Man dar pries gimdant gydytojas buvo pasakes, kad jei noresiu epiduro, tai anesteziologe ima 150 Lt. Tai kai jau ji ateis, tiesiog duokite ir viskas. Su ja ateina sesele, kuri pasiulo arba vyrui nueiti iki vaistines ir nusipirkt epiduro rinkini arba pasiulo, kad ji duos savo ir atnes jums ceki, kad nereiketu vaiksciot.
Mes vietoje mokejomes, tai gavom ceki, tiesa jis buvo 3 savaiciu senumo ir nelabai i tema, bet suma panasi
O dabar pagalvojau
, o jei imt anesteziologei imt ir 100 lt duot, kazin ar lieptu primoket?
Kas as cia gimdziau pirmaja, o tas buvo pries 7 metus, tariausi su gydytoju. Ir, aisku, kadangi bijojau paranojiskai kad nesugalvotu man nepadaryt epiduro (nes teko susidurti, kai drauge gimde klinikose, mokejo didelius pinigus uz gimdyma gydytojui, o jis tipo naturalistas - pripazista tik naturalu ir jokiu epiduru
), tai pasiklausiau savojo gydytojo. O jis man sako - siaip epiduras nemokamas, bet reikia susimoket anesteziologui uz darba 150 lt.Susimokejau be problemu, puikiai anesteziologe dirbo ir dozes "numatavo", bet nemanau, kad kas butu kitaip jei buciau davus ir maziau pinigeliu. Na, manyciau, jei jau tariesi ir klausi gydytojo, tai jis suinteresuotas, kad ir kolega nuskriaustas neliktu
Beje, norejau pasidomet, tai gal vis delto geriau is karto ta epiduro rinkini nusipirkt, kad nereiktu ten atvaziavus dar i visokais vaistines lakstyt, nes kaip supratau, vis tiek reikes... Ar dar ten nurodo kazka papildomai prie jo nusipirkt?
Cia daugelis mamu pasisako, kad nesvarbu plyteles ant sienu ir pan. O as vis del to manau, kad estetiska aplinka gimdykloje turi poveiki moters savijautai. Kodel taip sakau? Ogi tada, kai ruosiaus pirmaja gimdyt, gydytyojas pavedziojo po visas gimdyklas. As nekalbu apie smulkmenas, ne esme, bet visos gimdyklos buvo daugiau maziau, kukliau ar prabangiau - cia ne esme - siuolaikiskai suremontuotos ir ivede i viena ar dvi, kurios buvo netvarkytos nuo tarybiniu laiku (aisku, manau, kad dabar ten tokiu apskritai neliko). Vaikeli, vaikeli, net siurpas nukrete. Jei dar kas ten buvo seniau, ta isupras mane ir tikrai nesakys, kad aplinka nesvarbu. Niuru, salta, plyteles tos tokios tarybines visur, lova tokia baisi brrrr....