Įkraunama...
Įkraunama...

Klausimai auklei

Na merginos cia jau kaip kiekvienam atrodo. Jei jus tiesmukiskai ziurite i tuos klausimus, tai tikrai jie neduos naudos.
Manau daug ka pasako apie tai koks zmogus, jei zinai kokioje seimoje jis augo, ar ne taip?
O juolabiau labai daug jaunuciu aukliu.
Nenorite - nenaudokite. Man pagelbejo susidaryti ispudi koks tai zmogus.
Kaip intrepretuoti klausimus, tai irgi yra netiesmukiskas reikalas. Cia jau kaip kiekvieno emocinis intelektas leidzia interpretuoti smile.gif
jei tevai alkoholikai, tai tikrai nereiskia, kad zmogus blogas.
Papildyta:
QUOTE(Ruta1992 @ 2009 04 06, 17:14)
O dabar bandėte patikrinti ar mokam skaičiuoti?O gal ir auklei parašėte,kad duosit 20 klausimų,o davėte 23 ir žiūrėjot ar pastebės,kad ne 20 jų?  g.gif  hihihi.gif  hihihi.gif

geras jusu pastabumas! jei netokie dalyviai kaip jus neapsiketume nuo gramatiniu ir visokiu kitu klaidu! smile.gif bravo!
Atsakyti
Na zinokit nesutinku su jumis. Tai jei mano tevai latrai, tai ka reiskia ir as esu tokia? Mano vaikyste buvo labai sunki, tevas gere, motina irgi, harakteris jos tai doh.gif Tai vadinasi palei jusu klausimus, man auklei isidarbinti be sansu. Nors esu tikrai tvarkinga, visiskai be jokiu zalingu iprociu, turiu du vaikus, nuosava suremontuota buta, apynauja masina, ir laimingai istekejus, labai myliu vaikus, tiesiog mano silpna vieta, mazi vaikai. O mano tevai nuo manes skiriasi, kaip diena nuo nakties. Tai viskas pas jus sansu isidarbinti aukle nera. Nesuprantu niekaip, prie ko cia tevai? Juk dirbti tai as einu, o ne jie. Velgi tos tradicijos... man rodos, koks skirtumas jum, kas kokiu laikosi, juk sujumis svenciu nereiketu svesti. Juk dabar tas jaunimas, nei jie laikosi tu tradiciju, nei jie ka. Tikrai atsiprasau, nu bet kai kurie klausimai, tai tikrai kvailoki.Man svarbiausia butu, kad uztikrintai butu saugus vaikas, pamaitintas, pamiegojas. O uz mano namu sienu, po darbo, tegul gyvena kaip ji nori, ir man maziausiai rupetu jos tevai, ir visos jos tos tradicijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedrute 99: 08 balandžio 2009 - 12:14
QUOTE(giedrute 99 @ 2009 04 08, 11:09)
O uz mano namu sienu, po darbo, tegul gyvena kaip ji nori, ir man maziausiai rupetu jos tevai, ir visos jos tos tradicijos.

is dalies nesutinku....jei pabaigusi darba...aukle eis gerti,linksmintis per nakti arba padaugins alhoholio..o ryte reikes ateiti priziureti vaikucius..kaip ivertintumete jos darbo kokybe,kai auklei pagirios????
Kazkada ziurejau laida..nebeatmenu,net kokia...heroje buvo aukle..priziuredavo 2 mergaites...labai daznai jauna aukle eidavo linksmintis,gerdavo,rukydavo....kita diena i darba eidavo..aukle pasakodavo,kad ryte atejusi i seima,kol mama issiruos privaledavo susiimti save i rankas-atrodyti zvali,linksma,zaisti su vaikais...kai tik teveliai iseidavo..dribsodavo ant lovos,ziuredavo televizoriu,nes nieko kito negaledavo daryti..plysdavo galva,budavo pagirios...pati aukle prisipazino,kad jai buvo gaila priziurimu mergaiciu..zinote,ka jos zaisdavo..iseidavo i lauka ir zaisdavo zaidima..kas ilgiau isbus vienoje vietoje nejudedamas,nelakstydamas ir..net nekalbedamas..toks budavo zaidimas cool.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrute 99 @ 2009 04 08, 13:09)
Na zinokit nesutinku su jumis. Tai jei mano tevai latrai, tai ka reiskia ir as esu tokia? Mano vaikyste buvo labai sunki, tevas gere, motina irgi, harakteris jos tai doh.gif Tai vadinasi palei jusu klausimus, man auklei isidarbinti be sansu. Nors esu tikrai tvarkinga, visiskai be jokiu zalingu iprociu, turiu du vaikus, nuosava suremontuota buta, apynauja masina, ir laimingai istekejus, labai myliu vaikus, tiesiog mano silpna vieta, mazi vaikai. O mano tevai nuo manes skiriasi, kaip diena nuo nakties. Tai viskas pas jus sansu isidarbinti aukle nera. Nesuprantu niekaip, prie ko cia tevai? Juk dirbti tai as einu, o ne jie. Velgi tos tradicijos... man rodos, koks skirtumas jum, kas kokiu laikosi, juk sujumis svenciu nereiketu svesti. Juk dabar tas jaunimas, nei jie laikosi tu tradiciju, nei jie ka. Tikrai atsiprasau, nu bet kai kurie klausimai, tai tikrai kvailoki.Man svarbiausia butu, kad uztikrintai butu saugus vaikas, pamaitintas, pamiegojas. O uz mano namu sienu, po darbo, tegul gyvena kaip ji nori, ir man maziausiai rupetu jos tevai, ir visos jos tos tradicijos.

As tikrai neirodinesiu, ka toks klausimas duoda, ko ne. Sie klausimai sudaryti, pagal vieno amerikieciu psichologo rekomendacija, esu skaiciusi jo straipsni. Kiekvieno teise rinktis. Taciau, paskaicius "juodu" aukliu istorijas, svarbu pasidaro ne tik tai, kad aukle mokes pakeisti pampersa, bet ir tai ar ji neuzvos jam, jei jis jos neklausys. Arba ar pasakys, kad vaikas stipriai uzsigavo...ir t.t.
Kaip tai patikrinti? Tame ir esme, kaip zmogus reguoja i tuos klausimus, jei jis is to daro dideli burbula, tai reiskia, kad kazko bijo...Vat tame ir esme, kad zmogus negali pasikeisti 180 laispniu (jus rasote po darbo gyvena kaip nori), jo budo bruozai atsispindi visame kame.
Nebutina uzdavineti visus klausimus, nebutina uzdavineti is vis!!!!!
Aukles CV jau daug ka pasako ( cia automatiskai reikalingas dalykas). O jei aukles klausi taip:
ar jus zinote kaip kose isvirti? arba ar mokate pampersa pakeisti? tai ji zinoma atsakys, kad taip. Be to vaiko prieziura nera tik roboto veiksmai, asmenybe svarbiausia. Ar paguos vaika, ar mokes zaidimu, daineliu, ar atsiklaus mamos visko ar nelandzios po stalcius ar nevogs ir t.t. Jei Jus zinote buda kaip tai issiaiskinti prie tai, kol isbandyti ant savo kailio, tai as mielai tai isbandysiu.
P.s. visiskai Jus taip at galeciau priimti dirbti aukle, nes jus aiskiai iskomunikuojate kokia esate! Cia ir yra esme.
Atsakyti
QUOTE(Rugsejine @ 2009 04 08, 12:27)
Vat tame ir esme, kad zmogus negali pasikeisti 180 laispniu (jus rasote po darbo gyvena kaip nori), jo budo bruozai atsispindi visame kame.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif butent
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 04 08, 14:23)
is dalies nesutinku....jei pabaigusi darba...aukle eis gerti,linksmintis per nakti arba padaugins alhoholio..o ryte reikes ateiti priziureti vaikucius..kaip ivertintumete jos darbo kokybe,kai auklei  pagirios????
Kazkada ziurejau laida..nebeatmenu,net kokia...heroje buvo aukle..priziuredavo 2 mergaites...labai daznai jauna aukle eidavo linksmintis,gerdavo,rukydavo....kita diena i darba eidavo..aukle pasakodavo,kad ryte atejusi i seima,kol mama issiruos privaledavo susiimti save i rankas-atrodyti zvali,linksma,zaisti su vaikais...kai tik teveliai iseidavo..dribsodavo ant lovos,ziuredavo televizoriu,nes nieko kito negaledavo daryti..plysdavo galva,budavo pagirios...pati aukle prisipazino,kad jai buvo gaila priziurimu mergaiciu..zinote,ka jos zaisdavo..iseidavo i lauka ir zaisdavo zaidima..kas ilgiau isbus vienoje vietoje nejudedamas,nelakstydamas ir..net nekalbedamas..toks budavo zaidimas cool.gif

Pilnai sutinku. vat ir norisi kzkaip galeti tokius dalykus nujausti is anksto, nei tada, kai jau aukle dirba. Cia tik vienas ir budu, kuris ne visiems priimtinas - negincijama.... gal yra ir daugiau.
Atsakyti
QUOTE(Rugsejine @ 2009 04 08, 12:33)
Pilnai sutinku. vat ir norisi kzkaip galeti tokius dalykus nujausti is anksto, nei tada, kai jau aukle dirba. Cia tik vienas ir budu, kuris ne visiems priimtinas  - negincijama.... gal yra ir daugiau.

Man patiko jusu klausymai..... suprantu klausymu esme,ju atsakymai labai informatyvus teveliams.Is atsakymu,galima susidaryti nuomone kaip aukle atliks savo darba,gal auklei reiketu daugiau informacijos duoti,gal reiktu aptarti smulkiau tam tikras vietas.Ir turiu nuomone,nieko nera geriau,kaip pas busima aukle apsilankyti jos namuose 4u.gif
Dar samdant auklyte butu galima paprasyti padeklamuoti eilerastuku,isvardinti idomesnias daineles,zaidimus ax.gif
Manau aukle,kaip ir bet kuris kitas darbuotojas turi irodyti,kad mokes atlikti savo darbeli...ne tik isvirti kosyte,pakeisti pampersiuka,bet svarbiausia bendravimas,mokejimas uzimti vaikuti,pritaikyti pagal situacija eilerastuka,eiliuota pasakyti,dainele 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 08 balandžio 2009 - 13:52
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 04 08, 14:23)
is dalies nesutinku....jei pabaigusi darba...aukle eis gerti,linksmintis per nakti arba padaugins alhoholio..o ryte reikes ateiti priziureti vaikucius..kaip ivertintumete jos darbo kokybe,kai auklei  pagirios????

Asapie zalingus yprocius net nekalbu. Nes as ir nenoreciau aukles su zalingais yprociais. Turejau omeny kad, po darbo tegul eina, kad ir su draugais susitikti, ar dar koki darbeli uzsiima.O ne koki alkoholi vartoja, man ir asmeniskai nu nepatiktu, kad ateitu pagiringa.
Atsakyti
QUOTE(giedrute 99 @ 2009 04 08, 13:02)
Asapie zalingus yprocius net nekalbu. Nes as ir nenoreciau aukles su zalingais yprociais. Turejau omeny kad, po darbo tegul eina, kad ir su draugais susitikti, ar dar koki darbeli uzsiima.O ne koki alkoholi vartoja, man ir asmeniskai nu nepatiktu, kad ateitu pagiringa.

Tai apie ka jus kalbat ir kokie tie zalingi iprociai...tarkim sokiai per nakti ,isgerimai sestadieni,ieina i zalingus iprocius ???Jei jus negeriate nei laso,tai kitu isgerimas proto ribose yra zalingas iprotis???
Aukle,kaip ir bet kuris kitas darbuotojas turi savo laisvalaiki ir ji leidzia,kaip nori..cia jau SAVAIME AISKU...nemanau,kad kazkas isdristu reguliuoti darbuotoju laisvalaiki.
Bet..as kalbejau apie kitoki laisvalaikio praleidima,kuris pakenktu rytdienos busimam darbui.
O kur eiti,ka veikti,turim kiekvienas teise....todel ir renkasi mamytes aukles tokias,kuriu moraliniai principai,pareigingumas yra proto ribose.Turi atsakomybes ir saiko jausma 4u.gif
Jei jaunas ir protingas zmogus,jis atsipalaiduos,soks per nakti,ar isgers alhoholio savaitgali.....bet ne paprasta diena,kai rydiena turi buti darbinga 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 08 balandžio 2009 - 14:33
Nu mamos as suprantu jus, aisku kad savo vaikui noris visko ko geriausia. Bet manes paklaustu, to klausimodel nuotrauku, nu zinokit rimtai nezinociau net ka atsakyti, pasimesciau. Mes kai samdeme aukle, tai kazkaip, kai ji atejo, kazkaip daug neklausinejom. Paklausinejom kas svarbiausia, patiko, leta tokia. Dar kazkaip pagalvojau, ar nebus vaidyba. Tai nutaikydavau proga, ir nieko nesakius, vidury baltos dienos, pareidavau namo. Bet viskas tvarkoje, su ja buvo. Tiesa, kai priemem, tai pati kartu buvau, kazkur puse menesio. Tai irgi stebedavau, kokia ateis, ar dienos pabaigoi neprades zvilgcioti i laikrodi, kada gales namo begti, ir labai daug man rodos, parodo patys vaikai. Ar jie noriai eina sutikti prie duru ja.

Jo, ir as paskaitau kartais ta juodaji sarasa, kazkaip kartais, pagalvoju, kad gal kazkiek ir mamos perdeda trupuciuka. Aisku visokiu tu brudziu pasitaiko, kad jas kur, bet geriausias varijantas, kai viena mamyte rase, kur kazkokia beprote, i kriaukle darydavo, paskui dar su ranksluosciu nusivalydavo, ir mazyli nusluostydavo. Nu nezinau, tokiai tai ir i spranda uznesti. Skaiciau ir negalejau suprasti, is kur dar tokiu yra. smile.gif
Atsakyti
giedrute99..as pasisakau is kitos puses..esu ne tik 2 vaikuciu mama,bet ir pati dirbu su vaikuciais 4u.gif
Todel as suprantu mamyciu baimes.....ir tie klausymai tarkim manes visiskai nenustebintu,atvirksciai.....as manau,kad mamytes turetu kuo daugiau pabendrauti su busimomis auklytemis,kuo daugiau klausymu uzdavineti,kad veliau ateityje nekiltu jokiu nesusipratimu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 04 08, 15:30)
Tai apie ka jus kalbat ir kokie tie zalingi iprociai...tarkim sokiai per nakti ,isgerimai sestadieni,ieina i zalingus iprocius ???Jei jus negeriate nei laso,tai kitu isgerimas proto ribose yra zalingas iprotis???
Aukle,kaip ir bet kuris kitas darbuotojas turi savo laisvalaiki ir ji leidzia,kaip nori..cia jau SAVAIME AISKU...nemanau,kad kazkas isdristu  reguliuoti darbuotoju laisvalaiki.
Bet..as kalbejau apie kitoki laisvalaikio praleidima,kuris pakenktu rytdienos busimam darbui.
O kur eiti,ka veikti,turim kiekvienas teise....todel ir renkasi mamytes aukles tokias,kuriu moraliniai principai,pareigingumas yra proto ribose.Turi atsakomybes ir saiko jausma 4u.gif
Jei jaunas ir protingas zmogus,jis atsipalaiduos,soks per nakti,ar isgers alhoholio savaitgali.....bet ne paprasta diena,kai rydiena turi buti darbinga 4u.gif

Na jus ankstesniame poste rasete; kad po darbo eis gerti. Tai taip ir supratau, kad aukle megeja isgerti. Uztat ir rasau, kad man nepatiktu su zalingais yprociais. O zaligais yprociais laikau, daznus gerimus, rukyma, ir jau nekalbu apie visokius narkotikus. Zinokit, man ir rukanti aukle butu ne prie sirdies.

O kad zmogus, tarkim savaitgali atsipalaiduoja, nu nematau nieko blogo. Kodel po sunkios savaites neatsipalaiduoti su draugais? aisku kad galima. Bet jokiu budu, i mano namus, vaiko priziureti, kad nebutu pagiringa, o daugiau tai irnesakyk.gif koks skirtumas, ar ji laikosi tradiciju arne, ar tevai normalus arne.
Atsakyti