Įkraunama...
Įkraunama...

Klausimai auklei

Šiandien turėjau vieną pokalbį su kandidate į valandines aukles ax.gif
Pokalbį kažkaip sunkoka buvo vesti nes jos kalba vis nukrypdavo pasakojimais apie tai kiek jai moka kita šeima , pasakojo ir apie vaikus kuriuos prižiūri/yra prižiūrėjusi, pasiderėjom dėl atlygio ir galiausiai kaip ir sutarėme dėl priimtino varianto smile.gif
Bet vat mažokai paklausė apie mano vaiką, paminėjo, kad su berniukais sunkiau, nes jie būna judrūs unsure.gif Nors tikino, kad susitvarko, nes vaikai būna paklusnesni nei su tėvais.
Merginos, aišku sunku patarti, bet kaip manot, ar verta ją samdyti?
Atsakyti
QUOTE(Kamėja @ 2012 02 20, 23:53)
Šiandien turėjau vieną pokalbį su kandidate į valandines aukles  ax.gif
Pokalbį kažkaip sunkoka buvo vesti nes jos kalba vis nukrypdavo pasakojimais apie tai  kiek jai moka kita šeima , pasakojo ir apie vaikus kuriuos prižiūri/yra prižiūrėjusi, pasiderėjom dėl atlygio ir galiausiai kaip ir sutarėme dėl priimtino varianto  smile.gif
Bet vat mažokai paklausė apie mano vaiką, paminėjo, kad su berniukais sunkiau, nes jie būna judrūs  unsure.gif  Nors tikino, kad susitvarko, nes vaikai būna paklusnesni nei su tėvais.

Kad būtų lengviau priimti sprendimą, susitikite dar bent su 3 kandidatėm, tada bus aiškesnė situacija, pasikvieskite draugę ar kaimynę kad padėtų įvertinti.
Atsakyti
QUOTE(aushra1 @ 2012 02 20, 23:05)
Kad būtų lengviau priimti sprendimą, susitikite dar bent su 3 kandidatėm, tada bus aiškesnė situacija, pasikvieskite draugę ar kaimynę kad padėtų įvertinti.

Ačiū už patarimą 4u.gif nors auklės reikia gana skubiai, bet paskubėti su sprendimu tikrai nenorėčiau schmoll.gif Gaila, kad kandidačių pokalbiui kolkas daugiau nėra... Na bet tikiuosi vistiek rasim ko ieškom smile.gif

Dar prisiminiau, kad man paprašius , jog duotų tel nr tos šeimos kurioje dirba,ji pasakė kad dabar neturi, nors mobilųjį su savimi turėjo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kamėja: 20 vasario 2012 - 23:33
QUOTE(Kamėja @ 2012 02 20, 23:32)
Ačiū už patarimą  4u.gif  nors auklės reikia gana skubiai, bet paskubėti su sprendimu tikrai nenorėčiau  schmoll.gif Gaila, kad kandidačių pokalbiui kolkas daugiau nėra... Na bet tikiuosi vistiek rasim ko ieškom  smile.gif

Dar prisiminiau, kad man paprašius , jog duotų tel nr tos šeimos kurioje dirba,ji pasakė kad dabar neturi, nors mobilųjį su savimi turėjo  g.gif

O koks skirtumas jei duotu NR, juk galima beleko duoti ir apsimsti kad buvo jos aukle. Ziurint kokios aukles jus norit:ar kad tik vaikus priziuretu, ar kad ugdytu? Pensininkes tik priziures, soks pagal vaiko dudele, o jei aukle su issilavinimu turetu kazkiek i jusu vaika ideti ziniu, nors labai vaikai to nenori ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lepunele @ 2012 02 29, 18:55)
O koks skirtumas jei duotu NR, juk galima beleko duoti ir apsimsti kad buvo jos aukle. Ziurint kokios aukles jus norit:ar kad tik vaikus priziuretu, ar kad ugdytu? Pensininkes tik priziures, soks pagal vaiko dudele, o jei aukle su issilavinimu turetu kazkiek i jusu vaika ideti ziniu, nors labai vaikai to nenori ax.gif

Gal ir taip, bet vat pasirodo pravercia tie numeriai smile.gif pasiskambinau del rekomendacijos, o gavau antirekomendacija unsure.gif
Na lavinimo manau uztenka darzelyje jam smile.gif ir kadangi ieskau valandines aukles, tai labiau man reikalingas zmogus, kuriuo tiesiog butu galima pasitiketi, o vaikui butu saugu ir linksma pabuti keleta valandu drauge ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kamėja @ 2012 02 29, 19:53)
Gal ir taip, bet vat pasirodo pravercia tie numeriai smile.gif pasiskambinau del rekomendacijos, o gavau antirekomendacija  unsure.gif
Na lavinimo manau uztenka darzelyje jam smile.gif ir kadangi ieskau valandines aukles, tai labiau man  reikalingas  zmogus, kuriuo tiesiog butu galima pasitiketi, o vaikui butu saugu ir linksma pabuti keleta valandu drauge  ax.gif

Taip sunku su tom auklem, o dar reikia psitiketi, nes kaip bebutu isileidi i namus svetima zmogu, o i vidu neilysi, kas tai per zmogus, nors po savaites pasimatys kas kaip ax.gif

Atsakyti
Vargšės mamytės... įsivaizduoju kaip sunku išsirinkti žmogų, kuriam patikėsi savo didžiausią turtą... unsure.gif
Juk žmonės gali būti tikri veidmainiai... Per pokalbį saldžialiežuviauti, o iš tikro visiškai nesidomėti vaikeliu ar net jį skriausti verysad.gif blink.gif
Mamytės, nepasiduokit manipuliatorėms! tos, kurios per daug giriasi ir nenatūraliai elgiasi tikrai nebus geros auklės....

Sėkmės ieškant patikimų ir tikrai šį darbą sugebančių dirbti žmonių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kamėja @ 2012 02 20, 23:53)
Šiandien turėjau vieną pokalbį su kandidate į valandines aukles  ax.gif
Pokalbį kažkaip sunkoka buvo vesti nes jos kalba vis nukrypdavo pasakojimais apie tai  kiek jai moka kita šeima , pasakojo ir apie vaikus kuriuos prižiūri/yra prižiūrėjusi, pasiderėjom dėl atlygio ir galiausiai kaip ir sutarėme dėl priimtino varianto  smile.gif
Bet vat mažokai paklausė apie mano vaiką, paminėjo, kad su berniukais sunkiau, nes jie būna judrūs  unsure.gif  Nors tikino, kad susitvarko, nes vaikai būna paklusnesni nei su tėvais.

Jus turetumete, mano manymu, paskirti bandomaji laikotarpi... ir pati pabuti namuose, kol apsipras vaikas ir pati suprasite, ar ji jums priimtina, ar jos bendravimas su vaiku yra jusu nuomone geras, ar surado kontakta su vaikeliu, ar uzsimezge draugyste... ka ji veikia, koks jos balso tonas, ir kt
Atsakyti
Sutinku, kad kelias dienas reikia pabūti kartu su aukle ir vaiku, kad visi apsiprastų. O vėliau-jei vaikui virš 3 metų, tikrai pats pasipasakos, kas blogai...arba patys pamatysit, kad vaikas pasikeitė...
Atsakyti
QUOTE(margustas @ 2012 02 17, 09:12)
niekada nemanau kad aukles darbas yra kazkoks iskirtinis g.gif isivaizduokit jei norit dirbt kokia buhaltere o koks kandidatas i darbdavius sako:as jum patikiu savo imones buhalterija-visa savo gyvenima jis mano kudikis , noriu paziuret kas jus per zmogus ar neapgausit todel apziuresiu jusu gyvenama vieta,susuitiksiu su jusu draugais ir tada nuspresiu.......... biggrin.gif

biggrin.gif

QUOTE(ramiai @ 2012 02 18, 16:22)
O ko klausti? Gal tegu papasakoja apie šeimą, kurioje dirbo, apie vaiką, gal - kas nesisekė, kokių turėjo konfliktų, nesusipratimų

Jo, šitoj vietoj daug dalykų atsiskleidžia.
Atsakyti
Iš tikro tai galit klausti ko norit, bet į žmogaus vidų neilysit. Kartais belieka pasikliauti širdimi. Mano viena pažįstama samdėsi auklę pagal rekomendacijas, su pedagoginiu išsilavinimu labai protinga šilta moteris, draugės vaikai kaip ir mylėjo, pradirbo pusę metų, kol ji sužinojo, kad auklė serga sunkia psichine liga (jai kartais užplaukia liaudiškai sakant) ir sirgo jau labai senai, dėl to kito darbo negalėjo rasti.. ir čia ne vienas toks atvejis.
Atsakyti
QUOTE(lassie172 @ 2012 09 05, 13:14)
Iš tikro tai galit klausti ko norit, bet į žmogaus vidų neilysit. Kartais belieka pasikliauti širdimi. Mano viena pažįstama samdėsi auklę pagal rekomendacijas, su pedagoginiu išsilavinimu labai protinga šilta moteris, draugės vaikai kaip ir  mylėjo, pradirbo pusę metų, kol ji sužinojo, kad auklė serga sunkia psichine liga (jai kartais užplaukia liaudiškai sakant) ir sirgo jau labai senai, dėl to kito darbo negalėjo rasti.. ir čia ne vienas toks atvejis.

Ir mokyklose bei darželiuose yra tokių darbuotojų, neutralizuoja iškilusią situaciją ir toliau dirba...
user posted image
Gal ir baisu, bet faktas.
Atsakyti