

Arba...
2 l raudonojo vyno
10 gvazdikėlių
2 cinamono lazdelės
200 ml cukraus
100 g migdolų
100 g razinų
apelsino žievelės juostelės
200 ml degtinės (nebūtina)
Supilkite vyną į puodą; sudėkite gvazdikėlius, cinamoną, cukrų, migdolus, razinas ir apelsino žievelę.
Ant nedidės ugnies įkaitinkite, bet neužvirkite.
Jei norite, supilkite degtinę; perkoškite ir patiekite karštą.



liniokas, 11 Lap 2005 - 18:36, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:
liniokas, 11 Lap 2005 - 18:36, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”: ![]()
O vynas koks? Sausas, pusiau, saldus?

Viena iš lengviausių būdų - pasižiūrėti ką rašo etiketėje. Kartais būna parašyta prie ko vynas tinka ir ar tinka kaitinimui.
O šiaip dėl saldumo tai pagal skoni, o beto ir cukrumi pareguliuoti saldumą galimą.
Asta, 11 Lap 2005 - 19:01, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:
Asta, 11 Lap 2005 - 19:01, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”: ![]()
Viena iš lengviausių būdų - pasižiūrėti ką rašo etiketėje. Kartais būna parašyta prie ko vynas tinka ir ar tinka kaitinimui.
O šiaip dėl saldumo tai pagal skoni, o beto ir cukrumi pareguliuoti saldumą galimą.
O šiaip dėl saldumo tai pagal skoni, o beto ir cukrumi pareguliuoti saldumą galimą.
Vat maciau per telika, per Beatos Kulinarines keliones, kaip tikra karsta vyna pagaminti


Tai va kiek pamenu:
Vyno nereikia pirkti nei per daug brangaus, nei visai pa pigiai, vidutines kainor ie kokybes, nepamenu, bet berods, kad tinka visokie ir pusiau saldus ir pusiau sausi.
Vyo buteli pilti i puoda, kaitinti.
I balta vyna dedama:
1. Citrinu, mandarinu, apelsinu dziovintos zieveles
2. Cinamono lazdele
3. Gvazdikeliai (berods malti jie buvo)
4. Uzkaitus vynui ipilti koki 50-60 gr. brendzio
5. Ideti medaus
Gal ka ir pamirsau, bet lyg tai taip.
I raudona vyna dedama:
1. Mandarinu, apelsinu zieveles (nesideda citrinos!)
2. Cinamonas
3. Gvazdikeliai
4. Imbiero saknis (i balta vynan nededama!)
5. Brendis
6. Medus
Tas ekspertas ten sake, kad cia jau tikrieji karsto vyno receptai


Asta, 10 Lap 2005 - 22:57, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:
Asta, 10 Lap 2005 - 22:57, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”: ![]()
Man tai tokiu atveju tinka "Kalėdiniai vynai" - juos reikai tik pakaitinti ir įdėti dėl gražumo citrinos ar apelsino griežinėlį, nes į juos jau buna pridėta tam tinkamų ir reikalingų prieskonių...
Arba...
2 l raudonojo vyno
10 gvazdikėlių
2 cinamono lazdelės
200 ml cukraus
100 g migdolų
100 g razinų
apelsino žievelės juostelės
200 ml degtinės (nebūtina)
Supilkite vyną į puodą; sudėkite gvazdikėlius, cinamoną, cukrų, migdolus, razinas ir apelsino žievelę.
Ant nedidės ugnies įkaitinkite, bet neužvirkite.
Jei norite, supilkite degtinę; perkoškite ir patiekite karštą.
Arba...
2 l raudonojo vyno
10 gvazdikėlių
2 cinamono lazdelės
200 ml cukraus
100 g migdolų
100 g razinų
apelsino žievelės juostelės
200 ml degtinės (nebūtina)
Supilkite vyną į puodą; sudėkite gvazdikėlius, cinamoną, cukrų, migdolus, razinas ir apelsino žievelę.
Ant nedidės ugnies įkaitinkite, bet neužvirkite.
Jei norite, supilkite degtinę; perkoškite ir patiekite karštą.
Nu mes tai nenukosiam,o skaniai suryjam tas razinas ir migdolus begerdami vyna.Toks geras skonis buna,tik migdolai turi buti skaldyti

Žmona, 21 Lap 2005 - 17:40, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:
Žmona, 21 Lap 2005 - 17:40, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”: ![]()
Man tai skaniausia paprastai pakaitintas raudonas vynas su gvazdikeliais oi megstu kai jaučiasi stiprokas jų aromatas gerčiau ir gerčiau

Man irgi


Šiaip maniau, kad tik raudoną galima, o baltojo skonis atsiskleidžia atšaldžius iki ~5'C tepmeratūros

O raudonąjį kaitinu su gvazdikėliais, cinamonu, migdolais, cukrumi ir dziovinta apelsinų žieve

PS: tik gvazdikėlių neįdėkit per daug, nes neskanu bus

Verba, 16 Gru 2005 - 22:45, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:
Verba, 16 Gru 2005 - 22:45, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”: ![]()
Vasarą Šventojoj gėriau karštą vyną iš labai simpatiškų puodelių (užeiga "Vyno rūsys" rodos). Tie puodeliai pastatyti ant tokių specialių aukuriukų, kuriuose įstatyta ir dega žvakelė. Taip tas vynas ir neatvėsta- visada karštas. Tokių puodelių Šventojoj ir pirkt radau. Smagus malonumas




O mes Naujus metus sutikinėjom prie eglės mieste, tai vietoj šampano buvom karšto vyno pasiėmę (termose).
Buvo


