Įkraunama...
Įkraunama...

Kauno II klinikinė ligoninė

QUOTE(rosenda @ 2010 01 20, 17:39)
As irgi II-lig. gimdziau pries 5 dienas thumbup.gif Nesitarus nuvaziavau, papuoliau pas skyriaus vedeja, griezta ji tokia, bet matos kad zino ka daro mirksiukas.gif Viskuo patenkinta.Tiesa labai daug gimdyviu buvo tom dienom, jau po dvi i palatas gulde doh.gif

Ojei. As kai gimdziau sausio 6 diena, tai ir antpludis buvo ir vis grasino, kad galiu palatos drauges susilaukt. Kazkaip baisiai nenorejau, nors gal linksmiau butu buve, kai 6 dienas gulejau g.gif
Atsakyti
labas visoms,as ir ruosiuos gimdyti 2-oje ligonineje,tai del epiduro ir girdejau kad kainuoja apie 200lt,o kaip yra istikruju tai neaisku,as planuoju gimdyt be epiduro,bet siaip man atrodo butu geriausia nusipirkt vaistinej kaina nuo 50lt iki 60lt

Atsakyti
O kam pirkt, jei planuoji be epiduro gimdyt? smile.gif
As ir planavau be epiduro, bet kartu su rimtais saremiais ir liutas drasuolis kazkur isgaravo ax.gif
Atsakyti

as irgi pamenu norejau be epidiuro, dar ir gydytojas sako, istversi, viskas bus gerai, bet paskui kaip prasidejo tikrasis"dziaugsmas" maldavau kad nsukausmintu, ir jau buvo per velu, tai pamenu samones netekdavau per saremi is skausmo, todel geriau nusipirkit, jei neturetu ar ka smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Esha @ 2010 01 17, 21:08)
Na stai ir as jau po gimdymo. Nesitariau su niekuo. Ir galiu pasakyti viena, kad kai gimdysiu kita vaikeli, tikrai tarsiuos. Ne del to, kad nepatiko kas is personalo (papuoliau tikrai pas gera komanda), bet mane zude nezinia. Mano gimdymas buvo komplikuotas, isejau is ligonines taip aiskiai ir nezinodama kas kaip ir kodel  doh.gif

As irgi vaziavau nesitarus,papuoliau pas gyd. Petra Gineika, galiu pasakyt antra karta tikrai zadu tartis. Nes gimdymas koplikuotas, palieka tave viena toj paltoj gulet nezinioj, gerai, kad vyras salia buvo smile.gif na zodziu pas si gydytoja nepatarciau gimdyt, na jei kam idomu asmeniskai galeciau pasakosti, kas kaip buvo . Nesinori viesai zmogu apkalbineti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pauksteee @ 2010 01 20, 19:59)
as irgi pamenu norejau be epidiuro, dar ir gydytojas sako, istversi, viskas bus gerai, bet paskui kaip prasidejo tikrasis"dziaugsmas" maldavau kad nsukausmintu, ir jau buvo per velu, tai pamenu samones netekdavau per saremi is skausmo, todel geriau nusipirkit, jei neturetu ar ka smile.gif
Papildyta:
As irgi vaziavau nesitarus,papuoliau pas gyd. Petra Gineika, galiu pasakyt antra karta tikrai zadu tartis. Nes gimdymas koplikuotas, palieka tave viena toj paltoj gulet nezinioj, gerai, kad vyras salia buvo smile.gif na zodziu pas si gydytoja nepatarciau gimdyt, na jei kam idomu asmeniskai galeciau pasakosti, kas kaip buvo . Nesinori viesai zmogu apkalbineti smile.gif

Ir as pas ji papuoliau nesitarusi.Seip blogo nieko negaliu pasakyti.Mane operavo
Atsakyti
QUOTE(pauksteee @ 2010 01 20, 19:59)
As irgi vaziavau nesitarus,papuoliau pas gyd. Petra Gineika

Jis mane po gimdymo priziurejo. Tai nieko negaliu apie ji ir papasakot, gimdymo nepriiminejo.
Atsakyti
QUOTE(Esha @ 2010 01 20, 21:25)
Jis mane po gimdymo priziurejo. Tai nieko negaliu apie ji ir papasakot, gimdymo nepriiminejo.

na as tiesiog manau, kad gydytojai juk zmones paprasti kaip mes visi, matomai jiems buna irgi visokiu dienu...
Atsakyti
QUOTE(pauksteee @ 2010 01 20, 20:31)
na as tiesiog manau, kad gydytojai juk zmones paprasti kaip mes visi, matomai jiems buna irgi visokiu dienu...

100 proc. pritariu siai nuomonei mirksiukas.gif , nes sio gydytojo paciente esu jau 4 metai ,ir nieko blogo apie ji negaliu pasakyti. Man kaip tik jis kaip gydytojas labai patinka, visada profesionaliai pataria smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Esha @ 2010 01 20, 17:46)
Ojei. As kai gimdziau sausio 6 diena, tai ir antpludis buvo ir vis grasino, kad galiu palatos drauges susilaukt. Kazkaip baisiai nenorejau, nors gal linksmiau butu buve, kai 6 dienas gulejau  g.gif

Man teko pusdieni paguleti su viena persona(paskui ja iskele), alhasu seimynele doh.gif , gerai jai normali papuola o jeigu ne doh.gif

QUOTE(pauksteee @ 2010 01 20, 18:59)

As nezinau koks jis daktaras, bet toks keistas jis man pasirode, budejo viena diena biggrin.gif
Atsakyti
Norėjau pasiteirauti - jeigu taries su gydytoja ir ji atvažiuoja ne jos budėjimo dieną tai tenka mokėti dvigubai - ir į kasą ir gydytojai į kišenę ? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriushka: 23 sausio 2010 - 11:05
QUOTE(andriushka @ 2010 01 23, 11:05)
Norėjau pasiteirauti - jeigu taries su gydytoja ir ji atvažiuoja ne jos budėjimo dieną tai tenka mokėti dvigubai - ir į kasą ir gydytojai į kišenę ?  g.gif

Čia jau kaip pati nori rolleyes.gif Į kasą privaloma mokėt,į kišenę ne rolleyes.gif Bet didžioji dalis duoda dar ir į kišenę ax.gif
Atsakyti
Pagimdžiau sausio 18 dieną - ir tikrai buvo toks antplūdis, kad suguldė mus dvi į palatą tą dieną gimdžiusias. Labai teisinosi, bet kai pagalvoji - juk kituose gimdymo namuose už vienvietę palatą mokėti reikia. Beje, kitos dienos pavakarę iškėlė.

Kalbant apie ilgai gvildentas temas - apie chalatus ir naktinius, man davė tik naktinius, bet pogimdyvinėse palatose mačiau daugybę su valdiškais, mano palatos kaimynė irgi gavo valdišką, net akušerė mačiau nustebo, kad man nedavė chalato ir gimdykloj pasiūlė savo nusiimti. O jo ir nereikėjo - ten labai karšta.

Dėl aprangėlės vaikučiams - čia vieną mamytę kritikavom, kai siūlė šiltus drabužėlius pasiimti. Gimdykloje, tiesa, labai karšta, tačiau palatos, bent jau mano pusėje, tikrai vėsios, valdiškos antklodėlės plonos, geriau pasirūpinkite.

Dėl epidūro, tikrai nebereikia mokėti tokių pinigėlių. Tereikia epidūro rinkinio, kuris nekainuoja net 40 lt. Man anesteziologė dar liepė pasidaryti kraujo tyrimą, nes jai nepatiko, kad paskutinis darytas prieš mėnesį ir jai lyg trūko kažko. Taigi, kol tas tyrimas buvo daromas, taip žaibiškai pas mane viskas vyko, kad epidūro ir nebeprireikė - pagimdžiau be jo (14:30 atėjom į gimdyklą, o 15:40 jau turėjau gimdyt ir 16:08 viskas buvo baigta), taigi, rinkinuką palikom gimdykloj kokiai kitai mamytei pasidžiaugt, kiek žinau, sėkmingai panaudojo dar tą pačią parą.

Labai trumpas man buvo laikas vertinti akušerės ir gydytojų darbą. Aišku, kad nesitarėm ir niekam nieko nedavėm. Nors gal ir galėjom po to, bet gal tikrai laikas pratinti gydytojus dirbti nekaišiojant pakišų? Kadangi pataikiau gimdyti keičiantis pamainai, gimdyme abu daktarai dalyvavo, nieko blogo negalėčiau pasakyti. Buvo malonūs, mandagūs, ramino per gimdymą ir gerai atliko savo darbą. Čia kažkas kritikavo, kad mamos prisimena gimdyklos sienas ir chalatus, o gydytojų pavardžių - ne. Labai gerai pamenu, kad prisistatė jie, bet išgaravo viskas smile.gif Akušerė berods Loreta (vyras sako), o gydytoja - vidutinio amžiaus, šviesiais kirpčiukais, susirišus plaukus į uodegą, šneka tyliu, ramiu balsu, labai maloni, labai ramino per gimdymą, aiškino procesą. Dar dalyvavo Kalvinskas, jį pamenu iš ankščiau, bet irgi nieko blogo negaliu pasakyt.

Kas tikrai nepatiko - tai naujagimių seselė. Labai grubi, nemaloni. Aprengė ir numetė vaiką - maitink, per dvi valandas turi pamaitint. Sakau, nebemoku, neima, tai paskui šiaip ne taip parodė kaip daryt, bet vis tiek vaikis neėmė. Ir vėliau nepatiko aptarnaujantis personalas (lyginu, kai gimdžiau prieš 7 metus, tada irgi niekam pinigėlių nekaišiojau). Gal dėl to, kad labai daug gimdyvių, viskas vyksta atmestinai, formaliai. Jau net nesvajok, kad tau paaiškintų apie kūdikių priežiūrą, pačius svarbiausius dalykus, o jei paklausi, tai atsakinėja labai nenoriai. Dėl žindymo - mano kaimynei tai buvo pirmagimis, žindė kaip mokėjo, nieks neparodė, paklausia formaliai kaip sekas, pasakai, kad blogai, teoriškai pasamprotauja ir viskas. Kai buvau su pirmąja buvau daug pasiskaičius, bet teorija ir praktika labai skiriasi, mane mokino ir rodė kaip žindyt mažiausiai tris kartus. Čia - nė karto. Temperatūros matavimas 6 val. ryto - žiauriai knisantis reikalas po sunkios nakties.
Palatas valė kasdien, maistas man skanus, nors ir paprastas. Šiaip yra pliusų ir minusų, mane truputį nuvylė.
Atsakyti