Įkraunama...
Įkraunama...

Klausimai auklei

QUOTE(stebukliuke @ 2007 06 30, 21:30)
Nežinau ar toks klausimas jau buvo rašytas, bet visada pasiklausiu kaip auklė elgtųsi nelaimingo atsitikimo metu, pavyzdžiui, vaikui užspringus. iš viso, ar ji įsivaizuoja kaip ir ką reikia daryti.

drinks_cheers.gif taip, tas yra labai svarbu. manęs pamenu ir klausė, ar žinočiau ką reiktų daryti užspringus, jei susižeistų netyčia pvz. ar vonioj pritrauktų vandens.. tpfu tpfu nieko tokio rimto nebuvo nutikę..
iš tiesų tai dar kai susitinki akis į akį, kyla kitokie klausimai..
nors ir pagalvojau mūsų lietuvos mamytės atidžiau renkasi aukles. o užsienyje atiduoda lengvai. mano antroji seimyna nei mano pavardės neklausė, nei paso kopijos prašė, na po mėn sugalvojo. iš kart pirmą dieną durų kodus, signalizacijos pasakė, ir drąsiai su vaikais paliko. o ką jie žinojo kas aš tokia per atvykėlė pavyzdžiui.. jei pakliūtų ant kokios aferistės, šakės.. doh.gif
Atsakyti
dėl vietos- kur geriausia susitikt su aukle:
pirmam pokalbiui vis išeinu su vaiku į lauką prie savo namų, kartu su aukle vaikštinėjam ar žiūrim kaip žaidžia vaikas ir pabendraujam, pasiklausinėjam viena kitos apie rūpimus dalykus. Jei žmogus tinka ir patinka- kviečiuos į namus arbatos (tą pačią ar kitą dieną).
Atsisveikinom su savo gera auklyte, kuri gavo kitą darbą, dabar vyksta antrosios auklės paieškos. Visai sklandžiai biggrin.gif

sėkmės visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tukana @ 2007 07 04, 19:54)
aš tai tik už susitikimą pas auklę namuose, nes manau, kad namai labai daug pasako apie žmogų. O dėl to kad jei auklė nepatiks ir išsisikirsi po vieno karto tai visai nepergyvenk, nes tu juk planuoji įsileisti auklę į savo namus ir dar palikti ją vieną bei patikėti patį brangiausią turtą - vaikutį, todėl manau, kad auklė turėtų įsileisti ir į savo namus. Kai rinkausi auklę, pati važiavau pas kandidates į namus, o tos kurios nesutiko priimti savo namuose iš karto buvo atmestos. Sėkmės  4u.gif

man net idomu, kokie gal but aukles namai, kas atbaidytu, nu suprantu netvarka (bet kartais ji pas visus buna smile.gif ), va mane tai atbaidytu kvapas, nes man viskas smirda, tai tada jei jau ir iskvepinta, o kvapas man nepatinka, mano busimai auklei kaput lotuliukas.gif blink.gif , kas dar galetu net susimasciau.... g.gif
na jauciu ir pagal zmogu iskarto pamatytumeme, nes man jei zmogus bendraudamas nesisypso, balso tonas yra per zemas kaip moteriai, man ir netiktu, nes girdejau viena moteri kalbancia su vaiku tokiu balsu, kad o Dieve pagalvojau, net man kazkaip nemalonu pasidare blink.gif
dar kas nepatiktu nepasitikejimas savimi gal, bet gal... g.gif
kas dar g.gif na jau nukrypau lotuliukas.gif
Papildyta:
pats geraiusias budas pamatyti kaip auklyte bendrauja su vaiku, kaip vaikas reaguoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Getter: 14 rugpjūčio 2007 - 22:01
Ar jums teko susidurti su tokia situacija - kol nebuvome prieje iki sito klausimo, aukle man pasirode visai nieko, nei save labai girianti, nei aisku peikianti, nieko blogo tikrai negaleciau pasakyti, kad kazkas nepatiko. Nu bet kai tik paprasiau buvusios seimos tel. nr, ji pasimete ir pasake, kad neduos, nes tipo jie nenori, kad jiems kas nors skambinetu ir pan., gal but kada nors veliau ir duos.
Kaip man dabar reaguoti ir ka galvoti, nes kaip supratau, tai su seima tikrai nesusipyko?
Atsakyti
labai jau itartinai atrodo, manau reiketu pasikalbeti su ta seima, kurioje aukle pries tai dirbo...
Atsakyti
turėjau auklytę (15m) ateidavo vasarą pabūti su sunum, aš namie dirbau. Dabar ji eina mokytis, o aš ieškau žmogaus... patarimai ir klausimai pateikti aukščiau thumbup.gif bet dar pridėčiau - jei galit pabandykit porą dienų pabūti kartu, kažkur šalia... labai matosi kaip auklė bendrauja su vaiku. Ar jam užsiožiavus sugeba susitvarkyti, ar darosi pikta, ar pravirkus nekaišioja jam skanėstų, čiulptuko ar pan...
Aš truputį pasižiurėjau ir reikėjo pastabų (gerai kad jauna, tai klausėsi) - jei maitini vaiką ir gauni sms - pabaik mainti, paskui atsakysi. Jei eini su vaiku į lauką - tei eik su JUO, ne su drauge, arba į parduotuvė ar pan. Ateik laiku, nesvarbu, tai kad aš esu namie ir niekur nevažiuoju - punktualumas yra svarbu.

ir manau klausimai (o jei nieko nežino - pamokymai) apie pirmąją pagalbą yra butini, tiek kaip suteikti, tiek kam skambinti ir ką daryti išviso.
Atsakyti
As irgi dirbau aukle, tai is vienos puses galiu pasakyt, kad pries pokalbi kai kurios labai jaudinasi, tai jei del kazko sutriktu tai nereik per daug smerkt. smile.gif O taip manau kad jei aukle pradeda duometis pirmiausiai pinigais , tai tikrai ne kas. Man buvo idomu suzinot kai dirbau, kaip vaikas valgo, ka megsta, kokias isdaigas daro. Nu elementarius dalykus apie ji. taigi jei aukle iejus i namus nepastebi vaiko, nemanau, kad ji yra tinkama, bent jau as taip manau.

smile.gif Visiem sekmes renkantis aukle smile.gif
Atsakyti
Tema sena ir aktuali kaip pasaulis, zinau kad Kaune, Dainavos rajone, prie Sauletekio parduotuves, mama su suaugusia dukra, na ta dukra pati savo vaikus jau uzauginus, priima 4-5 vaikucius i savo namus, kai jus esate darbe, jei kas susidometu, rasykit i az, duosiu tel. nr. zinau kad darbo val. bus nuo 7-17.45, veliausiai vaikai turi buti paimti iki 18 valandos, manau kad kartu vaikuciai ismoks laisviau bendrauti, dukra yra isradinga, nusimano medicinoje, savo sunu isaugino, taip kad jie greiciau yra draugai, o ne mama ir sunus, sekmes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2004 04 24, 22:27)
Dar - uzduok kokias situacijas, kad jinai papasakotu, kaip jose elgtusi. Pvz., na as cia is lempos - vaikas prarijo saga/apsiplikino/ pakliuvo po dviratininku, ka darot?  Vaikas atsisako valgyt - kokiu priemoniu imates? Tik uzmigdet vaika, skambutis i duris - vaikas pazadintas, ka darot? Vaikas verkia ilga laika be aiskios priezasties - ka darot? Tik pradejus dirbt su vaiku, suskamba telefonas - namie kas nors atsitiko, ka darot? Vaikas smelio dezej susipese su kitu vaiku, ka darot? Na ka nors tokio sad.gif

Labai geros Noa idejos. aciu smile.gif
Atsakyti
Oj moterys. As tai net iki pokalbio dar negaliu prieiti. Nera aukliu blink.gif Skelbimuose vien tik 16 - 18 metu paneles blink.gif Kazkaip noretusi labiau patyrusio zmogaus... Ir apskritai taaaaip man baisu per skelbimus savo pupai prieziuros ieskoj kad ojojoj praktiskai zmogus is gatves. Abejoju ar per pirma ar net antra susitikima gali isaiskint ar aukle kuoktelejus ar normali verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ugniukas1 @ 2007 12 09, 09:02)
Oj moterys. As tai net iki pokalbio dar negaliu prieiti. Nera aukliu  blink.gif  Skelbimuose vien tik 16 - 18 metu paneles  blink.gif  Kazkaip noretusi labiau patyrusio zmogaus... Ir apskritai taaaaip man baisu per skelbimus savo pupai prieziuros ieskoj kad ojojoj praktiskai zmogus is gatves. Abejoju ar per pirma ar net antra susitikima gali isaiskint ar aukle kuoktelejus ar normali  verysad.gif

Linkiu kad Kaledu Senelis visoms ieskancioms aukliu mamytems padovanotu po Super Auklyte
newyear.gif
Atsakyti
Mamos patarkit wacko.gif
kaip elgtis tokioj situacijoj: telefonu sutarem su aukle kad ji ateis pirmam pokalbiui, kaip ir viskas tiko - vaikas, vieta, atlyginimas. bet ji neatejo!!! nei paskambino, nei perspejo... Ar skambint jai mums patiems ar mest ja per borta? Asmeniskai man toks elgesys visiskai nepriimtinas schmoll.gif
Atsakyti