Įkraunama...
Įkraunama...

Klausimai auklei

oi kokia gera tema.... aciu uz patarimus ir senus ir naujesnius.... pavydziu, nes kai kuriu vaikai jau isaugo is aukliu amzaius... na o manes laukia dushna ateinati savaitele.... rinksimes svetima bobute:)smile.gif bet cia tiek visko priskaiciau, kad jauciuosi stabilesne:)
Atsakyti
Sveikos,
pamazu vis kas savaitgali susitinku su viena, kita moteriske, kuri skambino pagal mano skelbima. Kadangi man reikes aukles tik vasara, labai skubet nera kur, bet ir issirinkt sunkiau, nes ieskau visai mazam leliukui.
Buvau sekmadieni susitikus su tokia viena, kuri net telefonu nepatiko, o kai nuvaziavau i namus, tai net nusipurciau.... verysad.gif

Dar panika neima, bet nerimas vistik yra - kaip cia man pavyks susirast patikima miela zmogu, kad ramiai galeciau palikt savo kudiki...
Atsakyti
issirinkau aukle:)
prisirasiau, kausimu kruvas ir ka jus manot, aisku, kad puses nepaklausiau, nes kazkaip neprireike. Miela moteriske, viska ispasakojo. kai isejo suvedziau galus, kad ji lyg mano pazistamos vaika saugo.... tai dabar ji man visai ne miela atrodo. tfu tfu, gal tik taip atrodo.... vaidenasi ir visa kita
laukiu savaites pradzios, matysim kaip ten bus
Atsakyti
O as buvau susitikus su viena labai miela moteriške: ji šiuo metu prižiūri berniuką, kurį vasarą tėvai planuoja išleist į darželį. Tai man būtų thumbup.gif nes pasirodė toks žmogus, su kuriuo ramia dūšia palikčiau savo mažiukę.
Būtų liux, jei niekas nepasikeistų, bet bijau net planuot taip toli - būna, kad palnuoji, planuoji, o Dievas tik pasijuokia iš tavo planų... schmoll.gif
Atsakyti
Mamytes, tikrai neverta nerimauti ir pergyventi wink.gif
Visu pirma, patarciau nustatyti sau, ko reikalausite is aukles? kokios butu jusu salygos? kas jums tiktu? ir tada rinktis mirksiukas.gif
Antra, esu isitikinus, kad kiekviena mama sirdele jaucia, ar tas zmogus tinka jos vaikeliui,ar ne ax.gif Jei mamytei nepatiko nei viena atejusi auklyte, reiskias dar neatejo ta geroji mere popins drinks_cheers.gif
Daugiau kantrybes ir nepulkite nerimauti - iseitis visada yra 4u.gif
Atsakyti
prasidėjo ir man košmarai su auklių paieška doh.gif
jau tuoj už kelių savaičių turiu sugrįžti į darbą, bet auklės dar neturiu verysad.gif
nos paieškas pradėjau gerokai iš anksto, ir jau balandžio mėn. buvau susitarusi su viena moteriške (pažįstamų rekomenduota) ji darbą baigė balandžio mėn, ir sutarėm, kad palauks iki birželio, kai jai paskambinau gegužės gale, pasakė kad jau dirba kitur g.gif doh.gif na ką pdarysi verysad.gif
prikabinėjome skelbimų, bet iš atsiliepusiųjų tinkamos kandidatės neradau,
tada kaimynė rekomendavo auklę, su ja susitikau, pasikalbėjome, tiko jai ir siūloma alga, ir davė žmonių pas kuriuos dirbo telefonus, pasirodė visai miela moteriškė, pasakiau jai kad pasitarsiu su vyru ir paskambinsiu. Dar pasiskambinau ankstesniems jos darbdaviams išgirdau gerų atsiliepimų, ir nusprendžiau nedelsti, bet kai paskambinau auklei ji pasakė, kad apsigalvojo doh.gif
tai ar aš čia kažką darau netaip g.gif
ir kur man dabar tos auklės ieškoti g.gif
tikra velniava mad.gif
Atsakyti
Perskaiciau visa tema, prisidariau 3 lapus copy-paste ivairiu kalusimu, reikes pasiruosti is ju klausimyna kandidatems... Mums aukles reikes rudeni, bet jau po truputi reikia judinti ledus, manau. Nes trubut greit nerasim - yra viena didele blogybe, kuri galbut daugeli atpurtys - as dirbu slenkamu grafiku, aukles reikes ne kasdien, kiekviena menesi pateiksiu jai savo darbo grafika, pagal kuri ji taip pat dirbs... Oij, kaip nelaukiu schmoll.gif
Atsakyti
Manau tai labai atsakingas dalykas, priimti aukle i savo namus, leisti svetimam zmogui priziuret savo vaikiuka.
Manau pries priimdami toki sprendima, leiskit keliom auklem(skirtingom dienom) paziuret Jusu vaikiuka ir stebekit kaip bendrauja, veliau palikit ir gryskit ir stebekit tada vaikiuka kaip elgesi,ka sneka, ar verkia, nes pokalbis yra tik pokalbis, net jei isidarbinam kazkur duoda bandomaji laikotarpi...

Vaikas-Jusu turtas,saugokim JI smile.gif
Atsakyti
Nežinau ar toks klausimas jau buvo rašytas, bet visada pasiklausiu kaip auklė elgtųsi nelaimingo atsitikimo metu, pavyzdžiui, vaikui užspringus. iš viso, ar ji įsivaizuoja kaip ir ką reikia daryti. Arba, ką darytų jei vaikas nusidegintų ir pan. Juk nuo to net geriausiai prižiūrintis žmogus nėra apsaugotas, visko gali nutikti ir nebūtinai dėl nepriežiūros. Buvo auklių, kurios nelabai žinojo, aiškinau joms ką ir kaip daryti susiklosčius tokiai situacijai. tačiau buvo ir tokių, kurios pareiškdavo, kad niekas nebuvo užspringęs ir neužsprings ir net nutraukdavo mane kai bandydavau paaiškint kaip reiktų elgtis. Tokios kandidatūros iš karto atsisakydavau, nenorėčiau palikti savo vaiko žmogui, kuris nežinia ar mokės elgtis ekstrinės situacijos metu.
Atsakyti
QUOTE(stebukliuke @ 2007 06 30, 22:30)
Nežinau ar toks klausimas jau buvo rašytas, bet visada pasiklausiu kaip auklė elgtųsi nelaimingo atsitikimo metu, pavyzdžiui, vaikui užspringus. iš viso, ar ji įsivaizuoja kaip ir ką reikia daryti. Arba, ką darytų jei vaikas nusidegintų ir pan. ..................
Tokios kandidatūros iš karto atsisakydavau, nenorėčiau palikti savo vaiko žmogui, kuris nežinia ar mokės elgtis ekstrinės situacijos metu.

Labai gudrus klausimas, ir vietoj thumbup.gif Tačiau jeigu taip žmogų tardysi jau pirmą kartą sutikus, tai ko gero, ne tai kad mamai gali nepatikti, bet ir pačiai auklei gali sukelti įtarimus, kad papuolė pas "prokurorą" cool.gif
Ko gero, ne iš vieno susitikimo išsirenkama auklė. Patiko, dar kartą susitinka, dar kartą, aptaria detales vis smulkyn ir smulkyn. Bent aš tai taip žadu daryt.
Atsakyti
Susitariau dėl susitikimo su pirmąja mano gyvenime kandidate į aukles. Tik nesugalvoju, kokia vieta susitikimui geriausiai tinkama? Turbūt daugiausia informacijos gaučiau, jei atvažiuotume pas auklę. Bet įsiprašyti pas visai nepažįstamą žmogų, su kuriuo galbūt išsiskirsiu po vienintelio pokalbio, gal ir ne visai padoru? Kažkaip kavinė ir auklė taip pat nesiderina. Kviestis pas save?
Atsakyti
aš tai tik už susitikimą pas auklę namuose, nes manau, kad namai labai daug pasako apie žmogų. O dėl to kad jei auklė nepatiks ir išsisikirsi po vieno karto tai visai nepergyvenk, nes tu juk planuoji įsileisti auklę į savo namus ir dar palikti ją vieną bei patikėti patį brangiausią turtą - vaikutį, todėl manau, kad auklė turėtų įsileisti ir į savo namus. Kai rinkausi auklę, pati važiavau pas kandidates į namus, o tos kurios nesutiko priimti savo namuose iš karto buvo atmestos. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti