Šiandien per televizorių pamačiau receptą, tai susikonspeltavau čia
Vynas imamas sausas, raudonas (užsiminė ir apie baltą aš irgi nustebau:)), 10-11%, jei stipresnis - praskiesti vandeniu, Buteliui vyno:
rudas cukrus 60-80g - rudas nes suteikia ir karamelės skonio,
vaisinė arbata-arbatžolės, tokia kur įvairių žievelių, uogų ir žiedlapių yra,
kalendra,
kadagio uogos,
rausvieji pipirai žirneliais (galima kvapnieji),
žvaigždinis nemaltas anyžius (anyžius džiovintas ir supjaustytas riekelėmis, gaunasi tokios gražios žvaigždutės formos)
gvazdikėliai,
rožės žiedai, džiovinti grožiui

apelsinų žievelės, džiovintos, jas reikia laužyti virš puodo,
cinamono lazdelės, smulkintos plaktuku, bet nemaltos.
Skanaus