Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XX tema

Na mum tai kazkokia nesekminga diena tiesiog.
Galvojau patepsiu vakare bakteriofagu, nes maciau kad kelis spuogiukus, ir skruostai tokie negrazus musu. Tik istepiau tokia reakcija issoko, skruostai slapiuoja, bordiniai, kunelis -dilgeline. Greit begom po dushu.
DAbar galvoju kas cia taip galejo mum itakot, juk sugerem 10 d. ir tepemes 2k dienoj ir tik su kiekviena diena tik gerejo, o dabar tai kazkokia nesamone verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 01 18, 08:48)
Mamytes, ar gali vaistuku nuo niezo, konkreciai Zyrtec, vartojimas baisingai isderinti vaikucio miega?
Maza to, kad pilveli pucia, tai ir pries kiekviena nakti turim kariaut  doh.gif Eina gulti tik apie 24h., o anksciau jau 22 h. miegodavo  unsure.gif
Naktimis blaskosi, paverkia, inkscia...

Nepadeda nei lasiukai  nuo pilvelio putimo, nei zvakutes.

Skaiciau, kad yra mamyciu, kurios nutrauke Zyrtec vartojima. Ar po to pagerejovaikuciu miego bukle? Ar pilveliu nebeskauda?
Papildyta:
LiloSun,

Gal zinote, ar gali meginuka odeles AS paimti nuo ne slapiuojancio berimo?
Kuomet skambinausi i Zolyno g., jie minejo, kad meginukus ima nuo slapiuojanciu zaizdeliu, taciau per savaitgali mums pavyko apsigydyti ir slapiavimas nurimo.
Tai dabar ir pasimeciau... ar norint issitirti vel teks laukti pablogejimo  verysad.gif  blink.gif

kai nebeduodu zyrtec ir tavegilio- syebuklingai grizo i rita ir diena, pabuvusi lauke, pamiega 3-4 val. kol gere vaistus- nemiegojo..... bet naktim nemiegu- kasosi....
QUOTE(ausru @ 2010 01 18, 10:23)
Loveco, gal geriau netepkit  unsure.gif ? Esu jau rasiusi apie tai, kad sugadinau vaikui veiduka su hormonais - kazkada vos kelis kartus esu patepusi Cutivate - jo tebuvo 10%, o likusi dalis emoliento ir net nuo tokio mazo hormono kiekio labai isryskejo kraujagyliu tinklas ant zanduku - matyt isplonino oda. O Advantanas tokio pacio stiprumo kaip Cutivate, tai isivaizduokit, jeigu 100%-centiniu buciau tepus?  blink.gif  Alergologas Cerniauskas liepe netepti veiduko hormonais, sake jau geriau Elidelis tada - jis odos neplonina. O jusu juk mergyte, ateity ji nores buti grazi pana, o tas issipletusias kraujagysles nebent lazeris panaikintu, bet tai lb brangu, o be to isplonejusiai odai tokios proceduros nedaromos. Jeigu manot, kad pas jus infekcija - tepkit meliu, fuxinu, puiklapiu aliejumi (jis gamtinis antibiotikas), galiausiai pavalykit veiduka negyvosios juros druskos tirpalu - keli grudeliai druskos i virinta vandeni ir su vatuke pavalykit. O kad greiciau uzgytu paprasykit kad jums israsytu silpno elidelio, bet jau hormonais tai tikrai negadinkit mergytes veiduko  unsure.gif

tos kraujagysles jau seniausiai matosi, net be hormonu...
Atsakyti
QUOTE(Danuse @ 2010 01 18, 19:47)
na jo prigasdinti tai jie moka, tik va kazkodel ieskausi info ir pati spresiu kas kaip kur kame ax.gif
Papildyta:
Dar liepe misinuka pakeisti tai dabar nusipirkau NAN HA tikiuos jis mums tiks blush2.gif

Jei dar nemeginot Aptamil HA - galiu padovanoti neatidaryta pakuote smile.gif
Papildyta:
[quote=Granatas,2010 01 18, 19:32]
Galiu pasakyt tik tiek - aš buvau beveik ligonis - tepliojau, pirkau, skaičiau sudėtis - tas parabenas negerai, anas negerai....tada namuose atsirado tik ekologiškos priemonės (net dantų pasta lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ) Pradėjus praustis ekologiškom priemonėm prie dviejų namuose sergančių AD prisijungiau ir aš....nors paskutinį kartą sirgau prieš 15 metų.....vaikas draskėsi -pagerėjimo nebuvo....žodžiu....teko prabusti iš letargo.....nes pagalvojau, kad visiškai pasidarysiu ligoniu - pradėsiu jau vaikui nieko nebeduot valgyt, išmesiu viską iš namų, kas "ale" skatina AD.....ir vis paskaitydavau amerikiečių straipsnius....tą ką rašė medikai ....ką rašė mamos.....ir prabudau.... 4u.gif
Išmečiau visą ekologišką kosmetiką į šiukšlių dėžę lotuliukas.gif dėkoju dievui, kad apšvietė man protą blush2.gif Ekologiška kosmetika, ekologiški rūbai, ekologiškai maistas - tpfuuuuuuu....visa tai spekuliacija ir geras marketingas, leidžiantis iš tam tikros kategorijos žmonių išviliot krūvas pinigų....
Na trumpai tariant - jei jūs galvojat, kad paprastas kremas, kuriuo kremuojasi normalūs sveiki žmonės, pakenks jums ar jūsų vaikui - taigi nepirkit. Gal kažkam tikrai geriau gert vidinius antihistamininius vaistus ir tepliotis hormonais - čia kiekvieno pasirinkimas ax.gif
Aš pasidalinau savo sėkme - gal kam pravers šita info 4u.gif
Papildyta:

Labai pritariu - niekur nereikia perlenkti lazdos - TIK EKOLOGISKI PRODUKTAI. Tikrai yra atveju, kai reikia siek tiek ir antihistaminu, ir hormonu...
Su savo ekologijom vaiku oda buna privedama iki krastutinumu.
Visur reikia jausti ribas, nebuti kategoriskomis.
Zinoma, tai mano nuomone, kiekviena elgiames kaip manome esant teisinga mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Auruze @ 2010 01 18, 22:54)
Jei dar nemeginot Aptamil HA - galiu padovanoti neatidaryta pakuote smile.gif

Na aisku nebandem, nes tik siandien viska suzinojom ir pasake keisti tai sakau gal tiks, o jei ka turesiu galvoje mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2010 01 18, 21:56)
Dar turiu klausima, O kaip jus parinkot is Aveene tik tas priemones kur jum pagelbejo? Ar ten kur nors yra instrukcijos kad reik kiekviena dien amaudyt ir pan.? NEs kap saket ten ju 50 rusiu tai kaip issirinkt tinkamiausia, nesisiust gi visas  g.gif

NA del naturalu priemoniu nesutinku, juk anksciau visi gydesi naturaliais aliejais, zolem ir pan. Tai jei tik atrasi sau tinkama priemone - tik valio. Bet ta naturalia priemone uzima laiko ir pastangu atrast, kaip ir su tais paciais emolientais. Kol atradom A- Derma, kuri musu nealergizuoja, tai kiek buvom isbande rusiu visokiu.  doh.gif

A6 atsirinkau labai paprastai - išbandžius n priemonių, galiausiai nebedaryti iš vaiko bandymų triušio. Sėdau ir kokias dvi savaites naktimis skaičiau mamyčių forumus Amerikoje - ką daro, kaip daro. Tuomet perskaičiau nepriklausomą info (nuo jokių medikų, kosmetikų ir t.t.) ten sutrumpinimas buvo org - "ale" Amerikos sveikatos apsaugos ministerijos platinamą info apie AD. Labai patiko. Lietuvoje staripsniai apie AD prasideda - AD sergančių vaikų tėvai patiria didesnį stresą nei tų, kurie serga cukriniu diabetų lotuliukas.gif O Amerikoje - na, jums diagnozavo AD. Žinokite, kad jūs ir jūsų vaikas tikrai gyvens laimingą ir pilnavertį gyvenimą, tik mokėkite teisingai su tuo gyventi.... ax.gif Va....
Lietuvoje, daugumai tinka A-derma. Tiko ir mums, bet būklė su juo buvo patenkinama/gera. Aišku, tai geriau, nei nepatenkinama. Aš dariau viską taip, kaip ten parašyta ax.gif Džiaugiuosi, nes nebereikia galvot, kad vaikas nuo pastovaus niežėjimo užaugs psichikas.... (čia vieno Lietuvos daktaro žodžiai... blink.gif )
esminis uždavinys kovojant su AD yra nutraukti itch-scratch ciklą. Kol jo nenutrauksit - nieko gero nebus.
Dėl ekologiškų natūralių priemonių - jie labai spekuliuoja tuo pavadinimu. Be to, mano nuomone, tokios preimonės tinka tik visiškai sveikiems žmonėms ir jokiu būdu netinka sergantiems AD. Tokiems žmonėms reikia, kad priemonės būtų orientuotos į pagalbą odai.
Aš tikiu, kad mums pavyks 100 proc. Amerikonai mini 18 mėnesių pirmą ilgalaikės recesijos periodą ir 5-6 metų - antrą. Tai reiškia, kad jeigu iki 18 mėn. tvarkingai prisižiūrėsi odelę, yra didelis šansas, kad papulsi į tą skaičių, kuriems 18 mėn. prasideda ilgalaikė recesija thumbup.gif Mūsų pusseserė naudojo Aveeno baby liniją - bet pas juos buvo AD labai lengva forma. Jiems 18 mėn. praėjo viskas thumbup.gif Žiūrėsim, kaip bus mums ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Granatas @ 2010 01 18, 19:32)
Nežinau, gal Lietuva kokia trečiarūšė šalis, kad mums visokį š veža.....

Pilnai tikiu. Nes pvz draugė kai iš UK važiuoja į LT, tai vežasi pampersus iš UK, nes kai kartą nupirko LT tipo tokius pačius, kokius ir UK naudoja, tai vaiko visas užpakalis iššuto. Ir tokių panašių pavyzdžių tikrai ne vienas yra.

QUOTE(kristinuv @ 2010 01 18, 19:40)
Dauguma pediatru dabar siulo Emolium, labai jau gerai jie isuko si kremuka su meginukais ir panasiai. Mes irgi gavom meginuku, visai netgi tiko, kaip man pasirode, bet kai paskaiciau sudeti - gal 6 parabenai ir panasiai doh.gif  Ir net trys vaistininkes is skirtingu vaistiniu jo nerekemonedavo butent del sudetiniu daliu kudikiams. Tai va ir galvokime pacios ax.gif

Oi, jau apie vaistinių darbą tai giminaitis vaistininkas tiek pripasakojęs, kad baisu. Farmacinės kompanijos tiesiog papirkinėja vaistines ir gydytojus, o dovanos kokios būna - apie tušinukus ir užrašų knygeles net nekalbu, dovanojami telikai, magnetofonai ir t.t. ir pan. Ir paskui gydytojai visiems pila tuos pačius vaistus, vaistininkės visiems "pataria" kokius geriau vaistus pirkti. Tai gerai, jei vaistininkė sąžininga ir pasako teisybę, o jei pagal papirkimą varo, tai...

QUOTE(LiloSun @ 2010 01 18, 21:45)
Galvojau patepsiu vakare bakteriofagu, nes maciau kad kelis spuogiukus, ir skruostai tokie negrazus musu. Tik istepiau tokia reakcija issoko, skruostai slapiuoja, bordiniai, kunelis -dilgeline. Greit begom po dushu.
DAbar galvoju kas cia taip galejo mum itakot, juk sugerem 10 d. ir tepemes 2k dienoj ir tik su kiekviena diena tik gerejo, o dabar tai kazkokia nesamone  verysad.gif

Na žinai blink.gif . Net keista g.gif

QUOTE(Auruze @ 2010 01 18, 21:54)
Labai pritariu - niekur nereikia perlenkti lazdos - TIK EKOLOGISKI PRODUKTAI. Tikrai yra atveju, kai reikia siek tiek ir antihistaminu, ir hormonu...
Zinoma, tai mano nuomone, kiekviena elgiames kaip manome esant teisinga  mirksiukas.gif

Aš pritariu 100proc. drinks_cheers.gif . Ir iš kur mes realiai žinom ar tikrai viskas ekologiška, ką perkam tipo kaip ekologišką? Dabar tiek maklių visur pridaro, kad baisu.

Mamos, gal kuri žinot ką patepti ant lūpos iškilus spuogui? Iš liaudiškų priemonių? Kažkada kažkas buvo minėjęs kas labai gerai tokiu atveju tepti, ale iš galvos išgaravo unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Granatas @ 2010 01 18, 22:22)
esminis uždavinys kovojant su AD yra nutraukti itch-scratch ciklą. Kol jo nenutrauksit - nieko gero nebus.

Aš tikiu, kad mums pavyks 100 proc.

O kas čia per daiktas? g.gif ax.gif

Va čia svarbiausia 4u.gif . Taip ir bus mirksiukas.gif . Aš pvz nei karto nesu suabejojusi tuo, kad mano vaikas išaugs AD. Tiesiog net minties tokios nesu turėjus, kad galim iš AD neišaugti.
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 01 18, 21:33)
Mums geriausiai tiko berimams ant uzpakaliuko  hihihi.gif - rezultata greitai pamatydavom. O veiduka juo prisimenu gal ilgai gydziau kol nugydziau.

Mat kaip įdomiai. Tai reiks pabandyt patepliot skirtingas kūno vietas.

QUOTE(LiloSun @ 2010 01 18, 21:45)
DAbar galvoju kas cia taip galejo mum itakot, juk sugerem 10 d. ir tepemes 2k dienoj ir tik su kiekviena diena tik gerejo, o dabar tai kazkokia nesamone  verysad.gif

blink.gif Kas gi čia dabar unsure.gif Tikrai keista g.gif

Granatai, gal galėtum kokią nuorodėlę įmest į amerikiečių mamų forumą apie AD? ax.gif
Atsakyti
Norėjau paklausti, kas sergat šienlige/įkvepiamom alergijom ir jūsų vaikai paveldėjo, ar alergenai panašūs?
Atrodo mano ir antrasis vaikas tą paveldėjo, šiandien LORas patvirtino, kad jai sloga neinfekcinė... tai dabar mąstau, ką namuose pertvarkyt, nors viskas jau ir pritaikyta prie mano ir vyresnėlio alergijų...
Atsakyti
QUOTE(Auruze @ 2010 01 18, 22:54)
Zinoma, tai mano nuomone, kiekviena elgiames kaip manome esant teisinga  mirksiukas.gif

Gyvenam ne ekologiškoje aplinkoje....
Baldai? - kiek žmonių turi namie vien tik natūralios medienos aliejuotus (ne lakuotus baldus)???????? Baldai iš plokštės skiria į aplinka kažkokius kenksmingus formaldehidus. Meskit lauk visus baldus.
Aparatūra? Gal norit, kad įdėčiau straipsnius (mokslinius, pagrįstus tyrimais) apie Ypatingai žemo dažnio elektromagnetines bangas? Mokslininkai teigia, tai tiesiogiai įtakoja AD. Žinot, kas skleidžia tokias bangas? Oj.....Viskas, kas įjungta į rozetę (TV, radijas, mikrobangų krosnelės, kavos aparatai, elektroniniai laikrodžiai ir.....milijonas kitų prietaisų.....Išmeskim viską ir gyvenkim tik su peiliais ir šakutėm....
Toliau? Rūbai ? Pats nešvariausias audinys planetoje - medvilnė. Reikia faktų? 85 proc. visos planetos medvilnės yra užteršta pesticidais, nes prastai viskas auga ir dera - tai pila trąšas negailėdami. Labiausiai užteršta medvilnė yra iš Turkijos ir indijos. 75 proc. visos planetos medvilnės sudaro medvilnė iš Turkijos ir indijos. Netikit? Pasiskaitykit įvairių skirtingų šaltinių internete ir pažiūrėkit discovery science.
Maistas? Na lotuliukas.gif komentarai bereikalingi....mes stengiamės vengti bent jau produktų su visokiais E621, bet kai per Lietuvos kanalą parodo, kad visa lietuviška mėsa yra apdorojama įvairiais volais ir presuojama kažkokias blokais, kuriuose šimtai adatėlių, kurių pagalba į mėsą yra sušvirkščiami kažkokie priedai išvaizdos pagerinimui?????? O mėsininkų imonių asociacijos prezidentas - tik palinguoja galvą ir sako, kad Lietuvoje nėra dokumentų, reglamentuojančių šitą procesą?????????? Ir jokio feedback'o iš tautos?????? tai išeina, kad visiems gerai - tai ir valgom adatomis subadytą ir su visokiais skysčiais mėsą.... nu žodžiu.....
Tai jei šitokioj aplinkoj pasitepsi ekologišku kremuku - nežinau, kam ir kas gali nuo jo pagerėti. na, bet gal bent nepablogės.....

Sorrry, kad čia pripaisčiau visokių dalykų, bet norėjosi pasidalinti mintimis...
Atsakyti
Amica, itch-scratch niezejimo-kasymosi ciklas. Jei neniezes , tai maziau kasysis, maziau zalos oda, ir maziau niezes, tipo toks principas.

Nuplovem, patepem, lyg ir nieko. Bet biski su vyru pastresavom blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Auruze @ 2010 01 18, 21:54)

Nu man tai patinka sitas forumas lotuliukas.gif - parasai savo nuomone, kad "as tai savo vaiko situo netepciau", tai diskusija issirutulioja iki nesamoniu. Nu toks bobu kolektyvas, kad ........ lotuliukas.gif . Gi tepkit jus kuo norit tuos savo vaikus - negi manot kad kam nors is tikruju rupi kas kuom ka tepa? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2010 01 18, 23:31)

Mamos, gal kuri žinot ką patepti ant lūpos iškilus spuogui? Iš liaudiškų priemonių? Kažkada kažkas buvo minėjęs kas labai gerai tokiu atveju tepti, ale iš galvos išgaravo  unsure.gif
Papildyta:
O kas čia per daiktas?  g.gif  ax.gif

Va čia svarbiausia  4u.gif . Taip ir bus  mirksiukas.gif . Aš pvz nei karto nesu suabejojusi tuo, kad mano vaikas išaugs AD. Tiesiog net minties tokios nesu turėjus, kad galim iš AD neišaugti.

Nesijuok, bet geriausiai veikia siera iš ausies blush2.gif ax.gif Aš tai klijuoju pleistriukus, bala jau nematė tos sieros lotuliukas.gif

itch/scratch - niežtėti/kasytis blush2.gif
Atsakyti