Įkraunama...
Įkraunama...

Klausimai auklei

QUOTE(Trumpute @ 2007 12 09, 11:35)
Mamos patarkit  wacko.gif
kaip elgtis tokioj situacijoj: telefonu sutarem su aukle kad ji ateis pirmam pokalbiui, kaip ir viskas tiko - vaikas, vieta, atlyginimas. bet ji neatejo!!! nei paskambino, nei perspejo... Ar skambint jai mums patiems ar mest ja per borta? Asmeniskai man toks elgesys visiskai nepriimtinas  schmoll.gif

Atsiprasau, isikisu, jei taip padare - nepatikima kaip zmogus. O jei vaika paliks kita karta ir iseis neispejus? Girdejau, buna uzgerianciu aukliu blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nep: 09 gruodžio 2007 - 17:54
QUOTE(Trumpute @ 2007 12 09, 11:35)
Mamos patarkit  wacko.gif
kaip elgtis tokioj situacijoj: telefonu sutarem su aukle kad ji ateis pirmam pokalbiui, kaip ir viskas tiko - vaikas, vieta, atlyginimas. bet ji neatejo!!! nei paskambino, nei perspejo... Ar skambint jai mums patiems ar mest ja per borta? Asmeniskai man toks elgesys visiskai nepriimtinas  schmoll.gif

o kodėl turi jos ieškot, juk tai ji neatėjo blink.gif ? nepriimčiau tokios auklės, nes kiekvieną rytą nervuotis reiktų galvojant ar tikrai šiandien ateis ir ar galėsiu laiku į darbą išeiti doh.gif
Atsakyti
tai va, ir neskambinau jai, pagalvojau apie nepasitikejima ateity vistiek. dabar ieskom is naujo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ugniukas1 @ 2007 12 09, 08:02)
Oj moterys. As tai net iki pokalbio dar negaliu prieiti. Nera aukliu  blink.gif  Skelbimuose vien tik 16 - 18 metu paneles  blink.gif  Kazkaip noretusi labiau patyrusio zmogaus... Ir apskritai taaaaip man baisu per skelbimus savo pupai prieziuros ieskoj kad ojojoj praktiskai zmogus is gatves. Abejoju ar per pirma ar net antra susitikima gali isaiskint ar aukle kuoktelejus ar normali  verysad.gif

Na, ar normali ir šeimai priimtina, tai galima ir iš pirmo ar antro susitikimo išsiaiškinti. Buvo pas mus kelios atėjusios, tai toks vaizdas, kad skirtingom kalbom šnekam blink.gif . O ar kokia kuoktelėjus, tai tikrai per kelis pasimatymus gali ir nepastebėt.
O šiaip tai patarčiau paklausti, ką ji mano apie auklės pareigas ir funkcijas. Tuomet žinosit, ką ji pasirengusi daryti, o ko ne. Nes būna, padirba kelias dienas ir prasideda, aš indų (aišku ne šeimininkų paliktų kalnų) neplausiu, nes man nepriklauso arba vaiko į lauką nevesiu, arba kambario po žaidimų neaptvarkysiu ir t.t. Aiškiai išdėstykit, kaip jūs įsivaizduojat, ką ji darys ir klauskit, ar jai tai priimtina.
Įdomu paklaust, kaip ji planuoja ar įsivaizduoja veiklą su vaiku, kad tai nebūtų vien tik: pagaminu pusryčius, pavalgom, gaminu pietus, duodu tyrelės...
Būtina apsitarti dėl apmokėjimo išeiginėmis, atostogas ar jai sergant. Taip pat dėl maisto.
Svarbu, ką ir kur ji anksčiau dirbo, kodėl išėjo, kodėl prižiūri vaikus. Kad nebūtų, kad mažai mokėjo, tai va nutariau aukle padirbt, nes geriau moka.
Gera idėja jau pateiktos situacijos - ką darytumėt, jeigu...
O svarbiausia - kaip ji elgiasi su vaiku. Man labai nepatinka pernelyg didelis lipšnumas, nes jis iš karto labai įtartinas, taip pat pirma klausimai apie pinigus arba apie maistą, o paskui apie vaiką schmoll.gif .
Dar labai svarbu punktualumas, manieros, higiena.
Labai patariu paskambinti ir pašnekėti su buvusiais šeimininkais. Pati to nepadariau ir dabar gailiuosi, gal būčiau išsiaiškinus tai, ką pati per vėlai pastebėjau.
Sėkmės ieškant ir renkantis.
Atsakyti
Per pastarąją "auklių atranką" atradau tokį neblogą pokalbio su būsima aukle būdą: trumpai apibūdinu vaiko režimą, jos darbo laiką, pareigas, pagrindines namų taisykles o tada jos paprašau papasakoti, kai ji įsivaizduoja dieną su tokio amžiaus vaiku. Iš to, kaip žmogus dėsto mintis, kiek skiria dėmesio žaidimams, valgiui ir pan, galima susidaryti gan visapusišką įspūdį. O po to jau kalbėtis būtent apie tai, kas jos pasakojime užkliuvo.\
Ir dar labai veiksminga (jau kažkas minėjo temoje) leisti moteriškėms tiesiog išsipasakoti - apie buvusią šeimą, ką ten darė, kas patiko, nepatiko - labai daug paaiškėja mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikutės
ir mano auklių medžiolės sezonas prasidėjo, dėkui už mintis kaip kalbėtis su kandidatėmis
Atsakyti
Na, mano nuomone, per pokalbį su aukle, turit klausti VISKO:
ar ji turi žalingų įpročių,
ką darytų, jei vaikas staiga sukarščiuotų,
ką mėgsta veikti laisvalaikiu(jei atsakys, kad mėgsta žiūrėti televizorių- hmmm, kažin, ar verta ją priimti prižiūrėti vaikelio...)
klauskite, ar ji punktuali
ir t.t.
Na, žodžiu, šitą klausimyną reikėtų susidaryti iš anksto...
Beje, vienas patarimas - neatakuokite žmogaus klausimais doh.gif doh.gif doh.gif Tai turi būti POKALBIS.
Bo jautresnis žmogus gali nejuokais išsigąsti lotuliukas.gif
Atsakyti
aš irgi savo bendrais pastebejimais noriu pasidalinti. Pirmiausia, manau, kad jau atsirado kūmučių, kurios perkandu "teisingus" įsidarbinimo principus: žino, kad reikia sakyti, jog labai myli vaikus, iš karto puola domėtis vaiku, aiškina, kokia ji nepakeičiama ir pan. Viena tokia nuo mūsų pabėgo, tai neatsidžiaugiam. Kita moteris buvo labai tyli, rami, man jau desperatiškai reikėjo, aš tik parodžiau, ką reikia daryti, ir ji viską darė. Taip kad iškalba dar ne viskas. Dar manau, labai svarbu, kad ji gyventų netoli, arba kad ji bent jau suvoktų, ką reiškia pusę aštuonių atvykti į kitą miesto galą, ir paskui pusę aštuonių žiemą vėl važiuoti namo. Kai joms reikia darbo, tai aiškina, kad viskas gerai, o kai realiai tau reikia grįžti septintą, aštuntą, prasideda: autobusas išvažiuos, šalta, baisu. Taigi neprivežiosite jos. Ir dar būtinai reikia aptarti maistą. Tai yra, jei jūs tikrai leidžiate imti viską iš šaldytuvo, tai čia nėra net ko ir kalbėti. Bet jei jūsų nuomone yra maistas jums, ir maistas auklei, reikia tą pasakyti. pavyzdžiui, sutarti, kad ji gali imti viską, ką pati pasigamina. tai reiškia, kad ji neims vaisių, desertų, ikrų, vaikų spurgų, brangaus maisto, kurį aš perku sau.
Atsakyti
QUOTE(Trumpute @ 2007 12 10, 21:42)
tai va, ir neskambinau jai, pagalvojau apie nepasitikejima ateity vistiek. dabar ieskom is naujo  4u.gif

ir gerai, kad neieskojai ( cia mano nuomone) vat toks elgesys ir parodo issilavinimo ir elementaraus etiketo stoka, vat kaip keiktumeis, ka viena ryta nesulauktum be ispejimo...
as nusivyliau visais interviu, viana tipo aukle net atejus buvo apsiziuret, kiek turto turim, nors labai vaiku domejosi, bet iseidama pamate kieme palaida suniuka, toki iki juosmens ir is karto atsisake... ateina zmogus lyg ir nieko lyg ir susnekam, o kai imi konkreciai kalbet apie darba atsitinka kazkas tokio, kad paskui praejus dienai po pokalbio paskambindavau ir pasakydavau, kad aciu mes jusu nenorim... turiu 3 aukle ir visos jos buvo pazistamu pazistamos... viena pabego, nes persikraustem, toli buvo vaiksciot, per vasara turejau 17m bendradarbes dukra, dabar turiu kaimyne, kuri pakambino pagal skelbima... labai svarbu, kai pazistami gali tau zmogu rekomenduot, pasakyt, kad jis geras ar blogas zmogus, juk paliekam raktus ir brangiausia savo turta - vaikus.... ir dabar galvoju, kad nuo rudens leisiu vaiki i darzeli, o savo aukle " perleisiu " puseserei, nes tai yra patikimas zmogus
Atsakyti
Noriu pasidalyti savo patirtimi kaip man buvo.. As laikinai dirbau vaiku darželyje (aukletojas atostogu isleidinejau) na igavo patirties, tai pamaniau kad aukle dirbti bus smagu, nes susitvarkiau su 20 vaiku tai su vienu tai tikrai bus lengva.. Tai va paskambinau pagal skelbima kad iesko aukles, pakviete pokalbiui. Prieme mane i darba ir liepe kita diena pasiimti vaika is darzelio (ji priziurejau vakarais)... Mamyte apie savo vaiko aukle tezinojo varda ir telefono nr. jai niekas apie mane nerupejo tik pasakojo apie savo vaika... Nesuprantu ji neziuri televizijos ar kas, vaikus isveza i uzsieni ir dar as turejau namu raktus... schmoll.gif
Atsakyti
Na aš esu kitos nuomonės - visų pirma, leidžiu vaikui pažūrėti į būsimą auklę, matosi iš karto kaip vienas į kitą reaguoja.
per daug lipšnių nemėgsta visi, o saikingai vaikui skirti dėmesį moka tik tos, kuriom tikrai yra malonu būti su mažyliais
Atsakyti
as kai ejau i pokalbi tada vaiko nebuvo, as ji pamaciau kai atejau pasiimti
Atsakyti