maciau vyresniu mamu su sveikais mazyliais, o viena mano pazystama, budama vos virs 20, dauniuka pasigimde. Gal jei kas butu jai ta tyrima atlikes, ji butu isvengusi tokio skausmo, bet gi pagal savo amziu ji netelpa i rizikos remus. Stai del tos priezasties mano gydytojas ir daro tuos tyrimus visoms be isimties, nes ir jam toks atvejis pasitaike, kai nei 30 neturinti nesveika vaikeli pagimde.
Atsakyti
Sveikos mamytes,
manau priimsite mane i savo buri, nors 31 metu gimdysiu jau trecia vaika. Manau, kad tikrai saunu, kai mazylius augina vyresnes mamytes. Tada niekas nebuna nuskriaustas, mama jau pakankamai visko maziusi ir pasiekusi gali ramiai atsideti mazylio auginimui. Juk kaip sunku studentems, kurioms iki gimdymo telike keletas savaiciu i egzaminus begioti. Ir sita itampa taipogi turi itaka vaikeliui. Be to nereikia taip baisiai vertinti amziaus del genetiniu problemu, mat virusai yra dar pavojingesni ir gali padaryti baisiu pakitimu mazylyje. Tad geresnes nuotaikos ir ramaus tikejimo.
Tiesa, prisiminiau kai gimdziau pirmaja savo mergyte, man tad buvo 26 metai (irgi ne pati jauniausia mama), o kitoje palatoje buvo 39 metu moteris su pirmagimiu. Ir zinote ji kaip tai ir pagimde greiciau ir is gimdyklos i dusa nuejo, kai as tai istengiau padaryti tik kita diena. Ir anot gydytoju, tai vyresnes mamos buna labiau pasirenge psichologiskai ir paprastai viska atlaiko labai sauniai.
Jusu tikejimas yra svarbiausia.
wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
nu, zodziu pasidariau genetinius tyrimus, cool.gif nes gydytoja nukreipe.
Genetikos centre kategoriskai pareiskė, kad tyrimus daryti butina tik tuomet, jei amzius ju nustatytoje rizikos grupej: moteru-virs35m.,vyru-virs42m. Tuomet jie ir atlieka juos nemokamai.
Paeme man krauja ir gavo l.gerus rezultatus. tongue.gif Del to esu labai patenkinta. smile.gif Tolesne nestuma eiga seks pagal echoskopija...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silagele: 08 birželio 2004 - 09:24
Sveikos, man irgi buvo 32 metai, kai pagimdžiau savo džiaugsmelį. Dabar juokingai atrodo visos baimės, bet prisimenu, kai laukiausi įvairiausios fobijos buvo apnikusios. Mano gydytojui net į galvą neatėjo pasiūlyti kokių nors papildomų tyrimų, jis visada mane palaikė moraliai, visada sakė, kad tikisi pačio geriausio rezultato. Nežinau, ar būčiau dariusi tuos tyrimus. Ką reikėtų nuspręsti, jei pasakytų, kad yra didelė tikimybė, kad kažkas bus blogai. Juk dažniausiai atsakymas būna šiek tiek miglotas. Ar tada kankintis, o jeigu tikrai gims ligoniukas, o gal apsiriko. Nu nzn aš abortui nepasiryžčiau. Geriausia turbūt jau kai laukiesi tikėtis, kad leliukas bus sveikutėlis, juk kiek daug pavyzdžių aplinkui. Šiaip jei norėsiu antro mažiulio jaučiu kad vėl apniks baisinės abejonės
Atsakyti
QUOTE (zozo @ 2004 06 08, 11:47)
Sveikos, man irgi buvo 32 metai, kai pagimdžiau savo džiaugsmelį. Dabar juokingai atrodo visos baimės, bet prisimenu, kai laukiausi įvairiausios fobijos buvo apnikusios. Mano gydytojui net į galvą neatėjo pasiūlyti kokių nors papildomų tyrimų, jis visada mane palaikė moraliai, visada sakė, kad tikisi pačio geriausio rezultato. Nežinau, ar būčiau dariusi tuos tyrimus. Ką reikėtų nuspręsti, jei pasakytų, kad yra didelė tikimybė, kad kažkas bus blogai. Juk dažniausiai atsakymas būna šiek tiek miglotas. Ar tada kankintis, o jeigu tikrai gims ligoniukas, o gal apsiriko. Nu nzn aš abortui nepasiryžčiau. Geriausia turbūt jau kai laukiesi tikėtis, kad leliukas bus sveikutėlis, juk kiek daug pavyzdžių aplinkui. Šiaip jei norėsiu antro mažiulio jaučiu kad vėl apniks baisinės abejonės

gal kvailai nuskambės,..bet sykį apie tai susimąsčiusi priėjau filosofinę išvadą, kad gyvenime viską reikia pasiryžti priimti kaip Dievo dovaną ir tuomet turbūt daug ką žiauraus galėsi pakelti... rolleyes.gif
o ir svarbiausia, kad esi kažkam reikalingas šiame pasaulyje cool.gif
Atsakyti
Mano draugė gimdė 34 pirmą kart, ji pati gydytoja, kiek žinau važiavo darytis genetinį tyrimą, darė cezarį, nes neatsidarė gimdos kaklelis, šiaip vaikščiojo labai gerai. Turi keturių mėnesių mažulytę dukrytęsmile.gif
Atsakyti
Daug rašoma apie problemas, su kuriomis susiduria vyresnės kaip 30 metų moterys, nešiojančios pirmą vaikiuką. Bet mane labiau domina jūsų pačių patirtis. Kaip jums buvo? Kokius sunkumus patyrėt nėštumo ir gimdymo metu?
Atsakyti
QUOTE (stebukliuke @ 2004 11 12, 19:16)
Daug rašoma apie problemas, su kuriomis susiduria vyresnės kaip 30 metų moterys, nešiojančios pirmą vaikiuką. Bet mane labiau domina jūsų pačių patirtis. Kaip jums buvo? Kokius sunkumus patyrėt nėštumo ir gimdymo metu?

As gimdziau 31 metu, taciau matyt ta prietaringa riba yra 35 m. g.gif
Manasis nestumas buvo labai lengvas, gimdziau taip pat lengvai ir greit. Vienintelis, ka gal but dariau jau kaip subrendusi motinystei - labai atsakingai ziurejau i prieziura nestumo metu, dariau ivairius tyrimus atsargumo delei - manau jie nemaiso ir jaunesnems tongue.gif
O siaip esu pries tokia kategoriska nuomone motinos amziui - ir pati galvoju po keliu metu susilaukti antro smile.gif
Atsakyti
Man 33 metai ir tai yra pirmas nestumas. Dabar eina penktas menuo ir jauciuosi tikrai gerai. Manes nesiunte tirtis del genetiniu sutrikimu nes ta riba yra iki 35 metu. Kadangi gyvenu provincijoje, tai siuncia tikrintis i Vilniu del sirdeles kad jie nusprestu ar galesiu pati gimdyti ir ar nereikes chirurgines prieziuros. Tada gali tekti gimdyti Vilniuje. Linkiu visoms vyresnems mamytes graziu ir sveiku 2.gif heart.gif
Atsakyti