Įkraunama...
Įkraunama...

Klausimai auklei

O jeigu nesi dirbusi aukle,pas kazkokia tai mamyte tai kaip siuo atveju duoti kazkieno telefonus?...Esu dirbusi tik kitokius darbus susijusius su vaikais,bet ne aukle... pvz. dirbu Vaiku linijoje tai nejau pvz. sertifikatas negaletu buti irodymu? g.gif
Atsakyti
nu rodos viska atlaikyčiau, nors kai mane išsirinko vieni tėveliai, tai tiek neklausė kiek čia prirašyta smile.gif
Atsakyti
sveikos mamytes! smile.gif matau susirupinusios auklemis smile.gif
as pati dirbu aukle,jau 7menesiai, amerikoj. cia nepagrindinis mano darbas, teisiog paprase,kad padeciau smile.gif dirbu vos keleta valandu i savaite, bet galiu papasakot pirmus ispudzius smile.gif klausimai ir t.t.
siam darbui nesisiuliau - manes paprase, tai gal situacija siek tiek kitokia.

pirma diena manes paprase ateiti ir tiesiog susipazinti su vaiku.
man atejus, vaikutis miegojo, tad mamyte parode ka jis valgo (vaikas nevalgo mesos ir saldumynu ir valgo viska organiska), kad pries valgi ir po valgio plautumem rankutes, papasakojo ka vaikas megsta daryt (sis vaikutis megsta labai skaityt knygeles, nors jam tik du metukai smile.gif), televizoriu ziuret nepatare (teveliai saugo vaikuti nuo siuolaikines animacijos, lavina mastyma skaitant pasakas), parode rubelius, kur kas sudeta. surase lapelyje savo ir vyro telefonus, vaiko kraujo grupe ir pagalbos telefona.
Vaikuciui prabudus mane pristate jam, kaip drauge, kuri su juo zais. berniukas buvo gan nedrasus, tad nei mama, nei as nepuolem jo temti zaist, tiesiog sedejom ir kalbejom, ka jis susapnavo ir pan, kol vaikutis atsinese knyga ir padaves ja mamai, paprase, kad ji paskaitytu. na paskaitem knygute ir si mano diena baiges, tai truko gal pora valandu.
kita diena vel paprase kad ateiciau sikart valandele pabusim kartu su mama, o kitas pora valandu liksim mes tik dviese. na diena istikro nustebino, maniau bus asaru ir visko, bet radom bendra kalba puolem i zaidimus ir pasaku skaitymus ir atpasakojimus. mama aisku, kaip ir visos mamos labai jaudinosi, skambino man kas pusvalandi klausinedavo kaip sekasi smile.gif
na kita diena jau lauke, visa pilna darbo diena. bijojau tos dienos, nes reikejo ji uzmigdyt pietu miegelio, o pati zinau pagal save, niekad su svetimu zmogum neuzmigdavau smile.gif mama prase, kad skambinciau jai bet kokiu atveju ir papasakociau kaip sekasi smile.gif
na diena praejo linksmai- abu nusilakstem nusisiutom, pietu metui atejus, vaikutis kaip nujausdamas tempe laika ir sakydavo, kad jis dar nori pazaist smile.gif tada pasiuliau paskaityt knygu, berniukas mielai jas atsinese ir kartu skaitydamas uzmigo. dziaugiausi sia diena, kad man pavyko smile.gif
na kitos dienos buvo nuostabios, vaikutis laukdavo manes prie duru, kai suzonodavo, kad turiu ateit smile.gif dziugu ir man ir teveliam smile.gif
si mama laukiasi antro mazylio, tai geguze bus pagausejimas wink.gif

cia buvo pasiulymu klausinet ka ir kokiu atveju darytu aukle, vaikuciui atsitikus. na pagalvojus tu gali labai graziai pasakyt ka tu tuo atveju darytum, bet bedai istikus, darytum visai kitaip, nes nebutu kada galvot.tad nemanau kad pades toks tardymas. manes toks tardymas tikrai nezavetu.
skaiciau cia kad ir kambarius aukles tvarko ir indus plauna, bet amerikoj tai skambetu apsurdiskai. nes cia pagal juos, aukle skirta vaika uzimti o ne namus tvarkyt, namus tvarko tam skirti zmones. bandziau as kazkada vaiko zaislus sudeliot i vietas pries man isienant, indus iplaudavau vaikui pavalgius, tai manes paprase to visai nedaryt, tiesiog tas laikas skirtas vaikui, o ne namu ruosai.

tai va mamytes, geros aukliu medziokles!!! smile.gif
Atsakyti
ir dar pamirsau pasakyti, kad mama visada man palieka lapeli "tvarkarasti", kokiu laiku mazylis mazdaug ta diena keliasi, kokiu laiku ir ka jis turi valgyt pusryciam, kiek laiko turi trukt zaidimai namie ir zaidimai lauke, kokiu laiku ir ka valgys pietums, paraso, kokia valanda mazylis tadien turi eiti pietu miegelio. tokia atmintine palieka kasdien, kai reikia priziuret berniuka.
tai va smile.gif
Atsakyti
Šiandien kaip tik turėjau pokalbį su pretendente į aukles. Viskas vyko atrodo sklandžiai, kol nepaklausiau ką darytų, jei vaikas nusiplikino. Pradėjo sakyti, kad žino, o kai konkrečiau paklausiau, taip ir neišgirdau atsakymo. Tai kaip galiu palikti vaiką su žmogum, kuris net elementariausių pirmosios pagalbos punktų nemoka. O dar pasakymas, kad mol, universitete visko mokė. schmoll.gif
Atsakyti
Čia radau patarimus ieškant auklės:

Vaikų auklės beieškant

Gali būti sunku susirasti gerą auklę. Tėvai turi labai atidžiai ir atsakingai išsirinkti auklę, kuri prižiūrės jų vaiką, nes neretai vaikų tvirkintojai ieško būtent tokio darbo. Ieškodami auklės, venkite skelbimų laikraščiuose, geriau nusisamdykite kažką iš pažįstamų:

Nusisamdykite ką nors iš patikimų draugų ar šeimos narių, kad Jūs ir Jūsų vaikas jaustumėtės patenkinti ir laimingi.

Paprašykite draugų, kad ką nors rekomenduotų.

Susitarkite su draugais, kad pažiūrėsite vieni kitų vaikus.

Jeigu visgi tenka naudotis nepažįstamosios paslaugomis, paprašykite, kad duotų koordinates žmogaus, pas kurį ji anksčiau dirbo. Geriau rinkitės vyresnes nei 16 m. amžiaus merginas.

Informacijos šaltinis:
Keeping your children safe / Crime prevention initiatives // Manchester metropolitan university http://www.mmu.ac.uk...ity/prchil3.htm (July 25, 2002).

Vaikų auklę suradus

Atkreipkite dėmesį tuo atveju, jeigu vaikas sunerimsta, kai Jūs pasakote, kad ateis auklė, kurią jis žino.

Jeigu nerimaujate, paskambinkite į namus ir pakvieskite prie telefono savo vaiką. Atkreipkite dėmesį tuo atveju, jeigu auklė visaip išsisukinėja ir neduoda Jums pasikalbėti su vaiku.

Nieko blogo jeigu aukle dirbs jaunuolis. Tačiau sukluskite tuo atveju, jeigu šis jaunuolis nuolat savanoriškai siūlosi pabūti su vaiku ir noriau bendrauja su juo nei su Jumis. Tai gali būti blogas ženklas.

Palikite auklei visus pagalbos telefonus ekstra atvejams. Jeigu namuose neturite telefono, pasirūpinkite, kur pavojaus atveju auklė galėtų kreiptis.

Informacijos šaltinis:
Keeping your children safe / Crime prevention initiatives // Manchester metropolitan university http://www.mmu.ac.uk...ity/prchil4.htm (July 25, 2002).

Atsakyti
As asmeniskai kuomet dirbau auklyte nepatiko , kad eji turi klausima apie vaika ( supraskit iekvienas vis kitoks , individualus) taj kartais tingi aiskint, is serijos negi pati nesupranti....

love,
eve
Atsakyti
Aciu visoms mamytems kurios pasidalina savo patirtimi, kaip tik dabar ieskau aukles, tai buvo labai idomu pasiskaityti patarimus kaip ja issirinkti...... taciau kad ir kokie tie patarimai bebuti geri lengviau nepasidare sad.gif tiesiog niekaip negaliu nugaleti savyje kirbancio nepasitikejimo svetimu zmogumi, kaip jus iveikiate ta nepasitikejima? g.gif
Atsakyti
Jeckau kleckau ir manes laukia tie patys vargeliai besirenkant aukle. O kadangi su svetimais zmonemis nesijauciu labai laisvai bendraujanti, tai speju, kad bus l.nelengva. O isleisti svetima zmogu i namus, tai visai baisu.
Na kaip Saiva tu susiradai aukle? Turbut susiradai, naus jau seniai ieskojai! Kaip jai sekasi su tavo mazaja? As pasiziurejau, kad musu mergos tik keliom dienom skiriasi, tai butu idomu suzinoti kaip jums sekasi? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Saiva @ 2005 05 18, 17:27)
Aciu visoms mamytems kurios pasidalina savo patirtimi, kaip tik dabar ieskau aukles, tai buvo labai idomu pasiskaityti patarimus kaip ja issirinkti...... taciau kad ir kokie tie patarimai bebuti geri lengviau nepasidare sad.gif  tiesiog niekaip negaliu nugaleti savyje kirbancio nepasitikejimo svetimu zmogumi, kaip jus iveikiate ta nepasitikejima?  g.gif

O su ta aukle tai man buvo taip, apkausinejau visus giminaicius ir pazystamus, deja niekas negalejo siuo kalusimu padeti, tada idejau skelbima i laikrsti, tai skambino visa savaite, bet kad kas butu vertas demesio neatsirado, buvo labai daug studenciu ir mokinukiu 16-17m. nei patirties jos turi nei ka o dedasi labai jau ismanancios, geriausias bajeris kad pacios net neskambina o uz jas tai daro mamos, nu ka as zinau jei jau paskambinti bijo g.gif . O situacija netiketai issisprende kai mano drauge pasiule savo aukle, nes jai per vasara nereikia, ta mergina yra jos giminaite, ji studente, bet galiu nors pasitiketi zmogum ji juk ne is gatves, be to drauges mergaite priziuri jau nuo leliuko. Tai va vakar buvo pirma diena, siaip manau viskas butu gerai, tik ji labai nedrasi, bet galvoju kad kaip pirma diena tai visi turbut nedrasus buname i nauja vieta pateke, tiesiog tikiuosi kad viskas bus gerai. Kitos iseities nera, nes nuo liepos 1d. gryztu dirbti.
Va tokia mano patirtis aukliu ieskojime, sekmes ir jums, tikiuosi kad pasiseks surasti zmogu is savo aplinkos, nes is gatves kandidates mane labai baugino, buvo gi ir tokiu kurios skambino visikai girtos blink.gif
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
Mamytės, ar galėtumėt pasidalinti savo patirtimi? ax.gif
Įdėjau skelbimą, kad ieškau auklės ir jau susilaukiu vieno-kito skambučio. Ko reiktų potencialių auklių paklausti šio pokalbio metu? Ką reiktų išsiaiškinti?

Kažkaip norisi, kad jau pokalbio telefonu metu paaiškėtų, ar verta kviestis pokalbiui į namus...

Iš anksto dėkoju už patarimus. 4u.gif
Atsakyti
Labutis 4u.gif
Galiu šiek tiek pasufleruoti-pati dirbau 5-se šeimose aukle ax.gif :
-amžius (tik pati gali nuspresti kokio amžiaus auklytė bus - jaunesnės paprastai daugiau užsiima su vaiku žaidimais ir pan., o iš vyresnės gali tikėtis daugiau tvarkos, maisto kokybės ir pan. nes pvz. alergiškiems kokiam tai produktui ar daiktui vaikui-reik šiek tiek kitokios priežiūros)
-patirtis (plius ar galima pasiskambinti buvusiems darbdaviams, galima dar prašyti ir nuotraukų su buvusiais auklėtiniais, bet tai nebūtina, jeigu pajunti pasitikėjimą)
- kokiomis valandomis ji galėtų dirbti (ir ar galėtų užsilaikyti nenumatytais atvejais), svarbu be abejo ir kuriame rajone gyvena, kad užsilaikius saugiai galėtų pareiti
Na, žinoma dar daug kas išplauks iš asmeninių poreikių.Man asmeniškai teko vedžioti vaiką į šokius, pas logopedą ir pan. - keliones apmokėdavo darbdaviai, tačiau viską iš anksto žinojau jau. Pvz.: kad dirbsiu nuo 7,30 val. iki 17,30 val. tame tarpe vaiką pageidautina buvo 2 kart išvesti/išvežti į lauką, vienas pietų miegas,jei vaikas nori, nuvesti 3 kart per savaitę pas logopedą, ~3 k. savaitėj pirkti maistą, taip pat 3k. duoti vaikui pavalgyt-pageidautina-2 k. karštas maistas, drabužių iš skalbyklės išėmimas ir jų lyginimas.
Na dar svarbu, ar auklė rūkanti.Nes jeigu nepageidaujat, kad rūkytų prie vaiko (o to greičiausiai niekas nenori smile.gif ), tai klausimas kur ji tai darys-nepaliks vaiko vieno juk g.gif
Taip pat svarbu televizorius g.gif - galima pasakyt, kad vaikas tik 1 kart. dienoj žiūrės kokią tai laidelę ir viskas, nebent kai vaikas užmigs - auklė viena sau žiūrės.
- ir aišku užmokestis
blink.gif oi kiek jau prirašiau... Labai daug gerų patarimų buvo temos pradžioj thumbup.gif
Beje - ne viską ir auklytė gali žinoti apie ligas - duokit jai bent 2 kontaktinius telefonus (savo ir vyro, ar kaimynų dar ar pan.) Ir nereik taip daug pergyvent - juk daug kas išties pasimatys vos susitikus smile.gif -galima bus iškart atsakyt, prisidengus kokiu nors skubiu reikalu, jeigu žmogus nepatiks -juk labai svarbu ir asmeninės simpatijos ir antipatijos -aš negalėčiau schmoll.gif pati samdyti žmogaus savo šeimai, kuris man schmoll.gif schmoll.gif -juk vaikas kažkiek į mane panašus tongue.gif - jam irgi turi patikti biggrin.gif
Atsakyti