QUOTE(Axxa @ 2010 01 04, 17:12)
Perskaičiau "Kaip išvirti 120 g košės? Į puodą įpilkite stiklinę vandens. Ir jame išvirkite dvi vidutinio dydžio bulves arba vieną bulvę ir vieną morką. Tokiam kiekiui košės reikia truputėlį daugiau nei pusės šaukštelio riebalų. Riebalus košytėje būtinai užvirkite, nes kūdikio organizmas nevirtų riebalų pasisavinti negali. Kokie riebalai tinka? Įvairus aliejus: alyvuogių, rapsų, saulėgrąžų, sojų, kukurūzų. Sveikiausias nerafinuotas, šaltai spaustas. Patartina vis naudoti kitokį. Tik nepirkite pigiausio jis kūdikiui per prastas. Sviestas taip pat tinka visoks. Tik nesūdytas. Ir jokiu būdu iki vienerių metų vaikučiui neduokite margarino."
O aš visada alyv. aliejuką įlašindavau jau į išvirtą ir į puodelį supiltą košelę...
O aš visada alyv. aliejuką įlašindavau jau į išvirtą ir į puodelį supiltą košelę...
Jojo, riebalus reikia įmaišyti virimo metu. tada jie su maistu maišant susimaišo į emulsiją ir skranduke mažučiai lašiukai nesulipma ir daugiau jų susivirškina. nesiemulgavę riebaliukai skrandyje susijungia į plėvelėę ir didžioji jų dalis iškeliauja su kakiukais.... bent jau taip radau parašyta knygoj apie mažylių mitybą. ir apie svietą tikra teisybė, jokiais būdai neduokite mažyliam ir išvis vaikams jokių tepių riebalų mišinių, margarinų ar majonezų. aliejus, sviestas ir grietinė, viskas. geriau jau lašinio kąsniukas, negu tie riebaliniai surogatai.