Pasidalinsiu ir as savo patirtimi. Kas liecia epdidura tai mokejo vyras 150 lt anesteziologei. Labai faina tokia moteryte, snekute tokia. Beveik visa laika salia buvo, prajuokino kai jau galvojau viskas paskutinioji man arteja
siaip epidura tai teko isprasyt pas gydytoja. Man ji suleido po 12 val "laipiojimo sienom". Skausmai buvo tooookie dideli, kad vajej..o kaklelis atsiveres tik 2 cm ir vandenys nenubege Po epiduro iskart skatinamuosius, pamiegojau ir po dvieju val lialius jau buvo su mumis sakiau jei gimdysiu antra, tai taip ilgai nelauksiu ir anksciau epidura reikalausiu. nes bijau, kad nuo streso man tokio, gal tie vandenys pazaliavo ir lialiui nelabai gerai pirmom dienom buvo (teko gydytis ir vaistukus leisti)
o siaip personalas super tik antroj ligoninej gimdyt. pinigai esmes nedaro. Tik va ten ta vedeja gimdyklose ciudna tokia, nelabai linkeciau pas ja papult (nekokie atsiminimai).
Pazaliuoja vandenys nuo pernesiojimo
QUOTE(Esha @ 2010 02 23, 19:55)
Todel teigimas, kad gimdyves issikasa sau duobe prasydamos epiduro "per anksti" nera teisingas. Nes kiekvienas gimdymas yra ibndivudualus.
Cia juk ir tas pasakymas vienas is variantu, kurie pasitaiko. Na bent supratom viena kita
Papildyta:
QUOTE(Esha @ 2010 02 24, 11:14)
O dar tiksliau tai del isleisto mekoninaus i vaisiaus vandenis Aisku pernesiotas vaikelis gali ir nepakakoti ir vandenukai buti skaidrus. Pavojingiausia, kai to mekonijaus kudikis ikvepia i plaucius (kas buvo mums ).
Pernesiojai? Daug?
QUOTE(sianakt @ 2010 02 25, 12:05)
Pernesiojai? Daug?
8 dienas. Kai nuleidinejo vandenis jie dar buvo skaidrus. Galbut vaikelis gimdymo eigoj sustresavo...
QUOTE(Esha @ 2010 02 24, 12:14)
O dar tiksliau tai del isleisto mekoninaus i vaisiaus vandenis Aisku pernesiotas vaikelis gali ir nepakakoti ir vandenukai buti skaidrus. Pavojingiausia, kai to mekonijaus kudikis ikvepia i plaucius (kas buvo mums ).
tai va mums matyt ta beda ir buvo...kai nuleido vandenukus jau buvo zali ir kai vaikelis gime jau buvo prisirijes vandenuko pradejo dusti, baisumai visokie darytis. aciu ligonines daktarams kurie laiku pastebejo jo bukle. todel ir verta gimdyti ligonineje, nes mazu kas - tai visad bus atitinkamos specializacijos gydytojas
tik va kodel pazaliavo vandenukai iki siol neaisku. mat gimdziau tiksliai laiku. Itariu arba nuo streso gimdymo metu, arba persirgtas bronchitas savo padare...sako tokie dalykeliai atsideda labai
QUOTE(Majita @ 2010 03 02, 11:06)
Turiu tokį klausimėlį Kaip su vyresniais vaikučiais , t.y. jeigu palatoje guli tik mamytė su naujagimiu, ar gali lankyti vyresnieji, t.y. pvz mano dukružei 5 metai
Tikrai gali Nebent karantinas koks būtų paskelbtas.
QUOTE(Majita @ 2010 03 02, 13:06)
Turiu tokį klausimėlį Kaip su vyresniais vaikučiais , t.y. jeigu palatoje guli tik mamytė su naujagimiu, ar gali lankyti vyresnieji, t.y. pvz mano dukružei 5 metai
Tikrai gali
Pas mus sese viena vakara prabuvo net iki 21 val., visi mate ir ne zodzio nesake
QUOTE(VaiPė @ 2010 03 02, 11:17)
Tikrai gali Nebent karantinas koks būtų paskelbtas.
QUOTE(LoveIs @ 2010 03 02, 11:20)
Tikrai gali
Pas mus sese viena vakara prabuvo net iki 21 val., visi mate ir ne zodzio nesake
Ačiū už atsakymus
QUOTE(Majita @ 2010 03 02, 11:06)
gali tikrai, aš net vyrą į darbą buvau išleidusi kokiom keturiom valandom... buvau viena su abiem pirmą kartą