Įkraunama...
Įkraunama...

Klausimai auklei

QUOTE(giedrute 99 @ 2009 04 08, 13:49)
Na jus ankstesniame poste rasete; kad po darbo eis gerti. Tai taip ir supratau, kad aukle megeja isgerti. Uztat ir rasau, kad man nepatiktu su zalingais yprociais. O zaligais yprociais laikau, daznus gerimus, rukyma, ir jau nekalbu apie visokius narkotikus. Zinokit, man ir rukanti aukle butu ne prie sirdies.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 04 08, 15:47)
giedrute99..as pasisakau is kitos puses..esu ne tik 2 vaikuciu mama,bet ir pati dirbu su vaikuciais 4u.gif
Todel as suprantu mamyciu baimes.....ir tie klausymai tarkim manes visiskai nenustebintu,atvirksciai.....as manau,kad mamytes turetu kuo daugiau pabendrauti su busimomis auklytemis,kuo daugiau klausymu uzdavineti,kad veliau ateityje nekiltu jokiu nesusipratimu 4u.gif

Visiskai sutinku su jumis 4u.gif
Tai ir as norejau pasakyti, kad velniop tuos tuos tokius klausimus, daugiau gal pradziai pabuti kartu, visiems trim, ir stebeti akylai jos veiksmus. Nes jei noresiu isidarbinti, as galiu taip graziai i juos atsakyti, kad sakys, nu cia tai aukle auksine radom. Bet tai kas is to.... jei tik grazios kalbos.

Ir as dirbau labai trumpai aukle. Vaikai mano eina i darzeli, nu tai pagalvojau, gal atsiras, kam reikia, na ta prasme, kad man atveztu i namus vaikiuka. I dejau i cia pas mus i foruma skelbimuka, kad ieskau aukles darbelio. Na ir ta pati vakara, paskambino, ir ta pati vakara, visa seima atvazevo pas mus. Dar jie nusistebejo kad, ta mergyte, is karto man ant ranku, nes ji neprisileidzia siaip. Nu ir tvarkoi, viska aptarem, sutarem.Padabojau ta mergaite, kazkur apie dvi savaites. Ir ji susirgo, is pradziu jie galvojo, kad dantukai, bet ten jau rimciau susirga. Po keliu dienu jie paskambino, kad susirgo ir atves tik kai pasveiks. Aisku sakau gerai, jokiu problemu,sveikit. Praejo dar savaite, nesulaukiu. Pati paskmbinau, klausiu ar kas netaip, gal kazka blogai padariau. Uztikrino kad tikrai viskas gerai, ir kai tik pasveiks, tikrai atves. Ir jau antras menuo, kai nepaskambina, ir uz tas kelias dienas, nesumokejo, ir liko tos mazyles daikteliai. Tai va, kartais ir teveliu buna tokiu neatsakingu. Butu bent pasake, nu neitikai kazkuo, kazka blogai padariai,atsiskaitom, ir viskas. Mes sau jus sau, one viskas tvarkoje, kaip jus mum patinkat ir taip toliau.
Atsakyti
Zinoma, kad geriausiai kuo daugiau pabendrauti ir pajausti zmogu. Bet tikrai su visom, kurios atsiliepe su noru dirbti aukle tiek nepabendrausi. Plius reikia zinoti, kaip zmogus isivaizduoja pvz.: elgsias kritinesi situacijose, kuriu labai maza tikimybe, kai vaikutis buna su mama ir aukle. O be to jei kas ir nutiktu tuo metu mama imtusi iniciatyvos. Pateikiu 2 realius pvz. atsakymu i klausimus.
1. kaip manote ką mamytė turėtų žinoti apie auklės sveikatą?
ats.: tai kas tesiogiai sejasi su aukles darbu
kokia veikla manote galima užimti 7 mėnesių kūdikį?
ats.: tokio amžiaus kudikiai jau yra smalsus todel ir žaidima,bendravima, užsiemima galima rasti
2. kaip manote ką mamytė turėtų žinoti apie auklės sveikatą?
ats.: Apie berimus, persalima, apie visus susirgimus kurie gali pakenkti vaikiukui
ats.: Manau galima zaisti zaislais, pazinimo zaidimus (akyte, ausyte), garsu zaidimus (megdzioti gyvunus, masinas), kutuliukais, pasaku sekimas su vaizdavimu.
jau is poros klausimu jauciasi kitokio stiliaus zmones. Be to 1-oji i daug klausimu atsake pora zodziu: tai asmeniska arba tai is kart pastebima ir pan.
Tai tikru dalyku atsakymu nerasi niekur surasytu.
Linkiu visoms mamos geru aukliu.
P.s. labai pritariu, kad renkantis aukle, reiktu, kad ji priimtu pasnekesiui i savo namus. As pati tai isbandziau - labai labai daug ka pasako apie zmogu jo namai.
Atsakyti
QUOTE(Rugsejine @ 2009 04 08, 15:48)
Zinoma, kad geriausiai kuo daugiau pabendrauti ir pajausti zmogu. Bet tikrai su visom, kurios atsiliepe su noru dirbti aukle tiek nepabendrausi. Plius reikia zinoti, kaip zmogus isivaizduoja pvz.: elgsias kritinesi situacijose, kuriu labai maza tikimybe, kai vaikutis buna su mama ir aukle. O be to jei kas ir nutiktu tuo metu mama imtusi iniciatyvos. Pateikiu 2 realius pvz. atsakymu i klausimus.
1. kaip manote ką mamytė turėtų žinoti apie auklės sveikatą?
ats.: tai kas tesiogiai sejasi su aukles darbu
ats.: tokio amžiaus kudikiai jau yra smalsus todel ir žaidima,bendravima, užsiemima galima rasti
2. kaip manote ką mamytė turėtų žinoti apie auklės sveikatą?
ats.: Apie berimus, persalima,  apie visus susirgimus kurie gali pakenkti vaikiukui
ats.: Manau galima zaisti zaislais, pazinimo zaidimus (akyte, ausyte), garsu zaidimus (megdzioti gyvunus, masinas), kutuliukais, pasaku sekimas su vaizdavimu.
jau is poros klausimu jauciasi kitokio stiliaus zmones. Be to 1-oji i daug klausimu atsake pora zodziu: tai asmeniska arba tai is kart pastebima ir pan.
Tai tikru dalyku atsakymu nerasi niekur surasytu.
Linkiu visoms mamos geru aukliu.
P.s. labai pritariu, kad renkantis aukle, reiktu, kad ji priimtu pasnekesiui i savo namus. As pati tai isbandziau - labai labai daug ka pasako apie zmogu jo namai.

Puikus pavyzdziai thumbup.gif ir didelis skirtumas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rugsejine @ 2009 04 08, 17:48)

Gal
Štai jums dvi moterys:Viena namuose begalo tvarkinga,darbe total košmar absoliuti nevala,dirbo virėja,o čia jau švara būtina.
Antra namuose taip sau,o darbe ideali darbuotoja,dirbo viešbutuko valytoja kambarine.
Rinksitės aišku kuri namuose tvarkinga ir galit apsirikt.Namai manau dar ne viskas.
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2009 04 09, 14:17)
Gal
Štai jums dvi moterys:Viena namuose begalo tvarkinga,darbe total košmar absoliuti nevala,dirbo virėja,o čia jau švara būtina.
Antra namuose taip sau,o darbe ideali darbuotoja,dirbo viešbutuko valytoja kambarine.
Rinksitės aišku kuri namuose tvarkinga ir galit apsirikt.Namai manau dar ne viskas.

manau cia isimtys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2009 04 09, 16:17)
Gal

namuose ne tik i tvarka galima demesi atkreipti. as issirinkau aukle, pas kuria buvau namie.
Atsakyti
ats.: Apie berimus,
O prie ko čia bėrimai? Vienintelis odos grybas (pakankamai retas) ar niežai (vargu ar tokia dama ateis į pokalbį) yra užkrečiami ax.gif , o kitos odos ligos lėtinės ir jokio pavojaus Jūsų vaikui nesukelia (prieš užduodant klausimus, reiktų pasidomėti apie tai ką norite sužinoti).
Atsakyti

1. Kodel norite dirbti aukle?
2.Papasakokite apie seimas, kuriose esate dirbusi. Koks buvo vaiku amzius?
3.Ar galutimute duoti buvusio darbdavio tel nr.
4.Ar galite parodyti savo asmens dokumentus
5. kokia jusu sveikatos bukle? gal galetumete parodyti sveikatos pazymejima?
6. ar turite zalingu iprociu?
7. kokia jusu seimynine padetis?
8. kaip elgtumetes, jei priziurinciai mano vaika jums paskambintu jusu vyras ir pasakytu kad namie kazkas atsitiko?
9.ar jei reikes, galesite dirbti savaitgaliais, pasilikti virsvalandziu?
10. kaip isivaisduojate savo darbo diena?
11. Kokiu zaidimu , tinkanciu mano vaikui pagal amzi, mokate? Gal galite keleta isvardyti? Parodyti?
11.kuo dar be zaidimu, uzimtumete mano vaika per diena?
12. ar esate keitusi sauskelnes?
13. gal galite papasakoti kaip virtumete mazyliui kose?
14. Kaip elgtumetes, jeigu vaikas: paspringo, nusiplike, jam staiga pakilo temperatura?
ilgairekia be priezasties? man isejus prasideda isterija? susipese su kitu vaiku kieme?
15. kaip sudrausmintumete isisiautujusi mazyli?

Atsakyti
QUOTE(Ernestyyte @ 2009 04 16, 16:15)
1. Kodel norite dirbti aukle?
2.Papasakokite apie seimas, kuriose esate dirbusi. Koks buvo vaiku amzius?
3.Ar galutimute duoti buvusio darbdavio tel nr. 
4.Ar galite parodyti savo asmens dokumentus
5. kokia jusu sveikatos bukle? gal galetumete parodyti sveikatos pazymejima?
6. ar turite zalingu iprociu?
7. kokia jusu seimynine padetis?
8. kaip elgtumetes, jei priziurinciai mano vaika jums paskambintu jusu vyras ir pasakytu kad namie kazkas atsitiko?
9.ar jei reikes, galesite dirbti savaitgaliais, pasilikti virsvalandziu?
10. kaip isivaisduojate savo darbo diena?
11. Kokiu zaidimu , tinkanciu mano vaikui pagal amzi, mokate? Gal galite keleta isvardyti? Parodyti?
11.kuo dar be zaidimu, uzimtumete mano vaika per diena?
12. ar esate keitusi sauskelnes?
13. gal galite papasakoti kaip virtumete mazyliui kose?
14. Kaip elgtumetes, jeigu vaikas: paspringo, nusiplike, jam staiga pakilo temperatura?
ilgairekia be priezasties? man isejus prasideda isterija? susipese su kitu vaiku kieme?
15. kaip sudrausmintumete isisiautujusi mazyli?

Visi klausimai tinka.Kai darbinausi per aukliu agentura ju buvo ir daugiau.Tik tai viskas teorija,kuria galima ismokti,kad gauti tinkama pazymi per pedagogikos egzamina.Viena tokia mamyte mane egzaminavo mano namuose,tik jos supratime apie vaiku auklejima pastebejau daug man nepriimtinu dalyku pedagogine ir zmogiskaja prasme.Koks buvo jos nustebimas,kad as atsisakiau pas pas juos dirbti,nes puikiai atsakiau i visus jai rupimus klausimus ir labai jiems tikau.Ar visada jaunos mamos gerai zino,kaip vienu,ar kitu atveju pasielgti su vaiku?Kartais tenka seimoje ir taktiskai patarti.
Geriausias patarejas-intuicija.Dirbau(ir dabar dirbu)tik tokiose seimose,kurios mane prieme is pirmo susitikimo.
Atsakyti
smile.gif Ieškau auklės darbo (su rekomendacijomis)

Esu 20-ies metų būsima teisininkė, studijuoju vakarais, todėl turiu nemažai laisvo laiko. Esu atsakinga, punkluali, nuoširdi. Moku užsiimti su vaikais, lavinti ir susidraugauti. Esu dirbusi 2 metų berniuko aukle (patirtis metai laiko) ir mergaitės 6metų (patirtis virš metų). Turiu rekomendacijas, jei pageidautina galiu rekomendaciją persiųsti į el.paštą, arba duoti telefono nr. žmonių pas kuriuos teko dirbti. Ieškau darbo tik darbo dienomis iki 17h. Gali būti darbas ir kelis kartus per savaitę, nebūtinai pilna darbo savaitė.
Kandangi gyvenu Vilniuje - fabijoniškėse, ieškau darbo arčiau namų. smile.gif thumbup.gif smile.gif
Atsakyti
as kaip ieskojau aukes atsiliepe viena moteris kad jos sesuo iesko darbo, sakau tai atvaziuokit pasikalbesim, atvaziavo- o ta sesuo nei zodzio neistare, net vaiko nepakalbino, tik ji pati kalbejo daug. na is mandagumo atsakiau kad paskambinsiu. aisku skambinti nebuvo noro... dar gavau izeidziancia zinute nuo ju kai nesulauke mano skambucio. Dieve gelbek nuo tokiu aukliu schmoll.gif
Atsakyti