Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XX tema

QUOTE(Axxa @ 2010 01 04, 17:12)
Perskaičiau "Kaip išvirti 120 g košės? Į puodą įpilkite stiklinę vandens. Ir jame išvirkite dvi vidutinio dydžio bulves arba vieną bulvę ir vieną morką. Tokiam kiekiui košės reikia truputėlį daugiau nei pusės šaukštelio riebalų. Riebalus košytėje būtinai užvirkite, nes kūdikio organizmas nevirtų riebalų pasisavinti negali. Kokie riebalai tinka? Įvairus aliejus: alyvuogių, rapsų, saulėgrąžų, sojų, kukurūzų. Sveikiausias – nerafinuotas, šaltai spaustas. Patartina vis naudoti kitokį. Tik nepirkite pigiausio – jis kūdikiui per prastas. Sviestas taip pat tinka visoks. Tik nesūdytas. Ir jokiu būdu iki vienerių metų vaikučiui neduokite margarino."
O aš visada alyv. aliejuką įlašindavau jau į išvirtą ir į puodelį supiltą košelę...  g.gif


Jojo, riebalus reikia įmaišyti virimo metu. tada jie su maistu maišant susimaišo į emulsiją ir skranduke mažučiai lašiukai nesulipma ir daugiau jų susivirškina. nesiemulgavę riebaliukai skrandyje susijungia į plėvelėę ir didžioji jų dalis iškeliauja su kakiukais.... bent jau taip radau parašyta knygoj apie mažylių mitybą. ir apie svietą tikra teisybė, jokiais būdai neduokite mažyliam ir išvis vaikams jokių tepių riebalų mišinių, margarinų ar majonezų. aliejus, sviestas ir grietinė, viskas. geriau jau lašinio kąsniukas, negu tie riebaliniai surogatai.
Atsakyti
QUOTE(pirmokelis @ 2010 01 04, 15:35)
Sveikos, mamytės, su Naujais pirmiausiai visas smile.gif tikėkimės, kad šiemet šers kaip tigrus, nes pernai tai tikrai melžė kaip karves  cool.gif 
žiūrėkit, kokį puslapį aptikau, prekyba įvairiais nerafinuotais aliejais
http://www.aliejus.com/kontaktai
pasiprašiau iš jų kainininko, aš, mat neturiu ryšių nei su Vilniu, nei su Klaipėda,  ir kainos mane išties pradžiugino, daug pigiau negu iš Kvapų namų arba iš UK siųstis gaunas ir asortoimentas jų platus.
Užsukit, kam krautuvėlės pakeliui, pašnipinėkit, papasakokit apie kokybę.
Aš skaičiau straipsnį kaip tik apie juodųjų serbentų sėkliukių aliejų, kuris labai gerai odos pažeidimus gydo, sakau, gal ir mums jis praverstų.


as buvau uzsukus i Hales turgaus krautuvele. Ten kaip suprantu yra maistiniai aliejai ir labai abejoju, ar nerafinuoti. Tiesa, as neklausiau, nes isvaizdos ir kvapo man pakako, kad is karto atsisakiau minties net pabandyti...
Atsakyti
aaaaaaaa, kaip gaila..... o aš jau taip apsidžiaugiau...
Atsakyti
Sveikos mamytes, turiu klausima, snd gydytoja mums diagnozavo alergini dermatita..Ar tai tas pats kas atopinis dermatitas butu ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2010 01 03, 19:54)
Na ir kaip jums avokadų sviestas? Man atrodo, kad jis maitina odą mažiau, nei TS. Bet nė vieno iš maniškių nesualergizavo, pakaitaliojimui visai nieko.

Kol kas patinka, naudojome tik vienoje vietoje, bet zadu visa istepti, nealergizuoja tai tikrai,o del drekinimo veliau parasysiu, kai ant mazycio ploto naudoji sunku suprasti ar gerai padrekina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pirmokelis @ 2010 01 04, 14:35)
žiūrėkit, kokį puslapį aptikau, prekyba įvairiais nerafinuotais aliejais
http://www.aliejus.com/kontaktai
pasiprašiau iš jų kainininko,

thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Laiskriste1 @ 2010 01 04, 10:42)
Sveikos

Na as,kai vaistinej klausiau kuom skiriasi Fuxinas nuo Melio,tai sake,kad tik sudedamosiomis dalimis,bet veikimas tas pats. Tik vieniem melis labiau tinka, kitiems Fuxinas. Aisku reikia nepamirst,kad yra ir spiritiniu ju. As,tai naudojau nespiritini 0,1%. Mums,tai labai greitai uzdziovindavo slapiavimus. Ir dar ju galiojimas 1men.,bent jau taip man sake vaistininke...

Ausru dabar laukiam tavo info apie meli ir fuxina mirksiukas.gif

Sveika 4u.gif . Ko taip retai uzsuki? smile.gif

Kazkuriam is vaiku zurnalu skaiciau, kad tiek fuksinas tiek melis yra anilino dazu tirpalai, tai skiriasi turbut tik kazkokios papildomos sudedamosios dalys.
Nezinojau, kad taip trumpai galioja g.gif - as saviski jau kokie metai kaip naudoju doh.gif .
Pas gydytoja tikiuosi dar negreit eisim. Reiketu, bet bijau gripo - sesers mergaite vos atgriebe po plauciu uzdegimo.
Papildyta:
QUOTE(kubilelis @ 2010 01 04, 15:58)
Sveikos mamytes, turiu klausima, snd gydytoja mums diagnozavo alergini dermatita..Ar tai tas pats kas atopinis dermatitas butu ? g.gif

Na cia kaip kas ivardina. Tikrasis atopinis dermatitas ko gero nealerginio pobudzio, bet mums pvz diagnozavo atopini, o is tikruju tikru tikriausias alerginis. Tai galit manyti, kad cia vienas ir tas pats.

P.S. Nors is tikruju reikia ziureti berimu pobudzio. Turit tik berimus ar ir sausa, linkusia serpetoti oda? O gal daug kur oda normali, tik vietomis sausos raudonos demes?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 04 sausio 2010 - 16:29
Aisku, o dar sakykit alergologe israse elidel krema tepti, bet lapelyje parasyta kad ji galima naudoti tik nuo 2m, o dukrai tik 2.5 menesio..tai ar ji cia suklydo ar yra tokiu atveju kai si krema naudoti galima ir mazesniems vaikams?
Atsakyti
QUOTE(kubilelis @ 2010 01 04, 16:27)
Aisku, o dar sakykit alergologe israse elidel krema tepti, bet lapelyje parasyta kad ji galima naudoti tik nuo 2m, o dukrai tik 2.5 menesio..tai ar ji cia suklydo ar yra tokiu atveju kai si  krema naudoti galima ir mazesniems vaikams?

Suklyst nesuklydo. Skiria jie ir elideli ir hormonus nelabai paisydami amziaus cenzo, nes daugiau nezino ka skirti. Kas liecia elideli, tai cia nuo gydytojo labai priklauso - dauguma alergologu pas kuriuos mes lankemes, buvo pries elideli, sake "geriau jau hormonai, tai situ nors salutini poveiki zinom". Tik vienas alergologas mums israse siek tiek elidelio ir tai tik veidukui, bet prisiskaiciusi apie ji negeru dalyku as labai mazai ir tenaudojau - vos kelis kartus patepiau. O kokia alergologe, jei ne paslaptis, jums si vaista israse?
Atsakyti
Dainavos poliklinikos Darginaviciene.Plius dar patare biodermos linija. Tai dabar pasimeciau nzn ar tept to elideliu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2010 01 04, 15:12)
Riebalus košytėje būtinai užvirkite, nes kūdikio organizmas nevirtų riebalų pasisavinti negali.
O aš visada alyv. aliejuką įlašindavau jau į išvirtą ir į puodelį supiltą košelę...  g.gif

Aš irgi unsure.gif

Apie tabletes indaplovėms atsiminiau. Kažkuri mama buvo rašius, kad nuo Sonett tablečių lieka apnešti indai. Mes juos išbandėm ir žiū - tikrai apnašas lieka. Paskui išsistudijavus užrašus ant pakelio paaiškėjo, kad jos nėra "viskas viename", papildomai dar nukalkintojo ar kažko reiktų pilt. Prieš tai naudojom Frosch tabletes, viskas buvo gerai. Nežinau, kiek jos geros - kažkokį "European Ecolabel" ženklą turi.

Medai su oda situacija jau geresnė - nuo nugaros ir krūtinės išbėrimai visai dingo, liko tik sausumas, niekas nebešlapiuoja. Egzema ant kojų ir rankų taipogi apmažėjo, tik plaštakos nelabai nori tvarkytis. Bandžiau visokius tepalus, ir natūralius, ir nenatūralius, bet efektą davė tik stipresnės koncentracijos jūros druska.

Ir dar... Skaitinėju dabar internetu parsisiųstą anglišką knygą. Ten virš 600psl. vien apie atopinį dermatitą. Vieną anksčiau negirdėtą dalyką radau:
"Massage therapy can be considered a topical adjunct treatment for AD. In
one study, young children with AD were treated with standard topical care and
massaged by their parents 20 minutes daily for a I-month period while a control
group received standard topical care only (104). The children's affect and activity
levels significantly improved, and their parents' anxiety decreased immediately
after the massage therapy sessions. Over the one-month period, parents of children
in the massaged group reported [ower anxiety levels in their children and
the children improved significantly on all clinical measures including redness,
scaling, lichenification, excoriation, and pruritus. The control group showed significant
improvement only in scaling. These data suggest that massage therapy
may be a cost-effective adjunct treatment for AD".

Įdomu, kame galėjo būt ta masažo nauda. Gal tiesiog atpalaiduojamąjį poveikį daro. Kadangi stresas didina AD, tai atsipalaidavimas mažina. Arba tepalai įtrinami geresnį efektą duoda g.gif Buvau kažkada minėjus, kad man pačiai TS ant odos pamasažuojant, niežulys gerokai sumažėja, lyginant su paprastu patepimu. Vienu žodžiu, metodas tikrai be jokių pašalinių poveikių biggrin.gif

Yra ten ir skyrius apie kinietiškų vaistažolių naudojimą AD gydyme. Visko iš eilės nepajėgiau perskaityt, pasiklydau tarp nesuprantamų lotyniškų terminologijų, bet išvadose rašo, kad kažkoks "Zemaphyte" pasirodė besąs efektyvus vaistas sunkaus laipsnio dermatito gydymui, jei egzema nėra eksudacinė ar infekuota. Gal mamos, besidominčios kinų medicina, apie jį yra girdėjusios?

Dar radau siūlymą vonelėse naudoti sodą, bet nepateikta jokių normų, kokiu santykiu reiktų jos dėti į vandenį.

Atsakyti
QUOTE(Laiskriste1 @ 2010 01 04, 10:42)
Na as,kai vaistinej klausiau kuom skiriasi Fuxinas nuo Melio,tai sake,kad tik sudedamosiomis dalimis,bet veikimas tas pats. Tik vieniem melis labiau tinka, kitiems Fuxinas. Aisku reikia nepamirst,kad yra ir spiritiniu ju. As,tai naudojau nespiritini 0,1%. Mums,tai labai greitai uzdziovindavo slapiavimus. Ir dar ju galiojimas 1men.,bent jau taip man sake vaistininke...


O tavo tas nespiritinis tai mėlis ar fuxinas? O dėl galiojimo... mes jau metai kaip naudojam blink.gif

QUOTE(nestuole @ 2010 01 04, 11:47)
labas rytas mirksiukas.gif ,vakar nepadekojau,kad taip mielai mane priemet i savo bureli,aciu  aciuks.gif Skaitynejau vakar ilgai apie ATOPINI DERMATITA ir atradau to,ko tikrai nezinojau schmoll.gif ,pvz.,kad negalima sulciu is tetrapaku,o tik svieziai spaustas,kad negalima guminuku,o mes juos laaaaabai valgom blink.gif ,kad labai gerai taukmedzio riebalas,tai siandien reikes pasiziureti kur UK galima ju isigyti.Vnz. visokiu naujoviu skaitynedama radau rolleyes.gif ,o dar geriau,kad galesiu su jumis pabendrauti thumbup.gif .Mes laukiam siuntimo pas vaiku odos gydytoja,nes tas AD sparciai pleciasi,lipa visu kuneliu i virsu,kasosi,draskosi  verysad.gif ,o ypac suaktyvejo nuo rudens(perskaiciau,kad taip dazniausiai ir buna),taigi taigi daug dar ko nezinau  unsure.gif


Na, čia jau ir taip nesveikas maistas, neduočiau jokių guminukų net sveikam savo vaikui schmoll.gif . Man plaukai pasistojo piestu išgirdus, kaip pažįstama savo 2 metų vaikui ištisai coca cola duoda blink.gif

QUOTE(nestuole @ 2010 01 04, 12:23)
Mano mazyte suvalgiusi sokolado gabaleli,po keliu valandu pradeda kasytis,bet jai isberimai yra.Mes jo jai neduodam,bet namie turim,laikom spintelej,tai ji jau ismoko uzlipt ir nukniaukia kartais,pasislepia,suvalgo ir pareina sokoladinais zandais blink.gif ,klausiu VALGEI SOKOLADA? g.gif Ne,MAMYTE,NEVALGIAU  schmoll.gif


Na tai gi padėkit tą šokoladą taip, kad vaikas nerastų, nepasiektų smile.gif
Atsakyti
Carramele, parasyk jei gali knygos pavadinima, autoriu, sudominai drinks_cheers.gif

O del guminuku shokoladu, tai as irgi neduodu ir neduociau doh.gif na bet mano drauges visso istysai maitina chipsais ir saldainiais. Nu ir ka tu jom padarysi.. nieko. schmoll.gif

O del riebalu tai irgi man nauja info, reiks pilt verdant g.gif

Del Elidelio mum irgi buo israse ir tepem (kol nezinojau kas per daiktas) ilgalaikio poveikio jokio galiu pasakyti, turiu omeny teigiama smile.gif
Atsakyti