QUOTE(shimmer @ 2009 12 18, 20:38)
Kiek zinau, dazniausiai geriamas karstas raudonas vynas...
o sakykit balta vyna karsta galima gerti, ar kas bandet?su kokiais prieskoniais ar uzkandziais?
nes nuo raudono man galva pradeda skaudeti, negaliu jo gerti
Galima gerti ir balta karsta vyna, nors as niekada nebandziau. O kiek esu maciusi receptu, tai prieskoniai labai panasus i dedamus i raudona vyna.
Kaip pavyzdziui, vienas receptas:
2x75cl balto vyno, Riesling arba Chardonnay
4 cinamono lazdeles, kiekviena padalinta i 4 dalis
20 gvazdikeliu
4-6 juosteles apelsino zieveles, nuskustos bulviu skustuku
4-6 juosteles citrinos zieveles, nuskustos bulviu skustuku
4-6 saukstai sviesiai rudo muscovado cukraus
Supilti vyna i puoda su cinamono lazdelem, gvazdikeliais ir visom zievelem.
Pamazu sildyti ant silpnos ugnies apie 15min, bet neuzvirinti. Nuimti nuo ugnies ir palikti pastoveti 30min. Ideti cukru. Vel pasildyti ir iskart patiekti.
O be vyno dar karsta galima gerti sidra. Irgi labai skanu ir sventiska