Pagimdžiau sausio 18 dieną - ir tikrai buvo toks antplūdis, kad suguldė mus dvi į palatą tą dieną gimdžiusias. Labai teisinosi, bet kai pagalvoji - juk kituose gimdymo namuose už vienvietę palatą mokėti reikia. Beje, kitos dienos pavakarę iškėlė.
Kalbant apie ilgai gvildentas temas - apie chalatus ir naktinius, man davė tik naktinius, bet pogimdyvinėse palatose mačiau daugybę su valdiškais, mano palatos kaimynė irgi gavo valdišką, net akušerė mačiau nustebo, kad man nedavė chalato ir gimdykloj pasiūlė savo nusiimti. O jo ir nereikėjo - ten labai karšta.
Dėl aprangėlės vaikučiams - čia vieną mamytę kritikavom, kai siūlė šiltus drabužėlius pasiimti. Gimdykloje, tiesa, labai karšta, tačiau palatos, bent jau mano pusėje, tikrai vėsios, valdiškos antklodėlės plonos, geriau pasirūpinkite.
Dėl epidūro, tikrai nebereikia mokėti tokių pinigėlių. Tereikia epidūro rinkinio, kuris nekainuoja net 40 lt. Man anesteziologė dar liepė pasidaryti kraujo tyrimą, nes jai nepatiko, kad paskutinis darytas prieš mėnesį ir jai lyg trūko kažko. Taigi, kol tas tyrimas buvo daromas, taip žaibiškai pas mane viskas vyko, kad epidūro ir nebeprireikė - pagimdžiau be jo (14:30 atėjom į gimdyklą, o 15:40 jau turėjau gimdyt ir 16:08 viskas buvo baigta), taigi, rinkinuką palikom gimdykloj kokiai kitai mamytei pasidžiaugt, kiek žinau, sėkmingai panaudojo dar tą pačią parą.
Labai trumpas man buvo laikas vertinti akušerės ir gydytojų darbą. Aišku, kad nesitarėm ir niekam nieko nedavėm. Nors gal ir galėjom po to, bet gal tikrai laikas pratinti gydytojus dirbti nekaišiojant pakišų? Kadangi pataikiau gimdyti keičiantis pamainai, gimdyme abu daktarai dalyvavo, nieko blogo negalėčiau pasakyti. Buvo malonūs, mandagūs, ramino per gimdymą ir gerai atliko savo darbą. Čia kažkas kritikavo, kad mamos prisimena gimdyklos sienas ir chalatus, o gydytojų pavardžių - ne. Labai gerai pamenu, kad prisistatė jie, bet išgaravo viskas
Akušerė berods Loreta (vyras sako), o gydytoja - vidutinio amžiaus, šviesiais kirpčiukais, susirišus plaukus į uodegą, šneka tyliu, ramiu balsu, labai maloni, labai ramino per gimdymą, aiškino procesą. Dar dalyvavo Kalvinskas, jį pamenu iš ankščiau, bet irgi nieko blogo negaliu pasakyt.
Kas tikrai nepatiko - tai naujagimių seselė. Labai grubi, nemaloni. Aprengė ir numetė vaiką - maitink, per dvi valandas turi pamaitint. Sakau, nebemoku, neima, tai paskui šiaip ne taip parodė kaip daryt, bet vis tiek vaikis neėmė. Ir vėliau nepatiko aptarnaujantis personalas (lyginu, kai gimdžiau prieš 7 metus, tada irgi niekam pinigėlių nekaišiojau). Gal dėl to, kad labai daug gimdyvių, viskas vyksta atmestinai, formaliai. Jau net nesvajok, kad tau paaiškintų apie kūdikių priežiūrą, pačius svarbiausius dalykus, o jei paklausi, tai atsakinėja labai nenoriai. Dėl žindymo - mano kaimynei tai buvo pirmagimis, žindė kaip mokėjo, nieks neparodė, paklausia formaliai kaip sekas, pasakai, kad blogai, teoriškai pasamprotauja ir viskas. Kai buvau su pirmąja buvau daug pasiskaičius, bet teorija ir praktika labai skiriasi, mane mokino ir rodė kaip žindyt mažiausiai tris kartus. Čia - nė karto. Temperatūros matavimas 6 val. ryto - žiauriai knisantis reikalas po sunkios nakties.
Palatas valė kasdien, maistas man skanus, nors ir paprastas. Šiaip yra pliusų ir minusų, mane truputį nuvylė.