QUOTE(ugniukas1 @ 2007 12 09, 08:02)
Oj moterys. As tai net iki pokalbio dar negaliu prieiti. Nera aukliu
Skelbimuose vien tik 16 - 18 metu paneles
Kazkaip noretusi labiau patyrusio zmogaus... Ir apskritai taaaaip man baisu per skelbimus savo pupai prieziuros ieskoj kad ojojoj praktiskai zmogus is gatves. Abejoju ar per pirma ar net antra susitikima gali isaiskint ar aukle kuoktelejus ar normali
Na, ar normali ir šeimai priimtina, tai galima ir iš pirmo ar antro susitikimo išsiaiškinti. Buvo pas mus kelios atėjusios, tai toks vaizdas, kad skirtingom kalbom šnekam
. O ar kokia kuoktelėjus, tai tikrai per kelis pasimatymus gali ir nepastebėt.
O šiaip tai patarčiau paklausti, ką ji mano apie auklės pareigas ir funkcijas. Tuomet žinosit, ką ji pasirengusi daryti, o ko ne. Nes būna, padirba kelias dienas ir prasideda, aš indų (aišku ne šeimininkų paliktų kalnų) neplausiu, nes man nepriklauso arba vaiko į lauką nevesiu, arba kambario po žaidimų neaptvarkysiu ir t.t. Aiškiai išdėstykit, kaip jūs įsivaizduojat, ką ji darys ir klauskit, ar jai tai priimtina.
Įdomu paklaust, kaip ji planuoja ar įsivaizduoja veiklą su vaiku, kad tai nebūtų vien tik: pagaminu pusryčius, pavalgom, gaminu pietus, duodu tyrelės...
Būtina apsitarti dėl apmokėjimo išeiginėmis, atostogas ar jai sergant. Taip pat dėl maisto.
Svarbu, ką ir kur ji anksčiau dirbo, kodėl išėjo, kodėl prižiūri vaikus. Kad nebūtų, kad mažai mokėjo, tai va nutariau aukle padirbt, nes geriau moka.
Gera idėja jau pateiktos situacijos - ką darytumėt, jeigu...
O svarbiausia - kaip ji elgiasi su vaiku. Man labai nepatinka pernelyg didelis lipšnumas, nes jis iš karto labai įtartinas, taip pat pirma klausimai apie pinigus arba apie maistą, o paskui apie vaiką
.
Dar labai svarbu punktualumas, manieros, higiena.
Labai patariu paskambinti ir pašnekėti su buvusiais šeimininkais. Pati to nepadariau ir dabar gailiuosi, gal būčiau išsiaiškinus tai, ką pati per vėlai pastebėjau.
Sėkmės ieškant ir renkantis.