
Mama nori Kalėdoms karšto vyno paruošti svečiams, tai ieško tinkamo recepto. Koks vynas tinka?Ar čia bet koks?Dar žinau, kad dedasi kažkokie tai prieskoniai į jį. Žodžiu, nežinau nieko, bet reikia. Pagelbėkit

Man tai tokiu atveju tinka "Kalėdiniai vynai" - juos reikai tik pakaitinti ir įdėti dėl gražumo citrinos ar apelsino griežinėlį, nes į juos jau buna pridėta tam tinkamų ir reikalingų prieskonių...
Arba...
2 l raudonojo vyno
10 gvazdikėlių
2 cinamono lazdelės
200 ml cukraus
100 g migdolų
100 g razinų
apelsino žievelės juostelės
200 ml degtinės (nebūtina)
Supilkite vyną į puodą; sudėkite gvazdikėlius, cinamoną, cukrų, migdolus, razinas ir apelsino žievelę.
Ant nedidės ugnies įkaitinkite, bet neužvirkite.
Jei norite, supilkite degtinę; perkoškite ir patiekite karštą.
Arba...
2 l raudonojo vyno
10 gvazdikėlių
2 cinamono lazdelės
200 ml cukraus
100 g migdolų
100 g razinų
apelsino žievelės juostelės
200 ml degtinės (nebūtina)
Supilkite vyną į puodą; sudėkite gvazdikėlius, cinamoną, cukrų, migdolus, razinas ir apelsino žievelę.
Ant nedidės ugnies įkaitinkite, bet neužvirkite.
Jei norite, supilkite degtinę; perkoškite ir patiekite karštą.
Ačiū tau, Asta


O vynas koks? Sausas, pusiau, saldus?

QUOTE(liniokas @ 2005 11 11, 18:36)
Viena iš lengviausių būdų - pasižiūrėti ką rašo etiketėje. Kartais būna parašyta prie ko vynas tinka ir ar tinka kaitinimui.
O šiaip dėl saldumo tai pagal skoni, o beto ir cukrumi pareguliuoti saldumą galimą.
QUOTE(Asta @ 2005 11 11, 19:01)
Viena iš lengviausių būdų - pasižiūrėti ką rašo etiketėje. Kartais būna parašyta prie ko vynas tinka ir ar tinka kaitinimui.
O šiaip dėl saldumo tai pagal skoni, o beto ir cukrumi pareguliuoti saldumą galimą.
O šiaip dėl saldumo tai pagal skoni, o beto ir cukrumi pareguliuoti saldumą galimą.
Vat maciau per telika, per Beatos Kulinarines keliones, kaip tikra karsta vyna pagaminti


Tai va kiek pamenu:
Vyno nereikia pirkti nei per daug brangaus, nei visai pa pigiai, vidutines kainor ie kokybes, nepamenu, bet berods, kad tinka visokie ir pusiau saldus ir pusiau sausi.
Vyo buteli pilti i puoda, kaitinti.
I balta vyna dedama:
1. Citrinu, mandarinu, apelsinu dziovintos zieveles
2. Cinamono lazdele
3. Gvazdikeliai (berods malti jie buvo)
4. Uzkaitus vynui ipilti koki 50-60 gr. brendzio
5. Ideti medaus
Gal ka ir pamirsau, bet lyg tai taip.
I raudona vyna dedama:
1. Mandarinu, apelsinu zieveles (nesideda citrinos!)
2. Cinamonas
3. Gvazdikeliai
4. Imbiero saknis (i balta vynan nededama!)
5. Brendis
6. Medus
Tas ekspertas ten sake, kad cia jau tikrieji karsto vyno receptai


QUOTE(Asta @ 2005 11 10, 22:57)
Man tai tokiu atveju tinka "Kalėdiniai vynai" - juos reikai tik pakaitinti ir įdėti dėl gražumo citrinos ar apelsino griežinėlį, nes į juos jau buna pridėta tam tinkamų ir reikalingų prieskonių...
Arba...
2 l raudonojo vyno
10 gvazdikėlių
2 cinamono lazdelės
200 ml cukraus
100 g migdolų
100 g razinų
apelsino žievelės juostelės
200 ml degtinės (nebūtina)
Supilkite vyną į puodą; sudėkite gvazdikėlius, cinamoną, cukrų, migdolus, razinas ir apelsino žievelę.
Ant nedidės ugnies įkaitinkite, bet neužvirkite.
Jei norite, supilkite degtinę; perkoškite ir patiekite karštą.
Arba...
2 l raudonojo vyno
10 gvazdikėlių
2 cinamono lazdelės
200 ml cukraus
100 g migdolų
100 g razinų
apelsino žievelės juostelės
200 ml degtinės (nebūtina)
Supilkite vyną į puodą; sudėkite gvazdikėlius, cinamoną, cukrų, migdolus, razinas ir apelsino žievelę.
Ant nedidės ugnies įkaitinkite, bet neužvirkite.
Jei norite, supilkite degtinę; perkoškite ir patiekite karštą.
Nu mes tai nenukosiam,o skaniai suryjam tas razinas ir migdolus begerdami vyna.Toks geras skonis buna,tik migdolai turi buti skaldyti

QUOTE(Žmona @ 2005 11 21, 17:40)
Man tai skaniausia paprastai pakaitintas raudonas vynas su gvazdikeliais oi megstu kai jaučiasi stiprokas jų aromatas gerčiau ir gerčiau 

Man irgi

Tiesą pasakius, pirmąkart girdžiu, kad baltą vyną galima kaitint
Šiaip maniau, kad tik raudoną galima, o baltojo skonis atsiskleidžia atšaldžius iki ~5'C tepmeratūros
O raudonąjį kaitinu su gvazdikėliais, cinamonu, migdolais, cukrumi ir dziovinta apelsinų žieve
PS: tik gvazdikėlių neįdėkit per daug, nes neskanu bus

Šiaip maniau, kad tik raudoną galima, o baltojo skonis atsiskleidžia atšaldžius iki ~5'C tepmeratūros

O raudonąjį kaitinu su gvazdikėliais, cinamonu, migdolais, cukrumi ir dziovinta apelsinų žieve

PS: tik gvazdikėlių neįdėkit per daug, nes neskanu bus

QUOTE(Verba @ 2005 12 16, 22:45)
Vasarą Šventojoj gėriau karštą vyną iš labai simpatiškų puodelių (užeiga "Vyno rūsys" rodos). Tie puodeliai pastatyti ant tokių specialių aukuriukų, kuriuose įstatyta ir dega žvakelė. Taip tas vynas ir neatvėsta- visada karštas. Tokių puodelių Šventojoj ir pirkt radau. Smagus malonumas 




O mes Naujus metus sutikinėjom prie eglės mieste, tai vietoj šampano buvom karšto vyno pasiėmę (termose).
Buvo


