Įkraunama...
Įkraunama...

Kauno II klinikinė ligoninė

Man irgi liepe daugiau sedet ant tos kedes,nes lelius greiciau stumiasi zemyn del tos skyles,aisku y gala tai sunkiai as ten jau nusedejau doh.gif cia kai pirma gimdziau
Atsakyti
ta kedute geris lotuliukas.gif gali isikibt rankom per saremius,lovoj ner uz ko lotuliukas.gif nebentakuserei uz kaklo lotuliukas.gif lotuliukas.gif
o siaip tai tikrai padejo biggrin.gif tik i gala tikrai nusedetsunku.atrodo,kad kojos pacios sokineja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ievvuuze @ 2010 02 18, 21:22)
ta kedute geris lotuliukas.gif gali isikibt rankom per saremius,lovoj ner uz ko lotuliukas.gif nebentakuserei uz kaklo lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
o siaip tai tikrai padejo biggrin.gif tik i gala tikrai nusedetsunku.atrodo,kad kojos pacios sokineja doh.gif

Dar ir kaip sokineja ir netik kojos ,bet ir rura doh.gif lotuliukas.gif dabar po visko ir kai jau 8 m. praejo galima ir pasijuokt is saves irnesakyk.gif hihihi.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausra1976 @ 2010 02 18, 22:29)
Dar ir kaip sokineja ir netik kojos ,bet ir rura  doh.gif  lotuliukas.gif dabar po visko ir kai jau 8 m. praejo galima ir pasijuokt is saves irnesakyk.gif  hihihi.gif  lotuliukas.gif

jooo,o tada norejau paprasyt mb kad kojas palaikytu,nes pacios glaudesi doh.gif blink.gif
bet tarp saremiu niekaip neiseidavo,tik pakvepuot spedavau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(inguliukas56 @ 2010 02 18, 18:56)
mirksiukas.gif  kai kova vel pagimdysiu ten,tai galesiu nauja patirtim pasidalint biggrin.gif

Kad kovo pirmom dienom (jei ne anksciau) ir pati gimdysiu doh.gif biggrin.gif Del to paskubejau klizmu reikaliukus anksciau issiaiskyt lotuliukas.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Siges @ 2010 02 19, 18:41)
Kad kovo pirmom dienom (jei ne anksciau) ir pati gimdysiu doh.gif biggrin.gif Del to paskubejau klizmu reikaliukus anksciau issiaiskyt  lotuliukas.gif  blush2.gif

oo,faina,tu pirmiau uz mane gimdysi thumbup.gif vadinas poto viska cia papasakosi drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Esha @ 2010 02 17, 15:20)
Nesutinku.
Ka reiskia per anksti? Juk nei veinas gimdymas nera vienodas ir visi jie trunka skirtinga laika. Juk niekada nezinai kiek laiko truks gimdymas, ar stos veikla, ar priesingai- soktels. Epiduras nera vienkartinio nuskausminimo suleidimas. Ji galima kartoti ne viena karta, atsizvelgiant i gimdyves ir vaisiaus savijauta.
Paprastai medikai nelinke leisti epiduro, kai lieka 3 cm iki visisko kaklelio atsiverimo, kad gimdyve jaustu stangas. Taciau ir cia buna isimciu. Jei gimdyvei yra leidziami skatinamieji, ji ir kudikis jauciasi gerai, visi duomenys puikus, gali epidura papildyti ir visiskai atsiverus kakleliui.

Ta ir reiškia, jei kaklelis vos atsidaręs, t.y. iki 3cm idealiausiu atveju iki 5cm, nuskausminamieji neleidžiami, ne bent gimdyvė pageidauja... tačiau begalybės dozių niekas neskiria, yra normos, kuo anksčiau pasiprašysi, tuo labiau tikėtina, kad pačiam "euforiniam" skausmui epidūras nebeveiks... bus ir gydytojai blogi ir anestioziologas. Šiaip jau dėl mažiausiai skausmingos pradžios iškentėjimo informuot visi ginekologai turi, na bent jau aš ne iš vienos gydytojos, dirbančios 2roje lig. girdėjau, tai manyčiau ir kursuose paaiškina
Atsakyti
Jus kalbate apie taisykles, bet juk gyvenime buna ir visai kitaip... Tarkim man epidura leido atsiverus 5 cm. Iki 10 cm as dar laukiau 8 valandas. Jei butu man taip ir leidineje papildima, tai nezinau kiek doziu reiketu... Man ji leido 3 kartaus: pirma karta, paskui pakartojima (toliau jau atsisakiau, jausdama, kad neveikia) ir pries pat operacija.
Nors mes ga apie skirtingus dalykus kalbam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sianakt @ 2010 02 21, 18:58)
Ta ir reiškia, jei kaklelis vos atsidaręs, t.y. iki 3cm idealiausiu atveju iki 5cm, nuskausminamieji neleidžiami, ne bent gimdyvė pageidauja... tačiau begalybės dozių niekas neskiria, yra normos, kuo anksčiau pasiprašysi, tuo labiau tikėtina, kad pačiam "euforiniam" skausmui epidūras nebeveiks... bus ir gydytojai blogi ir anestioziologas. Šiaip jau dėl mažiausiai skausmingos pradžios iškentėjimo informuot visi ginekologai turi, na bent jau aš ne iš vienos gydytojos, dirbančios 2roje lig. girdėjau, tai manyčiau ir kursuose paaiškina

na nezinau.. visus gimdymus skatino, pirma karta sakyciau per velai leido, issidirbinejo, kad negali taip skaudet (Mazylyje), bet suveike, likusi laika issikankinus nusnudau kazkiek, taciau bet kaip leido dozes, nejutau kada stumt noresis, plysau ir ne savo noru stumiau, maniau niekad neisstumsiu doh.gif
Paskutini gimdyma II-oje suleido kai jau pradejau jaust normalesnius saremius, leido kas kelias valandas, kankintis nereikejo, saremius jauciau, bet sienom lipt nenorejau ax.gif kai buvo pilnas atsidarymas vaistu nebeleido, viskas normaliai praejo be jokiu plysimu. Manau per velu buna tada leist vaistus kai gimdyve jau ramiai issedet nepajegia del saremiu intensyvumo ir skausmo arba jau pilnas atsidarymas - ner tikslo badyt to stuburo 4u.gif dozavimas priklauso nuo anesteziologo, jei bet kaip varys tuos vaistus, tai ir nejausi kada stumt norisi ar kojos nutirpt gali, del to nesigailiu, jog i kisene davem anesteziologui, nors protingai dozes parinkdavo ax.gif
man II-oje labiau patiko gimdyt, nereikejo kompleksuot del kaimynes lankytoju ar del to, jog mano maze verkia nakti ir salimais gulinti mamyte neissimiegos ax.gif minusas vienintelis - nakti sesele prisisaukt tai misija neimanoma, kol as ja radau.. dar atklausiau pretenzijas, kad prizadinau ir paprasiau misinuko (pirmas dienas priespienio pas mane visada mazai buna, vaikas klykia) doh.gif
Atsakyti
Ir siaip turbut paprasta sneketi, kai nera patirties toje srityje... ax.gif
O is vadoveliu ir as galeciau paskaityti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Esha @ 2010 02 21, 20:49)
Ir siaip turbut paprasta sneketi, kai nera patirties toje srityje...  ax.gif
O is vadoveliu ir as galeciau paskaityti  blush2.gif

Kiekvienos patirtis kitokia... net ir pirštą įsipjovus nevienodai skauda, todėl čia ir yra tik pliurpalai iš kiekvienos išgyvenimu ir nei viena nežino kaip bus net ir ne pirmą kartą gimdydama. Juk daugelis dėsto savo nuomonę, tam ir yra formumas, kad pasidalint patirtimi, požiūriais, o ne aiškint, kad VA JAU AŠ TAI TIKRAI TEISINGAI MANAU smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sianakt @ 2010 02 23, 12:01)
Kiekvienos patirtis kitokia... net ir pirštą įsipjovus nevienodai skauda, todėl čia ir yra tik pliurpalai iš kiekvienos išgyvenimu ir nei viena nežino kaip bus net ir ne pirmą kartą gimdydama. Juk daugelis dėsto savo nuomonę, tam ir yra formumas, kad pasidalint patirtimi, požiūriais, o ne aiškint, kad VA JAU AŠ TAI TIKRAI TEISINGAI MANAU smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Todel teigimas, kad gimdyves issikasa sau duobe prasydamos epiduro "per anksti" nera teisingas. Nes kiekvienas gimdymas yra ibndivudualus.
Atsakyti