as manau,kad visose ligoninese visko pasitaiko
Sveikos merginos, norejau paklausti ar jus esat susidure su tokia situacija...
Mano sesers sunkus nestumas, daznai gulasi i ligonine, ir visada i II ligonine. Pasitaike ir labai geru gydytoju ir nelabai kokiu...Pavardziu nezinau...
Viena karta sesuo paklause gydytojos: "Gal matote kas gims?" Atsakymas: "Jums visoms atrodo, kad sitas aparatas tik lyciai nustatyti!"
Kita karta kai atsigule i ligonine vel paklause to paties. Atsakymas is kito gydytojo: "Jei norite suzinoti vaiko lyti kreipkites i privacia ligonine!"
Ar cia jums normalu?
Jei nesimato, tai ir pasakytu, kad nesimato, o jei matosi tai nejaugi sunku pasakyt ?
Suprantu, kad vaiko lytis nera svarbiausias dalykas, svarbiausia, kad isvis isnesiotu ir pagimdytu sveika vaikuti, bet kam dar nesciai nervus gadint?
Mano sesers sunkus nestumas, daznai gulasi i ligonine, ir visada i II ligonine. Pasitaike ir labai geru gydytoju ir nelabai kokiu...Pavardziu nezinau...
Viena karta sesuo paklause gydytojos: "Gal matote kas gims?" Atsakymas: "Jums visoms atrodo, kad sitas aparatas tik lyciai nustatyti!"
Kita karta kai atsigule i ligonine vel paklause to paties. Atsakymas is kito gydytojo: "Jei norite suzinoti vaiko lyti kreipkites i privacia ligonine!"
Ar cia jums normalu?
Jei nesimato, tai ir pasakytu, kad nesimato, o jei matosi tai nejaugi sunku pasakyt ?
Suprantu, kad vaiko lytis nera svarbiausias dalykas, svarbiausia, kad isvis isnesiotu ir pagimdytu sveika vaikuti, bet kam dar nesciai nervus gadint?
QUOTE(mamadonata @ 2010 04 24, 11:57)
......
Yra toks dalykas,kad tarkim daugelyje valstybių lyties iš viso nesako,nes echoskopas skirtas kitiems dalykasms.Lietuvoje jau nemažai daktarų irgi yra tos nuomonės.Arba paprsčiausiai pinigų į kišenę norėjo Aš asmeniškai jau nebesistebiu niekuom.
Va cia ir liudniausia, kad pas mus viskas pinigais matuojama, o zmogiskumas lieka paskutinej vietoj...
Pati gimdziau sitoj ligonej prie 7 metus... ir tikrai gydytojui aciu negaliu pasakyt, o akusere buvo nuostabi, jei ne ji, is to streso, kuri sukeldavo atejes i gimdykla gydytojas savo siurksciu elgesiu ir atzagariais zodziais, buciau neistverusi psichologinio smurto: "Lipk greciau... su sita vargo tai bus..." saremiai tesesi para laiko, nebeturejau jegu gimdyti, reikejo epidurines nejautros, kad galeciau nors kiek pailseti, o jis nenorejo duoti, atseit "visom is eiles negaliu duoti", anestezologe pasake "epidurine nejautra nemokama, bet jei norite, galite gydytojui atsidekoti"... Neturejau jegu nei gimdyti nei koliotis, kol mama atvaziavus nepastate gydytojo i vieta ir nepagrasino pasiskusti uz gimdyves neprieziura, niekas nejudejo is vietos... Paskui suleido epidurine nejautra, pora valandu turejau poilsio, atsigavau... Tada vel pradejau jausti saremius ir gimdziau savo jegomis... O akusere labai geras zmogus buvo, jai paskui ir atsidekojom, o gydytojui nieko nedavem...
Pati gimdziau sitoj ligonej prie 7 metus... ir tikrai gydytojui aciu negaliu pasakyt, o akusere buvo nuostabi, jei ne ji, is to streso, kuri sukeldavo atejes i gimdykla gydytojas savo siurksciu elgesiu ir atzagariais zodziais, buciau neistverusi psichologinio smurto: "Lipk greciau... su sita vargo tai bus..." saremiai tesesi para laiko, nebeturejau jegu gimdyti, reikejo epidurines nejautros, kad galeciau nors kiek pailseti, o jis nenorejo duoti, atseit "visom is eiles negaliu duoti", anestezologe pasake "epidurine nejautra nemokama, bet jei norite, galite gydytojui atsidekoti"... Neturejau jegu nei gimdyti nei koliotis, kol mama atvaziavus nepastate gydytojo i vieta ir nepagrasino pasiskusti uz gimdyves neprieziura, niekas nejudejo is vietos... Paskui suleido epidurine nejautra, pora valandu turejau poilsio, atsigavau... Tada vel pradejau jausti saremius ir gimdziau savo jegomis... O akusere labai geras zmogus buvo, jai paskui ir atsidekojom, o gydytojui nieko nedavem...
Ar cia jums normalu?
Ar cia jums normalu?
Nesuprantu,juk nesunku pasakyti lyti...mums daktare,net neprasius sako...ar norit zinoti lyti...sakom taip jei matosi Bet,kad piktai kas butu,tai
Pilna visokiu daktaru,kaip pakliusi tai ir bus jau
Ar cia jums normalu?
Ar cia jums normalu?
na taip aš lankausi pas vieną gyd. iš šios ligoninės, tai nei karto lyties nesakė, nors prašėm visais būdais sako na va vakar kaip tik gimė "mergaitė" su kiaušiukais taip kad teko privačiai darytis ir sužinoti kas slepiasi matyt gydytoja nudegus buvo dėl neteisingo lyties pasakymo, tai apsidraudžia geriau nieko nesakyti
Ar cia jums normalu?
Ar cia jums normalu?
man echoskopa dare Lesciova. Nieko nereikejo klausti, viska aiskino ir komentavo pati pradedant smegenim baigiant koju pirstukais. Buvom maloniai nustebinti.
As gimdziau 2009 12 men, tikslaiu negimdziau, o ispjove. Tiesa tariausi su gyd. Gineika. Pas si gyd lankiausi visa nestuma. Viskuo buvau patenkinta, ir akuseres geros. Merginos jei vaziuosit nesitare gimdyti ir noresit epiduros, turetumet turet ne senesni nei menesio laiko bendra kraujo tyrima, nes jei neturit tai anesteziologai gali nedaryt epiduros..... tas tyrimas paprasciausias, ji per nestuma padaro keleta kartu, tik reikia paskutinio menesio
na kova gimde mano sesuo, vaziavo nesitarus, is jos truputi prasnesni atsiliepimai... bet nepaisant to turi sveika mergina ))))
gimdykit ir dziaukites savo dziaugsmeliais
o del lyties gyd visada man pasakydavo nzn manau del to kad pazinojo kaip paciente, pats viska ziuredavo, pats ir padare cezari ))
na kova gimde mano sesuo, vaziavo nesitarus, is jos truputi prasnesni atsiliepimai... bet nepaisant to turi sveika mergina ))))
gimdykit ir dziaukites savo dziaugsmeliais
o del lyties gyd visada man pasakydavo nzn manau del to kad pazinojo kaip paciente, pats viska ziuredavo, pats ir padare cezari ))
Aš šioje ligoninėje gimdžiau 2006 metais su niekuo nesitarusi iš anksto. Kažkaip neliko jokių blogų prisiminimų (o gal išliko kas gera, kas bloga pasimiršo ), po poros savaičių vėl ten važiuosiu manau
QUOTE(mamadonata @ 2010 04 24, 12:15)
anestezologe pasake "epidurine nejautra nemokama, bet jei norite, galite gydytojui atsidekoti"...
Man buvo pasakyta, kad epiduras kainuoja 100 litu, bet jei neturite dabar pasemusi pinigu, po visko uzeis anesteziologas i palata paskui aisku uzejo, isidejo i kisene ir isejo.
QUOTE(ravesa @ 2010 05 02, 09:38)
Man buvo pasakyta, kad epiduras kainuoja 100 litu, bet jei neturite dabar pasemusi pinigu, po visko uzeis anesteziologas i palata paskui aisku uzejo, isidejo i kisene ir isejo.
Cia tai jau naglai virs visko
Mes tai klausėm "ar valstybės finansuojama" , tai gal negalėjo meluot, kad nefinansuojama... Nors vis tiek pasiūlė "atsidėkoti gydytojui" Bet kai mano mama pakėlė triukšmą ir gydytoją pastatė į vietą, tai jau nieks ir nedrįso antrąkart prašyt
QUOTE(vienintelė @ 2010 04 21, 15:56)
Prisiskaičius gerų atsiliepimų ir aš antro savo džiaugsmo važiavau gimdyti čia, tai buvo vasario 28 diena. Prasidėjo sarėmiai apie 12 nakties, 3.45 jau buvau viduj pradėjo pildyt dokumentus, tuo metu jaučiu kad sarėmiai labai dažnėja ir jau gimdau. Moteriškė kuri pildė dokumentus liepė rengtis, o rengtis jėgų nebėr, tai su vyro pagalba apsivilkau ka davė, ir greit ant vežimėlio. Kadangi ji viena tebuvo tai su vyru bėgtė vežė mane į gimdykla, gaila numeriuko neatsimenu bet vaizdas joje tragiškas (tą pastebėjau jau tik po gimdymo) gimdyvių tuo metu sakė nėra tai kodėl i caro maro laikų gimdykla likau nesupratusi. kaip jau rašiau vežė mane kolidorium greituoju budu jau gimdančia, tai gimdykla nebuvo pasiruošusi mano sūnelio greitam atėjimui, pačios išsigandusios ir pasimetusios, vaikučiui buvo apsivijusi virkštelė sustojes lysti o jos nežino ką daryti, tai ir aš ir mano vyras daug streso apturėjom. Gimė priduses para labaiu stebėjo bet viskas buvo jam gerai. Tiesa kai atvežė į gimdykla šaukia ant manes lipk o man jau vaikas lenda kur čia lipti, tai vyras perkėlė, paskui šaukia nestumk, nors ne stum sako juk ne aš o tu plyši, tai tikrai likau pasibaisėjusi personalu. Ir paskui visa laik kartojo ko aš ale taip ilgai laukiau Turbut čia taip nes nesitariau o gal nuotaikos nebuvo, nežinau bet tikrai daugiau čia nevažiuočiau. Dėl mokamos palatos tai ten gana tvarkinga bet irgi savi niuansai, toletas pasatytas taip kad tik šonu gali atsisėsti, kai prausiesi duše vandu i palata pribėga.
kad neišsiplėsčiau parašysiu kad labai nusivyliau šia ligonine, kadangi pirmąji gimdžiau mažylyje tai ten man labaiu viskas patiko ir aplinka ir priežiūra, nes gimdykloj vyras galėjo atsisėsti ant tarybines taburetės, bet ne tai svrabiausia svarbiausia kad personalas tikrai nepaskayčiau kad atliko viska kaip reikia.
gal mano pasakojimas kitiems ir pasirodys labai jau neigiamas,bet norėjau parašyti savo prisiminimus kurie gal būt kam nors padės apsispresti gimdant. Sėkmės visoms.
kad neišsiplėsčiau parašysiu kad labai nusivyliau šia ligonine, kadangi pirmąji gimdžiau mažylyje tai ten man labaiu viskas patiko ir aplinka ir priežiūra, nes gimdykloj vyras galėjo atsisėsti ant tarybines taburetės, bet ne tai svrabiausia svarbiausia kad personalas tikrai nepaskayčiau kad atliko viska kaip reikia.
gal mano pasakojimas kitiems ir pasirodys labai jau neigiamas,bet norėjau parašyti savo prisiminimus kurie gal būt kam nors padės apsispresti gimdant. Sėkmės visoms.
o tikrai-ko tu taip ilgai laukei?
atvažiavus gimdyti ir gydytoja ir akušerė kalbasi su gimdyve apie jos sveikatos stovį-persirgtas ligas, praeitus gimdymus, kokios buvo/nebuvo komplikacijos, išklauso pageidavimus...t.y. vyksta susiderinimo darbai, kad gimdymas būtų sklandus. įsivaizduoju kaip taip extra atvaro visiems strioko įvarei....
Papildyta:
QUOTE(VaiPė @ 2010 04 09, 12:26)
Manau,kad dauguma tave supranta
Aš patylėsiu,ką išgirdau ir iš savo giniaus,ir akušerės Visą gimdymą sušiko man
Aš patylėsiu,ką išgirdau ir iš savo giniaus,ir akušerės Visą gimdymą sušiko man
tai jau nebetylėk...bus lengviau ant širdies...išsiliek...