Įkraunama...
Įkraunama...

Klausimai auklei

ai jos pareigas, pvz.
maitinimas
pampersu keitimas
ejimas i lauka
valgio gaminimas vaikui (o gal ir visai seimai)
zaidimai, kazkokie ugdymo uzsiemimai
migdymas
kambariu tvarkymas, indu plovimas.
Na, zodziu, pareigas, kurias ji tures atlikti.
Taip pat aptarkit ar ji tures neshtis savo maista, ar valgys jusu.
Koks bus jos atlyginimas? ar uz valandas mokesit ar fiksuotas menesinis
QUOTE(Jurga @ 2004 04 23, 14:35)
manau kad turetum akcentuoti butent tai, kas tau paciai atrodo svarbiausia. Isdestyti auklei konkreciatlyginimas?
kas bus kai jus atostogausite? arba kai sirgs vaikelis?

galbut vaikutis turi kazkokiu ypatingu poreikiu?

O ko klausti aukles:
kodel ji nori dirbti sita darba?
kokio atlyginimo nori?
kaip ji isivaizduoja savo darbo diena?
ar yra jau keitusi pampersus (ar reiks mokyti)?
Ar mokes pagminti vaikuciui valgyt (na, maniskei pradzioj reikejo isaiskint kaip isvirti kose - kad nedeti druskos nei cukraus pvz.)

Svarbu kad sutaptu Jusu ir aukles poziurys i si darba.

As gavau aukle per pazistamus ir pasiklioviau intuicija. smile.gif sekmes!

Nelabai suprantu, ar cia klausimai auklei ar namu tvarkytojai?
Atsakyti
Dėl pokalbio telefonu:

Jei kalbate su pretendente į aukles telefonu:
Pasakykite siūlomą auklės darbo užmokestį arba paklauskite, kokį atlyginimą ji norėtų gauti.
Pasakykite, kuriame mikrorajone ar gatvėje gyvenate ir to paties pasiteiraukite auklės. Paklauskite, kokiu transportu ir kiek laiko truktų auklės kelionė pas jus.
Būtinai pasiteiraukite apie auklės išsilavinimą, darbo patirtį, rekomendacijas, ar turi bent minimalių ankstyvojo ugdymo žinių.
Pasiteiraukite, ar auklė turi savų vaikų, kiek ir kokio amžiaus, kas juos prižiūrės ligos atveju.
Nurodykite darbo grafiką, paklauskite, ar jis priimtinas auklei.
Papasakokite auklei, kokios bus jos pareigos. Geriausia iš anksto pasirašyti darbų sąrašą, kad kalbėdami telefonu nieko nepraleistumėt. Paiteiraukite, ar galės auklė iškilus būtinybei papildomai dirbti (pvz. vakarais ar savaitgaliais) už atskirą mokestį.
Pokalbio pabaigoje būtinai paklauskite auklės, ar visos sąlygos ją tenkina. Jei taip, susitarkite su aukle susitikti.

Papraškite, kad auklė ateidama atsineštų rekomendacijas arba charakteristiką. Be gailesčio atmeskite tas kandidates, kurios jums nepatiko. Būkite pasiruošusios tam, kad iš 10 skambinusiųjų į susitikimą gali ateiti tik 3 moterys, kurios visai jums nepatiks. Nenusiminkite. Ieškokite toliau.

http://www.reikaling...p...&Itemid=144
Atsakyti
Ar prasete kuri savo aukliu pristatyti medicinine pazyma? Manau tai yra logiska, dirbant su mazais vaikais. tas privaloma visoms darzeliu darbuotojoms. Labai noriu ta padaryti. Idomu, kokia reakcija bus. Islaidas apmokesiu as.
Papildyta:
beje, aukles dar neturiu blink.gif Ieskau. Bet turbut su savo pazymos rekalavimu, visai nerasiu g.gif
Atsakyti
4u.gif Pabandyk paprašyti pažymos - pamatysi kaip akis išplės, o paskui ir visai neateis. Jei auklė - pagyvenusi moteriškė, tai tikrai supanikuos, o gali net įsižeisti, o jei moteris jaunesnė - gali ir atnešti, gal ir taip turės.
Sekmės
Atsakyti
Su tom pagyvenusiom tai visai blogai. Tai jos nepaeina, tai nepasilenkia - o vaikus "aukleti " verziasi..Ai, kaip nors - sako.
Sakiau, kai vaikai isaugs is "aukliu turejimo" amziaus - knyga apie jas parasysiu. Vienai kai pasakiau, kad pazymos noreciau, aisku uz ja apmokant, paklause ar nuo AIDS irgi "tikrinsit"...Juokas pro asaras. Kazka reikia daryti - chaosas totalus. Daryti valstybes lygiu g.gif
Atsakyti
Jo, as irgi pradejau vargi su aukliu paieskomis, tai aciu aciuks.gif uz klausimus, bandysiu rinktis ir ziureti..
Atsakyti
QUOTE(Geikutux @ 2006 11 30, 16:17)
Ar prasete kuri savo aukliu pristatyti medicinine pazyma? Manau tai yra logiska, dirbant su mazais vaikais. tas privaloma visoms darzeliu darbuotojoms. Labai noriu ta padaryti. Idomu, kokia reakcija bus. Islaidas apmokesiu as.
Papildyta:
beje, aukles dar neturiu blink.gif Ieskau. Bet turbut su savo pazymos rekalavimu, visai nerasiu g.gif

Realiai pažyma duoda ypač mažai. Ar kada tikrinotės sveikatą poliklinikoje, pvz. teisėms? Kai kurie gydytojai į mane net nepasižiūrėjo, užteko mano atsakymo "taip, sveika"... Ir plaučių juk nešviečia, kitų ligų neieško, o laiko sugaištama nemažai.
Agentūroje turime šį klausimą anketoje, ar sutiktų atnešti pažymą tėvams pareikalavus, tačiau iškart to nereikalaujame. Beje, kad išlaidas apmokėsite irgi labai sveikintinas dalykas, auklėms tai svarbu. Sėkmės paieškose!
Atsakyti
mano mama sugalvojo pora kart i savaitele priziuret vaikiuka 4men. tai apie kambariu tvarkymus net kalbos nebuvo, bet po poros dieneliu ta mama pradejo brukt siurbli i rankas, kad eitu i antra auksta ju miegamaji pasiurbt, nors ji su vaiku ten isvis nebudavo ir padedavo kruva vyrisku marskiniu islyginti blink.gif na cia jau sakyciau naglumo virsune blink.gif uz toki maza vaika i valanda mokejo po 5lt. ir dar cia skaitesi valandinis darbas, bet kambariu tvarkymas sakyciau i tas pareigas neturetu ieit, arba turetu bent jau papildomai damoket unsure.gif na, bet ne visos mamos tai supranta, o gal tiesiog nenori suprasti tongue.gif tuo atzvilgiu taip jos ir nesusikalbejo, nes mama nesieme namu ruosos darbu dirbt uz dyka, tai todel ir paliko tuos namus ax.gif na suprantama, kad aukle iseidama turi palikti namuose tvarka, sutvarkyt zaislus, isplaut indus ir pan. bet namu tvarkymas tai jau cia atskira sneka kuri aptariama pries renkantis aukle mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aziza: 14 gruodžio 2006 - 12:05
Na, as irgi manau, kad aukle namuose neturetu tvarkyt seimininku miegamojo (nebent taip sutarta buvo), bet vaiko zaislus sutvarkyti galetu, ir indus isplauti, kuriuos naudojo. Ir zinoma, likviduoti kokiu nelaimingu atsitikimu pasekmes, pvz. ispiltas kruopas ar miltus arba islieta arbata. Bet ko gero del kiekvienos smulkmenos reikia tartis ir pasibaigus darbo dienai aptarti, kas ta diena nutiko, kaip reikejo elgtis ir t.t. Tada butu ispresta is karto nemazai nesusipratimu. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(youste @ 2006 12 19, 13:51)
bet vaiko zaislus sutvarkyti galetu, ir indus isplauti, kuriuos naudojo. Ir zinoma, likviduoti kokiu nelaimingu atsitikimu pasekmes, pvz. ispiltas kruopas ar miltus arba islieta arbata.

tai savaime suprantamas dalykas, sakyciau netgi privalomas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Geikutux @ 2006 11 30, 16:17)
Papildyta:

Medicinine pazyma? Man tokios i darba reikejo, tai gydytojas tik israse ir net akiu i mane nepakele (jau nekalbu apie kraujo tyrimus ar bent kraujo spaudimo pamatavima).
Atsakyti
QUOTE(Aušrinė @ 2004 06 03, 18:38)
Ne, nepersigalvosiu  smile.gif
Man patiko mano išsirinkta auklė, tikiuosi gerai sutarsim.
O kas dėl to intensyvaus rinkimosi ir testų, tai mano pasirinktoji auklė klausimų man daugiau turėjo nei aš jai.... wink.gif

Labas, merginos,
ruošiuosi susitikinėt su potencialiomis auklėmis. Nustebau, kad kalbat apie testus - kokie tai testai, ar galit pasidalint? Ar moterys neisižeidžia, kai paprašai atsakyt į testų klausimus? g.gif Ieškau auklės nuo vasaros visai mažam leliukui
Atsakyti